Onverwachts vond ik de wandellegging die ik nooit meer uit wil doen. De Fjällräven Abisko trail tights is mijn nieuwe aanwinst en favoriet om mee te nemen op reis!

Licht met een mooie pasvorm

Hiken, dat doe ik met heel warm weer graag in een korte broek. Wil ik wat meer comfort op de minder tropische dagen, dan draag ik tegenwoordig een heuse wandellegging. Ik heb daar over getwijfeld vanwege mijn stevige postuur, maar ik ben blij dat ik overstag ben gegaan. Fijner en soepeler wandelen kan niet! Ideaal voor lange wandelingen met hond Bros, al heb ik de broek ook gedragen tijdens een fietstocht en op een regenachtige dag in een stad. De Fjällräven Abisko Trail Tights is een lichte broek die goed aansluit met een prima pasvorm. Het is zo’n broek die je nooit meer uit wilt doen, zó fijn zit ie!

Fjällräven Abisko Trail Tights

Stevig & soepel

Abisko is de naam van een Nationaal Park in Zweden en deze naam was passend voor Fjällräven om te gebruiken voor hun lijn met kleding die uitstekend gebruikt kan worden tijdens trektochten in de natuur. De Fjällräven Abisko Trail Tights is gemaakt van stevige stretchstof met extra ventilatie bij onder andere de taille en de achterkant. Je ziet het amper, maar er is verstevigende stof aangebracht op de knieën en billen. Klinkt stug, maar dat is het absoluut niet. Met deze broek kan je moeiteloos bewegen op alle gewenste manieren. Op de bovenbenen is een insteekzakje en een zakje met een rits waarin je je telefoon of een kaart kunt opbergen. De broek heeft een hoge taille die je met een koordje kunt aansluiten. En natuurlijk is er het kenmerkende logo van de vos en de Zweedse vlag!

Fjällräven Abisko Trail Tights

Over een drempel

Eerlijk is eerlijk: ik moest even over een drempel heen om de broek de eerste keer te dragen. Ik heb stevige billen en die zie je natuurlijk goed in een wandellegging. Ik heb geluk want de Fjällräven Abisko Trail Tights kleedt echt goed af en zit gewoon ontzettend fijn. De broek is ontworpen om te dragen tijdens intensieve tochten en warme dagen, maar ik haalde ‘m juist uit de kast op een regenachtige dag in de Dolomieten. De stof is sneldrogend en daarom heb ik geen moment natte, koude benen gehad. Het was zelfs comfortabel toen ik op een nat bankje ging zitten, want de verstevigde stof zorgt ervoor dat je kont droog blijft. Samen met mijn outdoorjas van Fjällräven was ik goed beschermd!

Ook voor een fietstocht van 35 kilometer vond ik de broek erg fijn. De broek fietst lekker soepel en de stevige stof op de billen zorgt voor net wat meer comfort. Zadelpijn heb ik zeker niet gehad.

Marcella en Bros Kennemerland

Een blijvertje!

Voor een wandellegging is de Fjällräven Abisko Trail Tights misschien vrij prijzig met 165 euro, maar de kwaliteit is absoluut goed. Ik heb de broek nu een paar keer gewassen, maar dit zie je niet. Ik denk dat dit een wandellegging is die ik vele jaren kan blijven dragen. Hij is bedoelt voor de zomermaanden met de goed ademende stof, maar ik vond ‘m met 5 graden ook heel comfortabel. Wel denk ik dat je voor nog lagere temperaturen voor een ander type moet kijken.

Het enige minpunt dat ik kan noemen is het koord in de taille. Hier leg ik een knoop in om de broek mooi te laten aansluiten, en dat is minder handig als ik nodig gebruik moet maken van het toilet. Ongeduldig zo’n knoop los peuteren is niet ideaal. Maar ach, als dat alles is, dan heb ik gewoon een perfecte outdoor broek gevonden!

Marcella en Bros Zandvoort

Waar koop je de broek?

Enthousiast geworden? De Fjällräven Abisko trail tights koop je onder andere bij de webshop van Fjällraven of Kampeerwereld. De broek is er in 4 kleuren: grey, dark garnet, dark en dark navy. Ik draag de kleur dark navy. Ik heb de wandellegging in een maat kleiner dan mijn spijkerbroek-maat en hij zit perfect. Naarmate je ‘m langer draagt wordt hij wat wijder, dus koop ‘m niet te ruim.

Dit vind je ook leuk: Fjällräven Keb Jacket: de ideale outdoor jas

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

6 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvonne

Ik wandel meestal gewoon in wat ik op dat moment aan heb, maar kan me voorstellen dat zo’n legging voor lange wandelingen prettiger is. Deze ziet er echt heel comfortabel uit. En ik snap dat het even een drempel kan zijn, ik zou dat ook hebben, maar hij staat je super!

Kelly

Ik wandel meestal gewoon in een spijkerbroek, maar misschien ga ik ook wel een wandellegging aanschaffen. Thuis draag ik geregeld een yogalegging en dat vind ik zo ontzettend fijn. Misschien is een wandellegging ook wel iets voor mij. Hij staat je trouwens heel goed!

Linda

Ik heb al eerder over deze legging gelezen en hij klinkt fantastisch. Ze zijn ook mooi, mooie kleur heb je gekozen. Ik vind ze alleen te duur. Ik wandel ook vaak gewoon in een jurk of gewone broek en dat vind ik ook prima en misschien wel net zo fijn. Maar voor een langere wandeltrip zou ik wel een goede legging willen proberen

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x