Tag-lijstjes

De Reis Top 5

24 februari 2015
Yellowstone National Park America

Ik moest laatst denken aan dat gave huisje wat we hadden in Luxemburg. Ongetwijfeld onze fijnste accommodatie ever. En toen kwamen de verrassendste stad, de mooiste kustlijnen, gaafste dieren en een onverwachts pareltje vanzelf. Zo kom ik al snel op een reis top 5 met fijne favorieten. Ik ben nieuwsgierig naar jouw top 5!

ocoon Hotel La Rive Bourscheid, Luxemburg

Fijnste accommodatie – Cocoon Hotel La Rive in Bourscheid

In de zomer van 2013 combineerden wij een Stedentrip Praag met een roadtrip Oostenrijk. Om de terugweg op te breken overnachtten we nog 2 nachtjes in Bourscheid in Luxemburg. We slapen regelmatig low budget en treffen daardoor best wel twijfelachtige kamers. Maar onze laatste nacht moet altijd goed zijn. In Cocoon hotel la Rive in Bourscheid hadden we onze fijnste overnachting tot nu toe. Een klein huisje met een riant bed, een heerlijke douche en een groot bad. En dan hadden we ’s ochtends ook nog eens een enorm ontbijtbuffet. We kwamen volledig uitgerust thuis, wat een fijne aanrader!

Uitzicht Edinburgh, Schotland

Verrassendste stad – Edinburgh

Eind februari 2012 maakten we een stedentrip. We besloten voor een stedentrip Edinburgh te gaan, een relatief onbekende bestemming. Maar wauw, wat een onwijs leuke, sfeervolle stad is Edinburgh! Ik kan het iedereen aanraden om een paar dagen lang te genieten van Edinburgh Castle, de Royal Mile en natuurlijk Arthur’s Seat. Ik zou graag eens terug gaan naar Edinburgh, maar dan om vervolgens de mooie natuur van Schotland te ontdekken.

Banks Peninsula, New Zealand

Mooiste kustlijnen – Nieuw-Zeeland

Tsja, de mooiste kustlijnen kan niet anders dan in Nieuw-Zeeland te vinden zijn. Ik werd verrast door het felblauwe water wat me bleef verrassen, zo helder! De ruige kustlijn is er eindeloos. Abel Tasman, Milford Sound, Coromandel, The Catlins en Cape Reinga zijn mijn absolute favorieten, met de prachtigste kustlijn met hagelwit strand. Al kan ik dit lijstje met gemak aanvullen met nog 10 andere hoogtepunten. Ja, Nieuw-Zeeland is echt een droombestemming!

Český Krumlov

Onverwachts pareltje – Český Krumlov

Toen we van Praag naar Salzburg reden, kregen we als tip om ook even in het stadje Český Krumlov te kijken. Het lag op de route, dus dat kon mooi. We gingen er zonder verwachtingen heen, maar al op de parkeerplaats waren we verrast over de schoonheid van dit lieflijke stadje. Český Krumlov heeft een knusse oude binnenstad en kasteel uit de 13e eeuw met prachtig uitzicht over de stad. Wij aten heerlijk op een fijn terras en vergaten dat we eigenlijk nog een flink eind moesten rijden naar Salzburg. Een betoverend mooi pareltje, Český Krumlov!

Bizon Yellowstone National Park

Gaafste dieren – Yellowstone National Park

Tijdens onze roadtrip West Amerika was het eerste National Park wat we verkenden Yellowstone National Park. De eerste dag waren we dik 12 uur lang in het park en verlieten het park met een zwaar gevoel van heimwee. Wat onwijs bizar om over een vulkaan te lopen waar alles om je heen pruttelt, spuit en de mooiste kleuren heeft. De headerfoto boven dit artikel geeft dit bijzonder goed weer. De dieren die we er zagen waren onwijs intrigerend: bizons, pronghorns, felblauwe vogels, elanden, een vos en zelfs een zwarte beer. Het was een geweldig begin van onze reis door Amerika! Yellowstone móet je echt opnemen in je route, mocht je ooit door West Amerika reizen!

Jouw reis top 5!

Ik ben benieuwd naar jouw reis top 5! Ik tag Karlijn, Daphne, Linda en Stéphanie om dezelfde vragen in te vullen. Ik ben benieuwd ladies! Neem mijn vragen vooral over als je zelf ook zo’n reis top 5 wilt maken. Voeg je dan wel een linkje naar mijn artikel toe?

You Might Also Like

49 Comments

 • Reply Northflix 24 februari 2015 at 12:14

  Wat een prachtig overzicht, Marcella!

 • Reply karlijntravels 24 februari 2015 at 13:02

  Leuk om te lezen en bedankt voor de tag! Ik ga ‘m invullen 🙂

  • Reply Marcella 24 februari 2015 at 16:10

   Leuk leuk Karlijn, ik ben nieuwsgierig naar jouw Reis top 5!

 • Reply maudgeniet 24 februari 2015 at 13:11

  Dat ziet er allemaal prachtig uit Marcella! Ik snap wel waarom dat jouw favorieten zijn! 😀

  • Reply Marcella 25 februari 2015 at 11:00

   Ik kan zo weer een nieuw lijstje maken met nog veel meer hoogtepunten! 😉 Maar ik hou het vooralsnog bij deze lijst. Ga jij ook een Reis Top 5 maken Maud?

 • Reply Esther 24 februari 2015 at 14:33

  Ik ben ook gek op Edinburgh en wil zeker nog eens terug! Al is het volgens mij toch niet echt een onbekende bestemming (hoofdstad van Schotland and all). Als je Edinburgh leuk vindt, kan ik je steden als Keulen en Barcelona ook aanraden, ook die combinatie van oud en hip.

  • Reply Marcella 24 februari 2015 at 14:46

   Van Edinburgh waren 3 jaar geleden amper stedengidsen. En het was een stuk minder bekend dat Parijs, Londen of Barcelona. Ik lees er intussen wel vaker over gelukkig, Edinburgh is upcoming. Keulen staat nog hoog op mijn wishlist, lijkt me een heel leuke, sfeervolle stad!

 • Reply Linda | Meisje van de Wereld 24 februari 2015 at 16:02

  Haha, ik zit dit te lezen en denk: wat heerlijk zo’n lijstje…en zie dat ik er zelf ook eentje mag maken:-) Ik heb ook nog iets van een blog top 3 te maken, maar hij komt eraan. Weet alleen nog niet wanneer:-)

  • Reply Marcella 24 februari 2015 at 16:09

   Je móet niks natuurlijk, maar ik zou het wel erggg leuk vinden als je dit lijstje invult. Ben benieuwd naar jouw favorieten 🙂

 • Reply Daphne | LiveTheLifeYouLove 24 februari 2015 at 17:55

  Wat leuk om te lezen Marcella!! Ik wil ook naar Edinburgh! En Yellowstone! Vooral die laatste staat erg hoog op mijn lijstje. Leuk dat je me genomineerd hebt. Ik zal de tag overnemen en hem (na Fes hihi) uitwerken op mijn blog! Leuk 🙂

  • Reply Marcella 25 februari 2015 at 11:01

   Edinburgh en Yellowstone zijn zeker absolute aanraders. Wel totaal verschillend natuurlijk 😉 Ik ben erg benieuwd naar jouw Reis Top 5, maar eerst vooral genieten van Fes!

 • Reply Sandra 24 februari 2015 at 19:58

  Oeeeh ik word vrolijk van zulke posts! Ik snap stuk voor stuk waarom je die keuze hebt gemaakt… En Edinburgh lijkt mij ook prachtig, nog nooit overwogen, maar geheel onterecht zie ik. Slim van je om de laatste nacht goed en luxe te overnachten, best slim. Mijn hotelkeuzes zijn vaak ook low-budget, dus ik ga hier eens over nadenken. Thanks!

  • Reply Marcella 25 februari 2015 at 20:13

   Zeker eens naar Edinburgh hoor, absoluut een gave stad! En wij hadden er ook prima weer eind februari, amper een drup regen gehad. En het was warmer dan in Nederland 😉

   Wij begonnen het zonde te vinden om een vakantie te eindigen in misschien wel de minst fijne kamer ever. En dat troffen we steeds vaker, oa in Miami. Dus nu boeken we voor dan altijd een fijne kamer. Dan maar iets duurder, je reis goed eindigen is wel wat waard!

 • Reply Anneloes en Janet 24 februari 2015 at 19:00

  Leuk lijstje! Ik raak helemaal geïnspireerd 🙂 Edinburgh hebben wij beiden al jaren hoog op ons lijstje staan maar op de een of andere manier is er nog steeds niks van gekomen. Dat dorp in Tsjechië wordt genoteerd, handig voor als je met de auto op doorreis bent en onderweg iets leuks wilt doen 🙂

  • Reply Marcella 25 februari 2015 at 20:10

   Edinburgh is zéker een aanrader, gewoon bovenaan dat lijstje zetten hoor! Het is er zo leuk en sfeervol, ik wil er zeker eens naar terug.

 • Reply Wanda 24 februari 2015 at 19:28

  Leuke blog! Ga ik zeker onthouden en wat mee doen! Edinburgh is inderdaad erg leuk, ooit met een vriendin geweest omdat zij graag eens naar Schotland wilde en puur vanwege de goedkope tickets daar terecht gekomen maar goh, wat hebben we onze ogen uitgekeken en wat een heerlijk sfeertje!

  • Reply Marcella 25 februari 2015 at 20:17

   Wat grappig dat je vanwege de goedkope tickets in Edinburgh belande. Dat was vast en zeker een fijne verrassing. Voor ons ook al, zoveel leuker nog dan we verwacht hadden!

 • Reply Mieke 24 februari 2015 at 22:13

  Wat leuk dit! En mooie foto’s ook weer natuurlijk. 🙂

 • Reply eva - eighty7 24 februari 2015 at 23:17

  Leuk lijstje! En YS staat zeker op de lijst bij een evt bezoek aan de VS 🙂

 • Reply Kirsten 25 februari 2015 at 08:50

  Fijn lijstje! Helemaal mee eens ook, vooral Krumlov!

 • Reply Jenn 25 februari 2015 at 09:16

  Wat leuk om te lezen!

 • Reply iliveformydreams.com 25 februari 2015 at 09:32

  Oh wauw, wat een tof overzichtje van mooie reizen!

 • Reply Emma (@doeninberlijn) 25 februari 2015 at 11:30

  Als ik niet al in Berlijn zou wonen, zou dat nog steeds mijn favoriete stad en reisbestemming zijn. Eens verliefd, altijd verliefd! Verder ben ik helemaal verzot op Rome, wat een geweldige stad als je buiten de touristen-zone komt! Onze vakantie in de Algarve in Portugal zal ik ook nooit vergeten, ik wist niet dat we zúlke mooie stranden hebben in Europa! Verder vond ik Toscane een geweldige reisbestemming en moet je gewoon eens gedaan hebben. En als je echt iets bijzonders wil doen, dan is een reis door het Engelse Devon een must-do! Mooie heuvelachtige omgeving, prachtige kust en veel leuke dorpjes en steden om te zien!

 • Reply TAG: de Reis Top 5 - Karlijn Travels 25 februari 2015 at 16:23

  […] is jouw reis top 5? Ik ben benieuwd, en als je zelf de tag wilt overnemen: leuk! Een linkje naar Marcella zou dan fijn […]

 • Reply Jenny - ikreis.net 25 februari 2015 at 16:55

  Wat een mooi overzicht! En wat lastig om te moeten kiezen….

  • Reply Marcella 27 februari 2015 at 09:43

   Ja, dat is ook lastig. Ik kan zo weer een nieuw lijstje met favorieten maken 😉 Ga jij de Reis Top 5 ook invullen?

 • Reply Eva - eighty7 25 februari 2015 at 18:55

  Edinburgh lijkt me ook een erg leuke stad; mooi lijstje!

 • Reply Morgaine 26 februari 2015 at 09:44

  Een prachtige top5 moet ik zeggen, en ooit wil ik het allemaal zelf gaan zien, tot heden zou ik wel een lijstje kunnen maken, maar zover ben ik nog niet geweest, denk ik zelf… of ben ik meer op reis geweest dan ik denk, hmmmm 😉

  • Reply Marcella 26 februari 2015 at 10:52

   Je kunt natuurlijk altijd een lijstje maken, en die over een tijdje herzien als je inmiddels meer van de wereld gezien hebt. Dat is ook wel mijn insteek, aangezien ik blijf reizen en er zoveel meer mooie ervaringen bij komen!

   • Reply Morgaine 26 februari 2015 at 20:37

    Het moet ook kunnen 😉

 • Reply Kirsten | Travelaar.nl 26 februari 2015 at 10:22

  Wat een leuke top 5! Leuk gedaan op deze manier! Wauw, een.zwarte beer gezien. Dat lijkt me erg indrukwekkend! Als ik de tijd kan vinden neem ik de Reis Top 5 graag over. Erg leuk!

  • Reply Marcella 26 februari 2015 at 10:53

   Leuk Kirsten, ik ben nu al benieuwd naar jouw antwoorden!

 • Reply LNNK 26 februari 2015 at 20:07

  Leuke tag meis. Misschien neem ik hem wel van je over.
  Die accomodatie ziet er mooi uit zeg 🙂

  • Reply Marcella 7 april 2015 at 12:07

   Moet je doen Lonneke, ik ben erg benieuwd naar jouw Reis Top 5!

 • Reply siedsmytravels.nl 27 februari 2015 at 15:06

  Een prima top 5 Marcella! Vooral Yellowstone NP en die kustlijnen van Nieuw Zeeland lijken me super! Ik heb niet zoveel met Schotland, maar als ik Edinburgh zo bekijk moet ik me daar toch eens wat meer in verdiepen. Zal je post over deze stad nog even gaan lezen! 🙂

 • Reply Vakantie top 5 | Morgaine's Passions 3 maart 2015 at 10:25

  […] probeert ons blogsters te stimuleren om onze favoriete vakantie top 5 te delen. Nu zei ik al daar dat ik volgens mij niet zo heel veel heb gereisd nog, het tegendeel is […]

 • Reply Morgaine 3 maart 2015 at 10:26

  Bij deze Marcella, mijn top 5, maar dan een beetje anders 😉
  https://mymorgaine.wordpress.com/2015/03/03/vakantie-top-5/

 • Reply Insoon 5 maart 2015 at 15:16

  Via via hier terecht gekomen. Leuk om jouw top 5 te lezen en ik zie er een bekende plaats in staan: Krumlov. Ik vond dat ook een prachtig stadje!

 • Reply De Reis Top 5 – Saskia | Reisgenie 11 maart 2015 at 16:32

  […] bedacht vorige maand de Reis Top 5 waarin ze haar fijnste accommodatie, verrassendste stad, mooiste kustlijnen, onverwachts pareltje […]

 • Reply De reis top 5 3 april 2015 at 06:44

  […] Molenaar introduceerde laatst op haar blog de ‘Reis top 5′: je fijnste accommodatie ooit, de meest verrassende stad, de mooiste kustlijn, de gaafste dieren en […]

 • Reply Others: Reis top 5 | Let's travel and see 8 april 2015 at 07:08

  […] tijdje geleden kwam ik de Reis Top 5 tag tegen op deze blog. Omdat ik altijd wel houd van een lijstje hier en daar en ik het erg leuk vond om over deze 5 […]

 • Reply Tag: De Reis Top 5 | Maud geniet! 11 april 2015 at 07:37

  […] Marcella kwam met de leuke tag ‘De Reis Top 5′. In deze tag komen vijf favorieten op reis naar voren en voordat ik het wist had ik mijn eigen lijstje al ingevuld :-). […]

 • Reply Tag: Reis top 5 - Bekijk hier mijn favorieten 28 mei 2015 at 20:46

  […] gevraagd om mijn Reis Top 5 te maken. Deze tag met favorieten is een tijdje geleden bedacht door Marcella Molenaar. En nu breek ik dus al een paar weken mijn hoofd over dit lijstje. Hier dan eindelijk ook mijn Reis […]

 • Reply Reistag: Top vijf reisfavorieten - food & flip flops 16 juni 2015 at 08:30

  […] Tegenwoordig gaat het wat makkelijker via internet en ben ik nog steeds fan van lijstjes invullen! Marcella Molenaar bedacht hem en gaf deze tag door onder travel bloggers. Deze keer ben ik aangetikt door Lizette van […]

 • Reply Travel Tag: mijn reisfavorieten | gaat eens voets 17 juni 2015 at 12:50

  […] en de eer mijn vijf reisfavorieten mee te geven. Een concept dat in het leven geroepen werd door Marcella Molenaar. Aanschouw ze hier: mijn […]

 • Reply Stephanie van Drunen 28 juli 2015 at 14:08

  Superleuke tag! En wat een pareltje is Český Krumlov! Edinburgh lijkt me ook een mooie bestemming :). Ik ga hem ook invullen denk ik ^^

  • Reply Marcella 28 juli 2015 at 14:18

   Leuk Stephanie, ben erg benieuwd naar jouw antwoorden! Maak je ook een linkje naar mij als bedenker naar de tag? En stuur me vooral de link ook toe, vind ik leuk!

 • Reply De reis top 5 van geenhagelslag.nl | Geen hagelslag 15 oktober 2015 at 17:37

  […] stad, mooiste kustlijn, een onverwacht pareltje en ons gaafste dier. Deze blog is begonnen door Marcella Molenaar en heeft ondertussen ook onze blog bereikt. Daar werken we natuurlijk maar al te graag aan […]

 • Reply Het Grote Tag overzicht; vragenlijstjes die je op je blog vrij kan overnemen - Bloggerslijst 26 februari 2017 at 14:24

  […] Reis Top 5 – Marcella […]

 • Leave a Reply