Wishlist ABC

Wishlist Nederland – Update mei 2019

26 mei 2019
Marcella Marken Holland

Ruim twee jaar geleden maakte ik een heuse wishlist Nederland, omdat er ook dichtbij huis zoveel moois te zien is. Hoog tijd om te kijken hoe ver ik ben met mijn wishlist!

Schiermonnikoog Holland

Blokarten SchiermonnikoogNatuur

 • Wadlopen
 • Bootje varen (in Giethoorn!)
 • Oostvaardersplassen
 • Amsterdamse waterleidingduinen
 • Toevoeging mei 2019: naar Ameland, zeehondjes uitzetten & een pluktuin bezoeken
 • Bezocht: waddeneiland Schiermonnikoog

Eind september vierden we Jan’s verjaardag op het waddeneiland Schiermonnikoog. We namen de allereerste boot, genoten volop van de zonnige dag en namen de laatste boot terug naar het vasteland. We verkenden het eiland op de fiets, zijn gaan blokarten (gaaaf!) en genoten van heerlijke hapjes en drankjes. Wat een fijn eiland! Ik was als kind voor ’t laatst op Schiermonnikoog geweest, dus het was hoog tijd om weer eens terug te gaan. Nu heb ik Ameland toegevoegd aan mijn wishlist Nederland omdat ik daar ook al lange tijd niet meer geweest ben. Ik vind het zo fijn op de waddeneilanden, even helemaal loskomen van het vasteland!

Marcella Laag HollandRegio’s

 • Gelderland
 • Limburg
 • Bezocht: Laag Holland

In april bezocht ik met een groep bloggers de regio Laag Holland. Wist je dat er boven Amsterdam een enorm uitgestrekt gebied is vol knusse stadjes en prachtige natuur? We vaarden met een boot van Broek in Waterland naar Monnickendam, fietsten met een e-fatbike naar Marken, reden met een stoere scooter door natuurgebied Het Twiske, deden een puzzeltocht en liepen een eindje door een prachtig uitstrekt gebied. En het allermooiste: ik vloog in een helikopter om het gebied van bovenaf te bekijken. Zo gaaf! Uiteraard volgen blogs over dit superleuke weekend!

Eerder bezocht ik: Achterhoek, Winterswijk en omgeving & Brabant (Eindhoven) & Zeeland

Sallandse Heuvelrug Holland Marcella Sallandse Heuvelrug HollandActief

 • Beginnen met het Pieterpad
 • Wandelen in de Nationale Parken: Hoge Veluwe & Zuid-Kennemerland
 • Een NS wandeltocht doen
 • Gedaan: wandelen in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

In januari sliepen we een nachtje bij B&B Woonboerderij Dijkerhoek zodat we het prachtige Nationaal Park Sallandse Heuvelrug konden ontdekken. Hoewel het een ijskoude dag was genoten we volop. Het heuvelachtige landschap is ook in de winter werkelijk fantastisch. Wat ik ook erg fijn vond is dat het uitgestrekte gebied vol knusse dorpen zit. Genoeg leuks in de winkels om te ontdekken. En ’s avonds konden we heerlijk relaxen in onze fijne B&B. Het buitenleven is goed!

Eerder gedaan: fietsen op de Veluwe & fietsen in Emsland (Duitsland)

Historie

In de categorie historie heb ik niets nieuws bezocht en ook niets toegevoegd om nog te bezoeken. Ik moet maar eens wat gaan afstrepen. Alles is dichtbij huis en dus zó te bezoeken, maar eens doen dus! Als iemand nog goede historie-must-sees voor mij heeft zijn die uiteraard ook welkom!

Stedentrips

 • Arnhem
 • Nijmegen
 • Alkmaar
 • Den Haag (met een strandwandeling!)
 • Haarlem
 • BezochtAmsterdam & Zwolle & Middelburg & Enschede & Leeuwarden

In Leeuwarden ben ik vorig jaar twee keer geweest, het blijft toch ons oude stadje. Nieuwe steden heb ik nog niet bezocht. Het wordt hoog tijd voor een fijne stedentrip. Den Haag staat al járen op mijn wishlist, maar ook een Brabantse stad is altijd goed. En Alkmaar omdat mijn familie daar vandaan komt/in de buurt woont. Misschien kunnen we net als vorig jaar ergens gaan fietsen en een combi maken met een overnachting en fijne stedentrip.

Tips voor jouw wishlist Nederland!

Heb jij aanvullingen of tips voor mijn wishlist Nederland? Let me know!

Wil je met mij samenwerken voor een leuke accommodatie of must-see? Lees de mogelijkheden!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
22 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenny

Ik kan me je lijstje nog herinneren. Er stonden toen best wat plekjes in die ik ook wilde bezoeken. Guest what: daar is niet zo veel van terecht gekomen. Maar ik heb wel veel andere leuke dingen gezien en gedaan 😉

Saskia

Super tof om te lezen, kan het me zeker nog herinneren dit lijstje. Ik wil zeker (straks ook met de kleine frummel) meer gaan zien in Nederland. We hebben zoveel mooie plekjes!

Maaike

Wauw, best goed afgevinkt! En je hebt nog allleeeee tijd om de rest af te vinken!

Jenn

Mooie wishlist! Varen in Giethoorn zou ik niet aanraden als het hoogseizoen is, dan kom je in de file terecht :’) Maar op rustigere dagen is het heerlijk.

Lizette

He, ik zie een mooie mogelijkheid voor onze ontmoeting en jouw wensenlijst. Wat dacht je van lunch in Nijmegen? 🙂 Als je er een weekend van maakt, kun je misschien iets van de Romeinse overblijfselen toevoegen aan je wistlist op historisch gebied.

Janet

Ik had ook meerdere keren het voornemen om meer van eigen land te ontdekken, ik begon heel enthousiast maar het valt eigenlijk toch een beetje tegen wat ik dan allemaal gedaan heb. Het blijkt een tienjarenplan te zijn o.i.d. 😉

Manon

Leuke lijst zo van Nederland! Genoeg te beleven en te doen. Ik ben zelf ook nog nooit in Giethoorn geweest maar lijkt me heerlijk cliché om er met een bootje er rond te varen. Lekker een picknick maandje mee….

Aniek

Wadlopen, dat wil ik ook weer eens doen. Of een oversteek maken naar een eiland, over het wad! Dat lijkt me helemaal spectaculair.

Anne - Ditisanne.nl

Leuk om te lezen! De Waterleidingduinen zijn wel mooi maar denk dat ik ze vooral mooi vind omdat ze in een verder nogal saaie regio liggen. De Veluwe is veel mooier en spectaculairder dan de Waterleidingduinen! 😊

Alkmaar kan ik ook zeker aanraden, ben vorig jaar echt enorm verrast door deze stad!

Esther

Leuke lijstjes! De afgelopen jaren ben ik er in Nederland ook veel op uit getrokken. Zo heb ik inmiddels een paar hele mooie plekken ontdekt. Wat is ons land toch mooi 🙂

Angela

Ik ben vandaag een dagje in Leiden geweest met een vriendin en we hebben daar bij de VVV een stadswandeling uitgekozen. Is super leuk geweest en we hebben zoveel gezien van de stad! Mooi uitkijkpunt, een (gratis) Rembrandt film gezien (aanrader!) en mooie stadsparken, grachten, gebouwen en zelfs een botanische tuin gezien. Je kunt evt ook met een sloep varen… Super gaaf! Als afsluiter aan het water gegeten. Leiden mag zeker op je lijst erbij 😁👍

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x