Tijdens onze roadtrip Normandië stond ook een bezoek aan de iconische Mont Saint Michel op ons lijstje. We kwamen terug met een heleboel geweldige foto’s en een leuke ervaring rijker. Ik vertel je waarom ook jij dit schiereiland moet ontdekken!

Mont Saint-Michel, Normandie
Mont Saint-Michel, Normandie

De Mont Saint-Michel is een klein, rotsachtig getijdeneiland in Frankrijk gelegen in een grote baai aan de monding van de Couesnon. Het granieten massief van de Mont Saint-Michel is bekroond met een middeleeuwse abdij. Op de torenspits van de abdijkerk staat sinds 1898 een beeld van de heilige Michaël dat honderdzeventig meter boven de baai uitsteekt. Het eiland ligt ongeveer 1 kilometer uit de kust bij de plaats Avranches in Normandië. Het is oorspronkelijk een getijdeneiland: het was over land bereikbaar bij laagwater, maar bij hoogwater was het omringd door water. Tegenwoordig loopt er een smalle brug, met pendeldienst, naar het eiland. Het is alleen toegankelijk voor voetgangers. Bron: Wikipedia

Mont saint MichelMarcella, Mont Saint MichelMont Saint-Michel, Normandie Mont Saint-Michel, NormandieNaar Mont Saint Michel met de shuttlebus

Vanuit ons appartement Les Studios Villa Madeleine André in Trouville-sur-mer was het een flink eind rijden naar Mont Saint Michel. We vertrokken ’s ochtends vroeg, maar kwamen alsnog aan in de drukte. Na Parijs komen hier jaarlijks de meeste toeristen. Mont Saint Michel ligt op een rotsachtige schiereilandje en trekt jaarlijks ongeveer 3,5 miljoen bezoekers. Je kunt niet naar het dorp met de auto, dus je pakt de bus (kwartiertje rijden) of je loopt er in 2 kilometer naartoe. Parkeren doe je voor €12,- en na 19 uur is dit gratis. Voor het dorp betaal je geen toegang.

De abdij & lopen langs de rand

In het dorp vind je schattige nauwe straatjes en veel trappen. Dé attractie is abdij La Merveille: bijna tachtig meter hoog en ongeveer 195 meter in omtrek. Wij hebben ‘m niet bezocht, omdat de wachtrij nogal lang was. Maar hij schijnt absoluut een bezoek waard te zijn. Wij zijn vooral langs de rand van het complex gelopen, omdat je dan mooi zicht hebt op het wad. 

Dagelijks vertrekken er begeleide wandelingen over het wad rond Mont Saint Michel. Ik vind het nog steeds jammer dat wij dit niet gedaan hebben, want dit leek me een stuk rustiger én je hebt er mooi uitzicht op het eiland. Wadlopen kan vanaf € 6,50 per persoon.

Mont Saint-Michel, Normandie

Het mooiste uitzicht

Wij zijn ongeveer anderhalf uur op het eiland gebleven, en zochten vervolgens een plek op waar we konden genieten van het uitzicht op Mont Saint Michel. Eenmaal in het dorp zie je de bijzondere vorm van de abdij helaas niet meer, en juist dit maakt het zo’n mooi icoon. Mocht je niet veel tijd hebben, dan is slechts het zicht op Mont Saint Michel ook al heel bijzonder. En het bespaart je de immense drukte van het dorp. Prima oplossing.

Boek je activiteit!


Meer Normandië & Frankrijk:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Mont Saint-Michel, Normandie

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

13 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Eva

Een mooie bestemming dichtbij huis!

Marijke

Wat vind ik dat zich heerlijk! Ik vind hem van ver ook veen iconischer dan wanneer je er effectief bent! Héél mooi stukje Frankrijk!

Elisa | lies rond de wereld

Toevallig hadden we het er over om volgend jaar een keer deze kant op te rijden, je stukje komt dus goed van pas! Leuk altijd om te zien dat er relatief dicht bij huis ook zoveel moois te zien is 🙂

Angela

Wat een leuke bestemming, zo dichtbij huis! Eentje om te onthouden.

Wanda

Heerlijk om al die bekende plekjes weer terug te zien! Wij waren er vorig jaar in juni en toen was het er relatief vrij rustig en konden we gemakkelijk overal bij komen. En ja, ook ik heb toen een lading foto’s gemaakt. Echt genieten op die magische plek!

Normandië

Heerlijk plekje in Normandië. Is voor Belgen en Nederlanders jammer genoeg wel het verste punt van Normandië … Gelukkig kan men tussenstops houden in andere prachtige steden. Via Etretat naar Honfleur, Rouen om te eindigen bij de oorlogsstranden en dan vertrekken richting de abdij …. Wat een prachtige streek is het toch hé

Manon

We zijn hier gisteren geweest. Hebben wel de abdij bezocht. Erg indrukwekkend. Een top bestemming maar mega druk!

13
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x