Europa Outdoor Roadtrips

Giant’s Causeway – Het pareltje van Noord-Ierland

27 november 2016
Giant's Causeway, Northern Ireland

Toen we tickets naar Belfast boekten, stond niet de stad, maar de natuur hoog op mijn to see-lijstje. Het Werelderfgoed Giant’s Causeway wilde ik enorm graag bewonderen. Het werd de perfecte afsluiting van mijn verjaardag. Met een geweldige zonsondergang!

Giant's Causeway, Northern IrelandGiant's Causeway, Northern Ireland

De Giant’s Causeway is een rotsformatie aan de noordoostkust van Noord-Ierland, die bestaat uit zo’n 40.000 basalt-zuilen. De formatie staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De rotsen zouden zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting, zo’n 60 miljoen jaar geleden. De locatie is de meest bezochte toeristische attractie van Noord-Ierland. Bron: Wikpedia

De geweldige kust van Noord-Ierland

Op mijn verjaardag bekeken we flink veel van de Noordelijke kustlijn van Noord-Ierland. Er viel twee keer een flinke bui op ons hoofd, maar toch genoten we volop. Van ruige kustlijnen die ons soms deden denken aan de krijtrotsen van Étretat, een geweldig strand, mooie herfstkleuren, schattige dorpjes, prachtige kasteelruïnes en mooie wolkenluchten met af en toe een regenboog. En toen moest de afsluiter nog komen!

Giant's Causeway, Northern IrelandGiant's Causeway, Marcella Giant's Causeway, Northern Ireland Giant's Causeway, Northern IrelandGiant's Causeway, Northern Ireland

Een bezoekerscentrum in stijl

Omdat het al wat later op de dag was, haastten we ons naar het bezoekerscentrum (geheel in stijl gebouwd!) om een kaartje te kopen. Het bezoekerscentrum gaat van november t/m januari om 17 uur dicht, maar je hoeft dan niet het gebied uit. Het wordt dan echter al wel flink donker, dus je ziet ook niet zoveel meer. Het was bijna kwart voor 4 toen we gewapend met audiotour op pad gingen.

Zonsondergang bij de magische Giant’s Causeway

In ongeveer een kilometer loop je langs Portnaboe en Port Ganny naar de zeshoekige steenformaties. Hier kan je omheen lopen, maar je mag ook over de stenen lopen. Dat doet iedereen om je heen dus ook massaal. Ik richte me voornamelijk op het vastleggen van de stenen met op de achtergrond de zonsondergang. Voor mij de perfecte combinatie: een prachtig natuurverschijnsel én een mooi gekleurde zonsondergang. Naast de zeshoekige stenen zie je ook steenformaties die doen denken aan orgelpijpen. Bijzonder dat dit allemaal ‘vanzelf’ ontstaan is!

Giant's Causeway, Northern Ireland Giant's Causeway, Marcella Giant's Causeway, Northern Ireland Giant's Causeway, Northern Ireland

Maar je kunt nog verder lopen!

Na de steenformaties wordt het een stuk stiller.  Je loopt om Port Noffer heen, het pad loopt geleidelijk een stukje omhoog. Je krijg een nog mooier zicht op de baai, de steenformaties en de zonsondergang. Wauw! We lopen door tot we een hekje treffen, het pad is erachter is volledig weggevaagd. De natuur heeft haar kracht hier flink laten zien. Na een korte fotoshoot lopen we eerst een stukje terug en vervolgens lopen we 162 treden van The Shepherd’s Steps omhoog. Bij Aird Snout heb je een geweldig mooie overview over de steenformaties. We zien dat het inmiddels een stuk rustiger is geworden, en maken nog een stel foto’s. Ook bij Weir’s Snout heb je een mooie overview.

Giant's Causeway, Marcella Giant's Causeway, Northern Ireland Giant's Causeway, Northern Ireland

Trek zeker anderhalf uur uit!

Bijna anderhalf uur later komen we terug bij het bezoekerscentrum, wat nog net open is. Vanwege de naderende avond hebben we redelijk snel gelopen. Als je meer tijd hebt, dan is het vast om iets langer over de wandeling te doen. Al moet je dan wel hopen dat je niet téveel mensen treft. Vroeg komen, of juist laat lijkt hier het beste advies. We hebben bijna alle paden gelopen, maar de groene wandeling lijkt me wel een toffe aanvulling. Ik vond de Giant’s Causeway magisch mooi, en een perfecte afsluiting van een heerlijke verjaardag!

Op naar Giant’s Causeway!

60 Causeway Road, Bushmills
The Giant’s Causeway Official Guide
Je betaalt £8.50 per volwassene, £4.25 per kind
Parkeren en de audiotour zijn bij de prijs inbegrepen

Meer over Noord-Ierland!

 

Zou jij de Giant’s Causeway willen bewonderen?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Giant's Causeway, Northern IrelandGiant's Causeway, Northern Ireland

You Might Also Like

54 Comments

 • Reply Tjapke | Tjapke Op Reis 27 november 2016 at 09:16

  Ja, de Giant’s Causeway staat zeker op mijn lijstje van plaatsen waar ik graag eens naartoe zou willen! Het lijkt me echt een wondermooi stukje natuur! 😉

  • Reply Marcella 27 november 2016 at 14:26

   Het is zeker een wondermooi stuk natuur Tjapke! Lijkt me ook zeker een bestemming voor jou, omdat je Noorwegen en de Dolomieten ook zo geweldig vind. Zeker eens een tripje plannen dus!

 • Reply Elisa | lies rond de wereld 27 november 2016 at 09:46

  Dit lijkt mij zo onwijs mooi, die laatste 2 foto’s zijn super! Tof hoedje trouwens! Very Irish 😉

  • Reply Marcella 27 november 2016 at 14:26

   Bedankt voor je compliment Elisa! Mijn pet/muts past toevallig goed bij (Noord)Ierland. Ik heb ‘m al jaren! 😉

 • Reply Karlijn 27 november 2016 at 11:47

  Mooi hoor! Ierland lijkt me echt een geweldig land. Toch maar eens wat hoger op mijn lijstje zetten 🙂

  • Reply Marcella 27 november 2016 at 14:27

   Zeker doen Karlijn, volgens mij echt een toffe bestemming voor jou! Ik wil over een tijdje graag terug, en volledig om beide eilanden heen rijden. Lijkt me supertof!

 • Reply Marlies 27 november 2016 at 13:18

  Wat is Ierland toch een prachtig land he?! Ik ben er zelf nog maar 1 keer geweest en dat is al veel te lang geleden.

  • Reply Marcella 27 november 2016 at 14:30

   Je moet dus echt eens terug om nog veel meer te ontdekken van Ierland én Noord-Ierland! Ik wil over een tijdje terug om beide eilanden rond te rijden. Ik ben echt fan van de ruige kustlijnen, zo magisch mooi! <3

 • Reply Wandering David 27 november 2016 at 14:19

  Dit is pas een verjaardag in stijl vieren. Zo’n prachtige omgeving. Ierland kwam eigenlijk nog nooit in mijn gedachten bij het plannen van een trektocht. Nu komt het toch op mijn bucketlist.

  • Reply Marcella 27 november 2016 at 14:30

   Ja, het was echt een perfecte verjaardag! Noord-Ierland is zeker een goeie voor je bucketlist David. Er is ook een lange afstandswandeling, mocht je daar belangstelling voor hebben. Loopt door een geweldig mooi gebied!!

 • Reply Co 27 november 2016 at 15:23

  Ik had er nog nooit van gehoord om eerlijk te zijn, maar het ziet er prachtig uit! Moet het ook maar eens toevoegen aan mijn (lange) bucket list 🙂

  • Reply Marcella 28 november 2016 at 19:23

   Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Noord-Ierland is schitterend, ik zal er zeker nog vaker over schrijven!

 • Reply Amanda 27 november 2016 at 16:38

  Ziet er schitterend uit! Begin deze maand ook naar Ierland geweest en jouw artikelen hebben hierbij heel goed geholpen. De Wicklow Mountains waren geweldig.

  • Reply Marcella 28 november 2016 at 19:23

   Wat leuk dat mijn artikelen over Ierland jullie zo goed geholpen hebben Amanda! Ik vond Wicklow ook zeker schitterend!

 • Reply Sabine 27 november 2016 at 23:50

  Wauw prachtig mooi zeg! Daar zou ik ook wel willen rijden 😊

  • Reply Marcella 28 november 2016 at 19:24

   Snap ik Sabine, lijkt me ook zeker een heel toffe bestemming voor jullie!

 • Reply Yvonne 28 november 2016 at 14:12

  Ik kan me voorstellen dat je juist hiervoor die kant op wilt en dat het dan mooi meegenomen is om Belfast ook te zien. 😉 Lijkt me geweldig om hier zelf ook ooit rond te rijden, ik hou sowieso erg van roadtrips.

  • Reply Marcella 28 november 2016 at 19:28

   Toen we zagen wat een tour koste vanuit Belfast, was een huurauto snel geboekt. En dus sliepen we lekker buiten de stad, op rustige plekken in de natuur. Tsja, en toen werd de stad al snel bijzaak 😉 Zeker een land waar jij je ook prima zult vermaken Yvonne!

   • Reply Yvonne 28 november 2016 at 20:19

    Ja, dat denk ik ook echt!!

    • Reply Marcella 28 november 2016 at 22:21

     Ga ik naar Mallorca. Wilde ik sowieso al naartoe, maar jij hebt me laten zien dat het er gaver is dan ik dacht!!

 • Reply Cindy 28 november 2016 at 14:36

  Wat een mooie natuur daar! Ik ben nog niet in Ierland geweest, maar volgens mij zijn er best wat verborgen pareltjes te ontdekken…

  • Reply Marcella 28 november 2016 at 19:32

   Er is zeker veel moois te ontdekken in Ierland én Noord-Ierland! Over Noord-Ierland zal ik zeker vaker schrijven de komende weken, heb nog zoveel verhalen te vertellen!

 • Reply Jenny - ikreis.net 28 november 2016 at 17:13

  Wow, wat een geweldig gebied. De landschapsfotograaf in mij wordt hier helemaal warm van.

  Prachtige uitzichten zeg! Heerlijk voor een lange wandeling of een roadtrip.

  • Reply Marcella 28 november 2016 at 19:33

   Ik vind Noord-Ierland ook echt een bestemming voor jou Jenny. Zeker eens doorheen reizen! Ik wil over een paar jaar Ierland en Noord-Ierland rondreizen. Grotendeels langs de mooie ruige kust. Lijkt me te gek!

 • Reply R&R 28 november 2016 at 17:30

  Heel mooi, ziet er prachtig uit! Ierland staat nog op ons lijstje.

  • Reply Marcella 28 november 2016 at 19:33

   Geweldig land, Noord-Ierland! Zeker eens doorheen reizen!

 • Reply Stéphanie 28 november 2016 at 19:06

  Wat een prachtig ruig stukje natuur. Ik zou daar dolgraag willen wandelen. Wandelen in de bergen blijft mijn favoriet maar dit soort kustwandelingen zijn ook onwijs mooi! Gaaf dat jullie er tijdens de zonsondergang waren. Voegt toch iets extra’s toe 🙂

  • Reply Marcella 28 november 2016 at 19:34

   We waren eigenlijk wat aan de late kant, maar eigenlijk was dat helemaal perfect. Zo troffen we een te gekke lucht bij dit wonderschone natuurpareltje. Ik denk dat dit echt een toffe afwisseling is op jouw favoriete bergwandelingen. Maak er zeker eens een uitzondering voor! 😉

 • Reply Gabrielle ~ GlobeGirl 28 november 2016 at 19:39

  Ierland is zo mooi! Tijdens mijn bezoek aan de Giant’s Causeway kregen wij te horen dat het concert (waarvoor wij in Ierland waren) was afgezegd en dat we wel konden veranderen naar die avond. Door alle stress en het bellen zijn we niet verder gekomen dan het bezoekerscentrum, shame. Maar dat is tegelijk ook weer een goede reden om nog eens naar Ierland te gaan. Zeker als ik dit zie, prachtig 🙂

  • Reply Marcella 28 november 2016 at 22:29

   Oh, dan moet je zéker nog eens terug naar Noord-Ierland Gabrielle! Voor een fijne ervaring, en om te genieten van dit natuurwonder. Het is er zeker prachtig!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 30 november 2016 at 23:38

  Hele mooie foto’s! Volgens mij is Noord-Ierland een leuke plek om je verjaardag te vieren

  • Reply Marcella 2 december 2016 at 11:23

   Dat is het zeker Linda, absoluut een aanrader!

 • Reply Angela 1 december 2016 at 12:53

  Ja, hier wil ik ook super graag een keer heen! Ik zou ook graag willen rondtouren met de auto, maar het lijkt me erg lastig, in een auto aan de rechterkant sturen (en dan ook nog eens links op de weg!). Hoe hebben jullie dat ervaren?

  • Reply Marcella 2 december 2016 at 12:12

   Ik snap dat je hier graag heen wilt Angela, is ook echt top! Het links rijden is wennen, maar het gaat al snel vanzelf. We deden het ooit een maand lang in Nieuw-Zeeland, toen was het juist wennen in NL 😉

 • Reply Sanne 1 december 2016 at 13:23

  Lekker ruig gebied zeg. Ik ben nog nooit in Ierland geweest, mijn vriend toevallig wel en die wil er zeker nog eens naar terug.

  • Reply Marcella 2 december 2016 at 12:21

   Zeker doen Sanne, en dan ook Noord-Ierland mee pakken 😉

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 1 december 2016 at 19:48

  Prachtig Marcella. Zo te lezen hebben jullie je meer dan prima vermaakt in Ierland. Ierland lijkt me erg mooi.

  • Reply Marcella 2 december 2016 at 12:22

   Ik heb nog veel meer te vertellen, we hebben zoveel leuks gedaan Kelly! Noord-Ierland is zeker mooi!

 • Reply Denise - Follow my footprints 2 december 2016 at 00:28

  Wauw, wat krijg je veel reacties zeg! Ja, ik zie me zelf ook nog wel een keer naar Ierland gaan. Niet op korte termijn, maar mooi lijkt het me zeker!

  • Reply Marcella 2 december 2016 at 12:22

   Ja, leuk zoveel reacties! De Giant’s Causeway is dan ook absoluut de moeite waard om te bewonderen. Zo mooi!

 • Reply De reisblogs v/d week - #87 - Expedia Blog 2 december 2016 at 12:26

  […] in Noord-Ierland is de Giant’s Causeway, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In Marcella’s blog een verslag van haar bezoek aan deze bijzondere rotsformaties, met praktische […]

 • Reply Wanda 2 december 2016 at 14:53

  Wat een schitterend natuurfenomeen, die komt zeker op mijn lijstje om nog eens te bezoeken.

  • Reply Marcella 3 december 2016 at 14:13

   Dat snap ik Wanda, je kunt er vast ook heerlijk wandelen!

 • Reply Aniek - travelwriter.nl 2 december 2016 at 15:18

  Is het in een (lang) weekend te doen, of zou je wat meer tijd moeten uittrekken om de natuur te verkennen. Ja, ik ben mijn planning voor 2017 al een beetje aan het invullen 😉

  • Reply Marcella 3 december 2016 at 14:16

   Wij waren een lang weekend in Noord-Ierland, van donderdag t/m maandag. We hebben best veel gezien en gedaan, maar zijn niet lang in Belfast geweest. Het is maar net wat je graag wilt zien, maar als je een goeie indruk wilt krijgen van het kustgebied, dan is het goed te doen Aniek!

 • Reply Maud 2 december 2016 at 19:59

  Ik had deze post al een paar keer voorbij zien komen.. Maar ik ben zo jaloers dat jij hier bent geweest en ik (nog) niet, dat ik ‘m nog niet wilde lezen, hahaha. Belfast heeft mij enorm verrast en ik ben nu zo nieuwsgierig naar de rest van Noord-Ierland!

  • Reply Marcella 2 december 2016 at 20:26

   Jij hebt daarentegen veel meer gezien van Belfast dan ik 😉 Maar ik kan je de natuur onwijs aanraden Maud! Misschien eens een rondje om Ierland én Noord-Ierland doen? Staat ook op mijn wishlist!

 • Reply Carolien | Dream the World 3 december 2016 at 08:44

  Ziet er gaaf uit. Wow wat heeft de natuur toch een kracht hé. Ierland staat ook op mijn lijstje voor een kort bezoek

  • Reply Marcella 3 december 2016 at 14:04

   Wij waren een lang weekend in Noord-Ierland, van donderdag t/m maandag. Prima te doen om veel te zien dan!

 • Reply Wanda 3 december 2016 at 13:27

  Op je vraag is echt maar 1 antwoord mogelijk: absoluut JA! Wat een prachtig mooi gebied en wat is de natuur dan overweldigend! Prachtige foto’s ook trouwens! Ik ken Ierland alleen van ons tripje naar Dublin maar wil zeker nog eens terug om de rest van het land te bekijken.

  • Reply Marcella 3 december 2016 at 14:10

   Leuk Wanda! Het lijkt mij erg tof om over een tijdje rond beide eilanden te reizen, Ierland én Noord-Ierland. Die ruige kust, ik hou ervan!!

 • Reply Martin 18 februari 2017 at 09:56

  Nooit geweest, maar als ik dit zie dan overweeg ik toch om het op mijn reis ToDo lijstje te zetten. Dank je 😁

 • Leave a Reply