(race)Fietsen Groningen

De Bauke Mollematocht & update #3 – De 1.250 van 2017 op de racefiets

8 augustus 2017
Bauke Mollematocht Jan en Marcella

De afgelopen maand fietste ik er weer lustig op los, met als topper de Bauke Mollematocht. Hoog tijd voor een nieuwe fietsupdate!

FietspaadjeBauke MollematochtDe tussenstand op de racefiets!

Kilometers: 1.003 kilometer (maart 30 km, april 154 km, mei 332 km, juni 66 km, 307 km, t/m 6 augustus 115 km)
Fietstochten: 25 (8 nieuwe tochten)
Kortste rit:  24,6 kilometer
Langste rit:  65 kilometer
Snelste rit:  24,8 k/h
Percentage van doel: 80%

Fietsen, fietsen, fietsen!

Mijn vorige update was van 4 juli, een ruime maand later heb ik er weer 25% bij getrapt. Mijn fietstochten zijn langer geworden. Heel regelmatig fiets ik 40 of 50 kilometer, en dat meestal twee keer per week. Dan gaat het lekker snel met de kilometers! Maar ondanks de zomer is het lang niet altijd mooi weer. Anderhalve week geleden moest ik nog schuilen voor een flinke plensbui en regelmatig krijg ik wat druppels op mijn helm. Maar meestal is het prima weer hoor, ik heb mooie streepjes op mijn armen en benen!

Bauke Mollematocht Bauke MollematochtBauke Mollematocht

De Bauke Mollematocht!

Zondag 6 augustus was het tijd voor een heuse fietstocht! Na de 240 kilometer van de Elfstedentocht heb ik nooit meer een tocht gereden. Nu fietste ik samen met Jan de 65 kilometer van de Bauke Mollematocht. Deze Groningse tocht is er in 65, 110 en 165 kilometer. Ik wilde voor de 110 kilometer gaan, maar ben nu toch blij dat we 65 kilometer te rijden hadden. Met trainingen van 40-50 kilometer is dat gewoon beter haalbaar. Vrijdag fietste ik nog 50 kilometer en dat voelde ik zaterdag nog flink in mijn benen. Ik ben maar op tijd op bed gegaan, sliep heel slecht, maar eigenlijk was het zondag meteen goed.

Op de Grote Markt loste Bauke zelf het startschot en toen fietsten we in een lange rij de stad uit. Het eerste stuk tot Zuidhorn (verzorgingspost) was eigenlijk soms best irritant. Er waren regelmatig opstoppingen: vanwege een overgang naar een smal paadjes, oversteken, een ongelukje, een brug die open stond… Echt doorfietsen zat er vaak niet in. Na Zuidhorn was het fijner want toen konden we lekker door rijden. Het ging prima, we reden lekker door en hadden nergens last van. We deden 2:44:15 over de 64 kilometer (ik weet niet waar die ene kilometer gebleven is!). 3 uur na de start stonden we weer bij de finish. We hebben 2 korte pauzes gehad.

De sfeer tijdens de Bauke Mollematocht was onwijs goed! We maakten regelmatig een praatje, iedereen was vrolijk en gezellig. En wat voelt dat goed: een medaille verdienen voor je prestatie! We zijn erg enthousiast en willen volgend jaar weer mee doen. Dan gaan we voor de 110 kilometer!

Ohja, het is verslavend: we fietsen waarschijnlijk half september weer een fietstocht!

Bauke MollematochtNog 247 kilometer op de racefiets

Om mijn doel te halen heb ik nog 247 kilometer te rijden. Eind augustus gaan we 10 dagen naar Zweden, dus ik heb nog 3 weekenden om te fietsen. Met elke week zo’n 80 kilometer moet dit dus zeker lukken! En als we terug komen willen we weer een fietstocht rijden, dus ik denk hoop dat ik dit jaar mijn fietsdoel ruimschoots haal. Leuk!

Meer over fietsen!

Vind jij fietsen ook zo leuk?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Bloglovin – Twitter – Instagram

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
16 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sanne

Wat leuk, de Bauke Mollema tocht. Helemaal speciaal nu hij op sublieme wijze ook nog een rit in de tour de France gewonnen heeft. Wat was dat toch gaaf. Wat goed dat je nu al op 80% van je doel zit. Gaat vast helemaal goed komen!

Aniek

Ja! Fietsfan hier! Al heb ik overal in Nederland wel gefietst, maar rondom Groningen niet. Moet ik toch eens verandering in brengen eigenlijk 🙂

Martin

65 km is ook al een heel eind hoor….zeker als je het recent niet zo vaak hebt getraind lijkt me….knap! Goed bezig! 🚴‍♀️

Yvonne

Goed bezig Marcella! Ik fiets alleen naar mijn werk op en neer… veel te weinig eigenlijk, maar toch nog 30 km per week. Jij komt echt op mooie plekjen, leuk om Noord-Nederland zo nog wat beter te leren kennen!

Diana

He medefietser goed gedaan! Elke keer een stapje meer. 65 kilometer vind ik na Zambia makkelijk haha. Maar zal in Nederland nu wel eens stukje minder worden.

Janneke

Goed bezig Marcella! Nu nog even de laatste ‘loodjes’ en je hebt je doel bereikt. You can do this 😄

Marcel

Respect Marcella. En al bijna je doel gehaald, echt goed hoor. Ik fiets alleen als we op reis zijn, naar m’n werk is veel te ver. De foto’s bewijzen ook nog een dat je op mooie plekken komt.

Niels

Leuk sta je zo’n tocht hebt meegemaakt. Lijkt me toch een bijzondere ervaring om met gelijkgestemden een flink rondje te fietsen. Dat doe dat je hebt gesteld is binnen handbereik nog even doorzetten. Zelf fiets ik een stuk minder. Maar Bauke heb ik wel zien winnen in de tour. Een mooie overwinning.

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x