De afgelopen maand fietste ik er weer lustig op los, met als topper de Bauke Mollematocht. Hoog tijd voor een nieuwe fietsupdate!

FietspaadjeBauke MollematochtBauke Mollematocht Bauke MollematochtBauke Mollematocht

De Bauke Mollematocht!

Zondag 6 augustus was het tijd voor een heuse fietstocht! Na de 240 kilometer van de Elfstedentocht heb ik nooit meer een tocht gereden. Nu fietste ik samen met Jan de 65 kilometer van de Bauke Mollematocht. Deze Groningse tocht is er in 65, 110 en 165 kilometer. Ik wilde voor de 110 kilometer gaan, maar ben nu toch blij dat we 65 kilometer te rijden hadden. Met trainingen van 40-50 kilometer is dat gewoon beter haalbaar. Vrijdag fietste ik nog 50 kilometer en dat voelde ik zaterdag nog flink in mijn benen. Ik ben maar op tijd op bed gegaan, sliep heel slecht, maar eigenlijk was het zondag meteen goed.

64 kilometer

Op de Grote Markt loste Bauke zelf het startschot en toen fietsten we in een lange rij de stad uit. Het eerste stuk tot Zuidhorn (verzorgingspost) was eigenlijk soms best irritant. Er waren regelmatig opstoppingen: vanwege een overgang naar een smal paadjes, oversteken, een ongelukje, een brug die open stond… Echt doorfietsen zat er vaak niet in. Na Zuidhorn was het fijner want toen konden we lekker door rijden. Het ging prima, we reden lekker door en hadden nergens last van. We deden 2:44:15 over de 64 kilometer (ik weet niet waar die ene kilometer gebleven is!). 3 uur na de start stonden we weer bij de finish. We hebben 2 korte pauzes gehad.

De sfeer tijdens de Bauke Mollematocht was onwijs goed! We maakten regelmatig een praatje, iedereen was vrolijk en gezellig. En wat voelt dat goed: een medaille verdienen voor je prestatie! We zijn erg enthousiast en willen volgend jaar weer mee doen. Dan gaan we voor de 110 kilometer!

Ohja, het is verslavend: we fietsen waarschijnlijk half september weer een fietstocht!

Bauke Mollematocht

Meer over fietsen!

Vind jij fietsen ook zo leuk?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Instagram – Polarsteps – Youtube – Twitter – Pinterest

Over mij

Ik reis 't liefst samen met man Jan en hond Bros heel Europa door. Ik vertel jou over onze ontdekkingen: Inspire to Travel! 't Liefst reizen wij met een camper, maar een fijn huisje of goed hotel vinden we ook erg fijn. Wandelen vinden wij erg fijn, maar een goede stedentrip is ook erg leuk!

Lees ook

Abonneer
Laat mij iets weten bij
guest

16 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sanne

Wat leuk, de Bauke Mollema tocht. Helemaal speciaal nu hij op sublieme wijze ook nog een rit in de tour de France gewonnen heeft. Wat was dat toch gaaf. Wat goed dat je nu al op 80% van je doel zit. Gaat vast helemaal goed komen!

Aniek

Ja! Fietsfan hier! Al heb ik overal in Nederland wel gefietst, maar rondom Groningen niet. Moet ik toch eens verandering in brengen eigenlijk 🙂

Martin

65 km is ook al een heel eind hoor….zeker als je het recent niet zo vaak hebt getraind lijkt me….knap! Goed bezig! 🚴‍♀️

Yvonne

Goed bezig Marcella! Ik fiets alleen naar mijn werk op en neer… veel te weinig eigenlijk, maar toch nog 30 km per week. Jij komt echt op mooie plekjen, leuk om Noord-Nederland zo nog wat beter te leren kennen!

Diana

He medefietser goed gedaan! Elke keer een stapje meer. 65 kilometer vind ik na Zambia makkelijk haha. Maar zal in Nederland nu wel eens stukje minder worden.

Janneke

Goed bezig Marcella! Nu nog even de laatste ‘loodjes’ en je hebt je doel bereikt. You can do this 😄

Marcel

Respect Marcella. En al bijna je doel gehaald, echt goed hoor. Ik fiets alleen als we op reis zijn, naar m’n werk is veel te ver. De foto’s bewijzen ook nog een dat je op mooie plekken komt.

Niels

Leuk sta je zo’n tocht hebt meegemaakt. Lijkt me toch een bijzondere ervaring om met gelijkgestemden een flink rondje te fietsen. Dat doe dat je hebt gesteld is binnen handbereik nog even doorzetten. Zelf fiets ik een stuk minder. Maar Bauke heb ik wel zien winnen in de tour. Een mooie overwinning.

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x