De Fjällräven Keb Jacket is dé perfecte outdoorjas voor wandelingen thuis én op reis! Hij kan tegen een stootje en zit heel comfortabel. Ik heb er een nieuwe favoriet bij in mijn collectie!

Stevig en soepel

Wat meteen opvalt is het stevige materiaal waardoor je zeker weet dat de jas tegen een stootje kan. De jas bestaat uit G-1000 stof gecombineerd met een soepele stretch stof voor een optimaal comfort. De Fjällräven Keb Jacket is er in een variant voor vrouwen (W) en mannen (M). Hij is verkrijgbaar in 8 kleuren waarvan ik de kleur Clay Blue heb. Het is toeval, maar deze kleur matcht echt perfect bij mijn trailschoenen.

Een grote capuchon

De jas is uitgevoerd met een enorme stormcapuchon waar je je heerlijk in kunt verstoppen tijdens een regenbui. Ik heb genoeg ruimte voor mijn knot en dat is ideaal (en zeldzaam). Als ik de capuchon niet op heb valt hij mooi op mijn rug waardoor hij er niet te enorm uit ziet. De jas heeft twee zakken met rits en netje op de borst. Ook vind je ritsen onder de oksels waardoor je extra ventilatie kunt creëren. In de taille en bij de capuchon is de jas verstelbaar zodat je voor een goede pasvorm kunt zorgen.

Oog voor detail

Het leuke van Fjällräven vind ik dat alle producten uitgevoerd zijn met oog voor detail. Zo vind je het kenmerkende vosje op diverse plekken terug op de jas. Op de mouw, maar ook op de rits en knoop. Ook de Zweedse vlag is aanwezig, wat ik een geinig detail vind. Ik vind het dé finishing touch van de kwalitatieve afwerking van de jas.

Luchtige materialen

De Fjällräven Keb Jacket is al lange tijd favoriet op de rotsen, in de sneeuw en allerlei soorten terrein. Het is de betrouwbare, goed ventilerende jas die favoriet is bij wandelaars over de hele wereld. De jas is gemaakt van duurzaam G-1000 Eco en stretchstof en het hele jaar door perfect voor wandel- en alpine-avonturen.

De jas is ontworpen voor outdoor activiteiten en dat merk je. Vooral in de bergen is het belangrijk om je goed te beschermen tegen het veranderlijke weer. Ik heb het snel koud op grote hoogte, maar ook warm na een pittige klim. De Fjällräven Keb Jacket zorgt dat ik goed beschermd ben tegen kou, maar dat ik het niet te warm krijg. De jas is voorzien van goede ventilatie en als ik het toch te warm krijg rits ik de zijkanten open.

Wind- en waterdicht maken

De Fjällräven Keb Jacket is niet voorzien van een voering. Wil je het warmer hebben, dan kan je er gemakkelijk een fleece onder dragen. De jas is van ademende stof en voorzien van een waterafstotende laag. Wil je hem wind- en waterdicht hebben, dan kan je ‘m waxen met de Greenland Wax. Dit doe je door de wax te verwarmen met een föhn of strijkijzer en zo een laag aan te brengen op de jas. Zo maak je de stof minder ademend, maar voor extra ventilatie kan je natuurlijk altijd de zijkanten open ritsen.

Mijn ervaring met de Fjällräven Keb Jacket

Ik droeg de jas op een gure dag die eindigde met een flinke regenbui. Ik had de jas nog niet gewaxt en dus voelde het wat kil toen ik ‘m aan deed over mijn t-shirt met korte mouwen. Gelukkig kreeg ik het al vlot warm van het wandelen in Drenthe. Toen het begon te regenen baalde ik dat ik de jas nog niet waterdicht gemaakt heb. Ik vind het een klusje waar je wel even tijd voor moet maken. Ik was dan ook verrast dat de waterdruppels gewoon op de stof bleven liggen. Na een klein uur had ik het gevoel dat mijn schouders wel wat kil werden, dus ik zal alsnog de wax aanbrengen zodat de jas helemaal goed te gebruiken is tijdens onze wandelingen. Het is de ideale jas om de hond mee uit te laten, maar ook om lange wandelingen mee te maken in de bergen. Ik heb een fijne nieuwe favoriet in mijn outdoor collectie!

Waar koop je de jas?

Enthousiast geworden? De Fjällräven Keb Jacket koop je onder andere bij de webshop van Fjällraven of Kampeerwereld. Het damesmodel is er in 8 kleuren, de jas voor heren is er in 10 kleuren.

Dit vind je ook leuk: Fjällräven Abisko Trail Tights

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Elisa

Ja mooi merk Fjällräven! Zo fijn dat deze jas wind- en waterdicht is. En leuk voor de foto’s die felle kleurtjes 😉

Yvonne

Wat een mooie jas, ik hou van dat kleurtje! Wel lastiger om schoon te houden denk ik, ook met een hond? Of is het ook goed vuilafstotend?

4
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x