Nederland Wishlist

Wishlist Nederland – Hoe ver ben ik?

27 oktober 2017
Kinderdijk Holland

In januari maakte ik een heuse wishlist Nederland, omdat er ook dichtbij huis zoveel moois te zien is. Nu het al bijna november is, is het hoog tijd om te kijken hoe ver ik ben met mijn wishlist!

Natuur

 • Waddeneiland Schiermonnikoog
 • Wadlopen
 • Bootje varen (in Giethoorn!)
 • Toevoeging oktober: Oostvaardersplassen

Uhm, hier heb ik nog niets van kunnen afstrepen… Ik heb Schiermonnikoog inmiddels op mijn Wishlist Nederland voor 2018 gezet en ik schuif de andere activiteiten ook door. Toch fijner met een zonnetje erbij. Ik heb wél 1.400 kilometer gefietst door Groningen en Drenthe en genoten van de mooiste natuur. Ook hebben we gewandeld in Nationaal Park de Drentsche Aa! Wat ik intussen heb toegevoegd aan mijn lijstje zijn de Oostvaardersplassen. Met de trein ben ik er al vaak langs gereden, maar ik ben er nooit geweest. Lijkt me zo tof om daar te wandelen!

Blogger Jenny maakt mij nieuwsgierig naar vossen fotograferen in de Waterleidingduinen!

Marcella, Veluwezoom

Regio’s

 • Achterhoek
 • Gelderland
 • Limburg
 • Toevoeging oktober: Brabant (onder andere Eindhoven)

Ook deze regio’s heb ik nog niet bezocht. Jammer, want vorig jaar zagen we hoe mooi Gelderland is! Slapen op Landgoed Groot Warnsborn is absoluut iets wat ik vaker wil doen. Wandelen en/of fietsen in de Hoge Veluwe staat echt nog heul hoog op mijn wishlist, maar dan liever met een zonnetje en bloeiende heide. Er waren even plannen om Twente te bezoeken (ook zo’n onbekend gebied), maar dit wordt hopelijk begin volgend jaar. Aan de wishlist Nederland wil ik Brabant graag toevoegen. Vorig jaar reden we na ons Kerstweekend in de Ardennen terug via Den Bosch. Wat een geweldige stad! In november gaan we een weekend naar Eindhoven voor het lichtjesfestival GLOW. Heel veel zin in!

Actief

 • Beginnen met het Pieterpad
 • Wandelen in de Nationale Parken: Hoge Veluwe, Sallandse Heuvelrug & Zuid-Kennemerland
 • Een NS wandeltocht doen
 • Toevoeging oktober: fietsen in Nederland en Duitsland!

Jan en ik zijn veel gaan fietsen in de zomer, dus het wandelen bleef er een beetje bij. Nu we minder fietsen trekken we op zondag sneller de wandelschoenen even aan. Wandelen in de herfst is natuurlijk extra mooi met al die herfstkleuren en paddestoelen. Specifieke plannen om onze wishlist Nederland af te werken hebben we nog niet. Wel willen we vaker met de fiets op pad in Nederland en Duitsland. We denken eraan om volgend jaar een fietsenrek te kopen zodat we op meer plekken in Nederland een tocht kunnen rijden. De Bauke Mollematocht is ons heel goed bevallen!

Zaanse Schans, Marcella

Historie

Van dit lijstje kan ik de Zaanse Schans afvinken! Toen we in februari een dagje Amsterdam deden, hadden we nog wat tijd over voor onze vlucht naar Sevilla vertrok. Ze belanden we in de Zaanse Schans, voor mij een heuse trip down memorylane. Mijn vader komt uit Zaandam en als kind heb ik de Zaanse Schans al vaak bezocht. Mijn vader is 4 jaar geleden overleden, en dus was het extra bijzonder om terug te komen op een plek waar hij zo trots op was. Na een koude wandeling lunchten we in Zaandam bij een fijn restaurant.

Een extra stukje historie zag ik vorige week zaterdag toen ik met vrienden bij Kinderdijk was (zie headerfoto). Lijkt wel wat op de Zaanse Schans, maar ik vond het er relaxter. Het was daar zó leuk, ik maak er nog een apart artikel over.

Marcella, AmsterdamStedentrips

 • Arnhem
 • Nijmegen
 • Middelburg
 • Zwolle
 • Den Haag (met een strandwandeling!)
 • Bezocht: Amsterdam
 • Toevoeging oktober: Alkmaar en Leeuwarden

In Amsterdam ben ik geweest, maar in de andere steden nog niet. Ik zou met Maud naar Zwolle, maar steeds komt er wat tussen. Ook nu zoeken we weer een alternatief voor onze Zwolle-uitje. Met mijn moeder en zus wil ik weer eens een dagje treinen, misschien gaan we dan Arnhem wel bezoeken. Middelburg blijft een leuke onbekende waar ik niet snel zal komen vanwege de afstand vanaf Groningen. Maar hij blijft op mijn wishlist! Naar Den Haag wil ik ontzettend graag, het is al zo lang geleden dat ik daar was. Ik heb Alkmaar en Leeuwarden toegevoegd aan de lijst. Alkmaar omdat ik daar vroeger vaak was omdat er familie vandaan komt. In Leeuwarden woonde ik 10 jaar, maar ik ben er sindsdien amper terug geweest. Dit wil ik graag, het is zo’n leuke stad!

Tips voor jouw wishlist Nederland!

Een stedentrip Groningen en wandelen in de Onlanden, zeehondjes kijken bij het punt van Reide, wandelen of fietsen in de Nationale Parken Alde FeanenDrents-Friese Wold, de Duinen van TexelLauwersmeer (en zeilen op de Wierumer Aek!), de Utrechtse Heuvelrug en Weerribben-Wieden,  een stedentrip Leeuwardenvaren in Friesland, een weekend naar Terschelling of Texel.

Heb jij aanvullingen voor mijn wishlist Nederland? Let me know!

Wil je met mij samenwerken voor een leuke accommodatie of must-see? Lees de mogelijkheden!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

34 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Ik vond Naarden-Vesting heel gezellig, maar voor mij is dat ook niet heel ver weg. Het duingebied Kennemerland vond ik ook heel mooi. Grappig dat je een lijst van deze lengte binnen een vakantie grotendeels zou afvinken, maar in Nederland is het een lange termijnproject, dacht ik net bij mezelf.

Co | Op reis met Co

Ik heb ook een beste wishlist voor Nederland, maar afvinken gaat gek genoeg niet zo snel 😉 Ik vind Nijmegen en Alkmaar erg mooie steden, ben je daar al eens geweest? De Zaanse schans moet ik heel snel eens gaan bezoeken, is zo dichtbij voor mij.

Jenny

Leuke lijst!

Bij mij stond Zeeland dit jaar hoog op mijn lijstje, maar daar ben ik uiteindelijk maar een keer geweest. Soms is het gewoon leuker om spontaan iets te doen ipv lijstjes af te vinken.

Saskia

Leuke lijst om te zien! Ik wil zelf nog graag naar de Waddeneilanden zoals je weet 🙂
Maar ook Zeeland wil ik zeker nog eens heen.

Gabriëlle

Leuk lijstje! Ik mis alleen de mooie oude molens in Schiedam 😛 Mijn lijstje is overigens ook erg lang, ons eigen land heeft zoveel moois te bieden.

Diana

Breda – knipoog. Kom dagje naar het mooie zuiden. Voor de rest heb je mij ook een hoop inspiratie gegeven. Heb eigenlijk nog naar best weinig gezien van Nederland.

Chantal

Leuk deze blog! Misschien moet ik ook maar eens een wishlist voor Nederland maken, ik heb nog zo veel niet gezien van Nederland!

anto

Leuk! Ik zou graag meer van de Waddeneilanden willen zien (oa Terschelling en Ameland) en eventueel ook nog eens naar Texel terug willen. Er is gewoon zo veel moois te zien in Nederland!

Robert | Traveljunks

Ja, Nederland is ook heel mooi. Ik ben met de voorbereiding van een serie voor 2018 bezig. Ik was laatst voor een concert in Deventer en verbaasde me dat ik niet wist dat het zo’n mooie stad is. Geweldig mooi! Ik geef als Limburger altijd tips als; NP de Maasduinen bij Wellerlooi, de Mariapeel met Griendtsveen en de bossen van Zuid-Limburg bij Vijlen en Gulpen. Zet maar op je lijst 😉

Marcel

In Nederland heb ik ook nog het een en ander af te werken. Dit jaar hebben we voor ons doen veel gezien in ons eigen land: Texel, Rotterdam, Zwolle, Roermond, De Friese Wouden en eindelijk brachten we een bezoek aan de bollenvelden. Komend jaar wil ik heel graag naar Schiermonnikoog. Als inwoner van Noord-Holland wil ik je de volgende tips geven: NP Zuid-Kennemerland, Haarlem en burlende herten spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Martin

Leuk zo’n wishlist voor dingen in Nederland…die kan best lang worden want er is heel veel moois! Zo wil ik ooit in alle Nationale Parken gefiets hebben….heb er al aardig wat gedaan, maar nog lang niet allemaal. Ik vond de Amsterdamse waterleidingduinen echt prachtig en ook (voor mij) vlak in de buurt. Drenthe vind ik ook prachtig!

Wanda

Leuke lijst, zou ook prima mijn lijst kunnen zijn hoor! Er zijn nog zoveel plekken en streken die ik graag in Nederland wil zien maar het komt er steeds niet van. Qua steden, wat te denken van Delft, Leiden, Maastricht of Haarlem?

Sabine

Mooie lijst! Ik wil ook nog heel veel zien in Nederland. Het fijne is dat áls we in Nederland zijn, dat we dan altijd wel een paar toeristische dingen doen. Het gaat even duren dus voordat ik alles heb gezien, maar als er elke keer iets bijkomt ben ik heel tevreden. Nederland is ook zo mooi!

Laura | Travelvibe

Schiermonnikoog in 2018, zeker doen he?! Echt de moeite waard heb ik zelf net ervaren!

Leuk om te kijken wat je al gedaan hebt in Nederland. Eigenlijk doe je zoiets veel te weinig; Nederland ontdekken. Ik deed in augustus een NS wandeling van Castricum naar Egmond aan zee en dat kan ik je zeker aanraden! Zwolle is ook heel leuk, hetzelfde geldt voor Middelburg (en Veere!) en Alkmaar. Ik wil zelf ook graag meer ontdekken en wil nog een keer terug naar Maastricht. Ook Groningen wil ik graag bezoeken. De Oostvaardersplassen is trouwens ook echt een aanrader, zeker heen gaan!

Maud

Ons eigen landje is zo mooi! Ik wil er ook veel meer van zien; en ben nu (achter de schermen) ook bezig met een wishlist. Wordt tijd om dat artikel eens online te gooien, hihi.

Marith

Ik woon in Zwolle, dus als je tips nodig hebt let me know!

34
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x