Noord-Amerika Roadtrips

Icefields Parkway in Canada

23 januari 2016
Icefields Parkway, Canadaå

Ik verwees in mijn blogs over Canada al een aantal keer naar de Icefields Parkway. Deze weg wordt wel de mooiste ter wereld genoemd. Langs de weg vind je ontzettend mooie natuurschoon. Wij hebben er dan ook een aantal dagen over gedaan om deze weg af te rijden. Benieuwd wat je kunt verwachten langs de Icefields Parkway? Ik neem je mee over deze weg!

Camper Icefields Parkway, Canada

De Icefields Parkway (Alberta Highway 93) is een weg in Alberta, Canada, die langs veel natuurschoon gaat in de Canadese Rocky Mountains. Dit zijn bijvoorbeeld canyons, gletsjers en rivieren. De parkway is 230 kilometer lang en werd voltooid in 1940. Hij loopt parallel aan de Continental Divide, de bergrug die van Alaska, door Canada en de Verenigde Staten naar Mexico loopt. De weg loopt van Jasper Nationaal Park naar Banff Nationaal Park. Parkway is een algemene term voor snelweg door een fraai landschap.

Vanaf Lake Louise in het noordwesten van nationaal park Banff loopt de Icefields Parkway langs de volgende bezienswaardige plaatsen: Crowfootgletsjer, Bowrivier, Peytomeer, Mistaya Canyon, Saskatchewan River Crossing, Parker bergketen, Athabascagletsjer, Athabascawaterval, Sunwaptarivier. Bron: Wikipedia

Wij reden in een aantal dagen over de Icefields Parkway en zagen ontzettend veel mooie natuur!

Lake Louise, Canada

Lake Louise

Er monden diverse gletsjers uit in Lake Louise, dit zorgt voor de unieke smaragdgroene kleur. Je kunt er met een kano varen over het meer, dat lijkt me heel bijzonder! Lake Louise is erg mooi, maar er worden ook veel bussen vol toeristen uitgeladen, dus het is er vrij druk. Naast Lake Louise raad ik je aan om ook Moraine Lake te bezoeken. Een stuk rustiger, en minstens zo mooi! Ik schreef het artikel Lake Louise vs Moraine Lake waarin ik de natuurpracht van beide meren met elkaar vergelijk. Bezoek ze gewoon beide, zo prachtig!

Bow Lake, Alberta, CanadaBow Lake

Dit was voor ons een ‘tussendoortje’, onderweg naar Peyto Lake. Maar hoe kan je bij deze geweldige natuur nou een korte tussenstop maken?! Hier zou ik echt urenlang kunnen genieten! We troffen het dat het bij Bow Lake even windstil was, zodat de reflectie van de bergketen in het water echt geweldig was. Je kunt bij Bow Lake ook prachtige wandelingen maken.

Peyto Lake, Alberta, CanadaPeyto Lake

Wij gingen wandelen bij Peyto Lake. Hier liepen we eerst achter de massa aan naar een uitzichtspunt waar het onwijs druk was. Mensen duwden elkaar bijna weg om een mooi uitzicht te krijgen. Wij liepen een stukje omhoog waar we samen met twee anderen genoten van een nóg mooier uitzicht op het felblauwe water van Peyto Lake. Ons doel was om naar de Bow Summit te lopen, maar vanwege een dik pak sneeuw moesten we onze wandeltocht beëindigen. Jammer!

Athabasca glacier, CanadaAthabasca Glacier

Vanaf het Colombia Icefield Discovery Centre heb je een prima (gratis) uitzicht op de Athabasca gletsjer. Wil je er dichterbij komen, dan moet je een tour boeken. Zonder uitrusting kan je slechts een stukje van de gletsjer bekijken. Ik vond het geweldig om over de gletsjer te lopen! Het ijs is even dik als de Eiffeltoren hoog is, dus dat is best onrealistisch.

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis door West-Canada én we maakten een tof reisfilmpje! Benieuwd geworden? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen Canada! Om inspiratie op te doen is de Capitool Canada perfect!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Marijke 24 januari 2016 at 11:30

  Aaah, als ik dit zie wil ik zo terug… en heel misschien doen we dat ook wel! Ik blijf eraan denken hoe mooi het daar wel niet was! 😉

  • Reply Marcella 24 januari 2016 at 12:52

   Ik vind het bijna onrealistisch dat we daar écht waren. De foto’s zijn zo ontzettend moooooi! <3 Zeker terug gaan dus, dat wil ik ook ooit!

 • Reply Sabine 24 januari 2016 at 19:52

  Wauw zeg wat hebben jullie onwijs veel gezien in Canada! Ook deze is weer megamooi en snap wel dat ze het de mooiste weg ter wereld noemen. Lijkt me heel bijzonder om daar rond te rijden, natuur kan zoveel met iemand doen!

  • Reply Marcella 25 januari 2016 at 11:39

   Ik ben echt gék op natuur! Rijden over deze weg is dan ook magisch! Eigenlijk best onrealistisch dat we daar waren, als ik de foto’s nu zie!

 • Reply Patricia 24 januari 2016 at 20:09

  Ik wil ook weer terug! De Icefields Parkway is zo mooi. Wij verbleven destijds 3 weken lang in Banff NP, Jasper NP, Yahoo NP en Mount Robson en hebben de Icefields Parkway een paar keer heen en weer gereden. Zo gaaf die natuur daar 🙂

  • Reply Marcella 25 januari 2016 at 11:41

   Zo te lezen hadden jullie meer tijd om de Icefields Parkway en Banff te verkennen. Wij waren een ruim week in de Rockies, omdat we vanaf Vancouver reden. Als ik terug zou gaan, dan zou ik voor Calgary kiezen. Vanaf daar ben je veel sneller in de Rockies en dan kan je meteen op ontdekking in de overweldigende natuur!

 • Reply Sas 26 januari 2016 at 10:36

  Het lijkt me echt prachtig! vrienden van mijn ouders wonen in canada…. Lijkt me prachtig een keer echt te zien<3

  • Reply Marcella 26 januari 2016 at 14:02

   Canada is erg groot, de Icefields Parkway ligt in het westen. Echt een aanrader om er eens een kijkje te nemen. Heel bijzonder!

 • Reply ivonne 28 januari 2016 at 11:01

  Woooooow, prachtig allemaal. Ik MOET echt nog een keer naar Canada!

  • Reply Marcella 28 januari 2016 at 11:38

   Dat moet je zéker Ivonne, echt een aanrader!

 • Reply Carolien | Dream the World 30 januari 2016 at 20:27

  Wow datzit er mooi uit!

  • Reply Marcella 30 januari 2016 at 21:53

   Echt een geweldige weg Carolien, met bijzonder mooooie natuur! <3

 • Reply Elise 9 juli 2016 at 12:58

  Zo, zeker mooi zeg! Prachtig. Op mijn lijst erbij 😉

 • Leave a Reply