Het werd hoog tijd om mijn artikel met spannende series op Netflix te updaten. Een aantal fijne heb ik laten staan, maar ik heb er ook een stel gloednieuwe aan toegevoegd. Lekker met een kat, dekentje en mok thee genieten op de donkere en koude dagen. Enjoy!

Undercover

Voordat ik de eerste aflevering vroeg ik me echt waarom deze serie spannend en steengoed kon zijn. Maar ja, al na de eerste paar afleveringen was het er al snel over eens. Undercover gaat over 2 agenten die undercover gaan om een drugsnetwerk op te rollen. En daar komt veel meer bij kijken dan je in eerste instantie verwacht. Plan wat avondjes vrij, want deze serie ga je bingewatchen!

2 seizoenen, 20 afleveringen
IMDb score: 7,9

Norskov

‘Het echte Denemarken’, zo wordt deze serie genoemd. Een serie vol verwikkelingen die erg goed in elkaar zit én erg spannend is. In het industriële havenstadje Norskov wordt hard gewerkt aan een mooie, duurzame toekomst. Helaas zorgen drugsproblemen voor een belemmering. Detective Tom Noack keert na 20 jaar terug naar zijn geboorteplaats om te werken aan een oplossing. Dat levert hem geen makkelijke positie op tussen zijn familie en vrienden.

2 seizoenen, 20 afleveringen
IMDb score: 7,1

Homeland

Ik had nooit verwacht dat ik een serie over terrorisme zó intrigerend zou vinden. Maar Homeland zit gewoon onwijs goed in elkaar, je blijft geboeid en verslindt de afleveringen. De ontwikkelingen in oorlogsgebied én Amerika volgen elkaar op. Maar ook de personages hebben een boeiende verhaallijn waar je bij mee leeft. Zo werkt Carrie zichzelf regelmatig in de problemen, maar hebben ook haar collega’s het vaak lastig. Het enige nadeel van Homeland wat ik kan noemen, is dat je de serie niet moet kijken als je heel moe bent. De politieke verwikkelingen vragen wel wat van je aandacht, anders ben je de draad zo kwijt.

8 seizoenen, 12 afleveringen per seizoen
IMDb score: 8.4

Wanted

Ook een Australische serie hoort in dit rijtje met spannende Netflix series thuis. Tegenpolen Lola en Chelsea zijn getuige van een moord waar corrupte politieagenten bij betrokken zijn. Ze rollen van de ene hachelijke situatie in de andere. En dat is heel erg leuk om naar te kijken. En ja, dan speelt de serie zich ook nog eens af in Australië en spreken ze met het typische Down Under accent… Winning!

3 seizoenen, 18 afleveringen
IMDb score: 7,7

The Bridge (Broen)

Als er een lijk gevonden wordt op de brug tussen Denemarken en Zweden, gaan detectives van beide landen op zoek naar de dader. De Deens-Zweedse misdaadserie draait om de Sontbrug die beide landen met elkaar verbindt. Het sterke van The Bridge vind ik dat afzonderlijke verhaallijnen heel gedetailleerd uitgewerkt zijn, die uiteindelijk met elkaar in verbinding blijken te staan. Het zorgt ervoor dat je een tijdlang iemand verdenkt, die een totaal andere rol in het verhaal blijkt te hebben. Steengoed! Bron/Broen zijn de Deense en Zweedse namen van deze serie.

4 seizoenen, 38 afleveringen
IMDb score: 8,6

Wisting

Scandinavische series doen het altijd heel erg goed bij ons. Rechercheur William Wisting wordt terug gehaald van verlof omdat er een vermoorde Amerikaan onder een kerstboom wordt gevonden. Er ontstaat een spannende zaak met een heleboel verwikkelingen. Intussen is de dochter van William – Line – als journalist bezig met een onderzoek die misschien wel meer raakvlakken lijkt te hebben met het politieonderzoek… Spanning alom!

2 seizoenen, 18 afleveringen
IMDb score: 7,4

The Sinner

Je bent gewaarschuwd, want na de eerste aflevering zuig je jezelf vast aan Netflix en wil je álles zien. In het eerste seizoen zie je Cora die totaal onverwachts een wildvreemde man neer steekt met een schilmesje. Als ze bekend lijkt het klip en klaar. Maar is dat wel zo? Rechercheur Harry Ambrose doet er alles aan om de onderste steen boven te halen. Verwacht een verhaal wat onwijs goed in elkaar steekt. Trek er een regenachtige dag voor uit en je weet precies waar ik het over heb. Have fun!

4 seizoenen, 25 afleveringen
IMDb score: 7,9

The Fall

Mijn absolute favoriet! Ik weet dat ik dat vaker zeg, maar The Fall zit echt ontzettend goed in elkaar. Je krijgt veel meer van het politieonderzoek, maar ook van de seriemoordenaar. Een totaal ander script dan je vaak gewend bent van politieseries. Deze opzet maakt de serie extra spannend en intrigerend. Wij moesten nog een tijdje wachten op seizoen 3, en toen deze verscheen zaten wij niet meer zo in het verhaal. Dat is wel jammer. Als je ‘m nu gaat kijken, kan je de 3 seizoenen lekker achter elkaar door kijken op Netflix. Veel plezier!

3 seizoenen, 17 afleveringen
IMDb score:
8.2

Luther

Samen met Luther beleef je de meest spannende avonturen, maar je leeft ook met hem mee in zijn roerige leven. En daar gebeurt een hoop! Hou de rode dame van de foto in de gaten, ze krijgt een prominentere rol dan je in eerste instantie denkt. Haar verhaallijn is best verrassend en goed uitgewerkt. Luther is een interessante serie waarmee je je prima vermaakt op de bank met een dekentje en grote kop thee.

5 seizoenen, 21 afleveringen
IMBb score:
8,5

Meer ontspanning:

Welke spannende serie op Netflix raad je mij aan?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

67 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Maud

Ik ben een absolute Netflix-fan! Ik ben vooral heel benieuwd naar The 100 Code. Klinkt als een fijne serie! Crossing lines moet ik ook nog zien.. 🙂

Martine

Ik kan deze helaas niet vinden op Netflix.
Lijkt me een super serie!

Martine

Th 100 code

Martine

Frikjent is ook wel een leuke serie.

Nanda

Heerlijk lijstje, ik ben gister aan Midnatsol of Midnightsun begonnen. Hoorde ik ook van iedereen als aanrader. Spannend!

Nanda

Ik heb afl 1 en 2 gezien en die waren echt spannend, en mooi acteerwerk, zoals in bijna elke Scandinavische serie. Ik hou er zo van. En dan prachtige beelden van Zweden erbij…. Ja, tot nu toe zeker een aanrader.

Shamira | Kompas 24

Ik heb nog niet zo heel veel gekeken, maar Homeland is wel echt mijn favoriet. Ik kan niet wachten tot eindelijk seizoen 6 uitkomt. Uit je rijtje lijkt me The Bridge erg interessant 🙂 Welke ik je verder nog kan aanraden zijn 13 Reasons Why en Orphan Black.

Sabine

Ik probeer zo veel mogelijk spannende series met moorden enzo te vermijden haha 😂 Vind het echt veel te eng altijd. Ik heb alle beschrijvingen die je hebt gegeven gelezen en misschien uurs Homeland nog wel te doen. Die klinkt wel heel boeiend ook. Dus misschien begin ik er toch nog aan!

Carolien

Leuk Marcella, we hebben dezelfde smaak! The Fall, Homeland, Luther ik heb ze ook gezien. De andere ga ik onthouden. Ik ben nu de Missing aan het kijken. Ook heel spannend. Over ontvoerde /verdwenen kids. Speelt deels in verleden deels in heden en iedere aflevering komt het steeds meer bij elkaar..zo spannend!!

Carolien

Klopt inderdaad van die smaak! We zijn nu ook begonnen aan crossing lines 😉

Manouk - Groetjes uit Verweggistan

Heb je Broadchurch al gezien? Ik ben ook fan van Elementary. Sherlock en White Collar zijn ook leuk, maar die ken je al denk ik 😉

Martin

Ja, geweldig he Netflix! Lekker een spannende serie kijken en dan niet kunnen stoppen….”doen we er nog eentje? Ok, nog eentje dan” 😄👍 The Bridge en Honeland zijn mijn favorieten uit dit rijtje. Volgend jaar gaan we naar de brug uit The Bridge….vind ik toch leuk!

Diana

O wat erg, ik kijk letterlijk elke dag Netflix en heb al zo veel series gekeken behalve deze 7. Gelukkig heb ik nu weer inspiratie want ben een beetje door mijn series heen of moet op nieuwe aflevering wachten haha. Zelf ben ik echt fan van Marvel series. Ben nu Daredevil aan het kijken. Ook volg ik Arrow en Supergirl. Kan trouwens nog wel even door gaan. O kijk vooral Game of Thrones – love love love deze serie.

Gabriëlle

Ik ben echt een van de weinige personen in 2017 die niet van series houd. Uit deze lijst heb ik alleen 1 keer een aflevering van The Bridge gezien op school in Zweden.

Saskia

Zoals ik al op twitter zei: ik heb er 3 gezien, zijn nog bezig met The BlackList en Homeland staat nog op mijn wil-ik-graag-kijken-lijstje. Ook staat de aller laatste aflevering van The Fall nog op de planning hihi. Ik WIL hem niet kijken omdat het dan ook echt klaar is.

Sheila

Ik hoor veel goede verhalen over The Fall. Ik ben er nog niet aan begonnen, maar hij lijkt me ontzettend goed. Blacklist heb ik op tv gezien (een paar afleveringen) en deze sprak me juist totaal niet aan. Ligt meer aan het acteerwerk en de verhaallijn. Ik vind die serie gewoon niet geloofwaardig. Crossing Lines spreekt me wel weer aan.

Kelly

Homeland, Crossing Lines en Blacklist heb ik ook gekeken. Blacklist volg ik overigens ook vanaf het begin op televisie. Homeland vond ik echt heel goed. De andere series kan ik niet. Vooral 100 code spreekt me erg aan. Die ga ik opzoeken 🙂

Laura| www.billenblootkokosnoot.nl

Wat een leuk artikel Marcella! Een keer totaal iets anders! Ik was zelf helemaaaaal verzot op White Collar!! Van dit lijstje spreekt Crossing Lines me wel heel erg aan! Misschien dit weekend maar eens oppakken!

Carolien

Ja gezien. Als je nog tips nodig hebt hoor ik het wel. Overigens vinden we crossing limes toch niet zo boeiend. Weer op zoek naar een andere serie 😉

Carolien |

nee wel alle boeken gelezen ☺ ik ga kijken. Of the bridge die je hier noemt, die ken ik ook niet

Herma | 2feelfree.com

Super dit!! Ik was al op zoek naar een nieuwe serie. The Blacklist vind ik ook te gek! En Homeland vond ik gaaf, maar na seizoen 4 haakte ik wel af (misschien nog eens proberen…). Ik vind How To Get Away With Murder ook echt een aanrader! En The 100, ken je die al? Ook heel spannend!

Maggi

Hoi,

Leuke site! Maar staat de 100 code op Netflix? Want kan hem nergens vinden.

Saskia Claassen

The 100 is ook een aparte serie. Over 100 (jonge) criminelen die worden “gedropt” op het laatste levende stukje aarde. De rest van de bevolking leeft in de ruimte (en wacht totdat de aarde weer veilig is). Erg spannende serie.

Inge

Mooie tips! Ik was zelf erg onder de indruk van Trapped wat zich op IJsland afspeelt. Net als jij ben ik daar ook geweest en ook in het betreffende dorp. Dat gaf het even een extra dimensie!

Wilma van Den Heuvel

La Mante is een hele spannende serien met een goed verhaal!

Lazy Bird

Leuke lijst!! Ik ben een echte Homeland fan, seizoen 6 net helemaal uitgezien 🙂 Ik ga The Bridge nu eens proberen… Heb je Peaky Blinders al gezien? Ook de moeite!

X Lazy Bird

Wil Fransdonk

Na Peaky Blinders vinden we eigenlijk andere series niet meer zo leuk. Advies voor een spannende Engelse serie?

Irma

Wij hebben Seven seconds gezien de laatste keer. Mooie aangrijpende serie

Janneke

The Killing is ook echt een aanrader! Ik heb mijn lijstje weer even aangevuld met deze series haha, ken ze nog niet allemaal 🙂

Joost

Marcella een absolute aanrader is Midnight Sun, Zweeds/Franse thriller. (wij keken ook met veel plezier: Safe, The Fall, Broadchruch, The Killing, The Bridge, The Forrest/ La Foret en Le Chalet)

Sisorow

The Bridge is inderdaad ongelooflijk gaaf!! Zag op https://streamwijzer.nl/ dat ie vanaf deze week weer op Netflix staat. Snel weer opnieuw kijken dus voor mij 🙂

Saskia Claassen

Bedankt voor de tip om The Fall te kijken. Echt super goede serie.
Ik heb net een korte serie gekeken: the bodyguard. Spannende politieke serie over een beveiligingsbewaker van de minister van Binnenlandse Zaken in Engeland.

Geen misdaad serie, maar wel erg verslavend: The affair
Het verhaal wordt telkens vanuit diverse personage verteld en dat maakt het erg leuk/afwisselend.

Jacoba

Fijn, wat Netflix-inspiratie! Ik kijk zelf het liefst Engelstalige series (ik hou niet zo van ondertiteling lezen), maar ik denk dat ik The Bridge toch maar even ga checken. Klinkt goed!

Kirsten

Leeeuk! Ik ben ook echt Netflix verslaafd. Het is alweer even geleden dat ik er thrillers / detectives heb gekeken, misschien maar weer eens aan beginnen. Er zitten heel wat leuke tips tussen 🙂 Momenteel vooral Spaanse series aan het bingewatchen! En Lupin natuurlijk.

67
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x