Happylists

Happylist april 2020 – Weer wennen in Nederland

1 mei 2020
Bloesem april 2020

In april kwamen we terug uit Australië en was het flink wennen in Nederland. Alles was veranderd en het was lastig om weer in het ritme te komen. Gelukkig was het mooi weer, dus we konden (blijven) genieten van de zon. Lees alles over april!

4Ocean Poezen april 2020Twix april 2020Bloesem april 2020Wat was leuk?

  • Na een lange eerste nacht thuis wakker worden met katjes Twix en Nutz op bed 🙂 Ik heb ze gemist!
  • Verwend worden met een grote bos bloemen van de familie. Als troost omdat onze reis door Australië zo anders liep.
  • Er stond een bos tulpen voor ons op tafel én de magnolia stond in bloei. Sowieso liefde voor alle bloesem die je nu overal ziet!
  • Ik vulde mijn collectie aan en bestelde armbandjes bij het goede doel 4Ocean.
  • De reisquiz van ‘Ik wil meer reizen’ op vrijdagavond. Wij deden 2x mee en hadden intussen een Google Hangout met vriendin Marjolein. Gezellig!
  • Genieten van het nieuwe seizoen van Casa del Papel. En die dus in 2 dagen alweer uit hebben…
  • Twix en Nutz die gezellig bij mij liggen tijdens thuiswerkdagen.
  • Mijn bruine kleurtje bijwerken door lekker te lezen op de loungeset achterin de tuin. Intussen genieten de katten binnen op de bank zo van de zon dat ze de meest idiote houdingen aannemen…

Beren spotten in FinlandMijn 5 meest gelezen artikelen in april

Hoewel (in verhouding) helaas nog maar weinig bezoekers mijn blog weten te vinden heb ik natuurlijk wel een mooie top 5:

5 – 5x reisvideo Europa

Op reis gaan kan nu niet, maar omdat velen wel die behoefte hebben worden onze reisvideo’s veel bekeken. Gewoon, omdat het voelt alsof je zo toch een beetje op reis bent. Om je dat fijne gevoel te geven zette ik in 5x Reisvideo Europa onze mooiste video’s van Europese trips op een rij. Heeeerlijk om naar te kijken!

Binnenkort kan je ook mooie videobeelden uit Australië verwachten!

Maligne Canyon, Canada4 – 7x Roadtrip Canada – De mooiste routes

Wat is er fijner dan uit te zoeken welke route je wilt rijden als je straks weer naar Canada kunt reizen? In 7x Roadtrip Canada lees je over onze ervaringen én de reizen die we nog graag willen maken in dit geweldige land. Veel plezier met lezen en het uitzoeken van alle plekken waar je van wilt genieten!

3 – Terug uit Down Under & de wereld op z’n kop

Onze reis Down Under verliep nogal anders dan we verwacht hadden, dus het was nogal omschakelen toen we weer op Nederlandse bodem stonden. Natuurlijk zijn we blij dat we weer veilig thuis zijn, maar dat voelde niet direct fijn. Je leest er alles over in Terug uit Down Under & de wereld op z’n kop.

Antelope Canyon America2 – 7x Roadtrip Amerika – De mooiste routes

Amerika is geweldig en er is onwijs veel moois om te ontdekken. Welke routes je er kunt rijden en welke bezienswaardigheden je goed kunt combineren lees je in 7x Roadtrip Amerika – De mooiste routes. Genoeg moois om een gave reis te plannen voor volgend jaar!

1 – 7 Spannende series op Netflix

Mijn artikel met aanraders op Netflix werd in april het beste gelezen. Hoewel het regelmatig geweldig zonnig weer was, is het ’s avonds heerlijk om weg te duiken in een fijne serie. Groot gelijk dus dat 7 Spannende series op Netflix zo goed gelezen werd!

Räv Tjeerd LangstraatWelke boeken las ik in maart & april?

Omdat ik over maart geen happylist geplaatst heb, dit keer een langer lijstje met fijne boeken:

6Lazarus – Lars Kepler – Nummer 7 in de serie van Joona Linna. De eerste 6 las ik ergens in de afgelopen jaren, dus ik moest weer even in komen. Maar al snel werd ik gegrepen door de spanning van het verhaal. Daar is Lars Kepler onwijs goed in!
7Oktober – Søren Sveistrup – Mijn eerste boek van deze auteur en ik wil zeker meer lezen! Dit boek is gruwelijk, spannend en houd je in je greep. Een aanrader!
8De Geheugenman – David Baldacci – Het eerste boek in de serie van 4 over Amos Decker. Ik moest er in de schrijfstijl komen, al was ik al snel geraakt door het verhaal. Spannend, onwaarschijnlijk en ook wel bizar.
9De laatste mijl – David Baldacci – En meteen door naar deel 2. Dit boek vind ik vlotter geschreven en er zijn meer onverwachte plotwendingen. Bijzonder verhaal wat je nieuwsgierig maakt naar hoe het allemaal zit.
10Räv – Tjeerd Langstraat – Tjeerd volg ik al jarenlang op Twitter, maar Räv is het eerste boek wat ik van hem lees. Meteen wel een enorm goede die behoorlijk spannend in elkaar zit. Je hebt ‘m zo uit!
11Het Gerecht – Inge Ipenburg – Ook een auteur waar ik benieuwd naar was. En wauw, Inge maakt het waar als schrijfster. Dit boek had ik als een razende uit, zó benieuwd was ik naar de ontknoping!
12Een schitterend ongeluk – Inge Ipenburg – Minder intrigerend dan Het Gerecht helaas, maar wel leuk vermaak. Ik vroeg me af hoe ze die innige vriendengroep verzonnen had.

En nu heb ik Villa Gladiola van Tjeerd Langstraat alweer bijna uit. Mijn 13e boek alweer van dit jaar!

Nutz april 2020Great Ocean Road, 12 Apostels, Australia

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik vind de foto van Nutz heel schattig, zie haar eens eigenwijs kijken. Ze ligt lekker in de mand van karton die ze overigens ook al flink kapot heeft gekrabd. Maar daar is het ding voor, dus alleen maar goed dat ze niet aan de bank hangt.

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van de 12 Apostels bij de Great Ocean Road kreeg de meeste likes. Hoewel het bewolkt is vind ik de kleuren echt prachtig. Je leest er alles over in mijn weekoverzicht #3. We zagen er ook diverse koala’s: wat een geweldige dieren!

Volg mij op Instagram @marcellamolenaar!

Landschap april 2020Ben ik weer lekker actief geweest?

Fietsen – 8x met een totaal van 260 kilometer
Spieroefeningen @ home – 2x een eigen workout (20 en 27 min) en 1x een workout via Skype (50 min)
Wandelingen van minimaal 30 minuten – bijna dagelijks

Eenmaal terug uit Australië besloot ik dat ik weer fit wilde worden. En dus zat ik (ook met jetlag) al verschillende keren op mijn sportfiets. Het mooie is dat fietsen mij vrijheid geeft en dat is in deze tijd natuurlijk extra fijn. Onderweg maar zien waar je naartoe gaat: heerlijk! In april heb ik 3x een workout vanuit huis gedaan. Dat wil ik in mei weer vaker gaan doen, een mooie afwisseling met het fietsen. Met het thuiswerken mis ik mijn beweging op een normale werkdag, dus ik ben regelmatig een eindje gaan wandelen. Mijn voornemen is om vaker ’s ochtends een rondje te lopen.

Fietsen in Groningen juli 2019Een korte vooruitblik in mijn happylist!

In mei en juni gaan Jan en ik 500 kilometer fietsen voor De Helden Ride van de stichting Zorg na Werk in Coronazorg. Een mooi doel om voor op pad te gaan. Daarnaast is het natuurlijk een goede stok achter de deur want om het doel te halen moet er elke week minimaal 55 kilometer gereden worden. Ook wil ik weer wekelijks spieroefeningen gaan doen zodat ik weer sterker en strakker wordt. Thuis, maar misschien ook wel weer bij mijn gym. Verdere plannen heb ik niet want ons reisje naar de Eifel is helaas geannuleerd. Ik hoop op mooi weer zodat we weer fijn kunnen genieten in onze tuin!

Lees ook: Happylist februari – Ik kan poes Twix aaien & op naar Australië

Hoe was jouw april?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

16 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Janet

jammer dat jullie onder deze omstandigheden terug moesten komen, maar ik hoop dat jullie toch nog volop hebben kunnen genieten de laatste dagen in OZ. Wat tof van die fietstocht, alvast heel veel succes!

Jenny

Bloeiende magnolia‘s ruiken altijd zo lekker! Leuk.

Herkenden de katten jullie nog na al die tijd?

Goed dat je lekker in beweging bent. Ik wandel wel, maar vooral korte stukken.

Kelly

Wat jammer dat de reis niet zo verlopen is als jullie hoopten. Ik heb aan jullie gedacht en vond het zo sneu. Hopelijk hebben jullie toch nog een beetje kunnen genieten. Wat heb je veel boeken gelezen zeg! Ondanks het feit dat ik nu meer thuis ben, kom ik nog steeds tijd tekort. Ongelooflijk hoe ik het voor elkaar krijg, haha.

Anne - Ditisanne.nl

Leuk overzicht! En die bloemen van je familie zijn wel verdiend inderdaad!
Mijn april was nogal saai met heel veel thuiswerken en alleen af en toe een bezoek aan keukenwinkel of badkamerzaak ofzo…

Denise

Wauw, wat heb je veel boeken gelezen. Ik kom juist nergens aan toe.
En dan ook nog lekker fietsen. Heerlijk hoor!
O, en wat een mooie armbandjes en wat een leuke namen hebben je katten!

Lizette

Oh meid, zoveel respect voor hoe actief je bent! Zeker in deze tijd. Super goed dat jullie die 500 km gaan doen! Het was vast iets fijner thuis komen met al die mooie bloemen om je heen.

eva

Wat een fijn lijstje in deze – wat minder fijne – (reis)tijden. En die magnolia, staat die in jullie eigen tuin? Prachtig!

Anouk

Wat hebben jullie toch een pech gehad met de bestemming Australië. De lente is een kleine troost om weer terug te komen. Heerlijk om zo in de omgeving te kunnen gaan fietsen. Fietsen is toch wel iets dat ik mis. Goed dat jullie voor het goede doel gaan fietsen. Veel kilomters, maar het is niet meer 240 km in één dag 😉

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x