Katten Tag-lijstjes

Een overload aan katten

19 december 2013

Ik zag vorige week bij Aline van Paper Boats deze schattige katten-tag voorbij komen. En toen ik maandagavond ook de liefste foto’s zag bij Suzanne van My Paperblank, wilde ik mijn lijstje des te sneller uitwerken. Want ook ik heb de liefste foto’s van m’n beestjes. Mijn volgers op Instagram zien regelmatig een schattig snuitje voorbij komen, ze zijn dan ook onwijs fotogeniek. Maar dit keer wat kattenspam op m’n blog.

Schattigste foto van je katten

Puma & Cheetah
Goeie timing, twee schattige kopjes bij elkaar. Achter Puma en voor Cheetah. 

Bijzondere eigenschappen
Ik hoor van anderen dat ze het zo schattig vinden dat onze katten veel bij elkaar liggen. Puma & Cheetah zijn dan ook geen zusjes, maar ze vinden het heerlijk om tegen elkaar aan te knuffelen. Vooral in het najaar trouwens, als het langzaam weer wat kouder wordt. En dan geknuffel blijft onwijs lief om naar te kijken, zo fijn!

Verder hebben we twee heel verschillende beestjes. De een is een allemansvriendje en een aandachtstrekker, maar ook ongeduldig en ze vangt dan ook geen vogel of muis. De ander is juist ingetogen, teruggetrokken en heel rustig (slaapkop!), maar wel een erg goede jager. Nu mag jij gokken wie welke eigenschappen heeft.

Puma & Cheetah

Omschrijf het geluid dat je kat maakt
Puma is kampioen spinnen. Dat doet ze bijna altijd, zelfs als je alleen maar naar haar kijkt. Ook snurkt ze als ze slaapt, heel schattig. Cheetah miauwt terug als je tegen haar praat. Als je haar roept, komt ze vaak miauwend op je af. Beide katten hebben een belletje om hun nek, dus als we hen roepen, horen we ze sowieso komen aan rennen. Handig is dat!

Koosnaam
We korten Puma wel af tot Poem en Cheetah tot Cheet of Cheety. Weinig origineel dus. Ook noem ik Cheetah wel eens pizza. Eigenlijk geen idee hoe dat zo ontstaan is. Af en toe noem ik m’n beestjes muisjes of bolletjes.

Poes Cheetah

Bekentenis
’s Avonds zit ik altijd met mijn beestjes op een kleedje op schoot. Vaak met Cheetah en soms ligt Puma er ook bij. Of ze ligt op de leuning in mijn nek. Heel gezellig! Wel kijk ik mijn lief dan vaak extra lief aan om een potje thee voor mij te zetten. Hij noemt de katten dan ook ‘de excuus-poes’.

Toen Puma afgelopen mei zoek was, was ik ten einde raad. Ik liep dagenlang en zelfs wekenlang zoekend door de wijk en had zelfs bijna een vreemde kat mee naar huis genomen. Gelukkig kwam Puma terug naar huis, wat waren we blij!

Wat voor kat zou jij zijn?
Een kat die vooral veel slaapt. Af en toe op ontdekking door de tuinen van de buren, misschien eens een vogeltje vangen, maar verder vooral veel slapen en knus bij m’n baasjes liggen en vertroeteld worden. Lijkt me heerlijk, zo’n kattenleventje!

Leukste kattenwebsite
Ik vind de website van Zooplus ideaal om online kattenvoer te bestellen. Goedkoop en handig dat het bij je thuis bezorgd wordt. Prima!

Beste kattengif
Ik gooi d’r nog wat foto’s van mijn eigen katten tegenaan hoor 😉

Poes Puma

Puma en Cheetah

Poes Cheetah

You Might Also Like

14
Reageer op dit artikel

avatar
12 Reacties
2 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
13 Auteurs van reacties
RoxanneLimoentjeLNNKFarahJess Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dina
Reiziger
Dina

Wat een lieve foto’s! 🙂

Rianne
Reiziger

Ik ben toch echt meer een hondenmens, maar deze foto’s zijn wel erg lief! 🙂

Wanda
Reiziger

Wat een stel fotogenieke katten joh! Dat lukt mij echt niet, want zodra ik met mijn camera in aantocht ben, dan verdwijnt ze heel snel of doet ineens normaal… Afgelopen mei moest ik helaas afscheid nemen van 1 van mijn katten (had er 2…) en ja, dat was wel even slikken, maar goed, je wilt ook niet dat zo’n beestje onnodig pijn blijft lijden…

Saskia
Reiziger
Saskia

Heb ik al vaker gezegd: maar wat een heerlijk stel. Hoog knuffel gehalte!

Nathalie -worldly treasury-
Reiziger

Heerrrrrrlijk. Kan nooit genoeg poezenmonsters zien. Wat een schatjes. Ik heb Nanu (12, koningin des huizes), Pumba (ook wel Poem of Poempapoempeloenewoen genaamd) en haar broer Simba (ook bekend als Siem, beide 7).

Wat je zegt; snelle telefoonfoto’s maken werkt het best 😉 Die van mij zijn ook regelmatig op Instagram te bewonderen.

Natasja - Watzijzegt
Reiziger

Hihi, fijn hoor die kattenblogjes. Ik ben ook dol op mijn twee monsters en heb inmiddels al honderden foto’s die uiteindelijk allemaal ongeveer hetzelfde zijn :’)

iliveformydreams
Reiziger
iliveformydreams

Awwww zo fijn kattenfoto’s<3

Jess
Reiziger

Wat een lekkere pluizenbolletjes. Ik ben echt gek op katten. Wij hebben er twee wel een broer en zus maar dat is ook dag en nacht verschil. Zowel qua uiterlijk als qua innerlijk.

Farah
Reiziger
Farah

Haha wat een lieve foto’s zeg!

LNNK
Reiziger
LNNK

Altijd goed kattenfoto’s! Die van jou zijn ook echt übercute!

Limoentje
Reiziger
Limoentje

Leuk! Dit ga ik in het nieuwe jaar ook plaatsen 🙂

Poem en Cheet hebben wel een heel hoog knuffelgehalte hoor!

Roxanne
Reiziger

Wat een heerlijk lijstje! 🙂