Happylists

Happylist mei 2019 – Kopenhagen & nieuwe schuttingen in de tuin

31 mei 2019
Marcella Copenhagen Denmark

In mei had ik het erg druk met mijn werk omdat ik een grote bijeenkomst organiseerde. De nodige ontspanning vond ik op de racefiets tussen de weiland én tijdens ons weekend Kopenhagen. Op de valreep van de maand vernieuwen wij de schuttingen in onze tuin. Lees je mee hoe mijn maand was?

Fietsen naar het werk mei 2019 Arborea Marine Resort Neustadt im Holstein GermanyTuin schuttingen mei 2019Restaurants in Groningen

Mei in ’t kort

 • Voor ons weekend Kopenhagen sliepen we een nachtje bovenin Duitsland bij Hotel Arborea Marina Resort in Neustad im Holstein. Fijne plek!
 • Kopenhagen is echt een superfijne stad! We zijn er gaan fietsen, steppen en wandelen. We gingen omhoog in de toren van Christiansborg voor een mooi uitzicht, genoten van het concert van Mumford and Sons en zijn nu fan van foodhallen.
 • Oh: en ik heb een nieuwe profielfoto (zie header). Gemaakt bij het park Superkilen in Kopenhagen. Zo tof daar! Er komen snel blogs aan over Kopenhagen!
 • Er kwam een nieuwe bij in mijn top 10: 17x Restaurants in Groningen. Superleuk om een blog over mijn eigen woonplaats bij mijn meest gelezen artikelen te hebben!
 • We genoten van de finale van De Mol, het Belgische programma. Wat was het weer een onwijs goed seizoen!
 • Ik had een record aantal repins/webbezoeken via Pinterest!
 • Bij de Appie kocht ik een watermeloen. Zo lekker!
 • Ik heb meegewerkt aan de organisatie van een groot evenement waar 165 mensen aanwezig waren. Het was een pittige klus met strakke deadlines, maar het resultaat mag er zijn. En dat voelt goed!
 • En dag later bouwde ik tijdens een teamuitje torens van bamboestokken en ging ik op pad met een GPS apparaat. Leuk!
 • Vanwege de stakingen van het OV ging ik met de fiets naar mijn werk. 2x 16 kilometer door de weilanden is prima te doen voor een keertje!
 • In het lange Hemelvaartsweekend bouwen we samen met de buren nieuwe schuttingen in onze tuinen. Donderdag is er veel werk verzet, dus vandaag worden er aanhangers vól oude planken en stronken naar de stort gebracht. Morgen maken we de schutting tussen ons en de andere buren. Het wordt mooooi!

Xio Akumal Mexico

Mijn 5 meest gelezen artikelen

Deze (nieuwe) artikelen werden ’t meest gelezen in mei:

5 – Favoriete hotels in Mexico

In Mexico zijn accommodaties lekker betaalbaar en dus kwamen we op een aantal mooie plekken. Van een blokhut middenin de natuur tot een prachtige kamer in een community tot een leuk hotel in een buitenwijk: je vindt ze in het artikel onze favoriete hotels in Mexico.

Le Mas France4 – Roadtrip Zuid-Frankrijk

Vorig jaar vlogen we naar Nice en na een paar dagen stedentrip trokken we de natuur van Zuid-Frankrijk in. We bewonderden de geweldige Gorges du Verdon, maar kwamen ook onverwachts op de mooiste plekken. In roadtrip Zuid-Frankrijk lees je er meer over.

3 – Route roadtrip Nieuw-Zeeland

Nog steeds onze meest gave roadtrip: 5 weken Nieuw-Zeeland! Compleet aan de andere kant van de wereld genoten we optimaal van de geweldige natuur. Heerlijk ook om in februari een stukje van de Nederlandse winter te missen. Wil je dat ook, dan kan je nu beginnen met de voorbereidingen van je roadtrip Nieuw-Zeeland!

Marcella Borkum

2 – 7x Doen op Borkum

De waddeneilanden zijn echt geweldig, maar heb je al eens aan het Duitse waddeneiland Borkum gedacht? Ik vind het er verrassend leuk en erg mooi! Weer eens wat anders dan Terschelling of Schiermonnikoog.

1 – Leuke uitjes in Nederland

Het perfecte artikel voor fijne zonnige dagen: de leukste uitje in Nederland. En daar heeft iedereen veel zin in, want dit artikel is erg vaak gelezen in mei! Er is erg veel leuks te zien & doen in ons land, je vindt volop fijne inspiratie in mijn artikel.

Marcella Dalarna SwedenWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het erg leuk om de hoogtepunten van onze reis door Midden-Zweden op een rij te zetten. In rondreis Midden-Zweden, doen in Dalarna lees je over de leukste belevenissen tijdens onze reis. Zoals het absolute hoogtepunt: fietsen over de spoorrails bij station Sagen! Met een speciale spoorfiets reden we een flink eind over een oud traject. Maar ik schreef ook over het knusse stadje Örebro wat toch één van de grootste steden is van het land! Zweden is uitgestrekt, behoorlijk groen en ongelofelijk mooi!

Welke boeken las ik in april?

12 – Ten zuiden van de hel van Thomas Engström – Tot nu toe het spannendste boek in de serie van Ludwig Licht!
13 – Blond 15 van Heleen van der Kemp – Weer eens wat anders tussendoor 😉 Van deze schrijfster wil ik graag meer lezen!
En nu ben ik bijna aan het einde van Ten noorden van het paradijs van Thomas Enström. Hierna moet ik deel 4 ook maar meteen lezen, dan kan ik verder met de serie van Heleen van der Kemp!

Stevens Klint DenmarkNyhavn Denmark

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Vanuit Duitsland namen we de boot naar Denemarken. Vrij spontaan besloten we om een omweg te maken omdat we de krijtrotsen van Stevns Klint graag wilden bewonderen. Een paar jaar geleden genoten we van de natuurpracht van Møns Klint, dus dat wilden we een paar honderd kilometer hoger graag ook weer bekijken. En het was er zó gaaf! Je ziet hier snel meer over op mijn blog, stay tuned!

En welke foto kreeg de meeste likes?

Ik ben dol op de gekleurde huizen van Nyhavn in Kopenhagen. Het ziet er zó sfeervol en lekker vrolijk uit. De prachtige boten maken het plaatje af. Dit is echt de meest toeristische plek van Kopenhagen, maar je móet er zeker een kijkje gaan nemen!

Volg je mij al op Instagram @Marcellamolenaar?

Food Matterz mei 2019Wat is mijn lekkerste ontdekking?

Samen met een vriendin ging ik lunchen bij Food Matterz in Groningen. Ik koos de smoothie bowl met chocolade, kiwi en muesli als topping. Ik vond de smoothie wel wat té koud omdat de temperatuur tegen het vriespunt lag. Toch was het een heerlijke lunch én ga ik zelf ook experimenteren met smoothie bowls. Yum!

Lees ook: 17x Restaurants in Groningen

Fietsen mei 2019

En ben ik weer lekker actief geweest?

In mei fietste ik 6x en zette daarmee 187 kilometer op mijn teller. Ik wil vandaag nog graag een rondje doen, even kijken of het lukt omdat we druk bezig zijn met de tuin. In deze maand heb ik meestal op vrijdag en zondag een rondje gefietst, zo rond de 28-36 kilometer per keer. Ik heb gefietst in de kou met lange broek en jasje, maar gelukkig kan ik nu weer rijden met blote benen en een t-shirt! In totaal heb ik in 2019 nu bijna 400 kilometer gefietst. Op naar de 1.000!

shutterstock_Interlaken SwitserlandEen korte vooruitblik in mijn happylist!

In juni gaan we een week naar Zwitserland, een nieuwe bestemming voor ons. We vliegen naar Basel, slapen een nachtje op een uur rijden ten zuiden van de stad en vervolgens hebben we 5 overnachtingen in de buurt van Interlaken. Hier willen we graag wandelen, kloven en watervallen bewonderen en natuurlijk het gave uitzichtpunt van de foto. We eindigen met een nachtje in Basel voor een korte stedentrip. Ik ben benieuwd naar het land en heb erg veel zin in deze roadtrip! Bron foto: Shutterstock

Lees ook: Happylist april – Ik vloog in een helikopter!

Hoe was jouw mei?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Ben benieuwd naar je blogs over Kopenhagen, want deze stad staat ook al enige tijd op mijn lijstje. Wel een aantal keren in Denemarken geweest vroeger met mijn ouders, maar nog nooit in deze stad helaas. En ja, Zwitserland, een prachtig land, ruiger dan Oostenrijk, maar ook net zo mooi. Wij zaten toen ook vlakbij Interlaken en hebben toen een aantal klamme bezocht en een paar kabelbanen gepakt. Echt wandelen hebben we toen niet gedaan, want dat gebeurde pas in latere vakanties, dus ja, eigenlijk moeten we gewoon nog weer terug.

Shirley

Je nieuwe profielfoto is leuk. Je staat er stralend op. Leuke plannen voor Zwitserland, klinkt heel tof.

Denise

Dat uitzichtpunt ziet er inderdaad wel heel gaaf uit. Tof dat je daar straks misschien zelf bent! Verder heb je veel gedaan. Mooi.
Mijn mei was ook wel oké eigenlijk. Ik heb in elk geval alwéér een nieuw stukje in Italië ontdekt! Dat blijft me verrassen.

Maaike

Wat tof dat je zo’n groot evenement hebt georganiseerd. En ik had een recordaantal kliks uit Pinterest in mei! Whoohooo. Kleine dingen om te vieren!

Kelly

Ik ben erg benieuwd naar je verhalen over Kopenhagen. Lijkt me een erg leuke stad. Ik ben net terug uit Krakau…ook een aanrader! Wat fijn dat je veel bezoekers via Pinterest krijgt, dat valt bij mij nog een beetje tegen. Toch maar weer eens meer aandacht aan Pinterest besteden.

Janet

Ah leuk ja, Kopenhagen.. ik ben benieuwd naar je verhalen. Hoe was Mumford & Sons? Ik heb ze een aantal jaren geleden live gezien in Amsterdam en dat was echt zo goed! Binnenkort weer naar Zwitserland, lekker vooruitzicht hoor!

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x