Na heel wat honderden dagen aftellen is het nu bijna zover: onze droomreis start over een aantal weken! Lees over de invloed van de branden op onze route en de laatste voorbereidingen roadtrip Australië!

Kangaroo Australia

Voorbereidingen roadtrip Australië: het gaat de goede kant op

Begin januari zag ik het even niet meer zitten. Elke dag kwamen er nieuwe branden bij in Australië en was het vuur niet onder controle te krijgen. Kangaroo Island brandde voor een groot deel af en de Blue Mountains bleven branden (stond op onze reislijst), heel veel dieren gingen dood of raakten gewond en de noodsituatie werd uitgeroepen. Intussen konden wij niet annuleren omdat we niet verzekerd zijn voor de module ‘natuurrampen’ (net als velen waarschijnlijk). Ook konden we onze camper niet op een andere locatie inleveren, dus een andere route reizen werd vrij lastig. Wat zou er van onze reis komen? Intussen zijn we een aantal weken verder en is de situatie redelijk onder controle (behalve bij Canberra) én het regent af en toe. Het ziet er weer positiever uit voor Australië én onze droomreis.

Reisboeken AustraliëZijn onze plannen gewijzigd?

Tussen Adelaide en Melbourne is er niet veel brand geweest, behalve dat Kangaroo Island grotendeels in vlammen op gegaan is. Dit eiland skippen we en we hebben de Adelaide Hills toegevoegd aan ons plannen. Onze andere plannen kunnen we gewoon uitvoeren en genieten van de Great Ocean Road. Het deel tussen Melbourne en Sydney is ’t hardst geraakt, dus we zijn van plan om langer rond Adelaide en Melbourne te reizen. We blijven nog een nachtje langer op de camping in Melbourne en we gaan naar het concert van Robbie Williams na de kwalificatie van de Formule 1.

Jan heeft een handige app gevonden die duidelijk aangeeft welke wegen weer open zijn en welke delen van de nationale parken. Wat we ons moeten voorstellen van zo’n gebied wat flink geraakt kan ik me nu nog niet echt voorstellen tijdens onze voorbereidingen roadtrip Australië, maar we gaan ’t zien.

Jan Marcella Akumal MexicoZomerkleding

De laatste weken had de postbode het maar druk met onze voorbereidingen roadtrip Australië. In Australië wordt het langzamerhand herfst, maar we kunnen tijdens onze reis nog zeker een temperatuur van minimaal 20 graden verwachten. We waren op zoek naar zomerkleding, dus bikini’s, tankini’s, en zwembroeken werden getest. De halterbikini blijft mijn favoriet, dus die ga ik net als in Mexico vast weer veel gebruiken. Maar ik heb ook een nieuw vest gekocht wat ik ga dragen in het vliegtuig en op de koudere momenten. Ook heb ik een nieuwe rugtas aangeschaft waar ik mee kan hiken én waar mijn MacBook in past. En ik heb wat nieuwe outdoor kleding aangeschaft want we zijn van plan om veel te gaan hiken.

Jan en Marcella Eze FranceWerk afronden & de laatste dingen

De komende weken zijn we druk met de laatste voorbereidingen roadtrip Australië. Een medicijnenpaspoort, internationaal rijbewijs, printjes, op zoek naar die ene creditcard… dat soort dingen. Ook gaan we op ons werk aan de slag met de laatste klussen die we nog kunnen afronden. Dat is altijd wel gek (en soms een uitdaging) omdat het in deze periode – anders dan in de zomervakantie – gewoon door loopt met klussen. Vlak voor vertrek gaan wij ons huis overdragen aan onze huis-en-kattenoppas, dus we zullen ook haar van de nodige informatie voorzien. En Twix en Nutz nog extra veel knuffelen natuurlijk!

Volg ons op reis!

Nu ben je natuurlijk benieuwd hoe je op de hoogte blijft van onze reis. Ik ben van plan om weekverslagen te maken en te publiceren op zondag. Nieuwe blogs zie je altijd verschijnen op mijn Facebookpagina. Deze weekverslagen zal ik ook als nieuwsbrief versturen aan alle geïnteresseerden, dus meld je aan voor mijn nieuwsbrief. Tot slot zal je ook op Instagram regelmatig een foto voorbij zien komen én je kunt mij volgen op Polar Steps zodat je ziet waar ik uit hang. Stay tuned, ik vind het erg leuk als je met mij mee reist!

Lees ook:

Ga jij onze avonturen in Australië volgen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

18 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Manon Ruitenberg

Dat klinkt als een goed vooruitzicht! Gaat al aardig op schieten. Hopelijk kunnen jullie genieten en keert de rust in Australië snel terug.

Shamira | Wander Rebel

Super fijn dat de situatie weer een beetje onder controle is! Voor de mensen en omgeving daar natuurlijk, maar zeker ook fijn dat je jullie reis grotendeels kunnen maken zoals gepland. Alvast heel veel plezier 🙂

Aniek

Ik hoop voor jullie dat de branden tegen die tijd onder controle zijn, zodat jullie van de reis kunnen genieten. Want het lijkt me echt een prachtreis hoor!

Anne - Ditisanne.nl

Super! Ben echt heel benieuwd naar jullie avonturen! En kan mij wel voorstellen dat je je zorgen maakt met die enorme branden daar, hopelijk valt het allemaal mee. Succes met de laatste loodjes!

Anouk

Heerlijk zo al die voorbereidingen, maar het is inderdaad belangrijk goed op de hoogte te blijven van de situatie in het land… Ik vond het vreselijk om al die berichten te zien. Hopelijk kan de natuur snel herstellen en kunnen jullie heerlijk genieten van die droomreis.

Linda

Wat komt het al dichtbij en wat fijn dat het toch de goede kant op lijkt te gaan. Hopelijk zijn de meeste plekken die jullie willen bezoeken straks weer open en kun je volop genieten. Veel plezier alvast, ik ga jullie reis zeker volgen 🙂

Elisa

Komt wel dichtbij nu, supertof. Hoop dat jullie een fantastische reis zullen hebben!

Reisfreaks

Wat een leuke combi-reis. Muziek,sport en the outdoors. Heel veel plezier!

Ann | reisblog wANNderful

Ik ben heel erg benieuwd naar hoe jullie reis zal verlopen! Jammer van die branden, maar jullie zijn creatief genoeg om er oplossingen voor te vinden!

18
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x