Groningen Hotspots

Hotspot: De Theefabriek in Groningen

24 augustus 2015
De Theefabriek

Toen mijn moeder bij ons op bezoek was, leek het ons een goed idee om onze nieuwe provincie weer een stukje verder te ontdekken. We belandden bij De Theefabriek in Houwerzijl waar we een keuze moesten maken uit honderden smaakjes thee…!

De Theefabriek
De Theefabriek

De TheefabriekDe Theefabriek vind je in het plaatsje Houwerzijl, zo’n 25 kilometer rijden vanaf de stad Groningen. De Theefabriek zit in een prachtig pad met een heerlijke grote tuin. Je vindt hier eigenlijk drie bedrijven: een theemuseum, theehoreca en theehandel. Wij zijn niet bij het museum geweest, maar we hebben wel wat gegeten en gedronken bij De Theefabriek.

Theerapie voor mijn verkoudheid

Je keuze maken is nog best lastig, want De Theefabriek heeft meer dan 300 smaakjes thee. Ik dacht eerst dat het er minstens 700 waren, maar de nummertjes van de theesmaken hebben me daarin misleid. Al is 300 ook al bijna niet te doen… keuzes keuzes! De theesmaakjes zijn ingedeeld per categorie, zoals zwarte thee, groene thee, rooibosthee en kruidenthee. Ik besloot voor de kruidenthee ‘Vrij ademen’ te kiezen omdat ik flink verkouden was. Deze thee bevat eucalyptus, cichoreiwortel, zoethout, salie, tulsi en vlierbloesem. Dit theesmaakje vind je onder het kopje Theerapie, een geinige verwijzing naar de ’thee’, waarvan je er velen vindt in de menukaart. De thee kan je bestellen als kopje, glas of potje. Uit het potje haalden we maar liefst 3 kopjes.

Ik heb de ‘Vrij Ademenen thee’ ook gekocht in een zakje, voor thuis. Ik heb het idee dat het erg goed hielp tegen mijn keelpijn en vastzittend slijm!

De Theefabriek
De Theefabriek
De Theefabriek

Lekkers bij de thee

En toen begon de tweede uitdaging. Een broodje, iets hartigs of juist een zoet gebakje? Na heel wat twijfelen gingen we alle drie voor een gebakje, en we deelden een hartige spinazie muffin. En dat was echt genieten! Voor een prima prijs. De broodjes zagen er overigens ook erg goed uit, met heerlijk donker brood. Op de kaart staan ook lekkere combi’s met bijvoorbeeld sanwiches, thee en een glas melk en je kunt er lunchen op z’n Grunnegers. De keuze is reuze, dus wij gaan vast binnenkort terug voor een volgende ontdekking. Van al die smaakjes thee wil ik er zeker meer proeven!

Op naar De Theefabriek!

Hoofdstraat 15-25, 9973 PD Houwerzijl (Groningen)
De Theefabriek op Google Maps
Website De Theefabriek
Facebook De Theefabriek

Meer hotspot in Groningen!

Ik schreef over verschillende restaurants en cafés in Groningen. Kijk eens bij mijn pagina met hotspots in Groningen voor een uitgebreid aantal artikelen!

De Theefabriek
De Theefabriek
De Theefabriek
De Theefabriek

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
esterdekoning

Wat een mooi huis! En die cheesecake ziet er verrukkelijk uit, genieten 🙂

Yvon

Wat leuk! Kende het wel, het is niet ver van mijn ouderlijk huis, maar ben er nog nooit geweest. Op het lijstje voor als ik een volgende keer in Nederland ben!

blauwesokken

Heb er al veel goede verhalen over gehoord, ik wil ook naar het theehuis! (goede plek om te meeten??)

Sandra

Dat ziet er leuk uit Marcella! Maar 300 soorten thee. Heeeeelp! Ik zou echt niet meer weten wat ik zou moeten kiezen. Die spinaziemuffin ziet er trouwens ook echt té lekker uit. Goede reden om eens naar Groningen te gaan ;-)!

CrazyGreatLife

Als ik weer in het noorden ben bij vrienden wil ik hier ook heen 🙂

Maria

Vorige week geweest, ook museum is een aanrader, naderhand Ost Friesentee, scones en sandwiches. Heerlijke dag in pracht provincie.

iliveformydreams.com

Oh dit ziet er erg gezellig en fijn uit!

Wanda

Eigenlijk te triest voor woorden maar al best wel vaak langs gereden en nog nooit gestopt! Toch maar eens doen dus!

betsie

Leuk stukje Marcella, het was ook supergezellig.

Jenn

Wat leuk! Als ik ooit nog eens in Groningen ben zal ik het zeker onthouden.

17
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x