Fietsen Italië

Fietsen over Via Appia in Rome

6 maart 2013
Fietsen over de Via Appia in Rome

Donderdagochtend vroeg vertrokken we richting Schiphol voor onze stedentrip naar het historische Rome. Zoals altijd waren we weer ruim op tijd door alle controles heen. In het vliegtuig gaf rij 1 ons veel beenruimte, wat een verademing! Na een goede vlucht van twee uurtjes stonden we weer veilig op de grond. Op naar het avontuur in Rome!

Zon op de Spaanse trappen

De trein bracht ons in een half uur bij het hoofdstation Termini en vanaf daar waren we in een paar minuutjes bij ons hotel. Eenmaal ingecheckt en opgefrist gingen we op pad om de laatste zonnestraaltjes mee te pakken op de beroemde Spaanse Trappen op het Piazza di Spagna. De trappen horen bij de kerk Trinitá dei Monti.

Het zonnetje scheen nog heerlijk. Bovenaan de trap bewonderden we de prachtige kerk en we genoten op de trappen van het uitzicht. Voor ons keken we uit over een grote fontein en de knusse Italiaanse winkelstraten. Om ons heen op de immense trappen zaten veel toeristen. De sfeer was ontspannen. Een eerste fijne kennismaking met Rome.

Rome

Op de fiets over de Via Appia

Vrijdagochtend gingen we op tijd op pad voor onze fietstocht door Rome. Er zijn diverse tours langs alle toeristische trekpleisters, maar we kozen juist voor een route buiten de geijkte plekken. We deden bij Baja Bikes de Via Appia fietstour. Langs het Forum Romanum en het Colosseum fietsten we het centrum uit, op naar de historische Via Appia. Deze weg was vroeger een belangrijke handelsroute.

Onderweg kwamen we langs mooie wegen, een oud badhuis, het vroeger zo imposante stadion Circus Maximus en vanaf de heuvel Aventijn hadden we een prachtig uitzicht over Rome en het Vaticaan. Bij Villa del Priorato di Malta kregen we een wel heel bijzonder zicht op de Sint Pietersbasiliek via het sleutelgat. De fietstocht was een mooie aanvulling op al onze wandelingen die volgden.

Fietsen in Rome

Historie bij het Colosseum en Forum Romanum

Vervolgens kochten we een combi ticket voor het Colosseum en Forum Romanum. Er was zoveel moois te zien, dat we te weinig tijd bleken te hebben om beide hotspots te combineren. Maar omdat ons ticket 24 uur geldig was kwam het Colosseum voor de dag erna op het programma.

Het Forum Romarum was in de oudheid het het politieke, juridische, religieuze en commerciële centrum van de stad. Het enorme complex met zuilen, bogen en overblijfselen uit de oudheid neemt een enorme oppervlakte in het centrum van Rome in. Bijzonder hoe goed geconserveerd dit complex is. Wij keken onze ogen uit. Heel bijzonder om tussen deze historie van duizenden jaren geleden te lopen.

Lees ook: 9x Geweldige bezienswaardigheden in Rome

Meer leuks in Italië:

Forum Romarum, Rome

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Serena

Ik MOET echt ook een keer naar Rome…

Mieke

Klinkt super! Het lijkt me ook een heel bijzondere stad.
En… Jullie waren er op de dag van de abdicatie van de paus! Ook best bijzonder.

iliveformydreams

Oh Rome.. zo mooi!

Petra

Genieten, genieten, genieten 🙂 Zo bijzonder om dit per fiets te doen!

Evey

Ah leuk zeg dat je gefietst hebt in Rome. Ik vind fietsen in een andere stad altijd zo amazing 😀

Leuk, leuk! Geweldige stad he 😀

Sandra

Leuk! Ik heb nu nog meer zin om naar Rome te gaan hihi! Ik hoop dat vier dagen genoeg is, we gaan het zien…

9
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x