Europa Tag-lijstjes

De Vakantievragen Tag – Zuid-Frankrijk & Monaco

25 juli 2018
Gorge du Verdon France

Vakantieweken gaan altijd sneller dan gewone weken. Na een week in Zuid-Frankrijk en Monaco zijn we weer thuis in Nederland. Even warm, maar een stuk platter zonder de indrukwekkende bergen. In de Vakantievragen Tag neem ik je mee naar onze fijne week!

Côte d'Azur France Nice FranceWat waren onze plannen?

Ondanks dat we een reis niet altijd volledig voorbereiden hadden we voor deze trip in Zuid-Frankrijk alle accommodaties vastgelegd. Voor een weekje vakantie in het hoofdseizoen is dat wel zo fijn! Vanaf Groningen Airport Eelde vlogen we in een kleine 2 uur naar Nice. Het plan was om een avond plus volle dag op ontdekking te gaan in Nice en in drie dagen een stukje van de natuur te ontdekken vanuit het kleine dorpje Le Mas in de Alpes-Maritimes. De laatste twee dagen hadden we geboekt bij een hotel in de bergen bij Roquebrune-Cap-Martin met een geweldig uitzicht op de kust aan de Côte d’Azur. Ook Monaco stond op onze wishlist want dat ligt toch wel heel aantrekkelijk dichtbij Nice!

Nice France Nice FranceHeb je alles gezien wat je wilde zien?

In Nice deden we een fietstour om een goed beeld te krijgen van de stad. Gelukkig hadden we hiervoor gekozen, want omdat Frankrijk het WK voetbal won veranderde de stad in een gekkenhuis. Na de fietstocht hebben we nog wel even door de oude stad gelopen, maar omdat het feestgedruis uren voor de wedstrijd al in volle gang was besloten wij om even af te koelen op onze kamer. Daar zagen we op tv Frankrijk winnen én hoorden we dat de stad los ging. Overal gejoel, getoeter en gekte. Een bijzonder moment, maar iets minder handig om een goed beeld te krijgen van de stad. Ach, dan komen we toch nog gewoon eens terug!

In de natuur van de Alpes-Maritimes was het zoeken. We wilden graag een gave bergwandeling maken, maar door het ontbreken van (Engelstalige) informatie en een toerismebureau (we zaten nogal afgelegen) belandden we uiteindelijk niet op de mooiste wandelroute. Gelukkig hebben we wél genoten van de Gorge du Verdon, hebben we veel knusse bergdorpen gespot en werden we zeer regelmatig getrakteerd op de mooiste uitzichten. Ook slingerden we over idyllische bergweggetjes met onze huurauto. Zuid-Frankrijk is schitterend! Op onze laatste dag vlogen we pas ’s avonds en gingen we ’s ochtends en ’s middags op ontdekking in Monaco. Wat een bijzondere stad!

Gorge du Verdon France Lac de Sante-Croix France Wat is je grootste aanrader?

Voor vertrek waren we in de veronderstelling dat het vanaf onze accommodatie 2,5 uur rijden was naar de Gorge du Verdon. Dat deed ons twijfelen, omdat het ook nog een flink eind rijden is om de kloof heen. Was het wel haalbaar? Uiteindelijk bleek het vanuit ons appartement Colchique in Le Mas maar een uur rijden, dus dat gaf ons voldoende tijd om er rond te rijden. We startten met het minst indrukwekkende (maar ook gave!) uitzicht, lunchten op een idyllische plek met zicht op de kloof en Lac de Sante-Croix, zagen heel erg veel mensen met bootjes en waterfietsen in de kloof en reden op de terugweg de allermooiste en flink indrukwekkende route. Ik ben dol op de natuur van West-Canada, maar dat Europa ook gave natuur heeft bewees de Gorge du Verdon maar weer eens!

Côte d'Azur FranceEn wat raad je juist af?

Na drie nachten in appartement Colchique in Le Mas reden we naar het schiereiland Antibes. Leek ons leuk als tussenstop naar onze volgende accommodatie: Les Deux Frêres in Roquebrune-Cap-Martin. Antibes was vol en druk en dus reden we door naar de kust. We dachten hier wel een fijn plekje te vinden, maar ook dat lukte niet. Alles was vol of we bleven rondrijden zonder een leuke plek te vinden. Ook op andere plekken aan de Côte d’Azur merkten we deze drukte. ‘Dat kan toch ook niet anders, jullie reizen in het hoofdseizoen’, denk je vast. Verschil is wel dat in deze regio alles volgebouwd is. Langs de straten bij de kust vind je alleen maar afgeschermde tuinen en het strand wat je vindt ligt stampvol. Zo is het toch een stuk lastiger om een leuke plek te spotten. Jammer!

Carros France Le Mas FranceWat is je favoriete vakantiefoto?

Uiteraard heb ik weer vele honderden foto’s gemaakt, dus ik heb volop keus voor mijn favorieten. Welke foto de állerleukste is, daar ben ik nog niet helemaal uit. Je ziet in de komende weken sowieso foto’s van onze trip verschijnen op Instagram. Eén van mijn favoriete foto’s is van een klein, knus dorpje waar we bij toeval belandden. We deden er boodschappen, werden nieuwsgierig en liepen door de meest schattige straatjes. Echt, Frankrijk heeft zulke lieflijke (berg)dorpjes! Ook het uitzicht vanuit het terras bij ons appartement in Le Mas was onwijs tof. Al die ‘laagjes bergen’, het bleef intrigerend!

Benieuwd naar meer foto’s? Volg mij op Instagram!

MonacoWat heeft het meeste indruk gemaakt?

De Gorge du Verdon maakte veel indruk, maar Monaco ook. Wat een bizarre stad én land ineen! Al die op elkaar gepakte dure flats, de haven met de meest luxe boten, het imposante casino en dan die onverwachts knusse straatjes… Het is een bonte verzameling met contrasten. Door die straatjes scheuren dan af en toe een hele stoet raceauto’s door die vechten voor P1. Je kunt het je niet voorstellen als je er loopt. De flats op de achtergrond en de bergen, dat is alweer Frankrijk. Monaco is slechts een exclusieve strook langs de kust. Een ‘zien en gezien worden’ land, dat is het. Maar wat was het leuk om er even rond te kijken!

Wil je nog eens terug naar Zuid-Frankrijk?

Ja, ik wil zeker meer zien van Zuid-Frankrijk. Wel gaan we dan een andere roadtrip rijden. Vanaf Groningen Airport Eelde waren we zo in Nice en vanaf daar heb je volop mogelijkheden. Ik wilde naast de Gorge du Verdon graag meer verrassende natuur zien. Ik denk dat je daarvoor noordelijker moet zitten, dus voor een volgende trip zou ik een paar uur naar het noorden rijden vanaf de luchthaven. Maar meer van Nice zien, naar Cannes en Marseille: daar ben ik ook benieuwd naar. Of het nu weer 4 jaar duurt voordat we terug komen in Frankrijk? We zullen zien!

Benieuwd naar meer artikelen over de Vakantievragen Tag?

Vul jij de Vakantievragen Tag ook in over jouw (aankomende) reis?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Stéphanie 25 juli 2018 at 09:04

  Mooie impressie Marcella! Fijn dat jullie van Gorges du Verdon hebben genoten. Dat is en blijft een adembenemend stukje natuur. Wel jammer dat het zo druk was langs de Côte d’Azur, maar in het hoogseizoen kun je er bijna niet omheen bij de toeristische plekken. Daarom vermijd ik juli en augustus meestal of bezoek ik rustigere plekken. In Antibes had je langs de rotskust kunnen wandelen, maar de parkeerplaats was ongetwijfeld vol. Jammer zeg. Een mooie roadtrip voor jullie is de Alpenroute (staat al op mijn blog) of de Route Napoléon (volgt binnenkort).

  • Reply Marcella 31 juli 2018 at 13:00

   Wij treffen wel eens drukte in een gebied, maar de Côte d’Azur is zo ontzettend volgebouwd dat er ook geen enkel rustig plekje te vinden is. Dat hadden we niet verwacht en vonden we dus erg jammer! Gelukkig hadden we het erg fijn in de bergdorpjes en genoten we volop van de Gorge du Verdon. Prachtige natuur! Ik ga eens op je blog kijken voor de tips die je noemt!

 • Reply Sarah 25 juli 2018 at 12:09

  Zo’n leuke manier om je vakantie weer te geven! Als ik het niet vergeet dan ga ik deze vragen ook eens invullen na een volgende vakantie.
  De gorge du verdon vond ik zelf ook indrukwekkend. Net zoals Monaco trouwens. Ik zou er graag nog eens terug naartoe willen om die unieke sfeer daar opnieuw te gaan opsnuiven. Je foto’s doen me alleen maar nog meer zin krijgen om te vertrekken 🙂

  • Reply Marcella 31 juli 2018 at 13:01

   Leuk dat je zo enthousiast reageert Sarah! Bij deze een jou een reminder om de tag zelf ook in te vullen 😉 Ben nu al benieuwd!

 • Reply Wanda 25 juli 2018 at 19:58

  Leuk om bepaalde bekende plekjes hier terug te zien! De Gorges du Verdon heb ik nu twee keer gezien maar ik zou er zo weer naar toe willen. Zo mooi om te zien en iedere keer weer net even anders. Monaco moet je gewoon gezien hebben als je er in de buurt bent maar is inderdaad veel te veel glitter en glamour. In het hoogseizoen zou ik zelf niet voor zo’n bestemming kiezen vanwege de massale drukte maar in juni is het er heerlijk vertoeven.

  • Reply Marcella 31 juli 2018 at 13:12

   Wij zijn helemaal om de Gorges du Verdon gereden, het uitzicht is steeds weer anders. Indrukwekkend! Monaco is zeker een plek om gezien te hebben. Bijzondere plek zo tussen de bergen! Ik vond het vooral jammer dat alles zo vol gebouwd is aan de Côte d’Azur waardoor er geen rustig plekje te vinden is om verkoeling te zoeken.

 • Reply Lizette 26 juli 2018 at 13:26

  Het ziet er allemaal echt wel mooi uit! Vooral de natuur bij de Gorge. Leuk dat je natuur weer gecombineerd hebt met stedentrippen. En een leuke tag, na een volgende vakantie ga ik de vragen ook eens beantwoorden.

  • Reply Marcella 31 juli 2018 at 13:19

   Natuur icm stad vind ik de allerleukste combi! En dat kon ook in Zuid-Frankrijk prima. Leuk dat je de tag ook gaat invullen! Staat er al een volgende reis gepland?

   • Reply Lizette 31 juli 2018 at 13:25

    We vertrekken zondag naar Olst en hebben daar een chaletje aan het water. Niet erg spannend, wel relaxt, dus de tag ga ik met een volgende vakantie doen. We denken aan Thailand of Vietnam in het voorjaar met de kleine, maar eerst eens kijken hoe alles loopt.

    • Reply Marcella 31 juli 2018 at 13:50

     Veel plezier vanaf zondag! Lekker genieten samen! Mooie plannen voor komend voorjaar! 🙂

 • Reply Shirley 27 juli 2018 at 11:46

  Het ziet eruit als een mooie en gevarieerde roadtrip. Hele mooie foto’s heb je gemaakt. Ik heb ZERO plannen staan, dus geen vakantievragen-tag voor mij. De plannen zullen er vast wel weer komen, eerst ben ik nog druk met mijn vriend helpen verhuizen.

  • Reply Marcella 31 juli 2018 at 13:19

   Ja, het was zeker een gevarieerde trip! Plannen komen bij jou/jullie wel weer. Voor nu succes met verhuizen!

 • Reply Sabine 28 juli 2018 at 00:07

  Mooi en leuk om te lezen! Ik heb nog geen vakantie gepland, maar vermoed dat mijn eerstvolgende reis naar Nederland zal zijn 🙂

  • Reply Marcella 31 juli 2018 at 13:20

   Leuk dat je waarschijnlijk weer naar Nederland gaat! Dan ga je vast weer heel wat leuks zien en doen!

 • Reply Jenny 28 juli 2018 at 23:54

  Wat een leuke en gevarieerde reis heb je gemaakt! Handig dat je gewoon vanuit het noorden kno vliegen – Schiphol is nog best een eindje reizen voor jou.

  Ik ben benieuwd naar de blogs en foto’s die nog gaan komen.

  • Reply Marcella 31 juli 2018 at 13:24

   Het was zo onwijs fijn om vanuit Groningen te reizen! Het was voor ons de eerste keer, maar we zijn fan. Het was er lekker rustig, we waren er binnen een kwartier en de prijs was ook prima. Ideaal dus! Meer foto’s en blogs komen eraan!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 30 juli 2018 at 14:27

  Wat een leuk reis hebben jullie gemaakt zeg! Ik wil graag eens naar Nice en dan vanaf daar meer ontdekken van Zuid-Frankrijk. Ik weet al dat het zuiden van Frankrijk prachtig is, want wij reisden al eens naar de Ardeche. Als kind kwam ik ook eens nog zuidelijker, vlakbij de Pyreneeën, ook echt geweldig mooi!

  • Reply Marcella 31 juli 2018 at 13:48

   Ja, was heel leuk! Het is zeker een aanrader om vanuit Nice op ontdekking te gaan. Absoluut een mooie omgeving!

 • Reply Judith van der Linden 3 augustus 2018 at 12:21

  Ooit, een jaar of 25 geleden, was ik ook in Roquebrune. We maakt er een uitstapje naar Monaco, wat inderdaad een bizarre plek is. Jammer dat ik toen nog niet zo van de natuur hield anders was ik zeker naar de Gorges du Verdon gegaan.

  • Reply Marcella 8 augustus 2018 at 11:14

   Leuk dat je ook in Roquebrune was, mooie plek hé! Wij hadden vanaf het plein voor ons hotel geweldig zicht op Monaco. Heel intrigerend!

  Leave a Reply