Europa Fotoblogs Stedentrips

Fotoblog Oslo #1: Akershus festning en de gekleurde huizen

2 oktober 2015

Eind september hadden we onze eerste kennismaking met Noorwegen. We maakten een stedentrip naar de leuke, veelzijdige stad Oslo. Omdat we onwijs veel gezien en gedaan hebben, maar ik een uitgebreid verslag. Benieuwd naar onze eerste dag in Oslo?

 

De wekker om 4 uur

Op vrijdag gaat de wekker om 4 uur… Het voelt alsof het nog nacht is, en eigenlijk is dat ook zo. Om 5 uur gaan we de deur uit, want het is vanuit Groningen zo’n 2 uur rijden naar Schiphol. We zijn mooi op tijd voor de checks en we kunnen prachtige foto maken van de zonsopkomst!

We vliegen om 9:20 en zijn anderhalf uur later al in Oslo. Daar reizen we in een half uur met de trein naar de stad. Je kunt voor dit ritje kiezen uit twee verschillende treinen, de goedkopere NSB-trein is zeker een prima aanrader.

Oslo, Norway

Oslo, Norway

Oslo, Norway

Oslo, Norway

Akershus en het Slottspark

We checken in bij Best Western Karl Johann Hotell, wat erg centraal in het centrum ligt. We lopen de straat uit naar het Slottspark waar het koninklijk paleis te vinden is. Vervolgens lopen we door naar de haven. Vooral dit deel van Oslo doet me erg denken aan Vancouver. Het uitzicht op de fjorden geeft me dit gevoel.

Het grote verschil met Vancouver is de vesting Akershus. Dit kasteel is eind 13e eeuw gebouwd om Oslo te beschermen. Vanaf het terrein van Akershus heb je een mooi uitzicht over de haven en de stad. Alleen dat is al de moeite waard om er een kijkje te nemen, en dan is er ook nog een museum wat je kunt bezichtigen.

Oslo, Norway

Peleton, Oslo, Norway

Kennismaken met Marlou

(hei)Marlou volg ik al jarenlang op Twitter en Instagram. Zo wist ik dat ze een tijdje in Oslo heeft gewoond, ze is pas verhuisd naar Utrecht. Toen bleek dat we tegelijkertijd in Oslo waren, besloten we af te spreken. En dus spraken we af bij ‘de tijger’ voor het station. Marlou bracht ons bij Peleton Kafe, wat onwijs leuk in fietssfeer is ingericht. Vervolgens liepen we richting de straatjes met de leuke gekleurde huizen, Telthusbakken en Damstretet. En ze nam ons mee langs de rivier Akersleva. Overladen met tips namen we afscheid van elkaar.

Oslo, Norway

Oslo, Norway

Oslo, Norway

Eten in de leuke wijk Grünerløkka

We nemen de metro naar de hippe wijk Grünerløkka wat vol staat met leuke restaurants. We hebben niet veel zin om lang te zoeken, en eten een heerlijke pizza (ik) en hamburger. Het is even schrikken van de prijs, maar dat hoort nou eenmaal bij Noorwegen. We gaan terug naar ons hotel waar ik om 21 uur in slaap val. Het was een lánge dag, maar een toffe eerste kennismaking met Oslo!

Oslo, Norway

Oslo, Norway

Meer over Oslo!

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Simone 2 oktober 2015 at 18:00

  Dat ziet er niet verkeerd uit! Mijn vriend en ik willen ook nog heel graag een keer naar Noorwegen. Dat kasteel ziet er gaaf uit en die huisjes, super leuk! Tof dat je er zo snel bent! Wat leuk dat je daar Marlou tegen kwam en samen een tijdje hebt doorgebracht. Echt toevallig! 🙂 Ik ben benieuwd naar wat je nog meer ontdekt daar!

  • Reply Marcella 2 oktober 2015 at 19:53

   Noorwegen is dichterbij dan je denkt Simone! Ik wil er graag nog eens naar terug om de prachtige natuur te ontdekken. Want daar hebben we tijdens onze stedentrip Oslo nog niet zoveel kunnen ontdekken. Ja, erg leuk om af te spreken met Marlou, ze heeft ons erg goede tips gegeven. Ik blog snel over meer belevenissen in Oslo, want ik heb nog veel te vertellen!

 • Reply Kim 2 oktober 2015 at 18:13

  Ziet er leuk uit allemaal. Ik ben nog nooit in Scandinavië geweest, maar het lijkt me wel heel erg mooi.

  • Reply Marcella 3 oktober 2015 at 12:30

   Ik denk dat de natuur van Scandinavië echt te gek is. Daar heb ik nu nog maar een klein stukje van gezien, dus het blijft hoog bovenaan mijn wishlist staan! 🙂

 • Reply Bianca 2 oktober 2015 at 19:39

  Ziet er veelbelovend uit! Ik wil Noord Europa leren kennen en denk aan steden als Helsinki, Kopenhagen of Oslo!

  • Reply Marcella 3 oktober 2015 at 12:31

   Oslo is echt leuk Bianca! In Kopenhagen ben ik jaaaaren geleden geweest, wel een erg leuke stad. Ik wil er graag eens naar terug samen met mijn man. En Helsinki maakt me ook nieuwsgierig! Ik wil graag meer zien van Scandinavië, en dan vooral van de natuur!

 • Reply Vleugels&Staarten (@vetexbart) 2 oktober 2015 at 19:40

  Een heel leuk verslag Marcella! Het lijkt erop dat je je geamuseerd hebt ginder! 🙂

  • Reply Marcella 3 oktober 2015 at 14:50

   Ja, dat heb ik zeker Bart! Oslo is een heel leuke en veelzijdige stad!

 • Reply maudgeniet 2 oktober 2015 at 19:45

  Wauwiie! Dat ziet er gaaf uit!

  • Reply Marcella 3 oktober 2015 at 14:50

   Ja, echt een leuke stad Maud!

 • Reply Sigrid | My Travel Secret 2 oktober 2015 at 21:27

  Ziet er leuk uit zeg! Ik wil heeeel graag met de trein van Oslo naar Bergen, maar het budget houdt me nog tegen. Hoe vond jij de prijs verhouding?

  • Reply Marcella 3 oktober 2015 at 14:54

   Dankjewel Sigrid! Wij hebben eens gekeken naar de autohuur om van Oslo naar Bergen te rijden, dat viel ons nog best mee. Oslo is natuurlijk de hoofdstad, en qua kosten voor eten & drinken liggen de prijzen echt hooog. Buiten de stad is dit wel anders volgens mij. En het land is werkelijk prachtig!

 • Reply Liliane 3 oktober 2015 at 00:58

  Ik houd zo van die kleurige huisjes! Dat zouden ze hier ook moeten doen 😉

 • Reply Caro Cools 3 oktober 2015 at 08:17

  Ziet er mooi uit! Ook nog zulk lekker weer haha. Wil al heel lang naar Oslo, maar steeds lijkt er wat tussen te komen… leuk om je verslag te lezen, ben benieuwd naar dag twee!

 • Reply Mellisa - Grenzeloosreizen 3 oktober 2015 at 11:41

  Die huisjes zien er schattig en kleurrijk uit 🙂 Ben benieuwd inderdaad wat je precies van Oslo vindt!

 • Reply Marijke 3 oktober 2015 at 12:28

  Leuk dat je er toevallig samen met Marlou was! Dat fietscafé lijkt me superleuk! Hebben jullie betaalbare overnachting kunnen vinden?

 • Reply Sabine 3 oktober 2015 at 20:27

  Leuk overzicht! Ik heb ooit een grote reis door Noorwegen (en Zweden) gemaakt en vind het echt één van de mooiste landen! Ben overigens nooit in Oslo geweest 🙂

 • Reply Mieke 3 oktober 2015 at 21:48

  Wat ziet dat er gaaf uit! Hele mooie foto’s weer. Het fietscafé ziet er erg leuk uit.
  Hier in Middelburg hebben we sinds een tijdje ook iets dergelijks. Erg leuk!

 • Reply exploristanl 5 oktober 2015 at 10:21

  Oooh wat leuk! Ik ben ook wel benieuwd wat je dan betaald hebt voor die pizza. Oslo ziet er heerlijk ontspannen uit 🙂

  • Reply Marcella 5 oktober 2015 at 13:15

   Een pizza is Oslo kost minimaal €16,- En dan heb je een pizza Margerita dus. Nogal een flinke prijs! Maar goed, voor een weekendje is het nog te doen. En buiten de hoofdstad zijn de prijzen ook wel iets lager.

 • Reply Wanda 5 oktober 2015 at 21:56

  Ik heb eigenlijk nooit zo over Oslo nagedacht als mogelijke stedentrip, wel Noorwegen op zich, maar moet zeggen dat dit me toch ook wel aantrekt hoor!

 • Reply iliveformydreams.com 6 oktober 2015 at 20:55

  Wat een super leuk verslag met mooie foto’s! Als stedentrip is dit echt wel een wil-ik-doen..

 • Reply Abigail 21 oktober 2015 at 12:31

  Heel erg leuk om je foto’s te zien en je blog over Oslo te lezen! Erg herkenbaar. Mijn vriend heeft er 16 jaar gewoond en voordat hij vorig jaar naar NL verhuisde, ben ik ruim twee jaar lang bijna maandelijks afgereisd naar Oslo voor lange weekendjes (we zijn nu 3,5 jaar samen). Ik heb het altijd een heerlijke stad gevonden, in alle seizoenen, en heb ook het geluk gehad om wat meer van Noorwegen te zien – hoewel nog niet het hoge noorden. Mij vriend en ik gaan nog geregeld terug en hebben allebei steeds heimwee naar Oslo. De kans bestaat dat mijn vriend er weer werk vindt en dat we er gaan wonen…

  • Reply Abigail 21 oktober 2015 at 12:33

   Hij woonde overigens een paar straten van het Vigeland / Frogner Park! 🙂

  Leave a Reply