Reisplannen

Zomer in de winter

23 oktober 2014
Abel Tasman National Park, Nieuw-Zeeland

De herfst is niet mijn favoriet. Ik geniet van de knusse kaarsjes, sfeervol verlichte straten, oud-Hollandse spellen en extra veel grote mokken thee onder een dekentje. Ook de herfstkleuren vind ik mooi, ik maak dan graag foto’s in Leeuwarden en ’t liefst ook in het bos. Het grote nadeel van de herfst is de regen die je maar niet kunt ontwijken. Zo kom je geregeld kletsnat thuis. Of nog erger: op je werk met een nat pak.

Verlangen naar groen en lentebloemen

Door de extreem harde wind waaien de bomen langzaam steeds verder leeg. Dat kale straatbeeld vind ik maar niets. Ik verlang naar groen en de eerste lentebloemen. En de wintertijd die komend weekend in gaat maakt me ook niet blij. In de trein staar ik voortaan naar mijn eigen spiegelbeeld. Ik vind koude dagen overigens fijner dan regenachtige dagen. De vrieskou doet me vaak goed. Dikke jas aan, warme schoenen, muts op en lekker genieten van een koude dag.

Vitamine D op doen

Ik vond het heerlijk, die maand zomer in Nieuw-Zeeland. Ook al troffen we ook daar flink wat regen, de meeste dagen hadden we zon en dus kwamen we fijn verkleurd thuis. Ik vind het een goede traditie om vaker alvast zomer te vieren in de winter. Voor komende januari lijkt een week Curaçao me heerlijk. En anders een fijn Canarisch eiland. Even vitamine D op doen om de rest van de winter aan te kunnen. Heerlijk!

Abel Tasman, New Zealand

You Might Also Like

15
Reageer op dit artikel

avatar
10 Reacties
5 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
10 Auteurs van reacties
MariekeSaskiaWandaEvelynStephanievandrunen Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rosanne
Reiziger

Ohhh herkenbaar! Ik droom ook nog steeds van een half jaartje Australië in onze winter, waar het dan zomer is. Dat je gewoon die winter een keer helemaal overbrugt, hoe heerlijk! Ben benieuwd naar je uiteindelijke beslissing.

Danique
Reiziger

Jaaa, heerlijk! Ik vind de winter ook altijd zo vreselijk. Maar bij mij is het andersom, ik vind de kou erger dan de regen. Ik ben ook heel erg blij dat het voor mij vanaf januari alweer zomer wordt :-).

Sandra
Reiziger
Sandra

Ik vind die winter ook niks hoor. Vorig jaar vertrok ik nu bijna naar Tenerife… Daar was het, in november, gewoon 25/26 graden… HEERLIJK! Ik verlang er nog naar terug….
Heb je al definitief geboekt of nog niet?

Stephanie | Expeditie Aardbol
Reiziger
Stephanie | Expeditie Aardbol

Stiekem ben ik groot fan van de herfst. Ben gisteren teruggekomen van een heerlijke vakantie vol zon en was oprecht blij dat het zo heerlijk herfstig is in Nederland :). Maar ik kan me voorstellen dat je verlangt naar iets zonnigs, ben heel benieuwd wat het gaat worden!

Stephanievandrunen
Reiziger

Heerlijke foto :3 krijg helemaal zin in zon!
Ik heb hetzelfde met de herfst.. 🙁

Evelyn
Reiziger
Evelyn

God ja das zo heerlijk! Maar snowboardne is ook heerlijk, word je lekker warm van, ik kan niet kiezen!

Wanda
Reiziger

Kou vind ik nog wel te doen, hoewel ik liever zon heb natuurlijk maar inderdaad die regen en dan eventueel straks die vieze sneeuwprut met bijkomstige overlast nog… daar kan ik echt niet tegen, wat dat betreft hoop ik echt dat januari t/m maart redelijk snel voorbij vliegen zonder al te veel last en ja, heel stiekem hebben we ook wel al gedacht om juist in die periode al een weekje zon te boeken, dus als we t.z.t. een leuke aanbieding kunnen vinden, zou het zo maar kunnen…

Saskia
Reiziger
Saskia

WeeKje zomer in de winter! Heel goed idee. 🙂 ben het helemaal met je eens. Nu nog een dikke creditcard bemachtigen 😉

Marieke
Reiziger

Het is ons dit jaar echt heel goed bevallen om in januari naar de zon te gaan. En dan is Curacao zeker een aanrader!

Sandra
Reiziger
Sandra

Arke / Arkefly heeft soms ineens hele scherpe aanbiedingen!