Wishlist ABC

Brazilië, Bretagne & Boedapest – Wishlist ABC

10 februari 2016
Brugge, België

Mijn wishlist is eindeloos lang. Vaak lees ik op een reisblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct weer een stukje langer. Een reis naar Brazilië hadden we járen geleden bijna geboekt. Nog steeds jammer dat we dat niet gedaan hebben! Wist je dat Bretagne 1.200 kilometer kustlijn en maar liefst 300 (schier)eilanden heeft? En dat de beste badhuizen van Europa in Boedapest te vinden zijn? In deze blog het vervolg van mijn Wishlist ABC!

Brazilië, Tenzing Travel

Land – Brazilië

Jaren geleden zagen we een scherpe prijs naar het kustplaatsje Pipa. Waarom we uiteindelijk niet boekten is me niet meer duidelijk. Ik denk dat we toen voor New York zijn gegaan. Maar toch trekt dat enorme land in Zuid-Amerika me nog steeds. Ik zou willen ronddwalen in Rio de Janeiro, willen genieten van het uitzicht over de stad vanaf de Suikerbroodberg. En natuurlijk de beroemde stranden Copacabana en Ipanema ontdekken. Natuurlijk wil ik ook naar het Amazonegebied, de biodiversiteit is er zeer uitgebreid. Het gebied wordt ook wel eens ‘de longen van de wereld’ genoemd. Ook het moerasland van De Pantanal maakt me nieuwsgierig. En natuurlijk de overweldigende Iguazu watervallen op de grens tussen Brazilië en Argentinië. Oh, en langs de 8.000 kilometer (!) lange kustlijn zijn ongetwijfeld veel prachtige stranden en ruige kustlijnen te vinden. Dat wordt nog lastig kiezen uit alle gave bestemmingen in Brazilië van Tenzing Travel! Er zijn prachtige reizen van 7 tot 12 dagen, en er zijn mooie arrangementen van een aantal dagen. Deze kan je samenvoegen tot een langere reis. Want in een groot land als Brazilië is natuurlijk genoeg moois te zien voor een reis van meerdere weken! Bron foto: Tenzing Travel

Étratat, Normandie

Regio – Bretagne

Dit is er eentje in de categorie ‘Ik hoor er vaak zoveel goeds over’. In september 2014 hadden we een te gekke week in Normandië. De regio Bretagne ligt onder Normandië, en dus ook aan de kust van Frankrijk. Op de website van Bretagne.nl lees ik: ‘De 1.200 km lange kustlijn bestaat uit baaien met brede stranden en ruige rotsen. U vindt er schilderachtige haventjes vol kleurrijke vissers-bootjes. Het binnenland is groen en heuvel-achtig’. Tsja, dat klinkt alleen maar goed natuurlijk! Ik zou natuurlijk metropool Rennes willen bezoeken, maar natuurlijk ook het geweldige panorama van Pointe du Raz. En het lijkt me heerlijk om te wandelen bij Lac de Guerlédan, het hart van Bretagne. Oh, en wist je dat Bretagne meer dan 300 (schier)eilanden heeft? Ik las ooit over een geweldige accommodatie in dit gebied, een tof vakantiehuisje in een natuurlijke omgeving. Mocht ik die blog ooit weer tegenkomen, dan boek ik gewoon. Lijkt me te gek! Foto: Étretat in Normandië

Boedapest via boedapestvoorbeginners.nl

Stad – Boedapest

De hoofdstad van Hongarije. Boedapest bestaat uit twee delen, Boeda en Pest. Deze delen worden gescheiden door de rivier de Donau. En juist dat maakt de stad meteen al tof. Steden met imposante bruggen en rivieren hebben altijd een fijne aantrekkingskracht op mij. Boedapest is uitgegroeid tot een metropool die zich kan meten aan Los Angelos. Jaarlijks trekt de stad zo’n 4 miljoen toeristen. Boedapest trekt zelfs meer bezoekers dan Praag, Berlijn en Wenen. Boedapest heeft een aantal leuke musea, je kunt er prima winkelen én je vindt er de beste badhuizen van Europa. De perfecte combi: urenlang slenteren door de stad en vervolgens relaxen in de spa. Van de rest van Hongarije heb ik een nogal beperkt beeld. Vandaar dat ik vooralsnog alleen denk aan een stedentrip Boedapest. Heb jij goede ervaringen met andere delen van Hongarije? Dan hoor ik dat graag! Bron foto: Boedapest voor beginners

Ghent, BelgiumWhere i’ve been – België

In België heb ik vooral steden bezocht: Gent, Brussel, Luik, Antwerpen, Brugge en Oostende. Antwerpen heb ik 6 jaar geleden bezocht, daar wil ik graag eens naar terug. De fijne steden Gent en Brugge zette ik met elkaar in een vergelijking, benieuwd naar mijn favoriet? Veel natuur heb ik nog niet gezien van België. Jaren geleden was ik in Mechelen waar ik ook de grotten bezocht. Wandelen in de Ardennen staat hoog bovenaan mijn wishlist. Ik zie er de mooiste plaatjes van, dus dat wil ik graag met eigen ogen bewonderen!

Lees meer over mijn Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga echter geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Ik deel in mijn artikelen niks anders dan mijn persoonlijke mening. Lees ook mijn disclaimer.

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Katie | Trends 4 Travel 10 februari 2016 at 10:59

  Dit blijft fijn om te lezen! Brazilië staat ook hoog op mijn lijstje. Boedapest kan ik je zeker aanraden. Een erg mooie en sfeervolle stad met heerlijke badhuizen inderdaad.

  • Reply Marcella 11 februari 2016 at 15:51

   Dankjewel Katie, dan ben je vast alweer benieuwd naar de C! 😉 Ik hoor altijd enthousiaste verhalen over Boedapest. Onwijs benieuwd naar!

 • Reply Shamira | Kompas24 10 februari 2016 at 13:39

  Aankomende zomer kom ik tijdens onze roadtrip langs Boedapest. Ik zal je tegen die tijd wel even laten weten hoe het was 🙂 Mijn bestemming met een B is lastig. Als je het alleen hebt over landen, dan kom ik denk ik ook uit bij Brazilië. Als steden ook mogen, dan zie ik ineens door de bomen het bos niet meer haha!

  • Reply Marcella 10 februari 2016 at 14:37

   Ik heb het over landen, regio’s en steden, dus ik ben benieuwd naar je lange lijst met een B! 😉

   Leuk dat je naar Boedapest gaat!!

 • Reply Sabine 10 februari 2016 at 14:38

  Leuke bestemmingen! Al trekt Brazilië mij niet zo. Behalve natuurlijk Iguazu! Ben daar geweest aan beide kanten en is echt spectaculair! Verder met een B… Bolivia? Lekker dichtbij en weer eens wat anders.

  • Reply Marcella 11 februari 2016 at 15:52

   Wat gaaf dat jij bij Iguazu bent geweest Sabine! Waarom trekt Brazilië je verder niet zo? Lijkt me een bijzonder uitgestrekt land met mooie natuur. Van Bolivia weet ik juist heel weinig. Voor jou wel fijn dichtbij!

 • Reply Nanda 10 februari 2016 at 15:08

  Wat een lekker lijstje. Bretagne (en ook Normandië !) staat op mijn lijst. Brazilië al járen (en toevallig zou ik dan ook naar Pipa willen (die villa’s met een eigen tuintje) – ik twijfel de laatste tijd wel erg aan de veiligheid daar geen idee waar dat door komt, het is er altijd al onrustig in de grote steden. (ik heb nog wel een paar leuke filmtips :-D). In Boedapest ben ik ook nog niet geweest, het passeerde laatst wel de revue toen we het over een citytrip voor twee hadden. Grappig die overeenkomsten!

  Verder met een B. BOTSWANA. Skyhigh, nummer 1 op mijn wishlist. Met een Bootje de Okavango Delta op…

  • Reply Marcella 11 februari 2016 at 15:58

   Ja, we hebben altijd overeenkomsten qua interesses. Grappig Wanda! Ik heb met Botswana niet zoveel, eigenlijk met heel Afrika niet. Maar toen ik Floortje gisteren in Namibië zag begon ik wel te twijfelen. Wat een prachtig landschap met geweldig mooie dieren! Het staat niet bovenaan mijn wishlist, maar ik plaats hem er wel bij. Voor ooit 😉

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 10 februari 2016 at 17:12

  Mooi lijstje. Boedapest lijkt me erg leuk! 😀 Pim is een paar jaar geleden voor zijn studie in Brazilië geweest, we hebben de foto’s er maar weer eens bij gepakt, omdat we er binnenkort een artikel over willen maken (wel een iets minder leuk onderwerp: de favela’s).

  • Reply Marcella 11 februari 2016 at 15:53

   Wat leuk dat jullie een artikel over Brazilië gaan maken Narelle! Daar ben ik uiteraard heel benieuwd naar, ondanks het onderwerp. Van de favela’s weet ik niet veel, dus het is zeer interessant om er meer over te leren.

 • Reply Eva - eighty7 10 februari 2016 at 17:57

  Bolivia staat bij mij op de wishlist! Misschien dat dat wel gecombineerd kan worden met onze reis naar Peru 🙂 Brazilië lijkt mij ook super!

  • Reply Marcella 11 februari 2016 at 15:54

   Gaaf dat je naar Peru gaat Eva! Lijkt me ook een bijzonder mooi land. Zou leuk zijn als je Bolivia kunt combineren!

 • Reply Toon Voets 11 februari 2016 at 10:41

  Bosnië en Belgrado! 🙂

  • Reply Marcella 11 februari 2016 at 15:54

   Dat zijn mooie aanvullingen! Ik weet van beide niet veel, maar heb er enthousiaste verhalen over gelezen. Dat maakt nieuwsgierig! 😉

 • Reply Wanda 11 februari 2016 at 20:18

  Bretagne… ja, dat staat ook hoog op mijn lijstje! Misschien volgend jaar wel al, probeer meestal niet 2x achter elkaar naar het zelfde land te gaan, dus het zou volgend jaar maar zo weer Frankrijk kunnen gaan worden. Boedapest, is zeker een aanrader! Ooit geweest met een vriendin en echt een prachtige stad. Zo jammer dat we er best wel ver van af zaten toen we 2 jaar geleden op vakantie waren in Hongarije. Waar ik naar toe zou willen met een B? Nou, Bretagne dus maar zou ook graag weer terug willen naar Berlijn, is ook alweer zoveel jaren geleden…

  • Reply Marcella 12 februari 2016 at 13:54

   Leuk dat Bretagne ook op jouw wishlist staat Wanda. Ik hoor er altijd goeie verhalen over, en de foto’s zijn veelbelovend. Echt heel benieuwd naar! Leuk dat je enthousiast bent over Boedapest. Daar hoor ik eigenlijk nooit negatieve verhalen over. Juist daarom maakt het me extra nieuwsgierig. Goeie toevoeging, Berlijn! Die stad had ik ook wel even kunnen noemen 😉

 • Reply Ester 11 februari 2016 at 21:58

  Boedapest is ontzettend leuk en heel toegankelijk. En je bent er met bijv. wizzair ook voor heel weinig geld! Ik herinner me al je mooie verhalen over Normandië nog; persoonlijk was ik nog meer onder de indruk van Bretagne, ik ben benieuwd of jullie er hetzelfde over denken 🙂

  • Reply Marcella 12 februari 2016 at 13:56

   Ja, ik zag al regelmatig scherpe aanbiedingen voor vluchten naar Boedapest. Daar moeten we maar eens gebruik van gaan maken! Leuk dat je mijn artikelen over Normandië nog kunt herinneren. Ik ben nu nog nieuwsgieriger naar Bretagne. Leuk om te lezen dat het je daar nóg beter beviel!

 • Reply Stéphanie 18 februari 2016 at 17:00

  De Bretagne kan ik je zeker aanraden Marcella! Ik heb er een te gekke rondreis gemaakt en het klopt wat iedereen zegt, het is er echt heel mooi! Ruige kliffen, schitterende stranden, sfeervolle haventjes, middeleeuwse stadjes en niet te vergeten heerlijk eten ( crêpes, galettes, zee/schaaldieren, cider en nog veel meer ) Over Brazilie en Boedapest kan ik weinig zeggen, ik ben er nog niet geweest. Brazilie trekt mij niet echt, daarentegen lijkt Boedapest mij een hele fijne stad voor een stedentripje. Benieuwd welke van deze drie B’s je eerst zal bezoeken!

  • Reply Marcella 22 maart 2016 at 18:57

   Oeh, Bretagne klinkt echt onwijs goed Stéphanie! Op de schaaldieren na ben ik echt onwijs nieuwsgierig geworden! 😉 Ik ben ook benieuwd welke van de 3 B’s ik als eerste ga bezoeken. Ik gok voor nu op Boedapest!

 • Reply Jessica 22 februari 2016 at 22:35

  De Ardennen zijn inderdaad een fijne plek! 🙂 Voor ons zuiderlingen ook lekker dichtbij, binnen 2 uur zit ik al in het berglandschap haha :p Leuke rubriek, ben benieuwd wat je bij de C gaat vinden/hebt gevonden!

  • Reply Marcella 22 februari 2016 at 23:14

   Woensdag komt ie online! 😉

 • Reply Linda | One Day Trip 22 maart 2016 at 16:29

  Jaa, je moét echt naar Budapest! Een van mijn favoriete steden. Het is zo’n vette stad, waar genoeg te zien en te beleven valt!

  • Reply Marcella 22 maart 2016 at 18:58

   Klinkt goed Linda! Ik kan niet wachten om Boedapest te bezoeken!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 9 mei 2016 at 18:00

  Boedapest is echt mijn favoriete stad! De Bretagne is ook mooi en Brazilië staat nog op mijn lijstje met de b! Ik wil ook heel graag nog naar Brugge

  • Reply Marcella 9 mei 2016 at 21:54

   Over Boedapest hoor ik alleen maar goede verhalen. Zó benieuwd naar daardoor! Brugge kan ik je zeker aanbevelen, al vond ik Gent ook echt top. Beide dus zeker bezoeken!

  Leave a Reply