Tag-lijstjes

It’s a tea-tag

15 maart 2015
Marcella bij de Starbucks in Edinburgh, Schotland

Op de blog Zomersproetje van Marij las ik de de It’s a tea-tag. Echt iets voor mij natuurlijk, ik ben een onwijze theeleut! In deze tea-tag mijn favoriete smaakjes, of ik van high tea’en hou, of ik een theedoos met smaakjes voor de visite heb en hoe de thee zou smaken die ik zelf mag samenstellen.

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje thee? En hoe smaakte dat?

Ik kan het me niet specifiek herinneren wanneer ik mijn eerste kop thee dronk. Ik denk dat ik een jaar of 10 was. Ik heb een tijdlang thee met melk gedronken, zonder vond ik het echt niet lekker. Tot ik een snuffelstage bij een dierenarts liep en ik het raar vond om melk in mijn thee te vragen. Nu gruwel ik bij het idee om melk in mijn thee te drinken…

2. Met wie drink je graag thee?

Ik drink meestal alleen mijn mok thee, maar ik vind het erg gezellig om thee te drinken met vrienden. Gezellig bijkletsen met een dampende mok thee.

Picknickers, Terherne

3. Op welke momenten van de dag drink jij thee?

Wanneer niet? Ik begin de dag met een grote mok groene thee met citroen en als ik vrij ben is dat gerust een pot thee. Op mijn werk heb ik een fijne grote Starbucksmok waar ik zo’n 6-8 mokken thee uit drink. Vaak kies ik groene thee met citroen, maar ik drink ook rooibos of winterthee. ’s Avonds drink ik vaak nog een pot thee, dus ja, ik ben oprecht een theeleut!

4. Wat is je favoriete thee-smaak/soort?

Ik ben gek op groene thee (joh) en drink daar dus veel variaties van. Altijd goed. Verder ben ik ook dol op verse muntthee, sterrenmunt en kruidenthee’tjes. Ik kies uit gemak vaak voor een zakje, terwijl ik eigenlijk dol op losse thee ben. Ik ben nu de losse thee van Maya Tea aan het uitproberen. Met smaakjes als Strawberries in champagne en The smell of spring belooft dat veel goeds!

5. Hoe vaak gebruik je jouw theezakje?

Op het werk gebruik ik mijn theezakje 1x, omdat het zo lastig bewaren is (zwakjes, dat klopt). Wel heb ik een grote mok waarin ik 2x een bekertje heet water doe. Thuis gebruik ik mijn theezakje 2 of 3 keer of voor een hele theepot. Ken je dit handige theezeefje van Ikea al? Echt ideaal voor theezakjes zonder touwtje, zoals van Marks & Spencer.

Zin in zoet, Bagels & Beans

6. Wat vindt je van high-tea?

Ja, lekker! Ik heb een paar keer met een vriendin een high-tea gedaan en het lijkt me heerlijk om binnenkort weer een date te plannen. Met mijn moeder en zus genoot ik begin februari van Zin in zoet bij Bagels & Beans. Echt een aanrader!

7. Waar koop jij jouw thee?

Meestal in de supermarkt. Albert Heijn en Jumbo hebben goede thee van hun huismerk. Mijn YogiTea en Clipper Thee koop ik meestal bij Ekoplaza of De Tuinen. En tijdens tripjes in Frankrijk heb ik Kusmi Tea gekocht, echt een aanrader! Ik koop trouwens sowieso graag thee op reis, een fijn souvenir!

8. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit of hou je het liever bij je vertrouwde smaak?

Ik ben niet dol op zwarte thee, maar van kruidenthee’tjes of groene thee ontdek ik graag nieuwe variaties. Ik kies graag smaken die ik nog niet ken, zoals de Champagnethee bij Andere Koffie. Verrassend lekker!

Kusmi Tea

9. Hoe bewaar je jouw thee?

Ik heb teveel thee, dus in ons nieuwe huis heb ik een heel keukenkastje vol thee. Het is een vrij smal keukenkastje, maar dan nog is het luxe. Ik heb ook niet één theedoos, maar ik heb er drie. En daarnaast nog een stapel doosjes thee. En die blikjes Kusmi Tea en zakjes met losse thee. Ja, ik ben een tea addict!

10. Heb je een aparte thee doos voor gasten?

Ja, die heb ik. Zelf drink ik zelden zwarte thee (met of zonder smaakje), maar visite kiest hier vaak wel voor. Daar heb ik dus een aparte theedoos voor, zodat ze hun favoriete thee kunnen kiezen. Visite die wel van groene- en kruidenthee houdt heeft het lastig om uit mijn riante assortiment te kiezen.

Thee, Bagels & Beans

11. Als je zelf een smaak zou mogen samen stellen wat voor smaak zou dit dan zijn?

Wat een lastige vraag. Ik zou voor fruit in combinatie met kruiden gaan. Een lekkere mix!

Ben jij ook een theeleut?

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
23 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
karlijntravels

Leuke tag! Je bent dus een echte theeleut 🙂 Ik houd ook van thee, maar eigenlijk net zoveel van koffie. Allebei heerlijk!

stripesandstarstravel

Leuk om te lezen! Ik ben ook dol op thee en die Starbuck mok haha 😉 Losse thee is wel het lekkerste en leuk om uit te proberen vind ik. Ik ga gelijk die website van Maya Tea bekijken. Groetjes

Tessa | 52druppels.nl

Ik ben een echte koffieleut, maar voor alle lekkerijtjes bij een high-tea ga ik graag zo af en toe vreemd! 😉

karenmee

Haha, het is alsof ík dit heb geschreven. Alleen op vraag een zou ik een ander antwoord geven, verder echt praktisch hetzelfde

Jozefien Blogt

jaaaa thee mmmmm 😉

Mieke

Leuke tag! Groene thee is ook mijn favoriet.
En wauw, een hele kast voor thee! 🙂

maudgeniet

Oeh, wat een leuke tag. Ik ben zelf ook een gigantische theemuts; love it! Ik denk dat ik deze tag binnenkort even ga overnemen, hihi.

Morgaine

De tea tag, ja ik drink ook thee, maar ook net zo lief koffie, de tea tag hier is alweer anders dan ik hem heb gevonden en gedaan, hahaha de vraag van high tea zit daar weer niet in 😉

Leuk!

Morgaine

Er was een tijd dat ik ook geen koffie lustte, klinkt gek, en waar die omslag ooit gekomen is, weet ik niet eens meer, maar ik zie het ook bij mijn dochter, al is het meer melk en suiker, zij drinkt nu af en toe ook koffie naast alleen thee, en ook op dezelfde leeftijd ongeveer nu die omslag, al drinkt ze het nog weinig, dat deed ik ook toen, weinig koffie, veel thee. Ze is bijna 23 nu.

zomersproetje84

Leuke invulling, Marcella :-). Fijn om nieuwe smaken te ontdekken he? Ik ben nu alle rooibosvarianten aan het testen ;-).

Wandernan

Voor 16u00 koffie, daarna thee, in een grote Starbucks beker. Ik ben zo benieuwd of die Kusmi tea nu echt zoveel beter smaakt. Tot nu toe heb ik het nog niet durven aanschaffen. Leuke tag!

Anna Naomi

Wat grappig dat jij juist begon met melk in je thee! Bij mij heeft het lang geduurd voor ik dat weg kon krijgen. High-tea’en houd ik ook heeeel veel van

Nathalie

Jaaa feest van herkenning. Theemuts is my middle name 😉 liefst maak ik mijn thee zelf. Huidige favoriet is verse muntthee met honing (klassieker) én verse stukjes gember. ‘ s Avonds drink ik altijd verse lavendelthee. Maar verse tijm-, brandnetel-, kamille of venkelthee vind ik ook heerlijk. Ik ben echt een kruidenvrouwtje 😉

23
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x