Ik was in juli vijf dagen in Ierland. We verkenden Cork, ontdekten de ruige kust bij de Hook Peninsula, liepen door de prachtige Wicklow Mountains en eindigden onze roadtrip in Dublin met een concert. Het was een zeer aangename kennismaking met Ierland!

Cork, IrelandHook Peninsula, Ireland

Hook Peninsula, IrelandWicklow Mountains, Ireland

 • De plaatsnamen worden in twee talen vermeld, in het Engels en in het Keltisch. En nee, dat lijkt echt totaal niet op elkaar.
 • Het glooiende landschap van Ierland doet me denken aan de Telletubbies 😉
 • Tot twee keer toe moesten we opeens een ferry pakken om op onze bestemming te komen. Waarom we niet óm het water heen zijn gereden is echt een raadsel.
 • De wegen zijn erg smal, dus we moesten vaak uitwijken als er een tegenligger aan kwam. Waarom de begroeiing zo dicht was zodat ik het bijna ín de auto kreeg, kan je je afvragen.
 • Op een mooi uitzichtpunt zagen we een complete set voor filmopnames. Het bleek dat de serie Vikings hier opgenomen werd. De Ierse natuur was overigens ook decor voor vele andere series en films.

Coast, Ireland

Cobh, Ireland

Food in Ireland

 • De supermarkten liggen echt vól met heerlijke taartjes. Verleidelijk hoor!
 • We zagen veel kleurige huizen in Ierland, heel vrolijk!
 • Het plaatsje Cobh was de laatste aanlegplek voor de Titanic op weg ging naar Amerika. Je ziet hier dan ook overal verwijzingen naar dit historische moment.
 • In de supermarkt lagen de broden zonder verpakking in de schappen. Het zag er overheerlijk uit, maar het was wel wat raar zo zonder verpakking.
 • Het prijsniveau ligt in Ierland (tegen mijn verwachting in) lager dan in Nederland.
 • De foto van het strand doet me eerder denken aan een tropische bestemming dan aan Ierland. Zo mooi! <3
 • Wij hebben nu het oosten van Ierland verkent, maar het westen schijnt nóg zoveel mooier te zijn. Deze kant grenst aan de oceaan waardoor de kustlijn nog ruiger is. Daar ben ik uiteraard erg benieuwd naar!

Meer Ierland!

Ben jij al eens in Ierland geweest?

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros door heel Europa. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met onze camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook top. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook inspirerend!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

16 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne - Ditisierland.nl

Wat een leuke lijst!! En ja, de westkust is nog tien keer mooier dan de oostkust!! 🙂

Stéphanie

Dit is inderdaad een leuke lijst! 🙂 Ik ben er zelf ook een paar keer geweest, alle genoemde punten kloppen!

Frenchydutchy

Inderdaad 🙂 Ik ben er nog volop mee bezig maar hij is online!

Marijke

Hahaha, ik moest zo lachten om de Teletubbies… je hebt gelijk. En ik kan het weten, want ik keek dat als kind heel vaak! Wij waren thuis met vier kinderen én er waren 4 teletubbies… dus iedereen was één Teletubbie. Ik was Lala (de gele) omdat die heel de tijd babbelde en zo vrolijk was 😉

Tot zover mijn nuttige reactie! Ik vind je foto’s echt héél mooi! Ierland staat al lang op het lijstje, maar dan zou ik ook voor een auto gaan. Waar Jeroen dan wel mee moet rijden, want dat zou ik toch ook niet aandurven 😉

Simone

Ik ben nog nooit in Ierland geweest, maar het staat zeker nog op mijn wishlist om samen met mijn vriend te bezoeken! Lijkt me echt geweldig mooi! De natuur ook, zo indrukwekkend!

Vetexbart

Ik wil daar echt wel eens naartoe, het ziet er super gezellig uit! Ohw boy, die bucketlist wordt zooo lang 🙂

Matthijs

Geweldig land en een prachtige lijst! Het mooie landschap heeft me te pakken gehad en sindsdien hou ik van het land, ook het accent vind ik te gek!

reisvlinder

Leuke lijst! Ik vind die kleurrijke huisjes echt zo te gek. Ben ooit in Kinsale geweest (in de buurt van Cork) en daar heb je ook zo veel gekleurde huizen. Zo leuk!

Eva - eighty7

Leuke weetjes! Ierland lijkt me echt een mooie bestemming; ik ben ook wel benieuwd naar de westkust 🙂

Kimber - Reisgenie

Oh, die framemaker ziet er zó schattig uit! En die taartjes…. yum!

Sabine

Nooit geweest! Maar lijkt me heel mooi! Vooral de kustlijn en de natuur denk ik. Bijzonder dat iets zo anders kan zijn zo dicht bij huis (of nou ja voor jou dan 😉 ) 😀

Anoniem

Ik ben er ook geweest super mooi landschap!

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x