Gezondheid

Ervaringen met een stappenteller

19 juni 2016
Marcella, Vancouver Island

Ik loop nu een jaar lang rond met een Garmin Vivofit. Hij bevalt me zeer goed, en heeft me echt goed in beweging gebracht. Ik werd mee steeds meer van bewust hoe weinig ik soms liep, en dat zorgde ervoor dat ik (meestal) een extra rondje liep. Ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent, dus ik deel met jou mijn ervaringen met een stappenteller!

Vivofit Marcella

Voordelen

 • Ik ben met mijn stappenteller echt meer in beweging gekomen, omdat ik nu zicht heb op het aantal stappen wat ik loop op een dag. Regelmatig ben ik na een dag met weinig stappen ’s avonds nog een rondje gaan lopen.
 • Als ik meer dan een uur stil zit, piept mijn Garmin Vivofit 2 en krijg ik een rode balk in beeld. Vervolgens krijg ik per kwartier nog 4 kleine rode balkjes in beeld. Ik móet dan lopen om ‘m weer ‘tevreden’ te krijgen. Het maakt je bewust dat je te lang stil zit. Prima!
 • Ik snap nu beter dat je na een dag stedentrippen echt kapot bent. Ons record staat op 33.000 stappen in Oslo. Dat zijn heel wat kilometers! We liepen daar urenlang door de stad, maar deden ook een rondje om een prachtig meer.
 • Mijn Garmin Vivofit draag ik altijd. Als je een stappenteller op je mobiele telefoon gebruikt, tel je toch een hoop stappen niet omdat je (vooral in huis) je telefoon niet áltijd bij je hebt.
 • In ’t weekend gebruik ik mijn horloge niet, en dan is het ideaal dat ik mijn Garmin Vivofit ook de tijd aan geeft.
 • Als ik ga slapen zet ik de Garmin Vivofit op de slaapstand, en meet hij hoe lang ik slaap, en of dit diepe- of lichte slaap is. Leuk inzicht! En als ik moe wakker word, heb ik eigenlijk altijd (te) licht geslapen. Mooie match dus!

Marcella, hiken

Nadelen

 • Mijn Garmin Vivofit draag ik op mijn pols. Trap lopen en (race)fietsen telt hij dus amper.
 • Na twee uur racefietsen heb ik dus een rode balk in beeld, en móet ik echt eens bewegen van m’n Vivofit. Tssssk!
 • Anderzijds telt hij wel alle bewegingen die ik maak onder de douche en vervolgens bij het aankleden. Ik heb elke dag dus wel een aardige start voordat ik het huis verlaat.
 • Ik vind mijn Garmin Vivofit bij mijn ietwat sportieve stijl passen, maar ik begrijp dat het wat een andere stijl totaal niet matcht. Er zijn ook stappentellers die je aan je broek of bh-bandje kunt klikken. Laat je dus zeker niet ontmoedigen als je zo’n armband niks vindt!
 • Tijdens het tuinieren zijn er toch best wat krassen op mijn scherm gekomen. Toch een nadeel als je ‘m altijd om hebt…

Wat zijn jouw ervaringen met een stappenteller?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
21 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sas

Ik heb hem ook, alleen al een tijdje niet gedragen. Vind het een super fijn horloge/stappenteller echter telt hij inderdaad het skaten bij mij ook niet. Ter review heb ik nu een Timex ontvangen en ben er erg benieuwd naar! Deze heeft nét even wat meer functies.

Sandra

Een stappenteller vind ik super handig, motiverend en leuk! Bij mij zit hij in mijn telefoon ingebouwd, gewoon standaard zegmaar. Maar goed, die neemt alleen de stappen waar die ik zet terwijl ik mijn telefoon bij mij heb. Zo’n horloge lijkt mij veel toffer wat dat betreft!

Sabine

Ik heb er geen, maar zou best handig zijn. Ik weet vrij zeker dat ik veel te weinig loop hier in Bogotá. Is ook niet zo gek aangezien dit niet echt een plek is om lekker een rondje te gaan wandelen in de frisse lucht haha 🙂

Ilona

Handig en een stukje bewustwording van je beweging (of soms het gebrek daaraan). Goed dat het apparaat zo goed bevalt. Je gaat daardoor net een extra blokje om in plaats van op de bank te hangen. Voor mij is het grootste nadeel toch dat het geen fietsbeweging registreert. Daardoor zou ik toch minder bewegen of gezond zijn dan gebruikelijk.

Stéphanie

Wat een handig ding is zo’n stappenteller eigenlijk. Vooral dat hij piept als je te lang stilzit, dat doe ik op kantoor helaas te vaak. Wel jammer dat hij bepaalde activiteiten niet meetelt. Wat mij vooral tegenhoud is dat ik zo’n ding niet altijd om wil hebben, ik kan daar niet zo goed tegen. Ach ja, ik weet dat ik voldoende beweeg 😉

Janneke

Ik twijfel al heel lang of ik er een ga aanschaffen of niet.. Ik ken iemand die er ook een heeft, maar dan een klein kastje en die stopt ze elke dag in haar BH, haha! Het enige nadeel vind ik het prijskaartje. 100 euries…

Heel lang geleden heb ik wel eens een stappenteller gebruikt. Ik ben nu vooral benieuwd hoeveel stappen ik binnenshuis zet. Op dagen dat de kinderen er niet zijn, zijn dat bijna alleen de stappen tussen mijn bureau en mijn Nespresso-apparaat (wat er gezien de vele koppen koffie die ik drink als ik zit te schrijven ook best veel zijn), maar op dagen dat ze er wel zijn dan loop ik echt de benen uit mijn lijf met eten, drinken, kleren, en mama-wil-je-dit-nog-even-pakken, mama-J-pakt-dit-van-me-af, mama-mag-ik-…, mama-ik-zoek-m’n-… en mama-ik-heb-m’n-drinken-laten-vallen. Ik ben dus best benieuwd hoeveel dat er zijn… 😉

Maudgeniet.nl

Grappig om te lezen! Ik gebruik altijd de app ‘Gezondheid’ op mijn iPhone.. Die houdt het aantal stappen en het aantal kilometers bij, voor mij helemaal prima.. Enige nadeel is dat’ ie niet aangeeft dat ik te weinig beweeg.. Ik moet er echt zelf naar kijken.

Leoni - Justtravelme

Ik heb zelf geen stappenteller (wil het nog wel steeds een keer, om te zien hoeveel ik eigenlijk loop op een dag werken). Heb wel met klasgenoten een onderzoek gedaan naar verschillende stappentellers. Daar zaten hele goede bij, die bijna hetzelfde resultaat hadden als de gouden standaard, maar ook een aantal die wel heel erg afweken. Armbanden werken bij mij slecht, want loop met weinig armzwaai.

Wanda

Ik heb ooit wel een tijdje met een stappenteller rondgelopen maar werd helemaal gek als dat ding begon te piepen dat ik moest bewegen terwijl dat in mijn functie niet echt acceptabel is. Althans, ik kan natuurlijk niet steeds maar weer richting de wc verdwijnen en zo wat aan de wandel gaan op kantoor wordt ietwat raar bevonden helaas.

Matthijs

Bij mij vorige werkgever had ik een stappenteller op mijn werk telefoon geïnstalleerd. Opvallend hoe je de ene week heel veel loopt en de andere week nog niet eens aan de 6000 stappen per dag komt (op het werk). Mijn record staat op 29000 stappen na een dagje werken. Een stappenteller als deze zou ook goed voor mij zijn. Bij een rode balk in beeld ben ik misschien sneller te prikkelen voor wat extra beweging.

21
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x