Happylists

Happylist augustus 2018 – Jan jarig & eindelijk terug naar Londen!

31 augustus 2018

Een warme zomermaand die eindigde met wat kouder weer. We hadden logeés, vierden Jan’s verjaardag, trokken de provincie in en genoten van een geweldige stedentrip Londen. Wat een fijne maand! Kijk je mee naar mijn augustus?

De jongens uit de buurt Winsum Twix augustus 2018 Stieg Larsson Millenium 2 Menkemaborg UithuizenCovent Garden LondonAugustus in ’t kort

  • Jan’s nichtjes kwamen logeren. We liepen met hen door een maïsdoolhof, gingen zwemmen, reden door de provincie en keken naar de kleurige huizen in Zoutkamp.
  • Samen met Jan ging ik lunchen bij De jongens uit de buurt in Winsum. Een onwijs leuke plek waar ik binnenkort meer over ga vertellen!
  • De nieuwe favoriete plek van Jan en mij in de stad is Barista café in winkelcentrum Paddepoel in Groningen.
  • Jan was jarig in augustus en dus vierden we zijn verjaardag met visite & een (tapas) etentje!
  • Ik maakte kennis met een collega bij de Menkemaborg in Uithuizen. Mooie plek!
  • Jan en ik genoten van een heeeeerlijk weekend in Londen! Foto’s en artikelen volgen! Nieuwsgierig? Volg mij op Instagram!
  • Twix vergezelde mij in de vensterbank tijdens een dagje thuiswerken.
  • Ik lees nu het laatste stuk van Mannen die vrouwen haten van Stieg Larsson, wat een geweldig boek!
  • Op Netflix keken we naar de Unabomber, een leuke intrigerende serie. Meer aanraders nodig? Lees dan over mijn artikel vol tips voor spannende series op Netflix!

Puffin IcelandMijn 5 meest gelezen artikelen

In augustus hield ik een zomerschema aan en schreef ik 2 artikelen per week. Deze artikelen werden ’t meest gelezen!

5 – Papegaaiduikers zien in IJsland

IJsland is een land vol gave hoogtepunten. Gletsjers, watervallen, de geothermische activiteit, uitgestrekte (lava) landschappen, de kust… werkelijk alles is er mooi! Wij genoten er 2 weken volop van onze roadtrip IJsland! Eén van de absolute hoogtepunten van onze reis was het spotten van Papegaaiduikers. Wat een gave diertjes! Superleuk dus dat het artikel Papegaaiduikers zien in IJsland deze maand zo goed gelezen werd!

Marcella, Slope Point4 – 17x Restaurants in Groningen

In mijn eigen stad Groningen weet ik de leukste restaurants en cafés goed te vinden. Om jou op weg te helpen verzamelde ik mijn tips in 17x Restaurants in Groningen. Dit artikel werd in augustus goed gelezen! Ik zal het artikel binnenkort updaten, want ik heb weer een heleboel nieuwe aanraders!

3 – Roadtrip Nieuw-Zeeland – Onze route van 5 weken

Onze meest bijzondere reis tot nu toe was in Nieuw-Zeeland. Totaal aan de andere kant van de wereld genoten we 5 weken lang van een geweldig landschap en ontzettend ruige natuur. Mijn artikel route roadtrip Nieuw-Zeeland inspireert jou vast om ooit ook zo’n geweldige reis te maken!

Camper Icefields Parkway, Canada2 – 10x Leukste uitjes in Nederland

Dit is hét perfecte artikel om inspiratie op te doen voor een dagje weg: de leukste uitjes in Nederland! Fijn voor in de vakantie of om juist het vakantiegevoel weer op te roepen en een dagje weg te gaan. Ik vind het zo leuk om ons eigen land steeds een stukje verder te ontdekken, daarom heb ik een heuse Wishlist Nederland!

1 – Budget camperreis Canada

het najaar is de perfecte periode om een camperreis te boeken voor het nieuwe jaar. Wij troffen leuke (vroegboek)kortingen toen we boekten in oktober voor mei/juni. Wat zo’n reis dan kost? Dat lees je in Budget camperreis Canada. Best een bedrag, maar je krijgt er een onbetaalbaar gave ervaring voor terug!

Ook leuk en handig: Kamperen met een camper in Canada

Gorge du Verdon FranceWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het geweldig om te schrijven over de Gorges du Verdon! Wist je dat dit de op één na diepste kloof in Europa is? Ik heb veel indrukwekkende natuur gezien in onder andere Amerika, Nieuw-Zeeland en IJsland, maar ik was zeer onder de indruk van de Gorges du Verdon. En dat zo dichtbij huis! Na een stedentrip Nice haalden we onze huurauto op en reden naar het noorden waar we overnachten in het appartement Colchique. Vanaf daar was het een uurtje rijden naar de Gorges du Verdon, een prima uitvalsbasis. Wij reden vanuit het zuiden een groot deel om de kloof heen en kregen een steeds indrukwekkender uitzicht op de immense kloof. Echt, trek er een dag voor uit (liever meerdere dagen!) en geniet van dit prachtige natuurwonder! Onze route rondom de kloof lees je in mijn artikel over de Gorges du Verdon.

Zoutkamp Groningen Gorge du Verdon France VliegtuigWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik zit ’t liefst bij het gangpad in een vliegtuig, maar omdat onze vliegtuig uit Nice zó leeg was had ik een eigen hoekje met twee stoelen voor mezelf. En dus zag ik nu (eindelijk) hoe gaaf het is om tijdenlang geïntrigeerd naar de wolken te staren. De zonsondergang maakte dit natuurlijk nog veel gaver. Ik denk dat ik zeker een uur met mijn hoofd in de wolken heb gezeten en zo’n 60-70 foto’s heb gemaakt. Het exemplaar met de roze/rode kleuren en wolkenflarden is één van mijn favorieten!

En welke foto kreeg de meeste likes?

Ik publiceerde 8 foto’s in augustus. De meeste foto’s kregen rond de 200 likes, maar de állermeeste likes waren voor de kleurige huizen in Zoutkamp. Dit is een knus dorp bovenin de provincie Groningen. Ik zal er binnenkort meer over schrijven, want het is er heel leuk! De foto van ons bij de Gorge du Verdon is een goede tweede. We maakten mooie beelden van de kloof met onze drone voor een gave reisvideo, maar besloten ook even een selfie te maken. Dat leverde dit toffe plaatje op!

Volg je mij al op Instagram @Marcellamolenaar?

Dimt LondonWat was de lekkerste ontdekking?

Op onze eerste dag in Londen besloten we spontaan eens buiten onze comfortzone te stappen. Met een geweldig uitzicht op de Tower Bridge aten wij onze lunch bij Dim T, een Chinees restaurant. Ik nam een salade met gefrituurde groenten en Jan koos voor de saté. Het smaakte ons beide uitzonderlijk goed, dus we hebben besloten dat we vaker voor een Aziatisch restaurant gaan kiezen. Leuk om weer eens wat anders te ontdekken!

En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Van fietsen kwam helaas niet zoveel in augustus… Ik heb 2 keer gefietst en er 97 kilometer bij getrapt. De reden? Hitte, regen, vermoeidheid of ik zat juist vol afspraken. Tsja, soms is het even lastig. Ik merk intussen dat mijn lichaam vooral veel behoefte heeft aan zwemmen om weer sterker te worden. Vooral mijn armen en schouders hebben dat hard nodig. Volgende week is mijn zwembad weer open en duik ik het water weer in. Ik zal ook weer gaan fietsen binnenkort, maar omdat ik een mooi-weer-fietser ben raakt het seizoen toch ook wel een beetje op.

Wél heb ik bijna elke dag mijn doel gehaald om 10.000 stappen te zetten, dus ik blijf actief!

Texel

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Augustus sluiten we af met het festival Glemmer Beach in Lemmer. Vanavond treedt Kensington daar op, dus dat wordt vast een leuk feestje! Ook slapen we een nachtje in Lemmer, dus we hoeven vannacht niet terug te rijden naar Groningen. Heel fijn! In september is de kans groot dat we een eindelijk weer een bezoekje brengen aan Schiermonnikoog. Ik heb Jan een tof cadeau gegeven voor zijn verjaardag, en daarvoor móeten we naar het eiland. Alleen maar leuk! De foto is trouwens gemaakt op Texel!

Lees ook: Happylist juli – Twix uit het raam, extra uren werken & een week Frankrijk

Hoe was jouw maand?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Het klinkt als een fijne maand. Cadeaus waarbij je samen herinneringen maakt, zijn het leukst! Ik vind het nu best gek om te bedenken dat augustus nog begon met die hitte. Lijkt alweer zo lang geleden…

Kelly

Wat een fijne maand weer en super leuk dat jullie weer naar Londen geweest zijn. Ik vind Londen echt een hele leuke stad. Wat was het een warme maand zeg. Heerlijk! De zomer van 2018 gaan we nooit vergeten 🙂

Wanda

Oh, heerlijk maandje weer Marcella! Nog gefeliciteerd met Jan trouwens! Je maakt me wel erg nieuwsgierig naar zijn cadeau maar goed, dat verschijnt hier vast t.z.t. wel! Mijn augustus bestond vooral uit een weekje Ardennen en de aanschaf van een zonerhuisje. Voor september staat er een reisje naar de Saksische Schweiz gepland, erg benieuwd naar want deze regio is voor ons totaal onbekend.

Janet | thatonetime

Wat heb je een leuke maand gehad en nog gefeliciteerd! Weet Jan wat hij precies krijgt of is dat nog een verrassing?

Janet | thatonetime

Ik ben benieuwd! 🙂

Janet | thatonetime

Ik volg je zeker op Instagram! Ik wacht af… 🙂

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x