Personal

365 dagen van 2019 in een lijstje

29 december 2019
Marcella Copenhagen Denmark

Op de laatste dagen van 2019 vind ik het een mooi moment om terug te blikken. In ‘365 dagen van 2019 in een lijstje’ kijk ik terug naar mijn grootste prestatie van dit jaar, mijn favoriete momenten, het beste wat ik heb gekocht, waar ik blij van werd en nog veel meer!

Helikopter Laag HollandWat heb je in 2019 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?

  • Iets wat ik zeer spannend vond/vind, maar wat ik toch maar mooi gedaan heb: vliegen in een helikopter! Tijdens het weekend in Laag Holland kreeg ik de kans en ik vond dat ik ‘m moest grijpen. Echt blij was ik niet toen de piloot begon te stunten, maar hé: I did it 🙂
  • Nog zo’n hoogtevrees dingetje waar ik niet fan van ben: kabelbanen. In Zwitserland moesten we er wel in om bij de Oeschinensee te komen, dus ik deed dat. En dat was absoluut de moeite waard! (en minder eng dan ik dacht…)
  • Tot slot een ervaring die niets te maken heeft met hoogte, maar toch ook wel spannend was. In Finland genoten wij van een authentieke houtgestookte sauna en konden afkoelen met een skinnydip in een meer met water van 6 graden. Hoewel we zeiden dat we dat nooooit zouden doen, hebben we beide in ons blootje in dat koude water gelegen. Toch grappig 🙂

Marcella Oeschinensee SwitzerlandWat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?

Ik startte 2019 met een contract van 3 maanden. De gemeente waar in 2018 werkte bestond vanaf 2019 niet meer vanwege een herindeling. In die 3 maanden bleef het onduidelijk of ik bij de nieuwe gemeente kon blijven werken. Erg vervelend, omdat in die periode Jan’s moeder ernstig ziek was en overleed. Ik was dan ook blij verrast toen ik vanaf 1 april de kans kreeg om deels bij mijn oude werkgever te blijven werken én te starten bij mijn huidige werkgever. Een geweldige kans, want ik rolde zo in de allerleukste baan. Vanaf juli werk ik alleen nog voor deze werkgever én ik weet inmiddels dat ik 2020 kan starten met een jaarcontract. Ik ben echt superblij dat het zo gelopen is, want ik zit echt helemaal op mijn plek in deze functie!

Reisjaar 2019Welke landen heb je bezocht?

In 2019 reisden we 2x 1 week en we gingen een paar lange weekenden op pad. We gingen 8 keer op pad en bezochten 7 verschillende landen. In 2 landen kwamen we voor ’t eerst (Zwitserland en Finland) en Jan kon daar nog een 3e aan toevoegen (Polen). We gingen in januari een weekend naar Salland, reden in april naar de Ardennen en ik had een persreis naar de regio Laag Holland. In mei reden we naar Kopenhagen en genoten van het concert van Mumford & Sons en in juni was een roadtrip Zwitserland aan de beurt. In juli reisden we met een camper naar de Biesbosch en in september maakten we een roadtrip door Fins Lapland. We eindigden ons reisjaar met een lang weekend Gdansk.

Lees meer over ons reisjaar 2019?

Beren spotten in FinlandWat zijn je favoriete momenten van 2019?

Twix en Nutz nov 2019Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2019?

Jan knuffelde ik in 2019 nóg vaker omdat zijn moeder overleed. Een heel heftige periode. Gelukkig hebben we veel aan elkaar én we zijn intussen alweer 11 jaar samen. Ook poes Nutz (links) knuffelde ik veel, dankzij medicatie voelt ze zich gelukkig een stuk beter. Ze heeft geen jeuk meer op haar kopje. Ex straatkat Twix kunnen we nog niet knuffelen (lees: aanraken), maar ze geeft ons sinds een half jaar wél elke dag kopjes. Eigenlijk alleen als we haar eten geven, maar toch is het fijn want we krijgen er dagelijks een beloning/kopje voor terug.

Fietsen Groningen aug 2019Wat is het beste dat je in 2019 hebt gekocht?

Halverwege het jaar besloot ik een nieuwe fiets te kopen. Jarenlang fietste ik op een racefiets, maar omdat dit vrij belastend is voor mijn polsen, besloot ik eens om me heen te kijken naar een andere fiets. Niet veel later kocht ik een carbon sportfiets (van mijn lievelingsmerk Specialized) met een recht stuur waar ik meer rechtop kan zitten. Helaas niet in een kek kleurtje, maar in grijs met knalgroene accenten. En hij fietst echt heeeerlijk!

Travelbooks AustraliaWaar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Ondanks dat we wat duurdere bestemmingen bezochten, gaven we niet zoveel geld uit aan reizen. We spaarden voor onze droomreis, de camperreis door Australië. Ook kochten we vast vliegtickets naar de andere kant van de wereld, bestelden reisgidsen, een fijne roadatlas en betaalden we kaartjes voor de F1 in Melbourne, Jan’s grote droom.

Daarnaast gaven we geld uit aan onze tuin want we plaatsten samen met onze buren nieuwe schuttingen. Ook verplaatsten we de deur van onze fietsenhok naar de zijkant zodat we meer ruimte hebben voor de loungeset in onze tuin. Heel graag willen we onze tuin opnieuw inrichten (met nieuwe tegels!), maar hier moeten we een nieuw spaarplan voor maken. Je kan niet alles tegelijk hé…

Thunersee Switzerland MarcellaWat is het grootste doel wat je bereikt hebt dit jaar?

Ik besloot om mijn gezondheid eens goed aan te pakken, en dus startte ik met personal training. Ik fiets al jarenlang in de lente en zomer en in het najaar zwem ik graag. Toch had ik het idee dat ik niet verder kwam (maar wel meer klachten kreeg) en dus besloot ik een nieuwe sport toe te voegen. Eentje waarbij ik heel gericht mijn spieren train onder professionele begeleiding. De beste keuze die ik dit jaar gemaakt heb want na 2,5 maand 1x per week trainen voel ik mijn lichaam sterker worden én ik ben/word zekerder over wat mijn lichaam kan. Ik blijf dus fijn aan de slag met mijn PT!

In wat faalde je?

Tsja, ik had minder willen emo-eten en had graag wat kilo’s minder willen wegen. Maar goed, ik werk eraan met personal training en een gezonder eetpatroon. Dan komt het uiteindelijk wel goed in 2020!

Marcella Copenhagen DenmarkWat deed je op je verjaardag?

Was ik vorig jaar tijdens mijn verjaardag in Mexico, dit jaar was ik thuis in Groningen. De dag voor mijn verjaardag vierde ik het met familie, een paar dagen later had ik buren en een vriendin op visite. Op mijn verjaardag (4-11) had ik een bijeenkomst van mijn werk waar een paar honderd collega’s bij aanwezig waren. ’s Avonds ging ik uit eten met Jan bij The Commons en relaxten we in de bioscoop. Prima verjaardag, al gaat er niets boven zon en zomers weer op mijn verjaardag in november 🙂

Welk liedje doet je denken aan het jaar 2019?

Beloved van Mumford & Sons doet me denken aan 2019. Dit nummer koos Jan voor de uitvaart van zijn moeder en is daarom verbonden met dit jaar. Tijdens onze trip naar Kopenhagen hoorde we het nummer live tijdens het concert van Mumford & Sons en dat was heel bijzonder. Het is echt een prachtig nummer.

Kandersteg SwitzerlandWaar werd je heel erg blij van?

Ik werd onwijs blij van de bergen in Zwitserland! Ik had me niet gerealiseerd dat ik zó blij van wordt van de bergen want daar waren we na de Dolomieten niet meer geweest. Nu wil ik elk jaar een tripje naar de bergen plannen want ik vind het er zo fijn rustgevend. Ik kan urenlang naar bergketens staren en wandelen door bergachtig gebied is ronduit fascinerend. Daar wil ik graag vaker van genieten! Dus op mijn bergen-wishlist staan sowieso trips naar Oostenrijk, Slovenië, Slowakije, Frankrijk, Spanje en Zwitserland!

 
Road Finland

Wat zou je willen dat je meer had gedaan?

Ik was graag wat langer dan 1 week op reis gegaan. 1 week is echt kort, want als je volledig in de vakantiemood bent ga je alweer naar huis. Wij waren dit jaar 2x 1 week op reis om onze vakanties te spreiden over het jaar. Tussendoor gingen we nog een paar keer een  weekend weg. Alles voor het goede doel, want over 2 maanden gaan we 5 weken door Australië reizen met een camper. Daarom spaarden we dit jaar verlof én geld voor onze droomreis.

Wat zou je willen dat je minder had gedaan?

Piekeren en onzeker zijn is altijd een slechte eigenschap van mij geweest. Ik ga het in 2020 verder proberen los te laten. Let it go!

Dubbel zes Daphne Deckers

Wat zijn je favoriete boeken van 2019?

Vorig jaar las ik 34 boeken uit, nu ben ik met mijn 33e boek bezig. Een mooie score ondanks dat ik niet meer lees in de trein! Mijn favorieten van dit jaar:

  • Dubbel zes van Daphne Deckers – Soms vrij onwerkelijk, maar je wilt blíjven lezen want Daphne schrijft erg goed. En het boek is spannend!
  • De experimenten van Marion Pauw – Geweldig intrigerend boek! Op haar sterfbed begint Alma te vertellen over het leven in een concentratiekamp en de experimenten in Blok 10 van Auschwitz. Heftig, maar ook een mooi verhaal.
  • Achter gesloten deur van B.A. Paris – Dit boek fascineerde mij meteen, want hoe zit het nou? Je gaat van heden naar verleden en terug naar het heden en verleden. Het duurt dus even voordat je snapt hoe de verhaallijn in elkaar steekt. Maar jee, wat een bijzonder verhaal! Ik had ‘m zo uit!

Unbelievable-Netflix

Wat was mijn favoriete tv programma/serie?

Wij keken ook dit jaar best veel series. Zo keken we naar You, de 3 seizoenen van The Missing (dikke aanrader!) en ook seizoen 3 van La Casa del Papel hebben we gezien. De meest aangrijpende serie op Netflix vind ik Unbelievable. Dit gaat over een meisje wat verkracht wordt, maar niemand geloofd haar. Uiteindelijk zijn er in Amerika in diverse staten verkrachtingszaken die een verband met elkaar lijken te hebben. Twee vrouwelijke rechercheurs bijten zich vast in de zaak. Bron foto: Netflix Nederland (www.netflix-nederland.nl)

Lees ook: 7x Spannende series op Netflix

Wat was je favoriete film van dit jaar?

Ik had het niet verwacht, maar ik vond Rocketman echt een fantastische film. Elton John is een bijzonder man en dat zie je duidelijk terug in deze film. Echt goed neergezet en heel intrigerend.

Wat zou mijn jaar nog mooier hebben gemaakt?

Oeh, lastige vraag. Er is altijd wel wat te noemen wat beter kan, maar alles gaat zoals het gaat. Ik heb lang niet overal grip op. Juist een kronkelend pad volgen is mooier dan een recht pad. De afwisselende route maakt het absoluut de moeite waard. Ik besef het op dat moment niet altijd, maar uiteindelijk zijn alle dips leerzaam én maken je sterker: what doesn’t kills you makes you stronger.

Wat is het belangrijkste dat je in 365 dagen geleerd hebt?

Dat het goed komt, ook al voelt dat op dat moment niet zo. Ondanks tegenslagen begin 2019 ben ik het jaar 365 dagen later sterker geëindigd. En gelukkiger. Dat ik dit op werkgebied te danken heb aan collega’s die hun best voor mij deden vind ik zeer waardevol. 2019 was uiteindelijk best een goed jaar!

Dat waren mijn 365 dagen van 2019. Ik ben benieuwd hoe jij het jaar ervaren hebt. En ik hoop je zeker terug te zien in 2020! Ik wens je een supermooi jaar!

Meer jaaroverzichten van 2019:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
14 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Mooi om zo’n overzicht van je jaar te lezen. Heel fijn dat het met je werk goed is gekomen en dat je 2020 start met een jaarcontract. Alvast een fijne jaarwisseling!

Evey

Super mooi jaar qua reizen en minder qua verlies :(. Op een mooi 2020, wat begint met jullie droomreis!

Diana

Jaaroverzichten vind ik altijd erg leuk om te lezen 😊 en nogmaals en heb het denk al vaak gezegd: ben trots op je dat je me lood in je schoenen toch die helikopter ben ingestapt. Onvergetelijk moment.

Janet

Wat een mooie en uitgebreide terugblik op het afgelopen jaar. Je hebt een fantastisch jaar gehad, ondanks dat niet alles rozengeur en maneschijn was. En ondanks dat je niet langer dan één week (per keer) op vakantie bent geweest, heb je een fantastisch reisjaar gehad. Heel veel plezier en succes in 2020!

Yvonne

Mooi overzicht! En wat goed dat je toch in de helikopter bent gaan zitten. Werd het na een tijdje wel wat beter, of vond je het toch vooral spannend? In een vliegtuig geen last van? Alvast een mooi 2020 gewenst!

Manon Ruitenberg

Leuk om je overzicht te lezen. Ook origineel met dergelijke vragen. Heel veel reisplezier voor 2020 en ik ben benieuwd naar de blogs.

Jenn

Wat een mooi en uitgebreid overzicht van je jaar!

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x