Personal

365 dagen van 2018 in een lijstje

1 januari 2019

Gelukkig nieuwjaar! Op de eerste dag van 2019 vind ik het een mooi moment om terug te blikken op 2018. In ‘365 dagen van 2018 in een lijstje’ kijk ik terug naar mijn grootste prestatie van dit jaar, mijn favoriete momenten, het beste wat ik heb gekocht, waar ik blij van werd en nog veel meer!

Blokarten SchiermonnikoogWat heb je in 2018 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?

 • Ik ben gaan blokarten op Schiermonnikoog, en dat is erg tof!
 • Evenementen voor bloggers en reizigers bezoek ik weinig, maar in 2018 was ik er een aantal keer bij. Leuk! En het leverde mij een mooie samenwerking op!
 • De allerlaatste dag van onze roadtrip Mexico brachten we door in Xcaret, een soort pretpark. Hier zwommen we door stikdonkere grotten. Spannend!
 • Ik ben voor ’t eerst gaan fietsen in Duitsland en ontdekte dat wij in Nederland mazzelaars zijn met alle goede fietspaden.
 • Na zo’n 6 jaar kort haar ben ik weer eens voor een langere coupe gegaan. Na een rare tussenfase heb ik intussen een halflang kapsel en ik ben er onwijs blij mee!

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?

In 2017 nam ik afscheid van de werkgever waar ik al 6,5 jaar werkte. Het was tijd voor wat nieuws. In de eerste maanden van 2018 deed ik trainingen en ontwikkelde ik mezelf. Dat leidde in april tot een nieuwe baan als communicatieadviseur bij een gemeente. Ik verbaasde mezelf erover hoe snel en goed ik daar op mijn plek zat, hoe alles op zijn plek viel. Het deed me ontzettend goed! Omdat er een herindeling is tussen 4 gemeentes liep mijn contract af op 31 december omdat mijn werkgever daarna simpelweg niet meer bestaat. Inmiddels heb ik gehoord dat ik nog 3 maanden kan blijven werken bij de nieuwe gemeente, en wie weet wat voor mogelijkheden daarna nog komen. Het blijkt maar weer: als er één deur dicht gaat, dan gaat er altijd weer eentje open.

Reisjaar 2018Welke landen heb je bezocht?

We bezochten 8 landen in 2018. In Portugal, Monaco en Mexico waren we niet eerder, dus deze landen kon ik toevoegen aan mijn bestemmingen wat het totaal op 32 landen zet. Ik reisde naar Lissabon & Sintra (Portugal), ging wandelen in het Teutoburgerwald (Duitsland), fietste op de Veluwe en verkende Winterswijk en omgeving (Nederland), ontdekte Emsland op de fiets (Duitsland), reisde door Zuid-Frankrijk en Monaco, genoot van een stedentrip Londen (Engeland), ging een dagje naar Schiermonnikoog (Nederland) en vloog via een stopover Philadelphia (Amerika) naar Mexico voor een gave roadtrip.

Lees meer over ons reisjaar 2018!

Nice FranceWat zijn je favoriete momenten van 2018?

 • Na een stedentrip Lissabon reisden we naar de kastelen en paleizen in Sintra en daarna kwamen we onverwachts bij de prachtige kustlijn bij Cabo da Roca. Wauw!
 • Wat was ik blij toen ik in april een nieuwe baan vond!
 • …en ik onlangs hoorde dat ik nog 3 maanden kan blijven werken bij de nieuwe organisatie!
 • Na 18 jaar (!) kwam ik terug in Londen voor een heerlijk weekend weg.
 • De geweldige natuur van de Gorge du Verdon ontdekken. Wauw!
 • Wat genoten we van zomers Mexico terwijl het in Nederland druilerig herfstweer was.
 • Wat was het weer fijn om af te spreken met lieve vrienden die we maar een paar keer per jaar zien, maar met wie het zo goed klikt.
 • Snorkelen bij Akumal in Mexico en er helaas geen schildpad zien, maar wél tientallen geweldige vissen.

Jan Marcella Akumal MexicoWie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2018?

Natuurlijk knuffel ik Jan altijd onwijs veel! Jan en ik vierden in 2018 maar liefst twee mooie jubilea. In juli vierden we 5 jaar als geregistreerd partners en in december waren we 10 jaar samen. Op naar nog veel meer mooie jaren samen! <3

Onze kat Nutz heb ik in 2018 extra veel geknuffeld. Na onze week in Lissabon ontdekte we een nare plek op haar nek die snel groter werd omdat ze er erg vaak aan krabte. Dit was het begin van een heleboel bezoeken aan de dierenarts. Nutz is ergens allergisch voor, maar waarvoor, dat blijft onduidelijk. Bij een kat kan je niet simpelweg een allergietest doen om erachter te komen wat er aan de hand is. Wel is een voedselallergie intussen uitgesloten. Na onze reis door Mexico was mevrouw zo lusteloos dat we haar 3 weken lang antibiotica moesten geven. Intussen is ze weer haar drukke zelf, maar de kunst is om de balans nu goed te houden. Ik hoop zo dat we de jeuk nu wat kunnen beperken!

Marcella SchiermonnikoogWat is het beste dat je in 2018 hebt gekocht?

Ik heb in 2018 vooral veel kleding gekocht. Ik had mijn meeste kleding al lange tijd, dus veel was ‘af’ en opeens was ik toe aan wat nieuws. Het zal wel te maken met mijn switch naar een nieuwe baan en het laten groeien van mijn haar. Opeens moest ook mijn kledingcollectie vernieuwd worden. Ik bracht tassen vol naar de bak voor het goede doel en kocht nieuwe (zomer)broeken, shirts en truien. Onlangs kocht ik nog 2 leuke bloesjes, iets wat ik nooit droeg. En ik ben op zoek naar een paar mooie jurken. Tsja, soms wil je wat anders 😉

Cabo da Roca PortugalWaar heb je het meeste geld aan uitgegeven?

Zoals elk jaar hebben we weer veel geld uitgegeven aan reizen. Omdat ik in de eerste maanden van het jaar geen werk had kozen we voor wat goedkopere bestemmingen als Portugal en Mexico. In Mexico sliepen we vaak voor een paar tientjes op een prachtige plek. Dat zijn wij niet gewend in landen als Canada en Nieuw-Zeeland. Maar met een weekend Londen en weekje Zuid-Frankrijk en Monaco erbij maakt het ons reisjaar toch alweer wat duurder. Toch vinden wij reizen altijd weer onwijs de moeite waard!

Lees ook: Behind the scenes: waarom wij reizen!

Ook hebben we dit jaar geïnvesteerd in onze tuin. We hebben in onze voortuin een border gemaakt met wat mooie struiken. Er lag wel heel erg veel steen in de voortuin, dus nu is het een stuk vrolijker om naar buiten te kijken. In de achtertuin hebben we planten toegevoegd zodat er wat meer kleur in onze tuin is. Ik heb een stuk of 80 bloembollen geplant waar we over een paar maanden profijt van hebben.

Tulum coast Mexico

Wat is het grootste doel wat je bereikt hebt dit jaar?

Jeej, ik had een onwijs goed blogjaar! Ik had een verdubbeling van mijn aantal bezoekers, dat vind ik zó onwijs tof! In januari haalde ik geweldige cijfers, maar dit record verbrak ik met gemak verbrak in augustus. Met bijna 17.000 bezoekers was dit mijn beste maand tot nu toe. Haalde ik in 2017 mijn eerste artikel met 10.000 bezoekers, in 2018 had ik 8 artikelen met meer dan 10.000 bezoekers. Mijn meest gelezen artikel heeft zelfs maar liefst 47.500 lezers bereikt. Wauww! Ook op Facebook groeide ik lekker door, maar Instagram staat jammer genoeg vrijwel stil. Toch blijf ik er stug af en toe een foto plaatsen én vul ik dagelijks mijn Stories aan. Op YouTube heb ik intussen bijna 20.000 views. En er komen nog meer toffe video’s aan! Qua samenwerkingen had ik een aantal gesponsorde artikelen, kreeg ik een aantal producten, maar ook fietste ik drie keer met Baja Bikes wat erg leuke ervaringen opleverde. En voor 2019 heb ik alweer mooie plannen!

Emsland Germany

In wat faalde je?

Ik was lekker bezig met fietsen en wilde dat graag blijven doen. Jan en ik fietsten samen langere tochten (in Groningen, op de Veluwe en in Duitsland) en dat vond ik heel erg fijn. Tot mijn lichaam vanwege medische redenen niet mee wilde werken. Vanaf september dook ik regelmatig het zwembad in om aan te sterken, vaak twee keer per week. Inmiddels heb ik de balans weer teruggevonden en gaat het beter met mijn lijf (al moeten er wel wat kilootjes af). Ik ben in december zelfs alweer een paar keer op mijn racefiets gestapt die nu binnen op mijn tacx staat. Desondanks is het mij wél gelukt om bijna elke dag 10.000 stappen te zetten, dat meet ik vanaf september met mijn mooie roze/paarse Fitbit Versa.

Marcella MexicoWat deed je op je verjaardag?

Op mijn verjaardag reisden we door Mexico! Ik had op de dag zelf heel graag dé perfecte dag gehad, maar ter plekke bleek dat best lastig omdat we onze reis vooraf niet hadden gepland. Dus uiteindelijk bezochten we op 4 november Maya tempel Edzna en reisden een eind over het schiereiland, van Campeche naar Xpujil. Het leuke was dat we in een heuvelachtig gebied kwamen, wat we in het noorden van Yucatan nog niet getroffen hadden. De dag na mijn verjaardag was de mooiste van onze hele reis: we bezochten het geweldige tempel complex Calakmul!

Welk liedje doet je denken aan het jaar 2018?

Op onze laatste dag in Mexico gingen wij naar pretpark Xcaret waar we aan ’t einde van de dag genoten van een geweldige show. Het slotlied Mexico en la piel bleef ontzettend in mijn hoofd hangen, dus dat nummer draaien we thuis ook nog wel eens.

Waar werd je heel erg blij van?

Las ik in 2017 nog 25 boeken, in 2018 werden dit er maar liefst 34! Ik las vooral boeken uit een aantal series, die ik je echt kan aanraden. Zoals de Noordzeemoorden van Isa Maron, de thrillers van Rizzoli & Isles van Tess Gerritsen, de serie van Börljind, de Millenium trilogie van Stieg Larsson en de boeken uit de serie Onbreekbaar van Lisette Jonkman. De meeste boeken die ik lees zijn heel erg spannend, dus de boeken van Lisette Jonkman waren een leuke afwisseling op al die moorden.

Lees ook: 3x Spannende boeken series

Drei Zinnen, Südtirol

Wat zou je willen dat je meer had gedaan?

In 2017 had ik als doel gesteld om weer een wandeltocht te maken, zoals bij de Drei Zinnen. Ik vond dat zó geweldig! Hoewel we veel hebben gelopen tijdens onze reizen in 2018, zat er geen knal-hike bij. Die willen we in 2019 wel graag lopen, en dus staat een hike bij de Preikestolen in Noorwegen hoog op onze wishlist. En ook in Zwitserland gaan we vást een gave hike lopen. Deze reisplannen voor 2019 zijn nog niet concreet, dus ik hoop dat we dit over een tijdje definitief kunnen maken! Stay tuned!

Wat zou je willen dat je minder had gedaan?

Van tijd tot tijd onzeker zijn, dat blijft nog wel een dingetje. Ik heb meer op mezelf leren vertrouwen, maar dat moet ik in 2019 ook vooral (meer) blijven doen. Een mooi doel om aan te werken in 2019!

Isla Holbox Mexico streetart

Wat was mijn favoriete tv programma/serie?

Wij keken weer heel wat naar Netflix! De series die eruit sprongen in 2018 waren Broadchurch en La casa de papel.

 • Broadchurch speelt zich af aan de kust van het Engelse Dorset. Er wordt een 11-jarige jongen dood gevonden en je volgt het politieonderzoek met lokale rechercheur Ellie Miller en de nieuwe inspecteur Alec Hardy. Heel intrigerend en goed opgebouwd!
 • In La case de papel organiseert een mysterieuze man die zichzelf ‘de professor’ noemt samen met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Samen willen ze de Koninklijke Munt van Spanje tijdelijk overnemen om zelf bankbiljetten te drukken. Ik geloofde eerst niet dat ik hier afleveringen lang naar kon kijken, maar het is écht een heel toffe serie!

Lees ook: Netflix – 7 spannende series

Wat was je favoriete film van dit jaar?

Uhm, dit is een lastige… Veel films hebben we dit jaar niet gezien en er springt er ook niet eentje bovenuit om hier uit te lichten. Ik laat dit dus maar open dit keer.

London Bank Side

Wat zou mijn jaar nog mooier hebben gemaakt?

2018 bracht mij een nieuwe baan met veel plezier en een boost voor mijn zelfvertrouwen. Er is dus weinig voor nodig om het jaar nóg mooier te maken. Al had ik graag een jaarcontract willen krijgen bij de nieuwe gemeente. Nu start ik met 3 maanden en is er nog geen zicht op een langere periode. Toch kan ik in die 3 maanden wel veel leren en een mooie ervaring op doen. Tot slot had ik een beter jaar gehad met een lijf wat wél meewerkte en ik had natuurlijk veel zorgen om onze kat Nutz. Maar goed, al met al was het een prima jaar!

Wat is het belangrijkste dat je in 2018 geleerd hebt?

Vertrouwen op mezelf wordt beloond. Ik voel me intussen een stuk beter dan toen ik 2018 in ging, dus dat kan alleen maar veel goeds betekenen voor 2019. Ik ga er een geweldig jaar van maken!

Dat waren mijn 365 dagen van 2018. Ik ben benieuwd hoe jij het jaar ervaren hebt! En ik hoop je zeker terug te zien in 2019! Ik wens je een supermooi jaar!

Meer jaaroverzichten van 2018:

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
16 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Tof jaaroverzicht en vooral heel herkenbaar. Dat onzeker zijn is echt absoluut niet productief maar toch is het maar moeilijk onder controle te krijgen. Ik wisselde van baan en werd helemaal onzeker van al mijn collega’s die echt geniaal zijn in hun werk terwijl ik het gevoel had dat ik echt helemaal niks meer wist ineens.

Lotte

Fijn jaaroverzicht om te lezen Marcella! En zo fijn voor jou dat je contract drie maanden een soort van “verlengd” werd, dat is alvast een mooie start van het nieuwe jaar. Veel succes en een mooi, gelukkig en gezond 2019 gewenst voor jou en Jan!

Wat een leuke manier om je jaaroverzicht samen te stellen! Het is leuk om te lezen, maar ik kan me voorstellen dat het voor jou ook leuk is om het over een paar jaar terug te lezen! Ik wens jullie een fantastisch 2019! 🙂

Ann l reisblog wANNderful

WoW wat een uitgebreid overzicht heb je gemaakt, Marcella! Knap van die nieuwe baan! Je zal zeker iets nieuws of een vervolg vinden met jouw talenten.
En ondertussen verder de wereld verkennen – ik kan me voorstellen dat het mooie weer in Mexico zo’n deugd gedaan heeft. Op naar nieuwe avonturen en nieuwe ervaringen in 2019! Succes!

Saskia

Ik blijf hem altijd leuk vinden om te lezen (en heb hem zelf ook met veel plezier ingevuld)… Mooi jaar hebben jullie gehad en wat een toffe reizen hebben jullie gemaakt. Een heel fijn 2019 gewenst!

Jenny

Ik word altijd een beetje blij van die overzichtje van jou. Een heerlijke opsomming van leuke en bijzondere dingen, groot of klein.

En die extra kilootjes, ach… ik ook.

Maaike

Wow, wat gaaf om te lezen dat je blog zo is gegroeid! Echt een superleuk artikel. Houd van dit soort terugblikken!

Eva

Ik hou van jaaroverzichten en deze vormt daar geen uitzondering op. Leuke insteek ook. Een reislustig 2019 toegewenst. Happy Travels!

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x