Wishlist ABC

Frankrijk op mijn wishlist

29 april 2016
Pointe du Hoc, Normandië

Op een regenachtige dag is niks fijner dan wegdromen over mooie bestemmingen. Natuurlijk zou ik graag naar Australië of Ecuador reizen, maar dit keer een wishlist van een prachtig land dichterbij huis. Frankrijk heeft zoveel moois te bieden, daar kan ik met gemak elk jaar op vakantie gaan. Ik heb Parijs en Normandië (headerfoto) bezocht, dus ik moet zeker terug om meer te ontdekken! Als je een specifieke regio kiest, kan je in een week of zelfs een lang weekend al veel moois zien!

St Jean Cap Ferrat

Côte d’Azur

Toen ik het artikel 10x doen aan de Côte d’Azur van Bonjour Frankrijk zag, dacht ik dat Rosanne een uitstapje had gemaakt buiten Europa. De ruige natuur, de prachtige kustlijnen en geweldige landschappen leken me niet meer Europees. En toch ligt dit pareltje niet zo ver van ons vandaan. Van een pittige klim op het Nietzsche Pad, dromerige dorpjes en het ruige zuiden. Ik zou met veel plezier de complete top 10 van Rosanne afwerken! Bron foto: Bonjour Frankrijk

Gorge du Verdon

Toen ik de eerste foto’s van dit natuurgeweld zag, stond dit direct op mijn wishlist. Het is de een na grootste kloof in Europa, uitgesleten door de rivier de Verdon over een lengte van 25 km. De rotswanden van de Gorges du Verdon zijn tot wel 700 m hoog en zeer imposant. Het water is knalblauw, en heeft daardoor een enorme aantrekkingskracht op mij. En velen anderen, want het is een echte toeristentrekpleister. Ik zou er het 15 kilometer lange Martelpad willen lopen. Dit klinkt heftiger dan het is, want is slechts vernoemd naar de Franse speleoloog Édouard-Alfred Martel, hij maakte in 1905 als eerste de tocht over de bodem van de kloof. Het pad brengt je van chalet de la Maline naar de Samson Passage. Maar raften door de kloof lijkt me ook echt te gek!

Étratat, NormandieBretagne

Hier schreef ik al eens over in mijn Wishlist ABC. Dit is er eentje in de categorie ‘Ik hoor er vaak zoveel goeds over’. Op de website van Bretagne.nl lees ik: ‘De 1.200 km lange kustlijn bestaat uit baaien met brede stranden en ruige rotsen. Je vindt er schilderachtige haventjes vol kleurrijke vissers-bootjes. Het binnenland is groen en heuvel-achtig’. Tsja, dat klinkt alleen maar goed natuurlijk! De kust van Normandië vond ik ook echt te gek! Ik zou metropool Rennes willen bezoeken, maar natuurlijk ook het geweldige panorama van Pointe du Raz. En het lijkt me heerlijk om te wandelen bij Lac de Guerlédan, het hart van Bretagne. Oh, en wist je dat Bretagne meer dan 300 (schier)eilanden heeft? Ik las ooit over een geweldige accommodatie in dit gebied, een tof vakantiehuisje in een natuurlijke omgeving. Mocht ik die blog ooit weer tegenkomen, dan boek ik gewoon. Lijkt me te gek!

Corsica

Een echt wandelparadijs, en dus zeker eentje voor mijn wishlist! Het eiland heeft de bijnaam ‘eiland van de schoonheid’, dus van mooie uitzichten en prachtige foto’s ben je verzekert! Maar wist je dat je ook goed kunt snorkelen op Corsica? Vooral de Golf van Valinco schijnt onwijs mooi te zijn. Een boottochtje zou ik ook zeker niet afslaan. Maar een roadtrip op de mooie wegen, langs de ruige kust en schattige dorpjes lijkt me ook al helemaal perfect!

Franse Alpen, Bonjour FrankrijkAlpen

Als natuurliefhebber wil ik natuurlijk ook de Alpen bezoeken. In de zomer, want ik wil er wandelen in de frisse berglucht en genieten van oneindige vergezichten tussen de bergen. Ik zou Nationaal Park Vanoise ontdekken, maar ook willen wandelen door dromerige dropjes. De waterval Cerveyrieu en het meer van Annecy wil ik beide graag ontdekken. Maar ik zou ook een bezoekje brengen aan Grenoble en vestingstadje Briançon en aan de steile straatjes van La Grave. Er is zoveel te doen in de Alpen dat een week al snel te kort is! Bron foto: Bonjour Frankrijk

Lille

Ik kende de stad niet, tot het een bestemming werd van de Thalys. Toen zag ik foto’s voorbij komen van een prachtig stadje en werd ook ik enthousiast. Sindsdien staat een stedentripje Lille op mijn wishlist. Wel een eindje rijden vanuit Groningen, dus ik denk dat het handig is om op ontdekking te gaan in de regio Nord-Pas-de-Calais. Er zijn genoeg leuke activiteiten te doen, en anders kunnen we altijd nog uitwaaien aan het strand van Calais of Duinkerke.

Wat staat er op jouw Frankrijk wishlist?

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga echter geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen niks anders dan mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Sandra 29 april 2016 at 14:36

  Gorges du Verdon is echt een aanrader! Het is daar zo ontzettend prachtig! Ben daar 3 jaar geleden geweest, net als in de Cote d’ Azur. Geweldige streek! Maar wel in het laagseizoen gaan hoor, dat deden wij ook en dat was veel beter qua drukte. 🙂
  Corsica staat ook nog op mijn lijstje. Lijkt mij echt een parel van een eiland!

  • Reply Marcella 29 april 2016 at 18:07

   Wat goed om te lezen dat deze regio jou zo goed bevallen is Sandra! Nu ben ik nóg meer nieuwsgierig! Ik reis overal naartoe in het laagseizoen, groot voordeel! Toch een stuk minder druk, en alles is leuker zonder massa’s mensen 😉

 • Reply Stéphanie 29 april 2016 at 15:59

  Oui oui, Frankrijk is zo veelzijdig! De Gorges du Verdon is echt een aanrader, ik ben er twee keer geweest en zou zo weer terug gaan. In het laagseizoen is het ideaal. Corsica, daar ga ik over drie weken eindelijk heen voor een prachtige rondreis. Ik kan niet wachten om de schoonheid van dit eiland te ontdekken maar vooral naar de berggebieden en bergmeren ben ik zo nieuwsgierig! 🙂

  • Reply Marcella 29 april 2016 at 18:09

   Haha, Sandra zei ook al dat de Gorges du Verdon het best bezocht kan worden in het laagseizoen. Kennelijk een té drukke plek in het hoogseizoen? Ik reis altijd in het laagseizoen. In de zomer ga ik hooguit soms een nachtje (of 2) weg, maar meestal ben ik grotendeels bij huis. Ga ik er weer op uit als iedereen vakantie gehad heeft 😉 Ik laat me verrassen door jouw avonturen van Corsica. Ik kijk ernaar uit!

 • Reply Sabine 29 april 2016 at 16:15

  Ik ben niet zo van Frankrijk, al hebben ze wel een prachtige natuur. Ik ben er vroeger met mijn ouders veel geweest, vooral in de Alpen en aan de kust. Toch zou ik Bretagne wel graag willen zien! Die natuur in Frankrijk is wel spectaculair!

  • Reply Marcella 1 mei 2016 at 18:57

   Ik ben vroeger vaak in Duitsland geweest. Pas in 2010 ging ik voor ’t eerst naar Frankrijk, ik bezocht toen Parijs. Maar het échte Frankrijk zag ik pas toen we naar Normandië reisden. En nu wil ik dus graag meer van het land zien. De natuur ziet er op foto’s inderdaad spectaculair uit. Dat wil ik graag ontdekken!

 • Reply Janneke 29 april 2016 at 16:37

  Ik ben in Flaine en Val Thorens (wintersportgebieden) geweest en verder in de omgeving van Duinkerken en van Nancy. Maar Parijs staat al heel lang op mijn lijst, en de plannen zijn er al, maar het lukt door zijn en mijn werk maar niet om het te plannen met mijn beoogde reisgenoot. We blijven het proberen!

  • Reply Marcella 1 mei 2016 at 19:52

   Parijs is ontzettend leuk Janneke! Ik hoop dat het je lukt om er binnenkort naartoe te gaan. Zo leuk!

 • Reply Kim 29 april 2016 at 18:51

  Frankrijk is een mooi land. Ik ben daar vroeger vaak geweest op vakantie. Het meer van Annecy is heel mooi. De Ardéche en de Dordogne zijn ook heel mooi. De Atlantische kust heeft ook zijn mooie plekken. Nu lijkt het net of ik heel Frankrijk al heb gehad ;). Maar Frankrijk is groot genoeg. De Cote d’azur, Provence en Corsica staan nog op mijn verlanglijstje.

  • Reply Marcella 1 mei 2016 at 21:15

   Ik was vroeger juist in Duitsland met mijn ouders, dus zelf kwam ik er in 2010 pas voor ’t eerst om Parijs te bezoeken. Nu heb ik nog zóveel tofs te ontdekken in La France! Van de Ardéche en de Dordogne heb ik ook veel goeds gehoord, dus die hou ik ook in gedachten, als we plannen maken om ’t land weer een stukje verder te ontdekken!

 • Reply Wanda 29 april 2016 at 20:15

  Oh ja, Gorges du Verdon… prachtig, adembenemend, indrukwekkend en absoluut iets wat je zelf gezien moet hebben! Wij zijn er 2x geweest en zou er zo weer naar toe willen! Net als Normandië, de Alpen en de Cote d’Azur, ook stuk voor stuk prachtige streken. Zelf wil ik zeker nog eens naar Bretagne, de Ardeche, de Loire maar ook de westkust rondom Biarritz lijkt mij prachtig om te zien. Ach, Frankrijk is gewoon een land met zoveel verschillende gezichten dat je er nooit uitgekeken raakt!

  • Reply Marcella 1 mei 2016 at 21:17

   Ik zag onwijs mooie foto’s van de Gorges dus Verdon voorbij komen op jouw Instagram. Ziet er echt onwijs moooooi uit! <3 Jij hebt al best veel gezien in Frankrijk Wanda. Ik kijk ernaar uit om er weer eens op ontdekking te gaan. We hebben er nu voor gekozen om te wandelen in de Dolomieten, maar een volgend tripje plannen we zéker naar La France!

 • Reply Co 29 april 2016 at 20:24

  Frankrijk is één van mijn favoriete landen, heerlijk eten en de wijn is nog lekkerder 🙂 Cote d’azur is inderdaad prachtig, daar wil ik graag nog eens naar toe. Ik kan je ook de Loire aanbevelen, heel veel velden met zonnebloemen, kastelen en heerlijke wijn!

  • Reply Marcella 1 mei 2016 at 21:18

   Oeh, velden met zonnebloemen, dat lijkt me prachtig! Je hebt er weer eentje toegevoegd aan mijn lijstje, de Loire komt erbij! Je hebt gelijk dat het eten en de wijn ook erg goed is. Jammer dat dit jaar al helemaal vol zit, volgend jaar dus zeker een paar dagen Frankrijk plannen! 🙂

 • Reply Berber 30 april 2016 at 12:06

  Frankrijk vind ik heerlijk! Jarenlang heb ik met mijn familie gekampeerd op de meest fantastische plekken. Annecy is mijn favoriet, de ene dag fietsen rondom het meer en de andere dag wandelen in de Alpen. Het wordt tijd om eens terug te gaan, Gorges du Verdon lijkt me geweldig 🙂

  • Reply Marcella 1 mei 2016 at 21:24

   Wat heb je al veel van Frankrijk gezien Berber, klinkt goed! Ik was vroeger met mijn ouders in Duitsland, en daardoor heb ik nog maar zo weinig van Frankrijk ontdekt. En vaak vlieg ik er overheen om verre landen te ontdekken. Leuk, maar ook wel eens zonde om al die mooie plekken dichterbij huis niet te zien. Volgend jaar hoop ik dan ook een stukje meer van Frankrijk te zien! Annecy staat sowieso heel hoog op mijn wishlist!

 • Reply Vetexbart 30 april 2016 at 13:04

  Ik was vorig jaar enkele keren in Nice, voor mijn werk en dat vind ik ook een super leuke stad. De regio van de Cote d’ Azur spreek me aan, zeker ook door het schitterende weer ginder. Een tripje naar onder andere Cannes of Monaco kan van daaruit perfect.

  • Reply Marcella 1 mei 2016 at 21:25

   Goed om te horen dat Nice een leuke stad is Bart! Ik zie er wel eens goedkope tickets naartoe. Ik las laatst een blog met leuke activiteiten die je kunt doen vanuit Nice. Lijkt me leuk! Maar liever nog ga ik denk ik naar de Cote d’ Azur. Het weer is er inderdaad heerlijk, en Cannes en Monaco wil ik echt eens gezien hebben!

 • Reply Tjapke | Tjapke Op Reis 3 mei 2016 at 20:56

  Frankrijk is zo’n prachtig land! Ik heb ook nog oneindig veel plaatsjes die ik wil bezoeken, zo mooi! Corsica is een echte aanrader, net als Lille en de Côte d’Azur. Ikzelf wil heel graag eens door de lavendelvelden lopen in de Provence, wandelen door de Camargue en de Calanques van Marseille en Cassis, rondtrekken in de Alpen of de Pyreneeën, bootje varen in de Gorge du Verdon, oh en nog zoveel meer! 😉

  • Reply Marcella 4 mei 2016 at 08:30

   Jij hebt ook nog een mooie wishlist voor Frankrijk Tjapke! De lavendelvelden klinken geweldig, maar ik las laatst ook veel goeds over de Calanques van Marseille. Ja, er is ook dichtbij huis nog zóveel moois te ontdekken! <3 Waar gaat jouw volgende tripje naartoe?

   • Reply Tjapke | Tjapke Op Reis 4 mei 2016 at 10:00

    Onze volgende trip is nog niet echt gepland! Binnenkort verblijf ik sowieso enkele weken aan zee in Oostende voor mijn stage, dus dat kan je eigenlijk wel als een ‘reisje’ rekenen, de volgende grote reis gaat naar Noorwegen, daar gaan we met de camper een rondreis maken langs 7 nationaal toeristische routes en in september staat er een citytrip Berlijn op de planning. Maar tussendoor zullen er ook nog wel enkele tripjes worden gemaakt 😉

    • Reply Marcella 4 mei 2016 at 20:14

     Leuk dat je naar Oostende voor stage gaat. Dan kan je vanuit daar vast wat leuke tripjes maken. Je bent dan ook zo in Frankrijk! Aan de kust moeten mooie plekjes zijn, ik las erover bij Bonjour Frankrijk: http://www.bonjourfrankrijk.nl/tussen-twee-kapen-cap-gris-nez-cap-blanc-nez/

     Gaaf dat je met een camper door Noorwegen gaat reizen! Dat wil ik ook nog ontzettend graag doen, lijkt me te gek! Ik ben zó benieuwd naar de ruige natuur daar. Jouw route langs 7 nationaal toeristische routes maakt me dan ook erg nieuwsgierig!

  Leave a Reply