Tsjechië

Český Krumlov, een pareltje in Tsjechië

19 februari 2014
Chesky Krumlov

Toen we van Praag naar Oostenrijk reden, lag het stadje Český Krumlov op onze route naar Salzburg. Omdat er we er enthousiaste verhalen over hadden gehoord stopten we bij dit stadje. Vanaf de parkeerplaats werden we getrakteerd op dit prachtige uitzicht. Het deed me erg denken aan foto’s die ik wel eens zie van het Spaanse Ronda. Dat beloofde veel goeds!

Chesky Krumlov Chesky Krumlov Chesky Krumlov Chesky Krumlov Chesky Krumlov

Chesky KrumlovWerelderfgoed

Het stadje Český Krumlov ligt in de lus van de rivier de Moldau. Deze rivier zorgde een aantal weken voor onze komst dat het hele centrum onder water stond. Gelukkig was alles nu weer in orde en was er geen schade door al dat water. Český Krumlov heeft een knusse oude binnenstad en kasteel uit de 13e eeuw met prachtig uitzicht over de stad. Het stadje schijnt erg geliefd te zijn bij toeristen, maar toch was het absoluut niet druk toen wij er waren (eind juni 2013). Om de stadskern te beschermen, staat deze op de Werelderfgoedlijst.

Een pareltje

We slenterden door de straatjes, bewonderden het kasteel en genoten vooral van het uitzicht over Český Krumlov. We zaten te lang met een heerlijke lunch op een fijn terrasje zodat we vergaten dat we nog een flinke rit naar Salzburg voor de boeg hadden. Český Krumlov is geen grote stad en de grote bekende ketens vind je hier dan ook absoluut niet. Maar juist daardoor is het er extra sfeervol en authentiek. Een echt pareltje in Tsjechië.

Evenementen

Ik las op Wikipedia dat er veel evenementen in Český Krumlov zijn. Het bekendste is het Slavnosti pětilisté růže-festival (spreek dat maar eens uit!). Dit wordt elk jaar gehouden in het Zonnewende-weekend in juni. Dit was vlak na ons bezoek aan de stad. Tijdens het feest is het stadje auto-vrij en verandert het centrum in een middeleeuwse stad. Er vinden zijn dans- en theatervoorstellingen in het kasteel en bij de rivier.

De exacte locatie van ’t wonderschone Český Krumlov in Tsjechië vind je in Google Maps

Chesky Krumlov Chesky Krumlov in Tsjechië

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ricky

Echt een geweldig stadje is dat! Wij zijn er begin vorig jaar geweest toen we op wintersport waren met mijn ouders en mijn broer en zijn gezin. We hebben daar ook heerlijk gegeten bij het Italiaanse huiskamerrestaurant in het centrum. Echt zalig… en ook mijn glutenvrije broer kon er zonder problemen allerhande gerechten bestellen. Mijn kindjes vonden het jammer dat de beer niet in zijn gracht zat, maar diep in mijn hart vond ik dat eigenlijk maar beter voor het beestje…

Eva

Ooh daar zijn wij ook twee jaar op rij geweest ‘vroeger’. Kampeerden toen bij een camping vlakbij. Die beschilderde muren vond ik zo bijzonder om te zien.

Mandy

Wow ziet er geweldig uit! Het doet mij aan Tallinn denken. Ook een geweldige stad, net zoals Ronda.

Rianne

Klinkt als een goede keus dat jullie daar onderweg even gestopt zijn!

Mieke

Wat een mooi stadje!

Wanda

Mijn ouders zijn er wel een paar keer geweest en waren er ook erg van onder de indruk. Wij zijn wel in de buurt geweest maar om de een of andere reden niet gestopt omdat we niet in de gaten hadden dat dit een leuk stadje was… achteraf, erg jammer dus…

iliveformydreams.com

Oh wauw, ziet er erg mooi uit!

Het ziet er super leuk uit! Heerlijk is dat; lekker cruisen en dan nieuwe pareltjes ontdekken 😀

Marleen

Wat mooi!!

9
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x