Ik moest laatst denken aan dat gave huisje wat we hadden in Luxemburg. Ongetwijfeld onze fijnste accommodatie ever. En toen kwamen de verrassendste stad, de mooiste kustlijnen, gaafste dieren en een onverwachts pareltje vanzelf. Zo kom ik al snel op een reis top 5 met fijne favorieten. Ik ben nieuwsgierig naar jouw top 5!

ocoon Hotel La Rive Bourscheid, Luxemburg

Fijnste accommodatie – Cocoon Hotel La Rive in Bourscheid

In de zomer van 2013 combineerden wij een Stedentrip Praag met een roadtrip Oostenrijk. Om de terugweg op te breken overnachtten we nog 2 nachtjes in Bourscheid in Luxemburg. We slapen regelmatig low budget en treffen daardoor best wel twijfelachtige kamers. Maar onze laatste nacht moet altijd goed zijn. In Cocoon Hotel la Rive hadden we onze fijnste overnachting tot nu toe. Een klein huisje met een riant bed, een heerlijke douche en een groot bad. En dan hadden we ’s ochtends ook nog eens een enorm ontbijtbuffet. We kwamen volledig uitgerust thuis, wat een fijne aanrader!

Uitzicht Edinburgh, Schotland

Verrassendste stad – Edinburgh

Eind februari 2012 maakten we een stedentrip. We besloten voor een stedentrip Edinburgh te gaan, een relatief onbekende bestemming. Maar wauw, wat een onwijs leuke, sfeervolle stad is Edinburgh! Ik kan het iedereen aanraden om een paar dagen lang te genieten van Edinburgh Castle, de Royal Mile en natuurlijk Arthur’s Seat. Ik zou graag eens terug gaan naar Edinburgh, maar dan om vervolgens de mooie natuur van Schotland te ontdekken.

Banks Peninsula, New Zealand

Mooiste kustlijnen – Nieuw-Zeeland

Tsja, de mooiste kustlijnen kan niet anders dan in Nieuw-Zeeland te vinden zijn. Ik werd verrast door het felblauwe water wat me bleef verrassen, zo helder! De ruige kustlijn is er eindeloos. Abel Tasman, Milford Sound, Coromandel, The Catlins en Cape Reinga zijn mijn absolute favorieten, met de prachtigste kustlijn met hagelwit strand. Al kan ik dit lijstje met gemak aanvullen met nog 10 andere hoogtepunten. Ja, Nieuw-Zeeland is echt een droombestemming!

Český Krumlov

Onverwachts pareltje – Český Krumlov

Toen we van Praag naar Salzburg reden, kregen we als tip om ook even in het stadje Český Krumlov te kijken. Het lag op de route, dus dat kon mooi. We gingen er zonder verwachtingen heen, maar al op de parkeerplaats waren we verrast over de schoonheid van dit lieflijke stadje. Český Krumlov heeft een knusse oude binnenstad en kasteel uit de 13e eeuw met prachtig uitzicht over de stad. Wij aten heerlijk op een fijn terras en vergaten dat we eigenlijk nog een flink eind moesten rijden naar Salzburg. Een betoverend mooi pareltje, Český Krumlov!

Bizon Yellowstone National Park

Gaafste dieren – Yellowstone National Park

Tijdens onze roadtrip West Amerika was het eerste National Park wat we verkenden Yellowstone National Park. De eerste dag waren we dik 12 uur lang in het park en verlieten het park met een zwaar gevoel van heimwee. Wat onwijs bizar om over een vulkaan te lopen waar alles om je heen pruttelt, spuit en de mooiste kleuren heeft. De headerfoto boven dit artikel geeft dit bijzonder goed weer. De dieren die we er zagen waren onwijs intrigerend: bizons, pronghorns, felblauwe vogels, elanden, een vos en zelfs een zwarte beer. Het was een geweldig begin van onze reis door Amerika! Yellowstone móet je echt opnemen in je route, mocht je ooit door West Amerika reizen!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

47 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Northflix

Wat een prachtig overzicht, Marcella!

karlijntravels

Leuk om te lezen en bedankt voor de tag! Ik ga ‘m invullen 🙂

maudgeniet

Dat ziet er allemaal prachtig uit Marcella! Ik snap wel waarom dat jouw favorieten zijn! 😀

Esther

Ik ben ook gek op Edinburgh en wil zeker nog eens terug! Al is het volgens mij toch niet echt een onbekende bestemming (hoofdstad van Schotland and all). Als je Edinburgh leuk vindt, kan ik je steden als Keulen en Barcelona ook aanraden, ook die combinatie van oud en hip.

Linda | Meisje van de Wereld

Haha, ik zit dit te lezen en denk: wat heerlijk zo’n lijstje…en zie dat ik er zelf ook eentje mag maken:-) Ik heb ook nog iets van een blog top 3 te maken, maar hij komt eraan. Weet alleen nog niet wanneer:-)

Daphne | LiveTheLifeYouLove

Wat leuk om te lezen Marcella!! Ik wil ook naar Edinburgh! En Yellowstone! Vooral die laatste staat erg hoog op mijn lijstje. Leuk dat je me genomineerd hebt. Ik zal de tag overnemen en hem (na Fes hihi) uitwerken op mijn blog! Leuk 🙂

Anneloes en Janet

Leuk lijstje! Ik raak helemaal geïnspireerd 🙂 Edinburgh hebben wij beiden al jaren hoog op ons lijstje staan maar op de een of andere manier is er nog steeds niks van gekomen. Dat dorp in Tsjechië wordt genoteerd, handig voor als je met de auto op doorreis bent en onderweg iets leuks wilt doen 🙂

Wanda

Leuke blog! Ga ik zeker onthouden en wat mee doen! Edinburgh is inderdaad erg leuk, ooit met een vriendin geweest omdat zij graag eens naar Schotland wilde en puur vanwege de goedkope tickets daar terecht gekomen maar goh, wat hebben we onze ogen uitgekeken en wat een heerlijk sfeertje!

Sandra

Oeeeh ik word vrolijk van zulke posts! Ik snap stuk voor stuk waarom je die keuze hebt gemaakt… En Edinburgh lijkt mij ook prachtig, nog nooit overwogen, maar geheel onterecht zie ik. Slim van je om de laatste nacht goed en luxe te overnachten, best slim. Mijn hotelkeuzes zijn vaak ook low-budget, dus ik ga hier eens over nadenken. Thanks!

eva - eighty7

Leuk lijstje! En YS staat zeker op de lijst bij een evt bezoek aan de VS 🙂

Kirsten

Fijn lijstje! Helemaal mee eens ook, vooral Krumlov!

Jenn

Wat leuk om te lezen!

iliveformydreams.com

Oh wauw, wat een tof overzichtje van mooie reizen!

Emma (@doeninberlijn)

Als ik niet al in Berlijn zou wonen, zou dat nog steeds mijn favoriete stad en reisbestemming zijn. Eens verliefd, altijd verliefd! Verder ben ik helemaal verzot op Rome, wat een geweldige stad als je buiten de touristen-zone komt! Onze vakantie in de Algarve in Portugal zal ik ook nooit vergeten, ik wist niet dat we zúlke mooie stranden hebben in Europa! Verder vond ik Toscane een geweldige reisbestemming en moet je gewoon eens gedaan hebben. En als je echt iets bijzonders wil doen, dan is een reis door het Engelse Devon een must-do! Mooie heuvelachtige omgeving, prachtige kust en… Lees verder »

[…] is jouw reis top 5? Ik ben benieuwd, en als je zelf de tag wilt overnemen: leuk! Een linkje naar Marcella zou dan fijn […]

Jenny - ikreis.net

Wat een mooi overzicht! En wat lastig om te moeten kiezen….

Eva - eighty7

Edinburgh lijkt me ook een erg leuke stad; mooi lijstje!

Morgaine

Een prachtige top5 moet ik zeggen, en ooit wil ik het allemaal zelf gaan zien, tot heden zou ik wel een lijstje kunnen maken, maar zover ben ik nog niet geweest, denk ik zelf… of ben ik meer op reis geweest dan ik denk, hmmmm 😉

Morgaine

Het moet ook kunnen 😉

Kirsten | Travelaar.nl

Wat een leuke top 5! Leuk gedaan op deze manier! Wauw, een.zwarte beer gezien. Dat lijkt me erg indrukwekkend! Als ik de tijd kan vinden neem ik de Reis Top 5 graag over. Erg leuk!

LNNK

Leuke tag meis. Misschien neem ik hem wel van je over.
Die accomodatie ziet er mooi uit zeg 🙂

siedsmytravels.nl

Een prima top 5 Marcella! Vooral Yellowstone NP en die kustlijnen van Nieuw Zeeland lijken me super! Ik heb niet zoveel met Schotland, maar als ik Edinburgh zo bekijk moet ik me daar toch eens wat meer in verdiepen. Zal je post over deze stad nog even gaan lezen! 🙂

[…] probeert ons blogsters te stimuleren om onze favoriete vakantie top 5 te delen. Nu zei ik al daar dat ik volgens mij niet zo heel veel heb gereisd nog, het tegendeel is […]

Morgaine

Bij deze Marcella, mijn top 5, maar dan een beetje anders 😉
https://mymorgaine.wordpress.com/2015/03/03/vakantie-top-5/

Insoon

Via via hier terecht gekomen. Leuk om jouw top 5 te lezen en ik zie er een bekende plaats in staan: Krumlov. Ik vond dat ook een prachtig stadje!

trackback

[…] Molenaar introduceerde laatst op haar blog de ‘Reis top 5′: je fijnste accommodatie ooit, de meest verrassende stad, de mooiste kustlijn, de gaafste dieren en […]

[…] Marcella kwam met de leuke tag ‘De Reis Top 5′. In deze tag komen vijf favorieten op reis naar voren en voordat ik het wist had ik mijn eigen lijstje al ingevuld :-). […]

trackback

[…] gevraagd om mijn Reis Top 5 te maken. Deze tag met favorieten is een tijdje geleden bedacht door Marcella Molenaar. En nu breek ik dus al een paar weken mijn hoofd over dit lijstje. Hier dan eindelijk ook mijn Reis […]

[…] Tegenwoordig gaat het wat makkelijker via internet en ben ik nog steeds fan van lijstjes invullen! Marcella Molenaar bedacht hem en gaf deze tag door onder travel bloggers. Deze keer ben ik aangetikt door Lizette van […]

[…] en de eer mijn vijf reisfavorieten mee te geven. Een concept dat in het leven geroepen werd door Marcella Molenaar. Aanschouw ze hier: mijn […]

Stephanie van Drunen

Superleuke tag! En wat een pareltje is Český Krumlov! Edinburgh lijkt me ook een mooie bestemming :). Ik ga hem ook invullen denk ik ^^

trackback

[…] stad, mooiste kustlijn, een onverwacht pareltje en ons gaafste dier. Deze blog is begonnen door Marcella Molenaar en heeft ondertussen ook onze blog bereikt. Daar werken we natuurlijk maar al te graag aan […]

trackback

[…] Reis Top 5 – Marcella […]

[…] reistag is een leuke top vijf reisfavorieten die tijdje geleden door Marcella Molenaar bedacht is. Ik vind het altijd tof om lijstjes met persoonlijke favorieten van andere bloggers te […]

47
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x