Reizen met de boot naar Zweden is een leuke ervaring. Wij namen de boot van Kiel naar Göteborg. Ik vertel je er meer over!

Kiel, Germany Kiel, GermanyVan Groningen naar Kiel

Vanaf Groningen is het 4 uur rijden naar Kiel in Noord-Duitsland. Je rijdt naar Hamburg en daar ga je nog een eindje verder omhoog. Best een rit, en al helemaal voor mijn moeder want zij was ook nog een uur onderweg naar Groningen. Wij waren al op tijd in Kiel zodat we even door het centrum konden lopen. Jan kocht een Starbucks mok voor zijn verzameling en we aten een pizza bij Vapiano. Het eten op de boot is vrij prijzig en grotendeels in buffetvorm. Daar kan je voor kiezen natuurlijk, maar wij vonden het prima om deze kosten uit te sparen door pizza en pasta te eten bij Vapiano. Ook kochten we in Kiel wat broodjes voor het ontbijt de volgende ochtend.

Stena LineStena Line DeckKiel GermanyStena Line GermanicaKiel, Germany Met de boot naar Zweden

We moesten uiterlijk om 18:15 op de boot zijn omdat deze vertrok om 18:45 uur (op de heen- en terugweg). Uiteraard waren we op tijd in de haven en reden vlot het ruim van het schip in. Op de heenweg troffen we prachtig weer waar we van genoten op het dek. Daar vind je een bar met livemuziek, maar er zijn ook rustige plekken aan de zijkant van het schip. Bij het wegvaren genoten we van het uitzicht op de kust van Kiel. Op de terugweg regende het ontzettend en bleven we dus binnen.

Op de boot vind je verschillende (buffet)restaurants en allerlei hoekjes waar je kunt zitten, binnen en buiten. De indeling is per type boot verschillend. Zo troffen wij op de heenweg één zitruimte met een (drukke!) muziek quiz waardoor we geen fijne plek hadden om te zitten met een boekje. Op de terugweg hadden we een boot met veel rustige zithoekjes. Je moet er een beetje mazzel mee hebben dus.

Cabin Stena LineSlapen op de boot

Omdat de boot vertrekt om 18:45 uur en de volgende dag rond 9 uur aan komt in Göteborg (of Kiel), slaap je een nachtje op de boot. Wij hadden een pakketreis inclusief huisje in Zweden. Hier hoorde een 3-persoons buitenhut met raampje bij inclusief bedlinnen en handdoeken . Zoals je ziet is de hut best krap, want de bedden zijn nog ingeklapt… Links vind je een stapelbed (ook te gebruiken als bank) en rechts is een los bed. Wanneer alles uitgeklapt is moet je de ruimte onder de bedden gebruiken voor je tassen. De bedden sliepen overigens wel prima. De badkamer vond ik trouwens best ruim. Wel is de hut wat muf, dat komt vast door al dat tapijt en omdat er geen raampje open kan.

Goteborg Sweden
Goteborg Sweden
Goteborg Sweden

Göteborg binnen varen is gaaf!

’s Ochtends wordt je om half 8 gewekt door het omroepsysteem, dit kan je in alle hutten horen. Ze vertellen dat het ontbijtbuffet klaar staat. Vervolgens heb je nog genoeg tijd omdat we pas ruim na 9 uur bij de auto mochten komen. Wij hadden ons ontbijt zelf meegenomen uit Kiel en zochten een plaatsje achterop de boot. Dat was een goeie keuze, want vanaf hier zagen we de knusse eilandjes langs de Zweedse kust. Wat een leuke binnenkomer! De entree bij Göteborg zelf was nóg een stuk gaver want we vaarden onder de Älvsborgbrug door de haven binnen. Het leuk om te zien hoe het schip aan legt en hier kan je rustig naar kijken. Pas als hij vast ligt kan je naar de auto’s. Wij haalden nog even onze spullen uit de hut en liepen naar beneden. Op naar het avontuur in Zweden!

Ik vond reizen met de boot naar Zweden erg leuk! Het is een relaxte onderbreking van je autoritten in Nederland / Duitsland en Zweden. Ik zou het zeker vaker willen doen!

Meer Zweden!

Wil jij met de boot naar Zweden varen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sanne

Vond Goteburg ook een leuke Zweedse stad. Genoeg te doen voor een paar dagen

Carola

Dag Marcella, vraagje waar hebben jullie in Kiel geparkeerd om voor vertrek boot nog even de stad in te gaan?

4
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x