Wishlist ABC

Wishlist Nederland – Welke plekken hebben we bezocht?

15 maart 2022
ENCI-Groeve Limburg

Vorig jaar bezochten we behoorlijk wat prachtige plekken van onze wishlist Nederland. Ik heb volop fijne tips voor je verzameld, doe er je voordeel mee!

Camper Medemblik Holland

Rondreis Nederland

Het stond niet op de wishlist, toch was het leuk: onze rondreis Nederland! We hadden een camper gehuurd voor een roadtrip Italië, maar dit was niet mogelijk omdat vanwege de pandemie veel landen nog niet bereikbaar waren. En dus planden we een route van dik 2 weken door Nederland. Het leuke was dat we zo op plekken kwamen die we tijdens een weekend weg niet opzoeken, zoals de kust en Zeeland. Het zorgt voor een mooie update van onze wishlist Nederland! Mét Bros, want we doen voortaan aan reizen met een hond!

Gelukkig konden we in september toch op roadtrip door Italië!

Marcella Jan Bros Waterleidingduinen Holland
Nationaal Park de Groote Peelen Limburg
Overasseltse- en Hatertse Vennen Gelderland

Natuur

Dat is een hele lijst, dus ik sorteer per provincie:

Op de wishlist en onbekende pareltjes

Tsja, als je 2 weken op pad bent in eigen land bezoek je al snel een enorme lijst met bestemmingen. Wij verbleven op de meeste plekken 2 nachten zodat we een aantal highlights konden bezoeken. Soms was dat zó leuk dat we er graag nog eens terug komen (en dus werd de wishlist langer). Een aantal bestemmingen stonden al lange tijd op mijn wishlist, zoals de Waterleidingduinen en de Loonse- en Drunense duinen. Andere natuur besloten we spontaan ter plekke te verkennen. Zo werd ik erg blij van de Overasseltse- en Hatertse Vennen die ik niet eens kende.

Bros Brouwerdam Zeeland
Bloemendaal Holland

Een onverwachte favoriet

Een grote favoriet is de Nederlandse kust. Het uitgestrekte zandstrand, de knusse dorpen, de prachtige duinen en fijne strandtenten: ik kon er geen genoeg van krijgen. Als kind ben ik veel in Castricum en omgeving geweest, maar ik wist niet dat ik me aan de kust zo fijn voel. Ook ons weekend op Vlieland was fantastisch, dus ik weet zeker dat we voortaan vaker aan de kust te vinden zijn!

  • Eerder bezocht: waddeneiland Schiermonnikoog & 15 van de 21 Nationale Parken
  • Nieuw op de wishlist: terug naar de Nederlandse kust (Katwijk, Hoek van Holland, Wijk aan Zee, Bergen aan Zee, Groet), terug naar Loonse- en Drunense duinen (want: veeeel regen…), terug naar Schoorl
  • Blijvend op de wishlist: wadlopen, bootje varen (in Giethoorn!), wandelen in de Oostvaardersplassen, naar Ameland, zeehondjes uitzetten & een pluktuin bezoeken, de Big5 van Nederland spotten, vossen en damherten zien in het wild, burlende herten zien en horen, tulpenvelden & hyacintenvelden spotten
Wandelen op Vlieland dorp
ENCI-Groeve Limburg

Actief

Van kust naar veen en een groeve

Eigenlijk hebben we op ontzettend veel plekken wandelingen gedaan dit jaar. Tijdens onze rondreis Nederland kwamen we op de mooiste plekken waar we een wandeling gemaakt hebben. Ik zal de lijst niet weer herhalen, dus ik licht een aantal hoogtepunten uit. Wandelen in Drenthe is nog meer favoriet geworden, je vindt er zoveel variatie! Ook de ENCI-groeve in Limburg vond ik echt onwijs mooi om te zien. Sowieso is die glooiende provincie echt heel erg fijn om te bezoeken.

Oersetters Pontjestocht Zuidwest Friesland
Marcella en Bros Workaway in Limburg 2021

Fietsen

Fietsen in Nederland is top. In Friesland reden we door prachtige natuur die met pontjes met elkaar verbonden is. Limburg verraste ons want we reden er tussen de prachtige bloemen naar een prachtig natuurgebied. In Noord-Holland reden we door de prachtige Waterleidingduinen naar Zandvoort om er aan het strand te genieten. Mijn liefde voor fietsen laaide weer helemaal op, en het leuke was dit we dit samen met Bros deden!

Kamp Westerbork

Historie

Dit jaar kwam het er éindelijk van en bezochten we Kamp Westerbork. Onze laatste nacht tijdens de rondreis sliepen we in Drenthe. Omdat het herinneringskamp vlakbij was moesten we hier uiteraard naartoe. En ja, het is er indrukwekkend. De goed bewaarde overblijfselen zijn aangevuld met verhalen die je kunt lezen of luisteren. Zo komt die gruwelijke geschiedenis echt tot leven. Dit is een plek waar je zéker eens een kijkje moet nemen!

Medemblik Holland
Ootmarsum Nederland

Steden & dorpen

Regenregenregen

Tijdens onze rondreis Nederland bezochten we uiteraard ook een aantal steden en dorpen. Den Bosch en Nijmegen hadden we bewust gekozen omdat we die steden éindelijk eens wilden bezoeken. Helaas pestte de regen ons en willen we nu graag nog eens terug. In Ootmarsum kwamen we kletsnat aan op de fiets, maar hebben we gelukkig volop kunnen genieten van de knusse straatjes. Echt, die stad is een dikke aanrader!

IJlst Friesland
Workum Friesland

Elfsteden

Wij komen uit Friesland, dus de Elfsteden zijn ons bekend. Ik heb zelfs in 2 van de 11 steden gewoond. Toch was op pad gaan in een regio die we niet vaak uitvoerig bezoeken juist ontzettend leuk. Bolsward en Sneek zijn erg leuke steden, en ook in IJlst en Workum vermaakten we ons prima. Het leuke is dat je zó met de boot van de ene stad naar de andere vaart. Of fietst of met de auto rijdt natuurlijk!

  • Eerder bezocht: Amersfoort & Sittard
  • Nieuw op de wishlist: Appingedam, Hattem, terug naar Den Bosch en Nijmegen, terug naar Zwolle, alle Hanzestadjes ontdekken.
  • Blijvend op de wishlist: Arnhem, Nijmegen, Alkmaar, Zutphen, Den Haag (met een strandwandeling!) & Haarlem

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenn

Leuk om te lezen! Maareh, je bent dus bij ons om de hoek geweest (de vennen!). Tip voor bootje varen in Giethoorn: niet in het hoogseizoen!

Marko

Een voordeel bij het nadeel van de pandemie: Nederland (her)ontdekken. Ikzelf heb vorig jaar de Waddenzee ontdekt, dus je gaat mij als het even kan ook wat vaker aan de kust vinden. Jammer dat je regen had in Den Bosch en Nijmegen, want beide steden zijn heel erg leuk, dus zeker op je wishlist laten staat.

4
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x