Personal

Sieraden als souvenir

3 februari 2015
Souvenirs

Onze boekenkast is nu aardig leeg vanwege de verhuizing naar Groningen, maar normaal gesproken ligt hij vol souvenirs. Herinneringen aan trips naar Praag, Parijs, Canada, Amerika, Marrakech en Nieuw-Zeeland. Maar ik spaar sinds kort ook andere souvenirs. Ik vertelde eerder over mijn tic om thee als souvenir mee te nemen. In deze blog laat ik je een aantal mooie sieraden zien die ik kocht op reis.

Souvenir

Deze ketting kreeg ik van mijn lief voor mijn verjaardag. Ik kon in Nederland niks vinden, en al op de tweede dag van onze vakantie in Nieuw-Zeeland liepen we tegen deze prachtige ketting aan (gelukkig zagen we later geen mooiere ketting). Hij is van zilver en in het midden is een stuk van de Paua schelp gelegd. De Paua schelp komt voornamelijk voor in Nieuw-Zeeland. Uit de schelp wordt het vlees gegeten, van het kleurrijke deel zie je de mooiste sieraden terug in de winkels. De oorbellen zijn ook ingelegd met deze schelp. Ik kocht ze op de laatste dag bij Banks Peninsula. Ik draag deze sieraden niet onwijs vaak, ik ben er echt zuinig mee.

Souvenir

Souvenir

Deze ketting past goed bij me. Hij is simpel, maar mooi en past zo’n beetje overal bij. Ik draag hem dan ook erg vaak. Het is een infinity-teken met Maori tekens onderaan de boog. Ook deze zie je bijna overal in de winkels in Nieuw-Zeeland, maar in Nederland zie ik er nooit iemand mee. Het is echt favoriet souvenir.

Souvenir

De oorbellen komen uit Brugge. Ik kocht ze in een winkel met werkplaats waar ter plekke aan een aantal nieuwe sieraden werd gewerkt. Ik kon amper kiezen uit alle prachtige kettingen, oorbellen en armbanden. Ik draag deze oorbellen bijna dagelijks. Ze passen overal bij en zijn gewoon mooi.

Wat neem jij graag mee als souvenir?

You Might Also Like

21
Reageer op dit artikel

avatar
11 Reacties
10 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
12 Auteurs van reacties
AtieAnnemiekSasRoxanneXaviera Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Saskia
Reiziger
Saskia

Ik neem niet vaak iets mee als souvenir. Ooit een koeienbel uitoostenrijk, maar dat was het wel zo’n beetje. Vaak wel heel veel foto’s als herinering.

zosaar
Reiziger
zosaar

Ik neem altijd van die standaard toeristentroep mee. Ansichtkaarten en magneten etc.

Jenn
Reiziger

Leuk om te zien! Ik neem ook graag oorbellen mee.

Laura
Reiziger
Laura

Vooral die eerste ketting is heel mooi! Ik wil nog wel eens sierraden meenemen van vakantie. Zo heb ik bijvoorbeeld oorbellen uit Antwerpen en een ketting uit Griekenland.

karlijntravels
Reiziger

Wat een prachtige sieraden zijn dit! Erg leuk om die als souvenir mee te nemen, dan denk je steeds aan je reis als je ze draagt. Wij zijn echt van de spullen voor in huis: beelden, schilderijen, maskers. Vroeger kochten we best veel, maar tegenwoordig nemen we nog maar zelden iets mee. We moeten er echt verliefd op zijn!

Yvon
Reiziger

Mooie herinneringen aan je reizen!
Zelf neem ik maar weinig sieraden mee als souvenirs. In elk geval altijd een magneet en verder proberen we meestal iets mee te nemen voor aan de muur.

Xaviera
Reiziger
Xaviera

Wat een mooie sieraden! Vooral die ketting met Paua schelp vind ik prachtig! Mooi ook de herinneringen die je erbij hebt.

Roxanne
Reiziger

Ik zoek naar ‘pressed pennies’ en verder nemen we wel eens shotglaasjes mee of een koelkastmagneet. Of echt iets van dat land.

Je ketting vind ik heel mooi! Zoiets snap ik ook wel, dat je die hebt meegenomen 🙂

Sas
Reiziger

Super tof! Ik ben erg blij met mijn armband van de afgelopen vakantie 🙂
Je hebt een mooie collectie!

Annemiek
Reiziger
Annemiek

Wij vertrekken van de week richting Australië en Nieuw Zeeland .
Dus ben blij dat ik je blog hebt ontdekt .
Prachtige souveniers , en een goede tip !
Neem ook wel eens kettinkjes mee , bv met lava stenen van de Canarische eilanden .
Die van jou zijn prachtig !

Atie
Reiziger
Atie

Helemaal mooi, die sieraden, allemaal! Ik neem zelf ook altijd sieraden mee, ook gewoon uit Nederland 🙂 . Heb prachtige Zeeuwse sieraden, hangers, oorbellen, armbanden. Maar ook uit Frankrijk bronzen sieraden uit een museum in de Bourgogne prachtig en altijd speciaal, want die verkopen ze hier niet. Jouw oorbellen zijn inderdaad tijdloos mooi en passen altijd en overal bij. Maar die “golf” is heel apart. Zonde, je zou hem juist vaak moeten dragen, zoiets speciaals!