Noord-Amerika Outdoor Roadtrips Video

Bow Lake in Canada (+ Video!)

21 december 2015
Bow Lake, Alberta, Canada

In het westen van Canada hoef je weinig moeite te doen om de mooiste natuur te zien. De Rocky Mountains blijven je verrassen met de hoogste bergen met eeuwige sneeuw, knalblauwe gletsjermeren en geweldige (oneindige) vergezichten. De Icefield Parkway is de mooiste weg ter wereld. Langs deze weg vonden we Bow Lake, een pareltje wat schitterde in de zon.

Bow Lake, Alberta, Canada Bow Lake, Alberta, Canada
Bow Lake, Alberta, Canada

Gletsjermeer bij bergketen Waputik

Bow Lake is een gletsjermeer en wat hoort bij de rivier de Bow. Het meer ligt ten oosten van de bergketen Waputik. Het meer ligt op een hoogte van 1920 meter, heeft een oppervlakte van 3,21 km². Bow Lake is een van de meren langs de Icefields Parkway in Nationaal park Banff en Nationaal park Jasper, zoals de meren Hector Lake, Lake Louise, Peyto Lake, Mistaya Lake, Waterfowl Lakes, Chephren Lake en Sunwapta Lake. Bron: Wikipedia

Reflectie in rimpelloos water

Als je dit soort meren ‘zomaar’ tegenkomt langs de weg, is geen enkele andere weg meer écht mooi te noemen. De Icefield parkway wordt dan ook niet voor niets de mooiste weg ter wereld genoemd. Toen we bij Bow Lake kwamen was het bewolkt, maar al snel kwam de zon terug. Even was het windstil en zag je een geweldig mooie reflectie van de bergketen in het water. Dat zie je op de bovenste foto’s, op de onderste foto’s is er intussen weer een rimpeling in het water. Maar het levert evengoed prachtige plaatjes op!

Niet alleen een tussenstop bij Bow Lake

Bij Bow Lake parkeer je op het riante parkeerterrein langs de weg om te genieten van het geweldige zicht op het meer en de bergketen. Ook kan je een stukje verderop parkeren bij Simpson’s Num-Ti-Jah lodge voor een ander zicht op het meer én daar kan je de gletsjer goed zien. Bij de lodge vind je een restaurant en souvenirwinkel, dus je kunt je er prima vermaken, vlak naast het overweldigend mooie Bow Lake. Voor ons was Bow Lake een tussendoortje op weg naar Peyto Lake, maar je kunt je er prima uren vermaken en mooie wandelingen maken. Wij kwamen een groep hikers tegen die bepakt en bezakt aan hun trekking begonnen. Als je genoeg tijd neemt, kan je je met gemak een paar maanden vermaken in de Rockies. Wij gaan gewoon nog eens terug. Want met dit soort geweldige foto’s is de heimwee enorm!

Meer Canada!

Ik schreef over al onze avonturen tijdens onze camperreis. Benieuwd geworden? Kijk op mijn pagina reisbestemmingen Canada!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Bow Lake, Alberta, Canada
Bow Lake, Alberta, Canada Bow Lake, Alberta, Canada Jan en Marcella, Bow Lake, Alberta, Canada Bow Lake, Alberta, Canada Bow Lake, Alberta, Canada

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Sabine 21 december 2015 at 15:59

  Wauw joh die eerste foto komt meteen ff goed binnen! Wat ontzettend prachtig!!

  • Reply Marcella 21 december 2015 at 16:02

   Ik kan bijna niet stoppen met naar de foto’s kijken. Zó mooooi! <3

 • Reply Annemarie 21 december 2015 at 17:40

  Mooi hè, de Icefields Parkway ! Prachtige foto’s met die blauwe luchten ook. Toen wij over de Icefields Parkway reden was het helaas grijs weer, maar ondanks dat toch indrukwekkend mooi.

  • Reply Marcella 23 december 2015 at 13:42

   Echt prachtig Annemarie! Als ik terug kijk naar dit natuurgeweld kan ik amper geloven dat ik er écht geweest ben. Wauww!

 • Reply Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl 21 december 2015 at 18:06

  Wauw, wat een super mooie foto’s zeg! Die spiegeling in het water…. prachtig. Je maakt ons steeds enthousiaster over Canada 😉

  • Reply Marcella 23 december 2015 at 13:42

   West-Canada kan ik je onwijs aanbevelen Narelle! Echt eens plannen voor maken, te gek gebied!

 • Reply Ester 21 december 2015 at 18:10

  Prachtig! En wat een vrolijke gezichten 🙂

  • Reply Marcella 23 december 2015 at 13:43

   Leuk dat je dat zegt Ester, onze vrolijke koppies waren we me nog zo bewust opgevallen!

 • Reply Stéphanie 21 december 2015 at 18:19

  Tja, wat ik ga zeggen is zo voorspelbaar.. Ik wil terug!! Leuk te zien dat jullie daar ook zo hebben genoten! Ik heb ook een stapel geweldige foto’s van Bow Lake, ik kan er uren naar blijven kijken!

  • Reply Marcella 23 december 2015 at 13:44

   Dat is zeker voorspelbaar Stéphanie! 😉 Ik wil ook ooit eens terug, echt een geweldig gebied! Ik heb trouwens ook veeeeeel gekeken naar deze blogs. Zo mooie foto’s! <3

 • Reply Sandra 21 december 2015 at 19:07

  WAUW! Wat een ongelofelijk mooie foto’s! Is jullie fotoboek al af? Dat moet echt een geweldig boek worden / zijn geworden. Sowieso, Canada zou ik graag eens willen bezoeken alleen ik ben zo bang dat alles er een beetje hetzelfde uitziet. Haal mij over!

  • Reply Marcella 23 december 2015 at 13:47

   Ons fotoboek is helaas nog niet af Sandra. Iets om de komende dagen eens voor te gaan zitten. Want het wordt ongetwijfeld een boek wat ik met veel plezier regelmatig ga bekijken!

   Hoe bedoel je dat je denkt dat alles er een beetje hetzelfde uit ziet? Ik werd echt verrast door elke plek waar we kwamen. Ik dacht regelmatig dat ik écht niet meer verrast kon worden, maar toch was dit steeds het geval. In Wells Grey gingen we watervallen kijken, en dat waren stuk voor stuk pareltjes. Zo gaaaf! <3

 • Reply betsie 21 december 2015 at 19:32

  Wat een prachtige foto’s, dat jullie dat echt gezien hebben. Te mooi om waar te zijn.
  Wat een ervaring, kan mij voorstellen dat je steeds meer wil zien

  • Reply Marcella 23 december 2015 at 13:48

   Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik deze geweldig mooie natuur echt heb gezien. Zo mooooi! <3 Het is echt een te gekke ervaring. En ja, dit smaakt naar meer moois ontdekken.

 • Reply Stéphanie | Expeditie Aardbol 21 december 2015 at 20:40

  Fantastisch mooie omgeving. Ooit hoop ik ook zulke mooie plekken te gaan zien, maar eerst nog even een paar andere dingen van mijn bucketlist kruisen ;)!

  • Reply Marcella 23 december 2015 at 13:49

   Het zou gaaf zijn als je deze natuurpracht ook kunt ontdekken Stéphanie. Ik ben overigens wel benieuwd wat je eerst van je bucketlist wilt strepen 😉

 • Reply Patricia 21 december 2015 at 21:51

  Oh ja, Bow Lake is inderdaad schitterend! Net zoals de Icefields Parkway 🙂
  Wij hebben een korte wandeling gemaakt vanaf de Num Ti Ja Lodge. Krijg alweer heimwee! Ooit willen wij ook nog eens terug naar de Canadese Rockies!

  • Reply Marcella 23 december 2015 at 13:51

   Bow Lake is zeker mooi. De Icefields Parkway is niet voor niks de mooiste weg ter wereld. Ik snap zeker dat je terug wilt naar de Rockies!

 • Reply Chantal 22 december 2015 at 08:43

  Schitterend! Canada staat hoog op de lijst!

  • Reply Marcella 23 december 2015 at 13:51

   Logisch, Canada is echt een te gekke bestemming!

 • Reply Laura 24 december 2015 at 10:40

  Prachtig! Ik wil echt heel graag naar Canada <3

  • Reply Marcella 31 december 2015 at 12:30

   Dat snap ik zeker Laura. Vooral het westen is zo ongelofelijk moooooi! <3 Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik deze natuurpracht bewonderd heb. Wauww!

 • Reply Caro Cools 28 december 2015 at 21:25

  Oh wauw die foto’s! Ik word er helemaal jaloers van… Ontzettend mooi om te zien:)

  • Reply Marcella 31 december 2015 at 12:31

   Te gek hé! Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik dit écht gezien heb. Zo bizar moooi!

 • Reply Marlies 2 januari 2016 at 19:52

  Wat een plaatje! Prachtig!

  • Reply Marcella 2 januari 2016 at 22:38

   Te gek hé, zo’n moooooie natuur!

 • Reply Yvonne 3 januari 2016 at 07:39

  Als ik dit zie snap ik niet dat ik nog nooit in Canada ben geweest, wow, wat een natuur zeg. En ideaal dat je er gewoon met de auto kunt komen en kunt parkeren pal aan zo’n mooi meer. Handig voor minder actieve mensen zoals ik 🙂

 • Leave a Reply