Tag-lijstjes

De Zomerse Dilemma’s-tag

4 augustus 2016
Marcella bij de Emerald Pools in Zion National Park in Amerika

Een extra stukje zomer is welkom in augustus. Ik kwam bij Wanda de Zomerse Dilemma’s-tag van Renske tegen, en besloot de uitdaging aan te gaan. Benieuwd of ik kies voor rondreizen door Scandinavië of Azië? En of ik ga voor illegaal kamperen of een zomer zonder slippers? Ik vertel het je!

Coast Ireland

Op blote voeten door het gras Of op blote voeten door de branding?

Dan ga ik voor de branding! Ik woon in Groningen en kom niet zo vaak bij de kust, dus áls ik er ben gaan direct mijn schoenen uit en mijn voeten in het zand en water. Ik hou van de waddeneilanden, het is zo fijn om er lekker te ontstressen en uit te waaien. Tijdens onze roadtrip Nieuw-Zeeland ontdekte ik pas echt hoe gek ik op de kust ben. Elke keer weer rij je daar naar een ander stukje van de mooie ruige kustlijn, met helderblauw water. Ik bleef me verbazen over de schoonheid ervan. Ik heb sindsdien heel wat eilanden en mooie kustgebieden toegevoegd aan mijn wishlist! De foto van het strand is trouwens gemaakt tijdens onze roadtrip Ierland. Verrassend hé!

Een vakantie op een tropisch eiland OF een zonnige culturele stedentrip?

Ik vind stedentrips leuk, en ik heb er al heel wat gemaakt. Maar een tropische eiland klinkt een stuk veelzijdiger dan ‘just a city’. Ik hou onwijs van roadtrips maken, wandelen in de natuur, ruige kustlijnen (daar zijn ze weer!) en op de bonnefooi op ’t mooiste plekje belanden. En op dat eiland is vast ook een leuke stad te vinden 😉

Marcella, Revelstoke National Park, Canada

Jouw diner bestaat alleen nog maar uit homemade pastasalades OF Jouw diner bestaat alleen nog maar uit barbecueën?

Tsja, ik ben geen vleeseter, dus kiezen voor nog alleen maar barbecueën zou een beetje gek zijn. Ik eet tijdens een barbecue juist best veel salades, dus kom maar door met die pastasalades! Ik kan er onwijs veel meer variëren, dus ik vermaak me er prima mee. Moet ik sowieso eens vaker eten trouwens!

Zwoegen in de sportschool OF Workouts in de buitenlucht?

Dat is makkelijk. Ik ben dol op zwemmen, en doe graag mijn 90 baantjes per week in de herfst en winter. Maar als het eenmaal wat warmer is en langer licht wordt, dan beginnen de fietskriebels. Dan wil ik niet meer binnen sporten, maar volop genieten van mooi weer en prachtige landschappen. Elk jaar stel ik mezelf als doel om minimaal 1.000 kilometer per jaar te rijden op mijn racefiets. Benieuwd hoe ver ik daarmee ben?

Iedereen denkt dat jij de zon tevoorschijn tovert OF Niemand wil ooit nog met jou op vakantie?

Ik reis eigenlijk altijd buiten de schoolvakanties, dus ik beloof standaard om de zin mee terug te nemen. Het lukt me soms, maar dat mag best vaker het geval zijn. En anders heb ik liever dat het verwacht wordt dat ik de zon tevoorschijn tover, dan dat niemand meer met mij op vakantie wil. Dat lijkt me toch best eenzaam…

Harbour OsloEen hele zomer doorbrengen in Scandinavië OF Een hele zomer backpacken door Azië

Eigenlijk staat heel Scandinavië onwijs hoog op mijn wishlist! Veel hoger dan de landen in Azië die ik nog wil ontdekken. Al jaren hebben Jan en ik het over rondreizen door Zweden en Noorwegen. En dat we na onze verhuizing naar Groningen dichterbij Denemarken wonen vinden we een tof voordeel. Toch zijn we alleen nog maar in Oslo op stedentrip geweest, dus we moeten zéker eens een fijne roadtrip door Scandinavië plannen! Rondreizen in de zomer lijkt me trouwens erg fijn omdat Scandinavië ook zomerse temperaturen kent. Azië is juist ook prima om te bezoeken in het voor- of najaar omdat de temperatuur daar dan ook aangenaam is. De zomer in Azië lijkt mij te warm.

Nooit meer jouw teennagels lakken OF Nooit meer slippers dragen

Ik leef in de zomer of slippers, en eerlijk gezegd lak ik niet altijd mijn teennagels. Daar kan ik best zonder, maar m’n slippers ruil ik niet graag in!

Je draagt de hele zomer een nét te kort zomers rokje OF Je mag nooit meer jouw benen ontharen

Beide best gênant eigenlijk, maar dat rokje staat toch een stuk beter met gladde benen. Dus dan kies ik daar maar voor!

Marcella, Camper Cruise CanadaIedere nacht illegaal kamperen in een weiland OF Iedere nacht doorbrengen onder de sterrenhemel

Volgens mij kan je tijdens het illegaal kamperen de sterrenhemel ook zien, dus dan heb je toch twee vliegen in één klap!? Of is het verschil dat je bij de tweede zonder tent of andere bescherming overnacht? Dan ga ik voor het illegaal kamperen. ’t Liefst met een camper, want dat beviel ons onwijs goed in West-Canada!

Jouw favoriete ijsjessmaak is nergens meer verkrijgbaar OF Je mag de hele zomer geen zoetigheid meer

Helemaal geen zoetigheid meer zou wel ’t beste voor me zijn. Ik snoep de laatste tijd meer dan goed is, en dat komt mede door de lekkere schepijsjes. Ik moet eigenlijk meer fruit eten in de zomer, dat is zoet genoeg van zichzelf. Lekker genieten van aardbeien, ananas & meloen. Yum!

Iedere zomer hoor je altijd ‘Op een onbewoond eiland’ van Kinderen voor Kinderen in jouw hoofd OF Bij het horen van muziek begin je onuitstaanbaar te huilen

Doe me dan Kinderen voor Kinderen maar. Beste een vrolijk liedje!

Vul jij de Zomerse Dilemma’s-tag ook in?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
24 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenn

Leuk om te lezen! Ik heb hem een tijdje geleden al ingevuld.

Anne - Ditisanne.nl

Haha leuk! Hmm, een hele zomer in Azië doorbrengen klinkt best gaaf, ik zou denk ik in Scandinavië afknappen op het toch wel wat minder zonnige weer!
Leuke tag!

Anne - Ditisanne.nl

Ik houd enorm van zon en warmte dus het kan mij haast niet te warm zijn. Maar Scandinavië is inderdaad ook erg mooi, geloof dat het een klein beetje op Ierland lijkt dus dan ben ik al enthousiast! 🙂

Saskia

Ik ga hem ook nog invullen, echter vind ik het niet echt dilemma’s aangezien ik elke vraag heel makkelijk kan beantwoorden.

Sabine

Leuk! Ik zou ook voor de pastasalades kiezen 😀 Ik ga deze tag niet invullen. Hier is geen zomer dus dit is allemaal niet van toepassing helaas..

Rowan

Deze tag ken ik, ik vind hem echt heel erg leuk! Ik kan alleen nooit keuzes maken, dus lastig antwoord geven op de vragen dan. 😉 Leuk om jouw antwoorden te lezen trouwens! Zo leren we je toch weer iets beter kennen!

Wanda

Leuk dat je hem hebt ingevuld Marcella! Onze antwoorden verschillen niet eens zo heel erg! En ja, hoewel Zweden ons aan één kant niet dat wow-gevoel heeft gegeven, heeft het land zeker wel iets. Persoonlijk denk ik dat Noorwegen spectaculairder is en daar wil ik zeker ook nog een keertje naar toe. Of dat volgend jaar al in de planning ligt? Ik denk het eerlijk gezegd niet, ik denk dat we dan voor een wat meer zonvaste bestemming kiezen na 2 jaar wat minder zon te hebben gehad, hoewel vorig jaar in Normandië hadden we wel geluk met het weer… Lees verder »

Elise - inspi-red.nl

Leuk om zo te lezen. Grappige keuzes. Ik kan me in veel keuzes vinden haha.

Van hier naar daar

Oh, wat een leuke tag. Ik ga hem ook invullen. Straks plaats ik hem op mijn blog 🙂
Wat betekent ‘bonnefooi’ trouwens?
En die ene foto van jou aan de camper is erg leuk trouwens. Ik hou van de diepte die er in zit.

Leuke tag, deze kende ik nog niet. Ik ga hem zelf denk ik ook invullen. Ik vind dit soort vragen altijd erg grappig, soms sta je nog ineens van jezelf versteld voor welke keus je dan gaat ;-).

anto

Wat een leuke tag! Ik ben vanochtend toevallig nog wezen trailrunnen op de Posbank en ik moest mezelf echt uit bed slepen. Eenmaal begonnen bedacht ik me nog ‘er is niks zo fijn als een flinke workout in de buitenlucht’ 🙂

Lizette

Wat een leuke tag! Ik kende hem nog niet Grappig, we hebben veel dezelfde antwoorden. Dan komen we elkaar in Scandinavië tegen op slippers met een te kort rokje zingend “op een onbewoond eiland”!”:)

24
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x