Wishlist ABC

Brazilië, Bretagne & Boedapest – Wishlist ABC

10 februari 2016
Brugge, België

Mijn wishlist is eindeloos lang. Vaak lees ik op een reisblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct weer een stukje langer. Een reis naar Brazilië hadden we járen geleden bijna geboekt. Nog steeds jammer dat we dat niet gedaan hebben! Wist je dat Bretagne 1.200 kilometer kustlijn en maar liefst 300 (schier)eilanden heeft? En dat de beste badhuizen van Europa in Boedapest te vinden zijn? In deze blog het vervolg van mijn Wishlist ABC!

IguazuLand – Brazilië

Jaren geleden zagen we een scherpe prijs naar het kustplaatsje Pipa. Waarom we uiteindelijk niet boekten is me niet meer duidelijk. Ik denk dat we toen voor New York zijn gegaan. Maar toch trekt dat enorme land in Zuid-Amerika me nog steeds. Ik zou willen ronddwalen in Rio de Janeiro, willen genieten van het uitzicht over de stad vanaf de Suikerbroodberg. En natuurlijk de beroemde stranden Copacabana en Ipanema ontdekken. Natuurlijk wil ik ook naar het Amazonegebied, de biodiversiteit is er zeer uitgebreid. Het gebied wordt ook wel eens ‘de longen van de wereld’ genoemd. Ook het moerasland van De Pantanal maakt me nieuwsgierig. En natuurlijk de overweldigende Iguazu watervallen op de grens tussen Brazilië en Argentinië. Oh, en langs de 8.000 kilometer (!) lange kustlijn zijn ongetwijfeld veel prachtige stranden en ruige kustlijnen te vinden. In een groot land als Brazilië is natuurlijk genoeg moois te zien voor een reis van meerdere weken!

Étratat, Normandie

Regio – Bretagne

Dit is er eentje in de categorie ‘Ik hoor er vaak zoveel goeds over’. In september 2014 hadden we een te gekke week in Normandië. De regio Bretagne ligt onder Normandië, en dus ook aan de kust van Frankrijk. Op de website van Bretagne.nl lees ik: ‘De 1.200 km lange kustlijn bestaat uit baaien met brede stranden en ruige rotsen. U vindt er schilderachtige haventjes vol kleurrijke vissers-bootjes. Het binnenland is groen en heuvel-achtig’. Tsja, dat klinkt alleen maar goed natuurlijk! Ik zou natuurlijk metropool Rennes willen bezoeken, maar natuurlijk ook het geweldige panorama van Pointe du Raz. En het lijkt me heerlijk om te wandelen bij Lac de Guerlédan, het hart van Bretagne. Oh, en wist je dat Bretagne meer dan 300 (schier)eilanden heeft? Ik las ooit over een geweldige accommodatie in dit gebied, een tof vakantiehuisje in een natuurlijke omgeving. Mocht ik die blog ooit weer tegenkomen, dan boek ik gewoon. Lijkt me te gek! Foto: Étretat in Normandië

BudapestStad – Boedapest

De hoofdstad van Hongarije. Boedapest bestaat uit twee delen, Boeda en Pest. Deze delen worden gescheiden door de rivier de Donau. En juist dat maakt de stad meteen al tof. Steden met imposante bruggen en rivieren hebben altijd een fijne aantrekkingskracht op mij. Boedapest is uitgegroeid tot een metropool die zich kan meten aan Los Angelos. Jaarlijks trekt de stad zo’n 4 miljoen toeristen. Boedapest trekt zelfs meer bezoekers dan Praag, Berlijn en Wenen. Boedapest heeft een aantal leuke musea, je kunt er prima winkelen én je vindt er de beste badhuizen van Europa. De perfecte combi: urenlang slenteren door de stad en vervolgens relaxen in de spa. Van de rest van Hongarije heb ik een nogal beperkt beeld. Vandaar dat ik vooralsnog alleen denk aan een stedentrip Boedapest. Heb jij goede ervaringen met andere delen van Hongarije? Dan hoor ik dat graag!

Ghent, BelgiumWhere i’ve been – België

In België heb ik vooral steden bezocht: Gent, Brussel, Luik, Antwerpen, Brugge en Oostende. Antwerpen heb ik 6 jaar geleden bezocht, daar wil ik graag eens naar terug. De fijne steden Gent en Brugge zette ik met elkaar in een vergelijking, benieuwd naar mijn favoriet? Veel natuur heb ik nog niet gezien van België. Jaren geleden was ik in Mechelen waar ik ook de grotten bezocht. Wandelen in de Ardennen staat hoog bovenaan mijn wishlist. Ik zie er de mooiste plaatjes van, dus dat wil ik graag met eigen ogen bewonderen! Bron foto’s: eigen beheer en Shutterstock

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga echter geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen niks anders dan mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
26 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Katie | Trends 4 Travel

Dit blijft fijn om te lezen! Brazilië staat ook hoog op mijn lijstje. Boedapest kan ik je zeker aanraden. Een erg mooie en sfeervolle stad met heerlijke badhuizen inderdaad.

Shamira | Kompas24

Aankomende zomer kom ik tijdens onze roadtrip langs Boedapest. Ik zal je tegen die tijd wel even laten weten hoe het was 🙂 Mijn bestemming met een B is lastig. Als je het alleen hebt over landen, dan kom ik denk ik ook uit bij Brazilië. Als steden ook mogen, dan zie ik ineens door de bomen het bos niet meer haha!

Sabine

Leuke bestemmingen! Al trekt Brazilië mij niet zo. Behalve natuurlijk Iguazu! Ben daar geweest aan beide kanten en is echt spectaculair! Verder met een B… Bolivia? Lekker dichtbij en weer eens wat anders.

Nanda

Wat een lekker lijstje. Bretagne (en ook Normandië !) staat op mijn lijst. Brazilië al járen (en toevallig zou ik dan ook naar Pipa willen (die villa’s met een eigen tuintje) – ik twijfel de laatste tijd wel erg aan de veiligheid daar geen idee waar dat door komt, het is er altijd al onrustig in de grote steden. (ik heb nog wel een paar leuke filmtips :-D). In Boedapest ben ik ook nog niet geweest, het passeerde laatst wel de revue toen we het over een citytrip voor twee hadden. Grappig die overeenkomsten! Verder met een B. BOTSWANA. Skyhigh,… Lees verder »

Mooi lijstje. Boedapest lijkt me erg leuk! 😀 Pim is een paar jaar geleden voor zijn studie in Brazilië geweest, we hebben de foto’s er maar weer eens bij gepakt, omdat we er binnenkort een artikel over willen maken (wel een iets minder leuk onderwerp: de favela’s).

Eva - eighty7

Bolivia staat bij mij op de wishlist! Misschien dat dat wel gecombineerd kan worden met onze reis naar Peru 🙂 Brazilië lijkt mij ook super!

Toon Voets

Bosnië en Belgrado! 🙂

Wanda

Bretagne… ja, dat staat ook hoog op mijn lijstje! Misschien volgend jaar wel al, probeer meestal niet 2x achter elkaar naar het zelfde land te gaan, dus het zou volgend jaar maar zo weer Frankrijk kunnen gaan worden. Boedapest, is zeker een aanrader! Ooit geweest met een vriendin en echt een prachtige stad. Zo jammer dat we er best wel ver van af zaten toen we 2 jaar geleden op vakantie waren in Hongarije. Waar ik naar toe zou willen met een B? Nou, Bretagne dus maar zou ook graag weer terug willen naar Berlijn, is ook alweer zoveel jaren… Lees verder »

Ester

Boedapest is ontzettend leuk en heel toegankelijk. En je bent er met bijv. wizzair ook voor heel weinig geld! Ik herinner me al je mooie verhalen over Normandië nog; persoonlijk was ik nog meer onder de indruk van Bretagne, ik ben benieuwd of jullie er hetzelfde over denken 🙂

Stéphanie

De Bretagne kan ik je zeker aanraden Marcella! Ik heb er een te gekke rondreis gemaakt en het klopt wat iedereen zegt, het is er echt heel mooi! Ruige kliffen, schitterende stranden, sfeervolle haventjes, middeleeuwse stadjes en niet te vergeten heerlijk eten ( crêpes, galettes, zee/schaaldieren, cider en nog veel meer ) Over Brazilie en Boedapest kan ik weinig zeggen, ik ben er nog niet geweest. Brazilie trekt mij niet echt, daarentegen lijkt Boedapest mij een hele fijne stad voor een stedentripje. Benieuwd welke van deze drie B’s je eerst zal bezoeken!

Jessica

De Ardennen zijn inderdaad een fijne plek! 🙂 Voor ons zuiderlingen ook lekker dichtbij, binnen 2 uur zit ik al in het berglandschap haha :p Leuke rubriek, ben benieuwd wat je bij de C gaat vinden/hebt gevonden!

Linda | One Day Trip

Jaa, je moét echt naar Budapest! Een van mijn favoriete steden. Het is zo’n vette stad, waar genoeg te zien en te beleven valt!

Boedapest is echt mijn favoriete stad! De Bretagne is ook mooi en Brazilië staat nog op mijn lijstje met de b! Ik wil ook heel graag nog naar Brugge

26
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x