Hotspots

Hotspot: Café Thûs in Leeuwarden

19 mei 2014

Restaurant Thûs in Leeuwarden

Ik lees op blogs veel over de leukste hotspots door heel Nederland, maar ik mis de leukste, mooiste en lekkerste spots in het Noorden. Dus schrijf ik over de leukste hotspots in Leeuwarden. Al 9 jaar mijn stad, waar ik de leukste plekjes prima weet te vinden.

Café Thûs vind je op het grote Wilhelminaplein centraal in het centrum. Het plein van het Fries Museum en de Rechtbank, waar fijne terrasjes zijn, er op elke vrijdag een gezellige markt is en waar Serious Request werd gevierd.

Restaurant Thûs in Leeuwarden

Bij het museum

Café Thûs vind je onderin het Fries Museum. Vanuit de brede gang loop je zo het café in. En daar is het gezellig ingericht met heerlijke banken waar je diep in weg zakt, een fijne leestafel en zitjes met uitzicht over het plein. Het geeft een wat huiselijke uitstraling, precies waar Thûs voor staat, het betekent namelijk thuis in het Fries. De kunstzinnige lampen helpen je eraan herinneringen dat je in een kunstzinnige omgeving bent. Thûs is de ideale plek om je bezoek aan het museum te beeïndigen, al zijn wij het museum nog nooit in geweest. Ons sprak vooral de open sfeer aan, en het terras zit nu ook vast goed.

Lekker lunchen

Thús heeft een uitstekende kaart met heel verschillende (streek)producten. Van een boerentosti, een luxe lunch proeverij tot salades en een broodje knak. Leuke, originele gerechten! Dat rustieke brood maakt me nieuwsgierig. Voor een flexitariër als ik staat er echter wel weinig zonder vlees of vis op de kaart. Wij zijn tot nu toe alleen naar Thûs gegaan voor een fijn drankje met wat lekkers erbij. En dat kan ik je absoluut aanraden. Begin dit jaar dronk ik er bietensapje met sinaasappelsap. Lekker én gezond!

Naar Thûs!

Wilhelminaplein 90, 8911BS Leeuwarden
Café Thûs op Google Maps
Facebookpagina van Thûs

20140511-161225.jpg

20140511-161214.jpg

Meer hotspots in Leeuwarden!

20140511-161156.jpg

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Evey

Jaa die mis ik ook hoor! Leuk die hotspots, keep them bringin!

Esther

Leuk om inderdaad ook eens wat noordelijke hotspots te kennen! Dat zie je niet zo vaak in de blogs 🙂 Ik ga nog wel eens een weekje varen in Friesland en dan zijn uitstapjes naar de steden ook leuk. Deze ga ik onthouden!

alllovelythingsnl

Klinkt goed, maar ik kom eigenlijk nooit in het noorden….Jammer zo te zien!

iliveformydreams.com

Ziet er erg gezellig uit, alleen een beetje ver 😉

LNNK

Goede reden om tezijndertijd weer eens naar het noorden te komen 😉

9
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x