Europa Outdoor

Waarom herfst in Noord-Ierland zo fijn is

18 november 2016
Kinbane Head Coast

Na lang zoeken en twijfelen tussen bestemmingen boekte ik tickets naar Belfast. En toen twijfelde ik alweer. Wilde ik niet liever naar een warmere bestemming? Nu kan ik voluit zeggen dat de herfst in Noord-Ierland helemaal perfect was. Het geeft het ruige landschap net even een extra randje schoonheid. Heerlijk voor een ontspannen lang (verjaardags)weekend!

Giant's Causeway, Northern IrelandAutumn Nortern Ireland

 • Herfstkleuren. We zagen ze niet overal, maar als ze er waren, dan zagen we volop kleurenpracht. Herfst in Noord-Ierland is moooooi! En dus zetten wij de auto regelmatig langs de weg en om de nodige plaatjes te schieten!
 • Noord-Ierland is nooit echt warm. Als je er in de zomer naartoe gaat, dan heb je de kans dat het er kouder is dan in Nederland. Dat kan teleurstellend zijn. In november is het er zo’n beetje even warm koud. Prima!
 • Regen is in de herfst minder erg dan in de zomer.
 • Met een trui, winterjas, sjaal en muts kom je een heel eind.
 • En anders heb je een goed excuus om je op te warmen in een knus café of een fijne pub. Met lekker eten en drinken uiteraard!
 • Het is niet vroeg licht, dus uitslapen mag.
 • Om 17 uur is het donker en heb je een goed excuus om lekker de warmte op te zoeken. Met een flinke kop thee erbij.
 • En een boek! Beide lazen we in een weekend een boek uit. Best wel een zeldzaamheid voor ons… Ik las Ik reis alleen van Samuel Bjørk, echt een aanrader!
 • Boek een huisje met een open haard. Extra fijn!
 • We kwamen maar weinig toeristen tegen. Lekker rustig!

Kinbane HeadAutumn Nortern IrelandMeer blogs over Noord-Ierland volgen!

We deden veel leuks tijdens ons lange weekend Noord-Ierland. Natuurlijk vierden we uitgebreid mijn verjaardag, genoten we volop van de ruige kustlijn, vervallen kasteeltjes en ontdekten we schattige stadjes. Ik plaatste al flink wat foto’s op Instagram, maar uiteraard komen er ook blogs vol verhalen aan. Stay tuned!

Meer over Noord-Ierland!

Herfst in Noord-Ierland, lijkt jou dat wat?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Coast Northern Ireland

You Might Also Like

40 Comments

 • Reply Maud 18 november 2016 at 07:54

  Die herfstkleuren zijn inderdaad prachtig! Toen wij in Belfast waren (in september) was het daar zo” 17 graden, terwijl het in Nederland 25 graden was! Wat een verschil he!

  • Reply Marcella 20 november 2016 at 12:09

   Nou is die temperatuur voor NL in september best uitzonderlijk, maar het verschil is inderdaad groot 😉 Wij hadden in Ierland vorig jaar in de zomer ook flink wat minder warmte, terwijl het in Nederland eindelijk zomers werd. Jammer! In de herfst was het weer gelijk, prima dus 😉

 • Reply Eva 18 november 2016 at 09:29

  Wat ontzetten gaaf zeg! Ierland lijkt me echt prachtig maar ben er jammer genoeg nog nooit geweest. Tijdens de herfst lijkt het me wel heel bijzonder, vooral vanwege alle mooie kleuren.

  • Reply Marcella 20 november 2016 at 12:10

   Eentje om toe te voegen aan je wishlist dus Eva! Goeie jas mee, en dan is Noord-Ierland prima te doen in de herfst. En supermooi!

 • Reply Elisa | lies rond de wereld 18 november 2016 at 10:41

  Mooi Marcella! Wij zijn net terug uit Ierland en qua temperatuur vond ik het eigenlijk perfect. Heerlijk om te wandelen 🙂

  • Reply Marcella 20 november 2016 at 12:11

   Ja, ook dat is inderdaad een voordeel. Het is prima wandelweer, niet te warm en niet te koud! Mooie foto’s had je van Ierland Elisa!

 • Reply Karlijn 18 november 2016 at 11:38

  Ziet er prachtig uit! Ik ben gek op herfstkleuren, dus Noord-Ierland in de herfst lijkt me wel wat 🙂

  • Reply Marcella 20 november 2016 at 12:12

   Noord-Ierland lijkt me ook zeker een prima bestemming voor jou Karlijn! Ik las pas later dat er op een klein eilandje papegaaiduikers te vinden zijn. Ik moet dus zeker eens terug!

 • Reply Babs 18 november 2016 at 18:24

  Ik wil nog zo graag naar Ierland! Mijn moeder is daar geboren, in het zuiden, in Cork.
  Ik ben een keer in Glengariff geweest, volgens mij was ik toen 13 jaar. Mijn zoon van 22 moet Ierland gewoon een keer zien.. en het weer…tja… mijn zus ging een keer en dat was echt mazzel. Het was er lekker weer!
  Maar het landschap is zo mooi, weer of geen weer!

  • Reply Marcella 20 november 2016 at 12:13

   Vorig jaar reisden we van Cork naar Dublin. Ierland is inderdaad ook supermooi, en daar wil ik ook meer van zien! Van Noord-Ierland zagen we vooral veel ruige kustlijnen. Te gek!

 • Reply Stéphanie 18 november 2016 at 20:55

  Mooie plaatjes Marcella! Noord Ierland spreekt mij zeker aan. Dublin, Wicklow en omstreken vond ik al prachtig maar Noord Ierland ziet er minstens even mooi uit. Eigenlijk best vreemd dat dit stukje Ierland minder vaak door reizigers wordt gekozen. Ik ben benieuwd wat Noord Ierland nog meer te bieden heeft!

  • Reply Marcella 20 november 2016 at 12:15

   Ja, dat is inderdaad gek Stéphanie! Grappig genoeg hoorde ik vaak ‘hoe was Ierland’, dus ik denk dat velen niet eens beseffen dat Ierland en Noord-Ierland twee verschillende landen zijn. Daar ga ik eens een artikel over maken dus! 😉 Noord-Ierland lijkt me trouwens ook een prima bestemming (natuur)bestemming voor jou!

 • Reply Sabine 18 november 2016 at 21:52

  Echt heel tof! Mooie foto’s ook! Lijkt me ook echt een heel mooie bestemming in de herfst met die mooie kleuren!

  • Reply Marcella 20 november 2016 at 12:16

   Dat is het zeker Sabine! Ik wil ooit nog eens terug, en dan rondrijden om de kustlijn van Ierland én Noord-Ierland. Lijkt me te gek!

 • Reply Narelle | wegvanhetnoorden.nl 19 november 2016 at 10:26

  Leuk geschreven 😀 Die herfstkleuren zien er prachtig uit, Noord-Ierland is toegevoegd aan mijn lijst!

  P.s. Ik krijg spontaan zin om met een kop thee een boek uit te lezen haha (komt misschien ook door het weer) 😉

  • Reply Marcella 20 november 2016 at 12:17

   Volgens mij ook echt wel een bestemming voor jullie, Noord-Ierland. Met dit regenachtige weer heb ik ook altijd meer zin om te lezen onder een dekentje op de bank. Met een fikse kop thee natuurlijk! 😉

 • Reply Annemarie 19 november 2016 at 11:43

  Mooie foto’s, met die herfstkleuren. En ja, ik zou in de herfst wel naar Noord-Ierland willen. Of in een ander jaargetijde, ook goed. 😉 Ierland staat al een tijdje op mijn lijstje…

  • Reply Marcella 20 november 2016 at 12:19

   Ik kan beide landen je zeker aanraden Annemarie! Ik was vorig jaar in de zomer in Ierland en twee weken geleden in de herfst in Noord-Ierland. Beide te gekke landen en absoluut de moeite waard om te bewonderen!

 • Reply Sara 19 november 2016 at 20:36

  Lijkt me super! Heb altijd al eens naar Ierland willen gaan. Ik hou enorm van de herfst !

  -xo Sara

  • Reply Marcella 20 november 2016 at 12:20

   Dan zit je zeker goed eind oktober/begin november in Noord-Ierland Sara! Het ruige van het landschap maakt de herfstkleuren nog wel mooier denk ik!

 • Reply ivonne 20 november 2016 at 00:03

  Lekkere post, je foto’s zijn mooi. Ik wil nog graag een keer die kant op maar zie op tegen het eventuele slechte weer. Misschien een super last minute 😉 Prachtige ruige bestemming!

  • Reply Marcella 20 november 2016 at 12:22

   Dat snap ik Ivonne, en daarom vond ik in de zomer door Ierland reizen minder fijn. Het was in NL toen net mooier weer aan het worden, troffen we flink kouder weer in Ierland. Toch jammer! In de herfst in Noord-Ierland was het weer zo’n beetje hetzelfde. Goed te doen dus!

 • Reply Yvonne 20 november 2016 at 22:53

  Echt mooi Marcella. Ik vind die foto van die weg die zo tussen de bomen door duikt zo gaaf! En inderdaad, je ervaart zo wel echt de herfst en de landschappen, maar volgens mij hadden jullie nog best mazzel qua weer! Fijn dat het zo goed bevallen is.

  • Reply Marcella 21 november 2016 at 08:11

   Wij hebben op mijn verjaardag flink wat regen gehad, twee keer doorweekt geraakt. Op de andere dagen was het droog, al bleef het erg fris. Met goede kleding ben je wel bestand tegen wat regen en kou. En de open haard maakte ons weer heerlijk warm!

 • Reply Denise - Follow my footprints 20 november 2016 at 23:46

  Ja, mooi, ik zag de foto’s al op instagram. De natuur lijkt me werkelijk schitterend daar. Het land past niet echt bij mijn blog, maar het trekt me toch wel…

  • Reply Marcella 21 november 2016 at 08:09

   Persoonlijk zou ik het niet laten om een land niet te bezoeken omdat het niet bij je blog past. Wil je erheen? Doen! Prachtig land!

 • Reply Angela 21 november 2016 at 12:40

  Herfst in Ierland lijkt me geweldig! Tot nu toe steeds in de periode maart/augustus geweest, maar ik wil het zeker nog eens gaan meemaken! 🙂

  • Reply Marcella 21 november 2016 at 19:37

   Zeker doen Angela, zo mooi! <3

 • Reply Jenny - ikreis.net 24 november 2016 at 09:35

  Prachtig! Ierland en Noord-Ierland staan beide op mijn wishlist. Ik vind het zo jammer dat de herfst (=bomen met gekleurde blaadjes) zo ongeveer voorbij is.

  Ik heb weinig met grauwe nattigheid.

  • Reply Marcella 26 november 2016 at 14:13

   Noord-Ierland is ook echt wel een toffe bestemming voor jou Jenny! Ik vind het ook jammer dat de vrolijk gekleurde blaadjes nu weg zijn. Ik ben dringend op zoek naar een warme bestemming in 2017! 😉

 • Reply Jessica 24 november 2016 at 15:10

  Mij lijkt het inderdaad prachtig om hier een keer heen te gaan, maar het weer houdt me op de een of andere manier toch een beetje tegen… Maar die herfstkleurtjes maken het inderdaad wel nog mooier! Dat boek klinkt trouwens wel leuk, ik heb hem op mijn leeslijst gezet 🙂

  • Reply Marcella 26 november 2016 at 14:14

   Weerhoudt de kou van Noord-Ierland je? Dat was ook wel wat mijn twijfelpunt namelijk. Maar ik heb er echt weinig last van gehad, met mijn skijack aan 😉
   Dat boek is echt top joh, zeker gaan lezen! Ik wil het vervolg nu graag lezen. Staat op mijn Sinterklaas-wishlist 😉

   • Reply Jessica 26 november 2016 at 16:45

    Haha ja een beetje wel… Maar wat je zegt: als je een dikke jas (en een muts) meeneemt moet het eigenlijk wel goedkomen! Hoe heet het vervolg? Gek genoeg heb ik ook nog geen wishlist voor Sinterklaas en kerst haha… Ik ben een gelukkig mens ;p Al wil ik wel voor volgend jaar een drone gaan kopen, maar om dat nou als cadeau te vragen.. :’)

    • Reply Marcella 26 november 2016 at 20:01

     Het vervolg van ‘Ik reis alleen’ heet ‘De Doodsvogel’. Schijnt ook bijzonder goed te zijn! Een drone is inderdaad wel een duur cadeautje voor de Sint 😉

 • Reply Kelly | Dutchie on the Road 24 november 2016 at 20:17

  De herfst is altijd fijn en herfst in Ierland lijkt me helemaal fijn 🙂 . Ierland staat ook mijn wishlist. De natuur lijkt me prachtig daar.

  • Reply Marcella 26 november 2016 at 14:14

   Ja, het is er echt mooi Kelly! Ik ga snel meer blogs schrijven over Noord-Ierland. Nog zoveel te vertellen!!

 • Reply Sanne 24 november 2016 at 23:08

  Het boek van Samuel Bjork is echt fantastisch. Heb je deel 2 ook al gelezen?

  • Reply Marcella 25 november 2016 at 07:26

   Nog niet Sanne, maar hij staat op mijn wishlist!

 • Reply Wanda 25 november 2016 at 11:48

  Mijn zoon wil nog graag een keer samen met mij naar Ierland, aan de foto’s te zien een prima bestemming om samen op pad te gaan!

  • Reply Marcella 26 november 2016 at 14:15

   Oh ja, Noord-Ierland is zeker een mooie bestemming voor jou en je zoon Wanda! Zeker doen!

  Leave a Reply