(race)Fietsen Europa Stedentrips

Fietsen in Berlijn

22 juli 2014
Fietsen in Berlijn

Tijdens onze stedentrip Berlijn huurden we fietsen. Vriendin M. kan vanwege haar zwangerschap geen flink eind lopen, maar fietsen ging prima. Het leek ons leuker om Berlijn vanaf een zadel te bekijken in plaats vanuit de metro, en dus huurden we 4 fietsen. Zonder fietstour, met alle vrijheid om op ons gemak de stad te verkennen. Perfect!

Fat Tire Bike Rental met roze clowntje

Op Alexanderplatz bekeken we het aanbod en uiteindelijk huurden we onze fietsen bij de Fat Tire Bike Rental. Voor de heren twee donkerblauwe beachcruisers en voor de dames twee stoere rode fietsen. Alle vier voorzien van een piepend roze clowntje op het stuur. Met dat clowntje hadden we een hoop lol onderweg.

Berlijn

Veel fietsen

Dagelijks legden we zo’n kilometer of 15-25 af. Twee keer naar de Berlijnse muur, naar Checkpoint Charlie, de Reichstag, Alexanderplatz, de Brandenburger Tor, de lange winkelstraat, op zoek naar leuke restaurantjes en ’s avonds parkeerden we de fietsen bij ons appartement in Prenzlauer berg.

€22,- voor 48 uur fietsen

De fietsen huur je per 24 uur en dus niet per dag. Voor de eerste dag betaal je €12,- en de tweede dag kost €10,- (vanaf de derde dag €8,-) Wij waren per persoon €22,- kwijt voor een fijn vervoersmiddel in bijzonder Berlijn. Fietsen door Berlijn is zeker de moeite waard!

We sliepen in een fijne accommodatie van B! Apartments, absoluut een aanrader!

Berlijnse muur

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Nanda 22 juli 2014 at 09:47

  Fietsen is echt een leuke manier om de stad te verkennen! En nu wil ik ook naar Berlijn, bedankt 🙂

 • Reply iliveformydreams.com 22 juli 2014 at 10:24

  Lijkt me erg gaaf om de stad op deze manier te ontdekken 🙂 Berlijn wil ik zeker ook nog eens bezoeken.

  • Reply Marcella 24 juli 2014 at 11:10

   Moet je zeker doen, echt een aanrader! Een bijzondere stad vol historie.

 • Reply Anne 22 juli 2014 at 11:10

  Wij gaan in oktober naar Berlijn! Dus ik ben heel blij met tips als deze 🙂 Is Berlijn goed fietsbaar? Als in: ik ben verkeerstechnisch een beetje een kneus, hihi.

  • Reply Marcella 22 juli 2014 at 20:16

   Fietsen in de stad is zeer goed te doen! Er zijn veel fietspaden dus je fietst er sowieso veilig. Onderweg vind je ook routebordjes, dus zo kan je de weg best makkelijk vinden. Erg leuk om naar de muur te fietste want dat ligt best een eindje uit het centrum. Gewoon huren, zo’n fiets!

 • Reply Wanda 22 juli 2014 at 21:46

  Berlijn is echt een super leuke stad he? Ik vind vooral het sfeertje zo bijzonder, zo relaxt terwijl je toch in een wereldstad bent, dat vergeet ik daar eigenlijk altijd een beetje… We hebben nog nooit in zo’n stad gefietst maar ik hou het zeker in gedachten! Meestal lopen we heel veel maar dat is vaak nogal vermoeiend dus dan is fietsen wel een leuke sportieve afwisseling!

 • Reply John & Mo 7 augustus 2014 at 09:39

  Wij hebben in juli ook heerlijk twee dagen gefietst in Berlijn. Prachtige stad, vooral de buitenwijken zijn erg leuk om te fietsen. Misschien nog een tip om goedkoop fietsen te huren, goedkoper dan elders in de stad: http://www.fahrrad-mrm.de/

  • Reply Marcella 7 augustus 2014 at 10:36

   Bedankt voor de tip! Als ik weer eens naar Berlijn ga, zal ik daar fietsen huren. Top!

 • Reply Paco K. 25 augustus 2014 at 22:23

  Wij waren vorige week in Berlijn en hebben jullie een van de tips gevolgd die van Fat Tire Bike Rental een fietstrip van ca. 5:00 uren van west naar oost, Een uitstekende en kundig gids met de naam ALEX. De fietsen zijn goed en degelijk, er is een mogelijkheid voor een E-bike.. Voor de vervolg fietstouren krijg je nog extra kortingen. Bedankt voor de tips een compliment voor jullie site !!.

 • Leave a Reply