Europa

Memories: prachtig Duitsland!

3 juli 2013

Ons grote buurland bezocht ik vaak samen met mijn ouders en zus. Ook met vrienden kwam ik er eens voor een bezoek aan Berlijn. Dus toen ik de liefde van mijn leven vond die mijn reispassie deelt, boycotte ik prachtig Duitsland. Ik was er zo vaak geweest en wilde graag wat anders van de wereld zien. Dus naast drie vliegreizen vanaf Weeze met Ryanair kwamen we er niet.

Nu reden we onderweg naar Praag en vanuit Oostenrijk naar Luxemburg een flink eind door Duitsland. En ik had het niet verwacht, maar ik vond het heerlijk om weer in prachtig Duitsland te zijn. Als kind kwam ik er zo vaak dat de mooie natuurlijke omgeving voor mij de basis is geworden van het begrip vakantie. En dat kwam weer helemaal terug toen we door knusse dorpjes reden, over snelwegen met veel groen langs de weg en we regelmatig prachtige dalen langs de weg ontdekten, leuke steden zagen en mooie natuur onderweg tegen kwamen. Puur jeugdsentiment.

Nu wil ik niet voortaan elk jaar op vakantie naar Duitsland, want de verre reizen trekken altijd nog meer. Maar een tripje naar een leuke onbekende stad of een mooi natuurgebied, een bezoekje aan Berlijn of een ritje door het grote land op weg naar een andere bestemming sla ik niet meer af. Duitsland is toch fijner dan ik jarenlang dacht.

20130703-112123.jpg

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marlou

Laatst stond de Margriet (geloof ik? anders de Libelle :)) een heel tijdschrift in het teken van Duitsland en toen kreeg ik ook echt het idee dat ik er echt weer eens fatsoenlijk naartoe moet. Nu wonen mijn ouders wel echt tegen de grens en komt het dus meer dan eens voor dat ik “perongeluk” naar Duitsland fiets of er even boodschappen doe of inderdaad naar Weeze rij om ergens anders heen te vliegen… maar het echt weer eens fatsoenlijk zien zou fijn zijn. 🙂

Roxanne

Ik vind Duitsland een heel fijn land om naar toe te gaan. Misschien komt het ook omdat ik er 3 vriendinnetjes heb, maar ik ben ook dol op Berlijn. Ik ga er dus graag heen.

Sas

Oh dat ziet er leuk uit!

Petra

Ik had altijd meer met Frankrijk dan met Duitsland, maar na afgelopen vakantie heb ik eindelijk ontdekt dat het bij onze Oosterburen eigenlijk wel heel fijn toeven is. Op naar meer Duitsland-tripjes dus 🙂

Willemvk

Yep, Duitsland is idd een fijn land. Het zit bij mij ook hoog op het lijstje met mogelijke bestemmingen voor dit jaar

Mieke

Het is inderdaad fijn bij onze oosterburen. Hoewel ik zelf meer heb met Frankrijk en Italië.

Wanda

Heel herkenbaar! Vroeger ging ik ook altijd met mijn ouders naar Duitsland, dus op een gegeven moment was ik er wel klaar mee, maar sinds een paar jaar heb ik Berlijn helemaal ontdekt als een super leuke stad, net als Keulen en Bremen, maar ook gebieden als de Eiffel of het Zwarte Woud zijn zeker leuk om een weekje naar toe te gaan!

Dina

Duitsland is geweldig. Heb er familie wonen en in het verleden woonde ik er praktisch omdat M. er toen nog woonde.

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x