Happylists

Happylist januari 2018 – Zonnige bestemmingen & een nieuw record!

1 februari 2018

De eerste maand van 2018 is alweer om! Ik wende aan mijn nieuwe ritme en ben druk op zoek naar een nieuwe baan. Ook snak ik naar zon en dus schreef ik over zonnige bestemmingen én ik haalde een nieuw record aantal bezoekers! Lees je mee naar mijn januari?

Januari in ‘t kort op mijn blog

Ik publiceerde 11 artikelen. De eerste was een laatste terugblik met de Happylist december 2017. Vervolgens vond ik het tijd voor mooier weer en schreef ik over hiken op Chios (zie foto) en onze mini roadtrip door Andalusië. Ook schreef ik weer over onze roadtrip IJsland, dit keer over de basaltrotsen van Hljóðaklettar en alle bezienswaardigheden bij Mývatn. Beide plekken verrassend mooi, sla Noord-IJsland zeker niet over! Ook schreef ik weer een behind the scenes artikel, dit keer over mijn favoriete stoel in het vliegtuig. Natuurlijk maakte ik ook een update over het vinden van een ritme en mijn zoektocht naar werk. Ik zal er binnenkort meer over vertellen. Ik sloot januari af met 9x Rondreis inspiratie en mijn Outdoor wishlist.

Here and Now #45Mijn 5 meest gelezen artikelen

Een aantal oudere artikelen werd goed gelezen: Brugge vs Gentzelf je reis naar Amerika plannen, Route Noordereiland Nieuw-Zeeland en Route Roadtrip West-Canada.

Mijn top 5 van januari met nieuwere artikelen is als volgt:

5 – Here and Now #45 – Een ritme vinden en mijn zoektocht naar werk

Vanaf januari ben ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik zoek een nieuwe functie in de marketing en/of communicatie met een focus op content. Het liefst in Groningen of directe omgeving. Een paar weken geleden schreef ik een update over het vinden van een ritme. Als je zoveel tijd hebt moet je dit goed indelen en dat is niet altijd even makkelijk. Toch heb ik mijn draai intussen aardig gevonden.

Ronda, Spain4 – Behind the scenes- Mijn favoriete stoel in het vliegtuig

Ik schreef weer een behind the scenes artikel, dit keer over mijn favoriete stoel in het vliegtuig. Het lijkt misschien vanzelfsprekend om maar ergens te zitten in het vliegtuig, maar ik heb wel een duidelijke voorkeur. Als ik niet op die plek zit voel ik me alleen maar meer opgesloten en dus kies ik altijd voor mijn favoriete stoel in het vliegtuig.

3 – Mini roadtrip Andalusië – Sevilla, Ronda & Sierra de Grazalema

Omdat ik behoefte heb aan zon en warmte, werkte ik het artikel uit over onze mini roadtrip Andalusië. Vorig jaar in februari verlieten we ijskoud Nederland om een stedentrip Sevilla te combineren met een stedentrip Ronda én een mini roadtrip Andalusië. Onwijs goede keuze, want het is er zo mooi!

Bekijk ook onze video stedentrip Sevilla!

Marcella, Dolomieten2 – Wandelen in de Dolomieten – Drei Zinnen

Eigenlijk al een ouder artikel, maar deze maand werd ie weer erg goed gelezen. En dat is maar goed ook, want ik maakte mijn allermooiste hike bij de Drei Zinnen! Wat een ongelofelijk mooi bergmassief is dit! We liepen er in ruim 10 kilometer volledig om heen via een aantal berghutten. Wauw!

1 – Netflix – 7 spannende series

Dé absolute topper van januari is mijn artikel over Netflix. Ik besloot om mijn aanraders samen te voegen in het artikel Netflix – 7 spannende series. Hij werd goed opgepikt in Google en dus kreeg ik een record aantal bezoekers. Superleuk natuurlijk! De donkere winterse dagen zijn perfect om weg te duiken met een goede serie. Heerlijk chillen!

Mede dankzij het Netflix artikel had ik een nieuw record aantal bezoekers. Bijna het dubbele aantal bezoekers van mijn oude record bezocht mijn website in januari. Geweldig, bedankt!

BloggerspeeddateWat was leuk?

Op de laatste dag van januari genoot ik van de #bloggerspeeddate in mijn eigen provincie. Dinsdagavond werd ik samen met een groepje gezellige meiden uit het hele land gastvrij ontvangen bij Best Western Hotel Aduard. Bij dit hotel zit ook een uitstekend restaurant. We kregen een uitgebreide rondleiding en genoten van een heerlijk 3-gangen diner. Ook maakten we kennis met de delicatessen van Kaaskop, een ontzettend leuke winkel in Groningen. Na een bezoek aan de Martinitoren en een lunch startten de speeddates met ondernemers. Al hadden we juist veel tijd om met elkaar kennis te maken, erg fijn! Echt een leuk event om bij aanwezig te zijn en mijn provincie weer wat beter te leren kennen!

GreenlandWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vind het erg leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te geven. Ik vertel wel over al onze reiservaringen, maar hoe zijn wij nou écht op reis? Ik geef je een inkijkje via mijn artikelen Behind the scenes. Eerder schreef ik al over hoogtevrees op reis waardoor ik niet altijd de top haal. Nu vertel ik je over mijn favoriete stoel in het vliegtuig want ik voel me niet graag opgesloten. Klinkt een beetje tegenstrijdig, maar ik leg het je uit in mijn artikel!

Zonsondergang GroningenMarcella lupine IcelandSierra de Grazalema Naturel Park
Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik werd erg blij van de foto van de zonsondergang die ik in Groningen maakte. Het was een heel koude dag, maar de zon scheen en dat maakte veel goed! Ik liep een rondje en kwam dit uitzicht tegen wat ik vast móest leggen. Nog leuker is dat deze plek heel dichtbij mijn huis is, dus ik ga er vaker mooie foto’s maken!

Ook werd ik blij van de foto van mij in het veld vol paarse lupinen. Jan maakte deze foto van mij tijdens onze roadtrip IJsland. Er werd op Instagram heel enthousiast gereageerd op deze foto, vooral omdat niemand bij deze foto de associatie heeft met IJsland. Leuk juist om een ander stukje van het geweldige land te laten zien!

En welke foto kreeg de meeste likes?

Toen we de bergpas over reden werden we dolenthousiast toen we dit knalblauwe meer zagen. Wat een uitzicht! Ik bleef er maar foto’s maken, het blauw is magisch mooi. Waar je dit meer kunt vinden? In Andalusië vlakbij het plaatsje Grazalema. Wat trouwens ook een erg leuk dorpje is om doorheen te slenteren of te genieten op een terrasje. Wij maakten vorig jaar een mini roadtrip Andalusië, misschien is het fijne inspiratie voor je!

Bekijk ook onze video Andalusië & Ronda!

Quiche januari 2018 Loeks GroningenWat was de lekkerste ontdekking?

Samen met een vriendin bakte ik in de eerste week van januari onze eigen hightea bij elkaar. We maakten scones met clotted cream (yum!!), quiche en cake lolly’s. We zaten een beetje met onze timing want toen we boodschappen deden hadden we al erg honger. Uiteindelijk aten we veels te veel. Maar gezellig was het zeker met z’n tweetjes!

Vorige week at ik samen met Marjolein & Sieds bij Loeks in Groningen. Loeks heeft een menukaart vol heerlijke burgers, maar ook de shakes mét topping zijn absolute aanraders. Ik genoot van de geitenkaas burger met courgetini. Smaakte erg goed! Ik eet graag vaker bij Loeks, sowieso wil ik er met Jan nog eens naartoe!

Zwift 29 januari 2018En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Ik heb elke week keurig mijn 80 baantjes in 1 uur gezwommen. Fietsen op mijn Tacx deed ik maar drie keer, goed voor 86 kilometer. Ik vind dat te weinig, ik wil graag 2x per week een uur fietsen. In februari ga ik voor de herkansing. Wél liep ik elke dag 10.000 stappen of meer, dus in beweging ben ik zeker. Ik heb mezelf als doel gesteld om 1.000 kilometer te lopen, en ik heb hiervoor inmiddels al 83 kilometer geregistreerd. Best goed bezig dus!

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Komende maand gaan we een weekje naar Lissabon. Dé stad waar ik al jarenlang naartoe wil, dus ik heb er echt onwijs veel zin in! Ik wil lekker door de knusse straatjes slenteren, Pastéis de Nata eten, de beroemde metro bewonderen, de rode brug oversteken en genieten van het uitzicht op Lissabon. Misschien maken we ook nog een uitstapje om de paleizen van Sintra te bewonderen. We hebben genoeg tijd om gewoon lekker te genieten van het Portugese leven. Het is onze eerste keer Portugal, en de verwachtingen zijn hoog, dus ik ben heel benieuwd hoe het bevalt!

Welke leuke dingen heb jij gedaan in januari?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Shirley 1 februari 2018 at 07:19

  Fijn om te lezen dat je een ritme hebt gevonden. Heel veel plezier in Lissabon (en omgeving). Mijn januari is ook afgesloten met een record, met iets meer dan 4.000 unieke bezoekers ben ik zelf nog niet onder de indruk, maar het is toch leuk om te zien dat je vaker gevonden wordt.

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 12:34

   Ik tel echt af naar onze trip naar Lissabon! En ik hoop dat het er weer wat warmer wordt. Net als hier is het daar nu ook wat frisjes. Maar waarschijnlijk zitten we straks toch fijn met zo’n 14 graden.
   Wat heb je een mooi record gehaald, gefeliciteerd lady! Ik kom ook snel weer bijlezen bij je!

 • Reply Marjolein 1 februari 2018 at 08:05

  Klinkt als een goede maand! Goed bezig geweest met sporten en solliciteren, dus daar kun je trots op zijn. En natuurlijk op je bezoekersrecord! Het etentje was erg leuk, doen we vaker!

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 12:41

   Dankjewel voor je lieve woorden Marjolein! Het etentje bij Loeks was absoluut leuk, gaan we zeker vaker doen! Ik heb woensdag ook weer wat leuke (lifestyle) bloggers ontmoet die graag eens aanschuiven 🙂

 • Reply Esther 1 februari 2018 at 19:19

  Wat een uitgebreide terugblik op januari! Mooie Instagram foto’s ook gemaakt. Kan ook bijna niet anders van die bestemming 🙂 en gefeliciteerd met je nieuwe bezoekersrecord!

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 12:42

   Bij mijn 3 Instagramfoto’s zit ook een foto van Groningen die onwijs veel likes heeft gekregen. Leuk is dat, zo dichtbij huis! Bedankt voor je felicitatie. Hopelijk kan ik dit onwijs gave bezoekersaantal vasthouden!

 • Reply Sabine 1 februari 2018 at 21:20

  Leuke maand! Lissabon gaat echt goed bevallen, zo een fijne stad!

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 12:43

   Ik heb zo onwijs veel zin om Lissabon te ontdekken! Lijkt me een heerlijke stad!

 • Reply Aniek 2 februari 2018 at 08:57

  Ah leuk! Misschien komen we elkaar binnenkort wel tegen op Zwift 🙂 Road to Ruins vind ik altijd leuk om te fietsen. Veel plezier in Lissabon!

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 12:44

   Ik denk dat je mij zo voorbij fietst op Zwift, haha! Ik heb gisteren weer een rondje Londen gedaan en ik wil nu vaker gaan. Road to Ruins ken ik niet trouwens. Is dat een route of kaart?

 • Reply Gabriëlle 2 februari 2018 at 11:30

  Je hebt een lekkere drukke fijne maand gehad zo te zien. Gefeliciteerd met het nieuwe record, dat voelt altijd fijn. Wij hebben in januari tickets geboekt naar Lissabon, wij gaan eind augustus. Ik ben benieuwd naar jullie tips 🙂

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 12:46

   Ja, ik wilde wel wat reuring naast het feit dat ik veel thuis ben. Solliciteren kost veel tijd, maar wat afleiding tussendoor is wel fijn! Ik ben heel erg blij met mijn record, hopelijk kan ik dit aantal handhaven, zou tof zijn! Wat leuk dat jullie tickets naar Lissabon hebben geboekt. Ik ga zeker alle tips en veeeeel foto’s delen!

 • Reply Daphne 2 februari 2018 at 12:27

  Een heerlijke maand! Super leuk dat je een bezoekersrecord hebt gehaald met Netflix! Heel iets anders dan je reizen, maar toch gaaf! Veel plezier in Lissabon, hopelijk zon! 🙂

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 12:47

   Netflix is echt heel wat anders dan reizen, maar toch mooi zo’n spurt. Ik kreeg er ook weer extra volgers bij, dus dat is fijn!
   Ik hoop ook op zon in Lissabon! Dat is nog wel even spannend, want nu het overal in Europa kouder is, geldt dat ook voor Lissabon…

 • Reply Britte 2 februari 2018 at 17:08

  Haha het was inderdaad een perfecte maand om lekker binnen te blijven en je favo serie op Netflix te kijken. Ik ben ook weer door m’n serie heen, dus ik zal zeker jouw tips eens doornemen. Succes met de zoektocht naar een nieuwe baan! Hopelijk kun je in je volgende maandoverzicht melden dat je er eentje gevonden hebt 🙂

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 12:48

   Ik ben best veel buiten geweest, maar vooral ’s avonds is het heerlijk lekker op de bank te zitten met een fijne serie. Ik ben benieuwd of ik je goede tips kan geven!
   En ja, het zou leuk zijn om in een volgend overzicht te melden dat ik een nieuwe baan heb. Ik doe er mijn uiterste best voor!

 • Reply Marcel 2 februari 2018 at 18:25

  Wederom een lekkere maand! Ik hoop zo voor je dat je snel een nieuwe uitdaging vindt, succes met schrijven en solliciteren. Lissabon klopt nu echt op de deur, heerlijk vooruitzicht. Ik denk dat je het een heerlijke stad gaat vinden. Het zou fijn zijn als het zonnetje schijnt als jullie in de Portugese hoofdstad zijn. Have fun!

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 12:50

   Dankjewel Marcel! Ik ben druk bezig met het zoeken naar een nieuwe baan! Ik hoop binnenkort goed nieuws te kunnen melden.
   Ik ben echt onwijs benieuwd naar Lissabon. Ik hoop ook op een fijne temperatuur én een zonnetje. Nu het in Europa overal kouder is zie ik 12 graden bij Lissabon staan. Dat gaat hopelijk nog omhoog in de komende anderhalve week!

 • Reply Carolien 2 februari 2018 at 19:46

  Lastig lijkt me om je ritme te vinden als je veel (vrije) tijd hebt, maar uiteindelijk komt dat wel goed. Ik hoop op een mooie nieuwe job voor je op korte termijn! En Lissabon…. heerlijk! Ik wil nu eigenlijk ook wel in het vliegtuig stappen richting zon. Mijn eerste trip staat pas in april gepland. Misschien toch eerder nog eens een tripje plannen 😉

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 12:52

   Het is en blijft lastig om veel tijd te hebben. Gek genoeg wen je er snel aan en kan de tijd behoorlijk snel gaan. Een goed ritme vinden én houden blijft elke week dus weer een uitdaging. En voldoende rust tussendoor pakken ook. Ik hoop ook dat ik een gave baan vind. Ik werk er hard aan 🙂
   Ik hoop dat we zon treffen in Lissabon, nu het in NL kouder is, is het ook in Lissabon frisser en er valt meer regen. Hopelijk trekt het weer goed bij in de komende anderhalve week. Benieuwd of jij nog een tripje plant voor april!

 • Reply Janet | thatonetime 2 februari 2018 at 21:22

  Have fun in Lissabon! En vooral veel van die pasteitjes eten.. ze zijn heeerlijk!

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 13:00

   Thanks! Ik ga zeker veel pasteitjes eten, dan lopen we wel een extra blokje om ter compensatie 😉

 • Reply Martin 2 februari 2018 at 22:20

  Leuk! Van schrijven over zonnige bestemmingen word je al vrolijk he! Als de volgende trip nog ver weg is dan is dit het beste alternatief! 😃 Lissabon is geweldig! Ik vond het aquarium ook prachtig…heel groot! En het eten natuurlijk, lekker op een terrasje op straat….heerlijk! Have fun!!

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 13:12

   Ja, heerlijk is dat, schrijven over zonnige bestemmingen! Ik blijf het doen 🙂 Ik ben erg benieuwd naar Lissabon. Ik ga nog even kijken naar het aquarium, die tip kreeg ik eerder en ik word er nu wel benieuwd naar!

 • Reply Jenny 2 februari 2018 at 23:13

  Klinkt als een goede maand, lekker in balans. Succes met de sollicitaties.

  Soms denk ik dat ik de enige ben zonder Netflix….

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 13:12

   Dat is een goede conclusie Jenny: lekker in balans! Ik ben hard aan het solliciteren en heb ook al gesprekken gehad. Ik hoop over een tijdje mooi nieuws te kunnen delen!

 • Reply Denise 2 februari 2018 at 23:13

  Leuk om te lezen allemaal en leuk voor je dat je een record had!Wat Lissabon betreft even en tip: ik had dat gidsje ook bij me (maar wel met een andere voorkant, dus wellicht is hij keurig geupdated) en hij was best prima, maar in Alfama klopte er niks van en verdwaalden we er júist door. Hopelijk klopt het nu wel! En anders gewoon lekker zelf ronddwalen. Juist Alfama leent zich daar uitstekend voor.

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 13:14

   Dat gidsje vinden wij vaak niet ideaal juist omdat het per wijk ingericht is. We hebben ook nog een Capitool staan met veeeel informatie over Lissabon, dus dat komt vast helemaal goed. Zin in!

 • Reply Diana 3 februari 2018 at 10:53

  Wat goed dat je je ritme hebt terug gevonden. Weet hoe moeilijk dat kan zijn. Vorig jaar rond deze tijd nog zonder baan gezetten. Oké, ik was al wel aangenomen maar kon pas maart beginnen. Gefeliciteerd met je record trouwens, altijd tof! En die voorkeur voor een vliegtuigstoel kan ik heel goed begrijpen. Heb ik ook altijd. Gelukkig krijg ik bijna altijd de stoel bij het raam, die ik ook wil.

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 13:15

   Het ritme moet ik echt proberen blijven te houden. De focus verschuift toch snel, ook al heb ik veel tijd. Juist dan is het lastiger om deadlines te stellen denk ik. Blijf ik dus alert op 🙂 Dankjewel, gaaf record hé! Blij!

 • Reply Eva 3 februari 2018 at 23:31

  Wat een heerlijk vooruitzicht dat jullie naar Lissabon gaan. Gaat zeker goed bevallen! 🙂

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 13:15

   Zoveel zin in onze trip naar Lissabon, lijkt me echt een onwijs fijne stad!

 • Reply Wanda 4 februari 2018 at 21:53

  Een heerlijk maandje dus waarin je duidelijk je ritme hebt gevonden! leuk joh dat je bij een bloggersmeeting in onze provincie aanwezig was! Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar jullie uitstapje naar Lissabon!

  • Reply Marcella 5 februari 2018 at 13:17

   Aan dat ritme moet ik wel hard blijven werken hoor. Juist doordat ik veel tijd heb is focus aanbrengen soms heel lastig. Maar ik blijf er hard mee bezig 🙂 De bloggersmeeting was zeker leuk, maar wel heel kort. Ik heb zó zin in ons tripje naar Lissabon! Nog dik anderhalve week aftellen!

 • Reply Janneke 5 februari 2018 at 22:18

  Oh, wat leuk om samen met een vriendin thuis een high tea te maken en direct op te eten. Ik ben een groot high tea fan, maar vind het altijd zo aan de prijs. Ga ik onthouden, leuk 🙂 Fijn dat je een beetje een ritme hebt gevonden. Alvast heel veel plezier in Lissabon. Zie de foto’s vast wel voorbij komen op Insta en kijk uit naar je blog over Lissabon.

  • Reply Marcella 6 februari 2018 at 11:17

   Het was leuk om samen bezig te zijn met de hightea. Een volgende keer maken we vooraf alvast wat gerechten, we hadden op een gegeven moment best honger en toen hadden we nog niets te eten. Leerzaam voor ons dus 🙂
   Ik heb onwijs veel zin om Lissabon te ontdekken, we willen er al zó lang naartoe! Heel benieuwd naar de stad! Hoop ook een stukje van de omgeving te ontdekken, misschien Sintra. Foto’s en blogs zie je dus zeker verschijnen!

  Leave a Reply