Wishlist ABC

Een half jaar verlof en onbeperkt budget

Je leest de vraag vast wel eens: ‘Wat zou je doen als je een half jaar vrij kreeg van je werk en budget geen rol speelt?’ Je bucketlist verschijnt direct in beeld en je hersenen draaien overuren. Een hálf jaar met eindeloos budget?! Een wereldreis binnen handbereik. Maar ga je plan de complete wereld rond of kies je ervoor om toch maandenlang in één specifiek land een sabbatical te houden?

Grand Canyon Marcella

Een half jaar verlof en onbeperkt budget. Ik zou door Australië reizen. Dat geweldige land staat al een tijd op mijn bucketlist, maar omdat het ver weg én groot is moet je er echt de tijd voor nemen. Ik reisde al wel een maand door het westen van Amerika en ook in Nieuw-Zeeland duurde mijn roadtrip een maand. En ja, die maand (5 weken verlof) is dan ook goed te doen. Al moet je in de periode eromheen best zuinig zijn met je kostbare vakantieuren. Maar het kan.

Australië is een ander verhaal. We hebben de ANWB Navigator Australië al jaren in de kast en we hebben ook meerdere keren plannen gemaakt. Met wegenkaart en al. We willen starten in Sydney of Melbourne, via de Blue Mountains naar het prachtige koraalrif reizen naar Cairns, urenlang snorkelen en misschien ook wel duiken, en walvissen spotten natuurlijk. Boven Cairns willen we het liefst dan ook nog offroad gaan, prachtige natuurparken bezoeken, doorvliegen (of rijden?) naar The Red Center en daarna naar Adelaide reizen om vervolgens Tasmanië te ontdekken. En toen waren we minstens 10 weken verder in onze reisplanning…. Terwijl we ’t liefst ook naar de westkust willen reizen en ook Perth maakt ons nieuwsgierig.

Natuurlijk kan je kiezen voor een specifiek deel van het land, maar eigenlijk vind ik dat gewoon zonde. Na zo’n lange (dure) vlucht wil ik ’t liefst alles uit de reis halen. Toch kozen we ervoor om in februari door Nieuw-Zeeland te reizen. Een kleiner land met geweldige natuur, dus een prima keuze. Maar man, wat vond ik het zonde dat we urenlang over dat gave Australië vlogen! Dus ja, met onbeperkt budget & tijd ga ik graag opnieuw down under. Ik hoop over een tijdje mijn droom waar te maken!

Wat zou jij doen met een half jaar verlof en onbeperkt budget?

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
35 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
groenebrievenbus

Ik zou eerst een paar weken naar Londen gaan en misschien nog wat andere steden in Engeland maar daarna zeker een roadtrip door Noorwegen maken ^^!

Carpe Diem

Onbeperkt budget… nou dan zou ik denk ik ook ‘down under’ gaan. Of naar de west kust van Amerika, daar wil ik ook graag heen. Of toch de Transsibere expres, lijkt me ook zo gaaf… 🙂

Laura

Ik denk dat ik naar Amerika zou gaan 😉 Maar Australië lijkt me inderdaad ook gaaf!

Marieke

Ik zou naar Amerika gaan; daar ben ik nog nooit geweest. Maar een halfjaar is lang; stiekem zou ik ‘m dan willen opsplitsen in twee vakanties. Dan heb je twee keer pret!

Yvon

“Ik hoop over een tijdje mijn droom waar te maken!” Oeh, hebben jullie al weer concrete plannen?
Een half jaar en geld speelt geen rol? Dan zou ik denk ik 2,5 maand in Azië spenderen, 1,5 maand in zuidelijk Afrika en 2 maanden in de V.S. Ik start vanaf Europa, neem dan de trein naar China. Alle plekken hier bekijken die ik nog niet gezien heb, dan Japan, Cambodja, Vietnam. Al realiseer ik me nu dat ik daarvoor alleen al wel 4 maanden kan uittrekken, haha. Een onmogelijke opgave! 😉

maudgeniet

Dat zou wel een heeeele toffe reis worden!

Rosanne

Australië, exactly! Staat sowieso hoog op de lijst, nadeel is inderdaad dat er veel tijd voor nodig is. Wil dan sowieso drie maanden… Grappig, ik heb mijn reisgids over de westkust van Australië ook al in de kast staan, zoals jullie dat ook hebben. Nu de tijd en het geld nog 😉

Tikva - Gezin op Reis

Met een onbeperkt budget zou ik eerst naar zuid-amerik gaan. Duiken in de Galapagos en een Cruise naar Antartica, Marcel beklimt de Aconcagua. Daarna naar Paaseiland gaan, dan een 2 maanden met eigen boot en kapitein gaan rondreizen door frans polonesie. Lekker vrienden uitnodigen om ook langs te komen. Nog even 6 weken naar nieuw-zee en rond oud en nieuw een week in een super de luxe appartement in Sydney en tenslotte flink shoppen in Singapore.. Of is mijn budget niet zo onbeperkt.

karlijntravels

Australie is ook fantastisch! Ik vond zelf de westkust het mooiste, en de Outback is ook geweldig. Met een half jaar moet je het land vrij goed kunnen zien. Ik hoop voor je dat het ervan komt!

Evey

Ik geloof dat ik jouw droom heb waargemaakt 😀 Maar jij mijn New Zeeland droom. Ik weet wel wat ik zou doen!

Torretje | ReiZenZo.nl

Oh, ik zou gek worden! Als een kip zonder kop veel te veel plekken gaan bezoeken en me terug thuis pas realiseren dat een iets minder hysterisch reistempo misschien beter was geweest… 😉
Wat zeker niet zou mogen ontbreken is Bolivia, het arctisch gebied, Kirgizië, Mongolië… Ja zie, daar gaan we al… :-s

Wanda

Lastig kiezen joh! Ik zou op zich best terug willen naar Canada, vooral om het land ook aan vriendlief te laten zien, verder zou ik ook best wel Route 66 dan willen gaan rijden, of misschien inderdaad wel Australië… als budget onbeperkt is en half jaar verlof… waarom dan niet gewoon alles…

Mieke

Hmmm, lastig.. Ik weet eerlijk gezegd niet eens of ik wel die hele periode zou gaan reizen. Maar wij willen al heel lang een roadtrip door de VS maken, dus dat zouden we dan zeker wel gaan doen.

Suzanne

Jaaa Australie… oooh ooh en je zou dan echt naar de westkust moeten gaan, Ik ben van Darwin naar Sydney gereden en dan via de westkust. Waauw wat was dat gaaf echt zoveel mooie dingen gezien. De Great Ocean road en Melbourne zijn fantastisch en dan heb ik nog niets een verteld hoeveel mooie stranden ik heb gezien. Echt het paradijs op aarde. Kan ik jou nog van gedachten doen veranderen?

Saskia

Motoren bepakken, creditcard binnen handbereik en zo veel als mogelijk van de wereld zien (al trekken de aziatische landen me minder) per motor, waar nodig stukken overbruggen per vliegtuig of boot…

Jenn

Hmm, een half jaar is lang. Ik geloof dat ik dan toch voor een (deel van de) wereldreis zou gaan.

Danique

Hmm, een onbeperkt budget is wel heel aantrekkelijk ;). Ik denk dat ik dan naar Amerika zou gaan. Australië lijkt mij ook prachtig, maar Amerika trekt mij dan toch net iets meer. En ik zou Canada erbij voegen!

alllovelythingsnl

Wat een prachtig plan!! Mag ik mee, hihi? Het lijkt me echt heerlijk, een onbeperkt budget. Hallo World!

Lisette | Travellust.nl

Ik ben natuurljk al eens een half jaar weg geweest. Mocht ik nog een keer gaan, dan wordt het Zuid-Amerika. Van Equador (en Galapalos) via Peru (incl Paaseiland), Bolivia en Chili naar Argentinie, om daar vervolgens de boot te pakken naar Antarctica. Deze landen lijken me spectaculairt mooi!

Lonneke

Australië is geweldig! Ik heb zelf in twee maanden de Oostkust en een deel van de outback gedaan (Alice Springs – Darwin), maar inderdaad, ik moet nog een keer terug voor de rest van het land 😉
Ik zou een half jaar naar Zuid-Amerika gaan!

tessaheitmeijer

Oh wauw! Met een onbeperkt budget zou ik ook zeker gaan reizen, wat een heerlijk vooruitzicht lijkt me dat 🙂 Ik zou teruggaan naar Azie, want ik HOU van Azie, daar vrienden opzoeken (een vriendin is geemigreerd naar Hong Kong, dat wordt gezellig), rondreizen, nieuwe avonturen beleven en daarna door naar Amerika -roadtrip!-, Zuid-Amerika (ik wil de tango dansen in Argentinie) en natuurlijk ook bij mijn bestie in Australie langs! Ze is 2,5 jaar geleden met haar grote liefde mee verhuisd naar Melbourne, en ik zou haar daar zo graag willen bezoeken 🙂 pfff… volgens mij kom ik tijd tekort… Lees verder »

Sandra

Ik deel je mening over Australië, dat lijkt mij zo’n prachtig land. En het is vrij duur, dus dan komt dat onbeperkte budget wel goed van pas. Ja, Australië it is!

iliveformydreams.com

Londen. Ik zou nogmaals naar Londen gaan en daar lekker vertoeven!

Farah - Food and other Friends

Wauw wat een lastige vraag eigenlijk!
Misschien zou ik wel gewoon een half jaar ergens gaan wonen, of een continent af gaan. Ik zou in ieder geval nooit zo’n grote wereldreis willen maken in een half jaar tijd. Dat vind ik zonde.
Ik zou gaan voor Zuid-Amerika, maar de peking express of een andere lange trein reis is ook wel heel gaaf. En natuurlijk ook behoorlijk dus, dus met onbeperkt budget… Wie weet.

MAar nu ga ik eerst een maand naar Indonesie! 😀

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Een half jaar verlof en onbeperkt budget.. Ik twijfel tussen Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Mag ik ook een jaar weg ;)?

trackback

[…] klinkt te mooi om waar te zijn. Maar stel… Zij weet al wat ze zou doen. Ik blogde al over mijn bucketlist vol reisdromen. Maar wat zou ik doen als […]

35
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x