Onze entree naar Normandië was onwijs tof. Vanaf de prachtige krijtrotsen bij Étretat reden we via Le Havre naar ons appartement in Trouville. En dan rijd je over de Pont de Normandie, dé toegangsbrug naar Normandië. Wat een gave brug!

Pont de Normandie

Via de pont sur le Grand Canal du Havre

Als je vanuit het Noorden komt, rij je eerst over Pont sur le Grand Canal du Havre. Een indrukwekkende draai in het wegdek doet me denken aan een achtbaan. Achter deze brug doemt dé Pont de Normandie op. Het is een zogenaamde tuibrug en ligt op de plaats waar de Seine in het Het Kanaal uitmondt. Vanaf de A29 rij je zo de hoge brug met een hellingshoek van 6% op. Op ’t hoogste punt ben je 59 meter boven de Seine. De brug is zo hoog, dat een vrije doorvaart onder de brug mogelijk is. Aan de Noordkant van de brug vind je Le Havre en eenmaal over de brug rij je zo het pittoreske Honfleur binnen.

Zoek een hotel in Honfleur

Pont de Normandie
Pont de Normandie

Pont de Normandie

De Pont de Normandie is met een totale lengte van 2.143,21 meter, de langste in zijn soort in Europa. Er is zeven jaar gewerkt aan de brug, hij is ingewijd op 20 januari 1995. De Pont de Normandie mag je met je auto niet zomaar over. Als je netjes €5,40 aan tol afrekent (2014), dan mag je over het kunstwerk rijden. Je mag de brug gratis over als je lopend, op de motor of de fiets bent. Over geld gesproken: op het biljet van 500 euro staat een afbeelding van Pont de Normandie.

Lees ook: route roadtrip Normandië

Meer Normandië & Frankrijk

Zou jij over de pont de Normandie willen rijden?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Pont de Normandie France

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

14 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rosanne

Jaaa, mooi he! Ik had steeds als we eroverheen reden zo’n rollercoaster-gevoel, haha!

Peter

Wel logisch dat het ruim 5 euro kost, zo’n brug is ook niet gratis.

karlijntravels

Dat is nog eens een entree, erg gaaf!

Saskia

Ik wil er inderdaad ooit nog eens overheen crossen met de motor 😀

Kim

Die ken ik die brug. Daar zijn we ook eens overheen gereden.

Stephanie | Expeditie Aardbol

Gaaf! Volgens mij ben ik daar vroeger met mijn ouders wel overheen gekomen. Jammer dat het toen minder indruk maakte dan dat het nu zou doen ;).

groenebrievenbus

Wauw wat een gave brug zeg!

blauwesokken

Aaah wauwie prachtige brug! Mooie foto’s 🙂

Wanda

Wow, dat is nog eens een bijzonder mooie brug! Wat ook een entree om een gebied binnen te komen, erg indrukwekkend!

tesjebesje

Die brug lijkt mij dood eng, ik zou daar echt niet overheen rijden 😛 Ik heb ooit voorin een auto gezeten terwijl we van een berg afreden, zo eng!

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x