Noord-Amerika Roadtrips

7x doen bij de Niagara Falls

12 november 2016
Niagara Falls

In september was ik voor de tweede keer bij de Niagara Falls. Eigenlijk was dat veel leuker dan ik verwacht had! We bewonderden de watervallen vanuit alle hoeken en kwamen met een bootje wel heel dichtbij het watergeweld. Een supergave ervaring. Ik vertel je wat jij moet zien & doen bij de Niagara Falls!

Marcella, Niagara Falls

De Niagara Falls behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Ze liggen op de grens tussen de Verenigde Staten en Canada tussen de gelijknamige steden Niagara Falls in de Amerikaanse staat New York en Niagara Falls in de Canadese provincie Ontario. De steden zijn verbonden door de Rainbow Bridge, een brug over de rivier de Niagara, beneden de watervallen. Bron: Wikipedia

Wij bezochten de Niagara Falls voor ’t eerst in 2012, tijdens onze roadtrip door Oost-Canada. We waren er op de dag na de nationale feestdag Canada Day, en ook dit bleek een vrije dag. Het was onwijs druk bij de Niagara Falls, en dat zorgde ervoor dat we niet optimaal genoten. Gelukkig gingen we vier jaar later voor een herkansing!

Niagara-on-the-Lake, Canada1 – Bezoek Niagara-on-the-Lake

Een wereld van verschil met het plaatsje Niagara Falls. Die laatste heeft best veel overeenkomsten met Las Vegas. Je vindt er allerlei vermaak, de ene nog schreeuweriger dan de andere. Niagara-on-the-Lake is juist een schattig stadje aan de rand van Lake Ontario. Ik heb me laten vertellen dat er veel rijke mensen wonen. Je vindt er een knus Europees centrum met leuke winkeltjes en mooie panden. Loop er een rondje en kijk lekker om je heen.

Floral Clock, Niagara2 – Rij de Niagara Parkway af

Vanaf Niagara-on-the-Lake rij je in zuidelijke richting de Niagara Parkway op. Deze brengt je langs de mooiste plekken bij de Niagara Falls, en eindigt bij Fort Erie. Voor een compleet overzicht van de route kijk je even op het kaartje van Exploring Niagara. Wil je overal stoppen en uitgebreid kijken, dan is een overnachting in de buurt wel aan te raden. Ik vond het wel super om meer te zien dan alleen de watervallen. De woeste Niagara River en alle attracties erlangs zijn supertof!

Aan het begin van de Niagara Parkway stopten we even bij de Floral Clock. Het ontwerp op de klok wijzigt elk seizoen. Bij ons stond de Aero Car afgebeeld op de klok. Bij deze attractie ga je met een soort kabelbaantje over de Niagara River. Het waaide echter te hard toen wij er waren, dus hij was gesloten. Jammer!

Niagara River

3 – Wandel bij Niagara Glen Nature Reserve

Hier vind je een park met een grote open trap (je moet geen hoogtevrees hebben!) die je naar beneden leidt zodat je bij de Niagara River komt. Hier kan je 4 kilometer langs het water hiken. Gratis toegankelijk en supermooi!

White Water Walk, Niagara River

4 – Doe de White Water Walk

Een lift brengt je 70 meter naar beneden zodat je bij de Niagara River komt. Hier is een keurig pad aangelegd waarover je langs het wild stromende water kunt lopen. Onderweg vind je een aantal uitkijkpunten. Fascinerend! Een toffe attractie, al vind ik het pad wel wat te kort. Je betaalt $12.25 + tax per persoon voor de White Water Walk.

Niagara Falls, behind the scenes Niagara Falls, behind the scenes

5 – Bekijk de Niagara Falls aan de achterkant

Als je over de Niagara Parkway rijdt, dan rij je op een gegeven moment recht op de Horseshoe Falls af. Hoe gaaf! Rij je verder door, dan kom je achter de Horseshoe Falls, de Canadese watervallen. Hier namen Jan en ik een kijkje. Het is een soort niemansland waar het water langzaam maar zeker woester wordt, voordat het keihard naar beneden valt. Ik vond het tof om er even een kijkje te nemen!

Hornblower, Niagara Falls Niagara Falls, Horseshoe Falls

6 – Ga in een bootje en bekijk de Horseshoe Falls van dichtbij

Vier jaar geleden was het veels té druk bij de rij voor de Hornblower, de boot die je aan de Canadese kant bij de Horseshoe Falls brengt (aan de Amerikaanse kant is het de Maid of the Mist). Nu was het ook druk, maar rond 16 uur werd het een stuk rustiger. Uiteindelijk was de boot niet eens vol, en gingen we gehuld in onze rode poncho’s op naar de waterval. En tsja, die poncho’s hadden we hard nodig. Het water stroomde gewoon mijn schoenen in, mijn bril was kletsnat. Maar ach, het maakte me/ons niks uit. Het was simpelweg te gek om zó dichtbij dat natuurgeweld te komen. Ultiem genieten! De foto met de regenboog voor de waterval maakte ik toen we heel dichtbij waren. Voor een tochtje op de Hornblower betaal je $19,95 per persoon.

Niagara Falls, PanoramaNiagara Falls, CanadaAmerican Falls

7 – Bekijk de watervallen vanaf alle mogelijke kanten

De Niagara Falls kan je bewonderen van de Canadese én Amerikaanse kant. In Canada loop je langs een pad met zicht op de Amerikaanse watervallen en je kunt zo’n beetje ín de Horseshoe Falls kijken. Je kunt er abseilen over de watervallen, met de lift naar een punt waar je naast de watervallen staat én je kunt natuurlijk op de Hornblower. De drie bovenste foto’s zijn gemaakt aan de Canadese kant.

Niagara Falls Amerika is minder een ‘pretpark’ dan het gelijknamige stadje in Canada. Wel kijk je hier op uit vanuit de Amerikaanse kant. Ook kan je de American Falls alleen van de zijkant bekijken, en niet van de voorkant. Het zicht vanuit Canada is daardoor mooier!

Niagara Falls, American FallsNiagara Falls, American FallsNiagara Falls, Horseshoe FallsSteek je de Rainbow bridge over, dan kom je in Niagara Falls in Amerika. Uiteraard steek je dan de grens over, en passeer je de douane met bijbehorende rompslomp. Aan de Amerikaanse kant heb je ook een goed zicht op de Niagara Falls. Hier parkeer je bij Goat Island en kan je ook dichtbij de Horseshoe Falls komen. Op de American Falls heb je een geweldig zicht vanaf de zijkant. Je kunt ze ook van dichterbij bekijken, als je de lift naar beneden pakt. Of juist van vanaf een groot platform. Wil je meer weten over de activiteiten, kijk dan even op de website Niagara Falls State Park. Mogelijkheden genoeg om te genieten van dit geweldige watergeweld!

Als je ’s avonds bij de Niagara Falls bent, kan je ze bewonderen met een geweldige kleurenshow. Ik heb ‘m zelf niet gezien, maar heb gehoord dat dit heel tof is!

Filmpje!

Vind je onze video Niagara Falls in beeld leuk? Geef dan een duimpje omhoog en volg mij op YouTube! Daar vind je nog meer toffe reisfilmpjes! Van onder andere West-Canada, Leuven, Cuba en Valencia. En er komt nog veel meer leuks aan! Enjoy!

Meer over onze reis door Amerika & Canada!

 • Liveblog 1, met het familiebezoek, de Niagara Falls en een winery!
 • Liveblog 2, met de Amish, Route 66 & Chicago
 • Liveblog 3, met Mackinac Island, Bruce Peninsula & Toronto

Wat zou jij willen doen bij de Niagara Falls?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Caro 12 november 2016 at 12:39

  Gave tips zeg! De Niagara Falls zien er zo betoverend uit… hoop er ooit naartoe te gaan:)

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 20:14

   Zeker doen Caro, het is er echt bijzonder mooi! Bijzonder, al dat natuurgeweld!

 • Reply Johan 12 november 2016 at 15:43

  Prachtige foto’s!

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 20:15

   Dankjewel Johan! We hebben echt genoten bij de Niagara Falls met z’n zessen. Hank & Betty waren ook mee. Bijzondere dag!

 • Reply Stéphanie 12 november 2016 at 15:49

  Mooie foto’s Marcella! De falls heb ik vanaf de Amerikaanse kant niet gezien. Volgens mij heb ik weinig gemist want vanaf de Canadese kant heb je toch het mooiste uitzicht. Die kabelbaan was open toen ik er was, maar ik vond hem nogal kort. Wel grappig om al die mensen naar beneden te zien gaan en een leuke activiteit als je even iets anders wil. Wandelen bij de Niagara Glenn Nature Reserve ziet er tof uit, helaas niet gedaan. We hadden al zoveel rondgelopen. Het bootje hebben we ook niet genomen maar we hebben geen spijt. Een volgende keer misschien 🙂

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 20:17

   Je hebt het uitzicht vanaf de Amerikaanse kant niet gemist. Het is dat we nu verder reisden door Amerika, dus zo konden we het logisch meenemen in ons programma. Vier jaar geleden zijn we ook niet aan die kant geweest 😉 Die kabelbaan was inderdaad kort, en ging maar deels over het water. Ik heb ook een tijdje naar al die mensen zitten kijken. Geinig!

 • Reply Rowan 12 november 2016 at 17:17

  Wat een leuke tips! De Niagara Falls lijken mij heel bijzonder en mooi, vooral die boottocht lijkt mij heel gaaf!

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 20:17

   De boottocht was echt te gek! Kletsnat, maar zó leuk joh! Echt doen als je eens in de buurt komt!

 • Reply Saskia 13 november 2016 at 19:29

  Wat een toffe tips! Ik zou zeker de Niagara Falls wel eens willen zien en mooie foto’s van willen maken. Lijkt me echt een prachtige beleving…

  • Reply Marcella 13 november 2016 at 20:31

   Dat is het zeker Saskia! Ik vond het bijzonder om het te ervaren samen met mijn schoonouders. Mooie herinneringen! <3

 • Reply Elisa | Lies rond de wereld 13 november 2016 at 22:30

  Leuk, Niagara Falls! Daar heb ik destijds zo genoten. Ik heb hem enkel vanaf de Canadese kant kunnen bewonderen, maar dat was eigenlijk ook wel voldoende. Het dorpje is inderdaad net een circus 😉

  • Reply Marcella 14 november 2016 at 19:02

   De Canadese kant is zeker ’t mooist, maar toch vond ik het leuk om nu ook de Amerikaanse kant te bewonderen. We starten daar toch onze roadtrip door Amerika 😉 Geeft weer een totaal ander tof zicht op de watervallen!

 • Reply Angela 14 november 2016 at 12:36

  Gaaf! Hier wil ik zeker ook eens naartoe!

 • Reply Yvonne 14 november 2016 at 14:58

  Wat een leuke tips! Ik had altijd het idee dat je de watervallen ging zien en dat was het dan wel, maar je kunt jezelf hier zo te zien prima een paar dagen vermaken. Mooie foto’s heb je weer gemaakt!

  • Reply Marcella 14 november 2016 at 19:03

   Ja joh, hier is er zoveel entertainment omheen gebouwd 😉 Maar het blijft fascinerend, zo’n enorme bak water. Bijzonder hoor!

 • Reply Jenny - ikreis.net 16 november 2016 at 06:15

  Heel mooi! Ik zou me hier zeker een paar dagen kunnen vermaken.

  De regenbogen in het water zijn echt geweldig.

  • Reply Marcella 18 november 2016 at 11:47

   Die regenbogen maken het plaatje compleet, zo tof! Ik zou de watervallen tussen Argentinië en Brazilië ook erg graag willen zien. Ben jij daar geweest Jenny?

 • Reply Maud 16 november 2016 at 11:02

  Wat een leuke tips, Marcella. Vooral de boottocht zou mij heel erg aanspreken. Ik kan me voorstellen dat je de poncho’s inderdaad hard nodig had, haha!

  • Reply Marcella 18 november 2016 at 11:48

   Wij hebben de boottocht 4 jaar geleden niet gedaan, maar was erg blij dat we nu een herkansing hadden. Het was supertof! En nat, haha 😉

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 17 november 2016 at 20:03

  Super! Het is natuurlijk onwijs toeristisch, maar deze watervallen wil iedereen toch wel gezien hebben!? Ik zou er heel graag een keer naar toe willen. Ik was vorig jaar bij de Victoria watervallen ook helemaal doorweekt. Wat een geweld was dat zeg.

  • Reply Marcella 18 november 2016 at 11:50

   Toeristisch, maar zeker de moeite waard! De Victoria watervallen zien er ook onwijs tof uit. Net als de Iguazu Falls. Lijkt me magisch!

 • Reply Jessica 19 november 2016 at 15:58

  Ik stond er helemaal niet bij stil dat er zo veel te doen was bij de watervallen, leuk zeg! Hoelang zijn jullie hier de laatste keer geweest?

  • Reply Marcella 20 november 2016 at 12:02

   Er is onwijs veel te doen & zien bij de Niagara Falls!
   – De eerste dag waren Jan en ik er samen een middag. We deden de River walk, reden langs de Niagara Parkway en keken behind the falls.
   – De dag erna startten we met anderhalf uur sightseeing in Niagara-on-the-Lake met mijn schoonouders en onze Canadese familie. We reden wederom de Niagara Parkway af, maar nu waren dé watervallen het hoogtepunt. Daar hebben we zeker een aantal uren gekeken, en we maakten een tocht op dat bootje. Aan ’t einde van de middag gingen we de Amerikaanse grens over.
   – De volgende ochtend hebben we vanaf de Amerikaanse kant nog een aantal uren van de watervallen genoten. Ik denk dat de totale tijd bij de watervallen dus zo’n anderhalve dag was.

 • Reply ivonne 20 november 2016 at 21:09

  Wat een leuke tips allemaal. De Niagara Falls staan op de verlanglijst en die zou ik het liefst vanaf de Canadese kant bekijken. Zeker leuk om er dan nog meer mee te doen. Als we een keer gaan kom ik vast weer even terug om te lezen.

  • Reply Marcella 21 november 2016 at 08:13

   Lijkt me echt een bestemming voor jou Ivonne, je vindt het er vast prachtig! Ik wil nu graag de Iguazu Falls tussen Brazlië en Argentinië en de Victoria Falls tussen Zuid-Afrika en Zambia bewonderen 🙂

 • Reply Caroline Hermans 31 juli 2018 at 13:21

  Hallo Marcella, prachtige foto’s en filmpjes!
  Een vraagje, moet een ETA hebben als je de brug overgaat naar de Canadese kant?

  Gr Caroline

  • Reply Marcella 31 juli 2018 at 13:49

   Thanks! Ja, je moet een ETA hebben want je gaat officieel een ander land binnen. Ik kan het je aanraden voor een langer bezoek, voor een kort bezoek sta je wellicht onnodig lang in de rij…

   • Reply Caroline Hermans 31 juli 2018 at 14:27

    Dank je wel Marcella!

   • Reply Yolande 8 augustus 2018 at 21:12

    Hoi Marcella en Caroline,
    Je hoeft geen ETA te hebben als je Canada over land binnenkomt.
    Mijn dochters en ik maken op dit moment een reis door de VS en Canada en zijn in Ontario met de auto de grens over gegaan. (Bij Cornwall) We vlogen op Baltimore en daar heb je dan als Nederlander wel een ESTA voor nodig, maar om de grens te passeren met Canada is alleen een paspoort vereist.

    Dank je wel voor je tips Marcella, we gaan vanavond met de Hornblower naar de Falls!

    • Reply Marcella 9 augustus 2018 at 10:40

     Goed om te weten Yolande! Toen wij door Canada reisden in september 2016 was dit nog niet helemaal duidelijk. Ook vlogen we op Toronto, dus een ETA hadden we sowieso nodig. En een ESTA om Amerika in te komen 😉 Onwijs veel plezier in Canada nog!

  Leave a Reply