Personal

Thee als souvenir

17 oktober 2014

IMG_9395.JPG

Ik vertel regelmatig over de reizen die ik maak in Europa, Noord-Amerika en Nieuw-Zeeland. Maar bij reizen horen souvenirs en daar heb ik nog nooit over verteld. We hebben een grote kast vol spulletjes uit het buitenland, dus over onze souvenirs zullen nog diverse blogs volgen. Ik start echter met mijn obsessie voor thee uit het buitenland.

IMG_9399.JPG

Ik vind het best lastig om een leuk en mooi souvenir te vinden waar ik ook echt wat aan heb. Natuurlijk heb ik ook een I love New York sweater en een vest met de Italiaanse vlag, maar die draag ik thuis toch zelden. Niet zo modieus. Omdat thee altijd goed is, neem ik tegenwoordig vaak een fijne smaak thee mee uit het buitenland.

De thee uit Oostenrijk en losse thee van Terschelling zijn net op, maar wat ik nog wel heb staan:

  • Kusmi thee uit Parijs
  • Starbucks thee Mint Blend uit Amerika
  • Kusmi Detox thee uit Rouen, Normandië
  • Pakjes thee van Carrefour uit de supermarkt in Trouville

En het leuke is dat ik elke keer met mijn kop thee terugdenk aan die fijne vakantiemomenten. Aan die mooie stranden met de strakblauwe lucht, de prachtige natuurparken met geweldige dieren en de gezellige stedentrip met mijn moeder in Parijs. Een perfect souvenir dus!

Wat neem jij altijd mee als souvenir?

IMG_8740.JPG

You Might Also Like

27
Reageer op dit artikel

avatar
15 Reacties
12 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
16 Auteurs van reacties
tessaheitmeijerStéphanie | Expeditie AardbolSasMarcellaSheelagh Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Linda
Reiziger
Linda

Wat een leuk idee om overal thee mee te nemen! Ik koop zelf altijd een armbandje (en in IJsland kocht ik een hele mooie ketting die ik nog geen dag niet heb gedragen), maar inmiddels heb ik er zo veel dat ze niet meer om mijn armen passen, haha. Truien heb ik er ook een aantal van (Berlijn, Londen, Stockholm en Rome), maar die draag ik alleen in de winter als het heel koud is.

Nicetobeout
Reiziger
Nicetobeout

Leuk idee! Ik neem overal altijd een koelkast magneetje mee

Jenn
Reiziger

Thee is altijd goed! Ik neem ook vaak drinken of eten mee als souvenir.

Laura
Reiziger

Culinaire souvenirs worden steeds populairder (zie http://www.travelgadgets.nl/koffers-inpakken/culinaire-souvenirs) en ik merk dat ik dit zelf ook doe. Zo nam ik olijfolie mee uit Ibiza, zeezout en kruiden vanaf Kreta, wijn vanuit Zuid-Afrika… Is toch ook veel leuker? (en lekkerder)

Mariel l Uit & Thuis met Kids
Reiziger
Mariel l Uit & Thuis met Kids

Ik neem altijd een koelkastmagneetje mee en we proberen een lokaal nummerbord te scoren voor aan de muur in ons tuinhuis. Is niet altijd mogelijk helaas. Verder nemen we altijd een lokaal biertje mee en de lege flesje krijgen wederom een plekje in ons tuinhuisje. Dit huisje hangt vol met borden, maar ook lege flessen van wijn en bier, opgedoken schelpen, dood koraal, stenen etc. Wil al tijden een blog schrijven over ons geweldige huisje maar het ontbreekt me steeds aan tijd. Binnenkort toch maar eens doen.

Kim
Reiziger

Ik ben begonnen met van die sneeuwbollen. Maar omdat ik tijdens mijn vakantie in de VS in meerdere steden was, vond ik dat niet meer zo praktisch. Je moet het immers ook allemaal mee naar huis nemen. Dus ben ik overgestapt op magneten. Wel heb ik nog een Harvard trui en een Disney mok meegenomen. Ik neem ook altijd van overal een ansichtkaart en af en toe een boekenlegger mee.

Kirsten | Travelaar.nl
Reiziger

Leuk! Toevallig ook een post klaarstaan over onze favoriete souvenirs 🙂 Ik neem altijd een magneet mee. Ook al moet ik er uren voor zoeken.. Gebeurde ooit in Brno 😉 En in Azie vanuit bijna iedere stad een armbandje waarvan nu een paar aan mn rugzak hangen 🙂 Heb ook een paar bakjes thee.. Uit Sri lanka, Nepal en Turkije.

Wanda
Reiziger

Grappig dat je overal thee mee weg neemt! Ik doe eigenlijk niet echt aan souvenis, het enige wat ik koop, is een kalender van het betreffende gebied. Niet omdat ik mijn eigen foto’s niet vertrouw maar gewoon omdat je dan foto’s van het hele gebied hebt. Verder nemen we wel altijd jam uit Oostenrijk van het merk Julius Meinl mee, maar verder niks…

Saskia
Reiziger
Saskia

Ik heb eigenlijk zelden souvenirs. Ligt denk ik ook aan de beperkte bagage ruimte. Wel ooit een leuke mok… euh.. meegenomen van een terras. En op de Silvrettapas ooit een typische oostenrijkse koeienbel gekocht.

Yvon
Reiziger

Er gaat standaard een koelkastmagneet mee en als het even kan een vlaggetje (die voor op je backpack). Verder bewaar ik zowel papier- als kleingeld, neem ik een sleutelhanger mee en iets voor in de ‘reislijst’. Dat kan een stuk stof zijn maar ook iets anders plats.

Ruurdje
Reiziger

Thee is echt een goed idee! Leuk, makkelijk mee te nemen en overal wel te koop voor niet al te veel geld!

Sas
Reiziger

Super leuk! Ik neem ook veel thee mee altijd (verrassend he haha)
Ook vaak kaartjes en magneten… Of (thee)bekers

Sheelagh
Reiziger
Sheelagh

Lekker, die Kusmi thee! Ik neem wel vaak eten of drinken mee als souvenirs, dat zijn dan meestal producten die alleen in dat land te kopen zijn. En een magneet gaat ook altijd wel mee eigenlijk, leuk voor op de koelkast 🙂

Stéphanie | Expeditie Aardbol
Reiziger
Stéphanie | Expeditie Aardbol

Leuk, culinaire souvenirtjes zijn het leukst vind ik (en makkelijk aan te komen). Toen ik vorig jaar in China was heb ik daar ook thee ingeslagen. Ik drink niets anders dan groene thee, dus dat was de hemel voor mij ;).

tessaheitmeijer
Reiziger

Wat leuk! Mooie theeverzameling! En..je hebt er ook nog eens iets aan, tot ver na je vakantie 🙂
Wij gaan altijd voor de koelkastmagneetjes. We hebben al een fijne verzameling op de koelkast, en we krijgen ook magneetjes van vrienden die op vakantie zijn geweest. Daarnaast kijk ik ter plekke wat mij opvalt. Zo hebben we uit Vietnam een hele mooie donkerblauw met paarse hanglamp gekocht. Hij was zwaar, en past maar net in de handbagage, maar het was het waard: onze slaapkamer is nu prachtig verlicht 🙂