Noord-Amerika Outdoor Roadtrips

Algonquin Provincial Park in Canada

16 augustus 2014
Marcella in Algonquin Park, Canada

In 2012 zaten wij in de zomer in Canada. We planden zorgvuldig een trip door Zwitserland en Oostenrijk, maar ik spotte goedkope tickets naar Toronto en toen was Europa zo verruild voor Noord-Amerika. Het verre avontuur riep. Het werd een roadtrip van drie weken door de provincies Ontario en Québec langs onder andere hoofdstad Ottawa en multiculti Montreal. Omdat we ook wat van de natuur wilden zien, gingen we op ontdekking in Algonquin Provincial Park.

Algonquin is met 7725 vierkante kilometer qua grootte het derde park in Ontario. Door deze grootte en door de relatief korte afstand tot de grote steden Toronto en Ottawa is Algonquin één van de meest populaire parken. In het park kan je elanden, beren, wolven, verschillende soorten herten en bevers spotten. Bron: Wikipedia

Algonquin

Eland Algonquin Canada

Een beeeeetje warm

Omdat onze buren familie in Canada hebben, kennen zij de provincie Ontario erg goed. Zij waren zeer te spreken over het waterrijke natuurpark Algonquin. Mijn buurman had goede herinneringen aan zijn meerdaagse kanotocht en dat klonk zeker zeer interessant. Maar goed, mijn man en een kano, dat is niet de beste combi. Dus wij wilden flink wat tochten wandelen. Alleen werd dat door de temperatuur van 35 graden helaas wat beperkt tot één wandeling en een paar kleine stukjes. Uiteindelijk hebben we dus maar een stukje van het wonderschone Algonquin gezien. Erg jammer!

Op ontdekking met een kano

Ik denk dat je het park het allerbeste kunt ontdekken vanaf het water. Vanuit een kano of een fijn bootje. Zo middenin de natuur ervaar je Algonquin gewoon optimaal. Onderweg naar het park zagen we niet voor niks rijen auto’s met een kano op hun dak. Voor ons was het water ook de perfecte verkoeling geweest, maar omdat het net Canada Day (1 juli) was geweest, was het park stampvol en was er daardoor geen bootje meer vrij. Hou met zoiets dus vooral rekening en geniet vooral volop van de prachtige natuur. Vanaf het water zie je waarschijnlijk ook wat meer dieren dan wij.

Kijk voor alle activiteiten in Algonquin Provincial Park even op de website.

Marcella Algonquin Canada

 

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Laura 16 augustus 2014 at 16:16

  Dat ziet er prachtig uit zeg!

 • Reply Miss Sentinelli 16 augustus 2014 at 20:19

  Echt een prachtig gebied zeg! Zou er graag eens naar toe willen :).

  • Reply Marcella 17 augustus 2014 at 12:19

   Het is er ook echt prachtig! Het oosten van Canda is best waterrijk met een hoop prachtige meren. En bij de steden vind je ook altijd water. Daar ga ik nog eens over bloggen trouwens. Zoveel water is heel tof, al moet je dan natuurlijk wel het water op om dit volop te ontdekken 😉

 • Reply Mieke 16 augustus 2014 at 22:20

  Wat gaaf zeg! Canada lijkt me echt heel gaaf, zou ik ook ooit nog wel eens heen willen.

  • Reply Marcella 17 augustus 2014 at 13:29

   Stiekem lijkt het westen van Canada me nog veeeeel mooier. Daar zijn meer natuurparken en volgens mij ook meer dieren (beren!). Dat deel van Canada staat dus nog hoog op mijn wishlist. Maar Algonquin is ook absoluut een aanrader, prachtig park!

 • Reply Evey 16 augustus 2014 at 22:28

  Wauw prachtig, wil ook naar Canada!

 • Reply Suavemente 17 augustus 2014 at 12:20

  Moooi en die eland!

 • Reply antonette - we12travel 17 augustus 2014 at 13:21

  Leuk artikel! Alhoewel ik inmiddels 5 keer in Canada ben geweest (comes with the job…) ben ik in Ontario nog nooit verder gekomen dan Toronto en Montreal. Ohja, en Niagara. Ik las laatst een (Engelse) blog van iemand die hier een trekking had gemaakt, geweldig. Uren struinen door de wildernis en dan gewoon niemand tegen komen. Ik kan me goed voorstellen waarom zoveel Torontonians hier naartoe gaan om hun weekend door te brengen…

  • Reply Marcella 18 augustus 2014 at 15:53

   Haha, dan móet je wel een keer terug en Algonquin ontdekken Antonette! Prachtig park, maar ik raad je ook een boot aan. Want zo’n waterrijk park is dat wel een aanrader!

 • Reply Tessa | ReiZenZo.nl 17 augustus 2014 at 18:17

  Haha grappig! Naar Zwitserland toe willen en in Canada terecht komen… Leuke blog, ik wil ook naar Canada!

  • Reply Marcella 18 augustus 2014 at 15:55

   De scherpe ticketprijzen (Arke) waren té aantrekkelijk! Canada zelf is overigens niet goedkoop, dat viel ons wat tegen. Maar goed, het was een onwijs toffe trip, zeker een aanrader! En nu wil ik alsnog naar Zwitserland 🙂

 • Reply iliveformydreams.com 18 augustus 2014 at 20:28

  Wat een prachtig gebied en die laatste foto, wauw!

 • Reply Sheelagh 21 augustus 2014 at 11:37

  Canada spreekt me gek genoeg niet zo aan, maar als ik dit zie…Mooi!

  • Reply Marcella 21 augustus 2014 at 12:58

   Het westen van Canada moet nog veeeeel mooier zijn qua natuur. Staat nog hoog op m’n wishlist!

 • Reply Laurens (Rondreis.nl) 28 augustus 2014 at 13:38

  Supermooi lijkt het me daar.. In een niet al te lang termijn die kant op! 🙂

 • Reply Elisa 13 maart 2016 at 21:46

  Ik vond dit zo’n fantastisch park. Wij waren er een dag of 4, onwijs veel gewandeld en veel dieren gezien. Maar vooral ’s ochtends vroeg de rest van de dag laten ze zich niet zo veel zien. mooie foto’s!

  • Reply Marcella 15 maart 2016 at 19:54

   Algonquin is zeker tof! Jij bent er wel veel langer dan ons geweest. Wij waren er op een hete dag, en toen konden we helaas niet zoveel doen. Jammer!

 • Reply Stéphanie 24 juni 2016 at 21:32

  Heel mooi en daarom ook zo jammer dat jullie er te weinig hebben gezien. Maar met 35 graden… Pffff en dat alle bootjes bezet waren is ook balen zeg. Ik hoop in oktober optimaal te kunnen genieten van dit natuurpark, ben reuze enthousiast!

  • Reply Marcella 25 juni 2016 at 20:27

   In oktober is het vast een stuk beter te doen in Algonquin 😉 Ik kijk dan ook uit naar jullie foto’s, kan ik het park dan alsnog echt ontdekken 😉 Veel plezier met het voorbereiden van jullie gave reis!

  Leave a Reply