Happylists

Happylist september 2017 – Van Zweden naar Chios

1 oktober 2017

September begon in Zweden en eindigde in Chios, Griekenland. Het regende enorm, maar ook de zomer liet zich nog even zien. Kijk je mee naar mijn september?

Fietsen in Drenthe De Onlanden, Groningen Nutz, Twix en Cheetah, sept 2017Wat maakte september een fijne maand?

 • De eerste dagen van de maand zaten we nog in Zweden. Ik schreef over ons eerste avontuur: railfietsen!
 • De laatste dagen van de maand zitten we in Griekenland, op het eiland Chios. Nieuwsgierig?
 • Nutz is alweer 4 maanden oud en ze wordt grooooot!
 • Twix en Nutz spelen én knuffelen veel. Het klikt goed dus, zo blij mee!! Cheetah vindt het allemaal wel prima.
 • Onverwachts was er na een berg regen toch nog even zomers weer. Heerlijk!
 • Wij keken seizoen 3 van The Fall. Gave serie!
 • We keken in de bios naar de film American Made. Hij is leuk!
 • Ik volg Expeditie Robinson weer touw elke week.
 • Oh, en Heel Holland Bakt!
 • Voedingscoach Shirin van Afslank Buddy helpt mij 8 weken lang om gezonde keuzes te maken. Heel fijn!

Marcella, Iceland

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Eigenlijk is schrijven hier niet helemaal het goede woord. In IJsland filmden we er lustig op los, en dus maakte Jan weer een tof filmpje van onze roadtrip met een camper. Het resultaat is zo onwijs gaaf geworden! Het filmpje geeft goed weer hoe intrigerend de ruige natuur van IJsland is. Nu ben je vast nieuwsgierig: bekijk onze video van IJsland dus!

Volg mij op YouTube! Daar vind je nog meer toffe reisfilmpjes!

Orca's, CaliforniaMijn 5 meest gelezen artikelen

5 – Orca’s spotten in Monterey

We spotten voor de eerste keer orka’s in Monterey, vlakbij San Francisco. Het was een eindje varen op een oude boot, maar wat was het gaaf om die geweldige dieren in het water te spotten! Magisch, echt ultiem! Orka’s spotten in Monterey is leuk! Gaaf dat dit wat oudere artikel deze maand weer goed gelezen werd.

Orka’s spotten op Vancouver Island is ook te gek!

Station Sagen, Sweden4 – Station Sagen – Fietsen over een oud treinspoor

Mijn eerste artikel van Zweden staat online! Ik schreef over het fietsen over een oude spoorrails. Huh? Ja, dat kan ik Zweden! Met een speciale fiets roetsj je de rails over. Heel tof! In mijn artikel Station Sagen – Fietsen over een oud treinspoor lees je er alles over, mét een berg foto’s natuurlijk!

3 – Wat neem je mee naar Cuba?

Een artikel van vorig jaar die nog heel vaak gelezen wordt. Ik maakte een paklijst: wat neem je mee naar Cuba? Handig, want het is geen ‘makkelijk’ land. Alles wat je níet mee neemt, kan je er ter plekke niet eenvoudig kopen. Lees mijn artikel dus, en neem alle handige spulletjes vooral mee!

Marcella Nieuw-Zeeland

2 – Veel reizen, hoe doen we dat?

Ik besloot te vertellen hoe wij dat eigenlijk doen, veel reizen. Het is een kwestie van prioriteiten stellen, qua verlofdagen én geld sparen. Maar als je streng bent, dan is er veel mogelijk. Er waren veel mensen nieuwsgierig hoe wij dat doen, dus mijn artikel veel reizen, hoe doen we dat? is erg goed gelezen!

1 – Budget camperreis Canada

Een reis door Canada hoeft niet ontzettend duur te zijn. Wij profiteerden van vroegboekkorting, stonden op simpele campings en we kookten elke dag zelf in onze camper. Wat zo’n reis dan kost? Ik vertel het je in mijn artikel Budget camperreis West-Canada!

America Kloof Ijsland Causeway Coastal Route, Northern IrelandWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik vind de foto van de kustlijn met de regenboog erg mooi. Ik maakte ‘m bij een uitzichtpunt met zicht op Downhill Beach. Deze plek is onderdeel van de bijna 200 kilometer (!) lange Causeway Coastal Route in Noord-Ierland. Nooit van gehoord? Zonde, het is er zo onwijs mooi! Wij reden er een lang weekend rond en genoten elke dag weer van een hoop moois. Plan zeker eens een tripje naar dit geweldige gebied!

En welke foto kreeg de meeste likes?

Ik heb twee winnaars met de meeste likes. De bovenste foto is een aantal jaar geleden gemaakt in Zion National Park. Ik ben nog steeds dol op deze foto, hij heeft zo’n lekker outdoor gevoel. Past perfect bij onze toffe roadtrip West-Amerika! De tweede foto is van onze roadtrip IJsland. Het is de kloof met de onuitspreekbare naam Fjaðrárgljúfur. Ik schreef onlangs een artikel over de Fjaðrárgljúfur met nog veel mooie prachtige foto’s!

Benieuwd naar meer foto’s? Volg mij op Instagram @ marcellamolenaar!

Heb je een goed boek gelezen?

Mijn favoriete boek van de vakantie in Zweden was Het meisje op de weg van Michael Berg. Spannend boek! Ik heb intussen dit jaar al 17 boeken gelezen, en ik ben halverwege de 18e. Voor mij een heus record!

Fietsen in FrieslandEn ben ik weer lekker aan het racefietsen?

Ik ben na onze vakantie in Zweden een viertal keer gaan fietsen. Zowel regen als wind hielden me niet tegen om toch een rondje te rijden. Ik heb inmiddels ruim 1400 kilometer op mijn teller staan, dus dat doel van 1.250 kilometer is sowieso ruim gehaald. Ik denk dat ik niet lang meer (buiten) blijf fietsen. Ik krijg steeds meer zin om weer te zwemmen, dus dat ga ik binnenkort weer fijn doen. Mijn najaarssport 🙂

shutterstock ChiosEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Als je dit leest zit ik al een paar dagen op het eiland Chios in Griekenland. Ik was 10 jaar geleden voor ’t eerst op een Grieks eiland (Rhodos) en vind het erg leuk om nu een onbekend eiland te ontdekken. We gaan leuke stadjes verkennen, hiken en fietsen en rijden het eiland rond op zoek naar de mooiste plaatsjes. Benieuwd naar onze avonturen? Volg me dan op Instagram @ marcellamolenaar! Bron foto: Shutterstock

Hoe is het met jou?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Martin 1 oktober 2017 at 10:42

  Mooie maand! Ben benieuwd hoe je Chios vindt….dat is een van mijn favoriete Griekse eilanden…wel al weer een tijdje geleden dat ik er was, in 2006.

  • Reply Marcella 5 oktober 2017 at 12:26

   Ik vond Chios echt heel erg leuk Martin! Wat een relaxt en rustig eiland vol knusse stadjes en mooie kustlijnen. Het was een erg fijn tripje!

 • Reply Sabine 2 oktober 2017 at 06:27

  Leuke maand! En veel plezier in Griekenland! In 2013 was ik er voor het laatst en is nog steeds een van de leukste en mooiste reizen die ik maakte. Geweldig land!

  • Reply Marcella 5 oktober 2017 at 12:54

   Ik was in 2007 voor ’t eerst in Griekenland (Rhodos) en Chios is dus het tweede eiland wat ik er bezocht. Ik vond het er leuk en heel fijn! Absoluut een fijne korte trip! (die stiekem ook best langer had mogen zijn…)

 • Reply Nathalie 2 oktober 2017 at 16:57

  Wat een heerlijke maand hebben jullie gehad! En nu genieten in Griekenland.

  • Reply Marcella 5 oktober 2017 at 12:55

   We hadden het heerlijk op Chios, wat een leuk eiland! Lekker om nog even een beetje zon mee te pakken 🙂

 • Reply Wanda 2 oktober 2017 at 19:59

  Lekker maandje hoor! Zweden en Griekenland, niet verkeerd zeg! Ik ben ooit op Kreta geweest maar wil zeker ook nog meer van Griekenland ontdekken. Ben trouwens ook erg benieuwd naar je afslankprogramma, krijg je dan echt een voedingsschema?

  • Reply Marcella 5 oktober 2017 at 12:58

   Ik vond het heerlijk op Chios! Fijn om meer te ontdekken van Griekenland, tof land!

   Ik krijg geen voedingsschema, maar wel tips. En ik stuur mijn eetdagboeken op waar ik feedback op krijg. Heel leerzaam om dit goed in beeld te brengen!

 • Reply Saskia 3 oktober 2017 at 13:01

  Lekker fijn overzicht weer Marcella. Ik ken je artikel “Veel reizen, hoe doen we dat?” nog niet, dus dat ga ik snel even lezen. Mijn eigen maandoverzicht – nieuwe stijl – staat ook online. Maar uit jouw overzicht haal ik weer nieuwe inspiratie voor de volgende maand 😀

  • Reply Marcella 5 oktober 2017 at 12:58

   Ik kom bij jou weer even bijlezen, ben nieuwsgierig naar jouw maand!

 • Reply Sanne Grieten 4 oktober 2017 at 09:29

  Fijn overzicht! Veel plezier in Griekenland (:

  • Reply Marcella 5 oktober 2017 at 12:59

   Ik ben alweer terug, maar het was heerlijk op Chios. Wat een fijn land: Griekenland!

 • Reply Marjolein 4 oktober 2017 at 17:08

  Wat een heerlijke maand vol mooie reizen. Zweden zou ik ook nog steeds eens willen ontdekken, tot nu toe alleen maar de steden bezocht. Wie weet 🙂

  • Reply Marcella 5 oktober 2017 at 13:02

   Fijne maand hé! Terug gaan naar Zweden om er de natuur te ontdekken gaat er bij jou vast van komen! Ga ik naar Stockholm 😉

  Leave a Reply