Italië

Wishlist: Milaan en de omringende meren

3 mei 2014

Italië is prachtig! Zo was ik al eens een paar dagen op het eiland Sardinië waar ik mijn ogen uit keek. Prachtige kustlijnen en schattige dorpjes wisselden elkaar af. Wat een heerlijk en onwijs mooi eiland. Vorig jaar bezochten we Rome, mijn eerste stap op het vasteland van Italië. En wauw, wat een historische stad vol prachtigs! Stuk voor stuk pareltjes. En dan is er nog zoveel meer in dat gave land. Ik zou graag een rondreis maken door de mooie natuur en toffe stadjes ontdekken. Aangezien ik in ’t noorden woon is er een stad waar ik vanaf airport Eelde naartoe kan vliegen: Milaan!

Milaan is de tweede stad van Italië en het financiële hart van het land. Maar ook het centrum van de mode, design en architectuur. De bekende Dom van Milaan uit 1386 is een van de grootste Gothische kathedraals ter wereld. De facade is geheel opgetrokken uit wit marmer en ziet er onwijs spectaculair uit. Vanaf het dak krijg je een prachtig overzicht over de stad. Milaan heeft de oudste kerken van Italië, omdat Milaan de hoofdstad was van het noordelijke deel van het late Romeinse Rijk. Natuurlijk zal ik ook op pad in de winkelstraten. Ik ben niet gek op merken als Prada, Gucci en Armani, maar toch ben ik stiekem wel nieuwsgierig. Ze zijn tenslotte ook goedkoper dan in Nederland.

Schitterende pallazzi bij Lago Maggiore

En als ik dan toch in Milaan ben, kan ik makkelijk een stukje natuur meepakken. Op een half uurtje rijden van Milaan ligt het Lago Maggiore. Hier ontstond het toerisme, toen in de negentiende eeuw aristocratische Engelsen tijdens hun Grand Tour door Europa het Italiaanse merengebied ontdekten. Het is de pleisterplaats van rijke families, aristocraten en de jetset. Rond het Lago Maggiore en op de eilandjes in het meer vind je dan ook veel schitterende pallazzi met uitgestrekte tuinen. Voor reizigers met een minder dikke portemonnee zijn er talloze leuke accomodaties rondom het meer. Ik zag een tof appartement, Residence la Fonte. Wat een idyllische plek!

shutterstock Lago MaggioreWatersport bij het Gardameer

Het Gardameer is het grootste en bekendste meer van Italië waar je optimaal kunt genieten van de prachtige natuur met spectaculaire vergezichten. Het meer is populair bij zwemmers en watersporters en in de omgeving is erg veel te zien, zoals Romeinse overblijfselen en middeleeuwse dorpjes. Ik ken veel mensen die jaar na jaar het Gardameer bezoeken, dus het maakt mij dan ook zeker nieuwsgierig naar de schoonheid van deze omgeving. Het Tabago Welness Hotel lijkt me dan wel wat. Heerlijk relaxen met een tof uitzicht. Bron foto’s: Shutterstock 

Ben jij wel eens in Milaan of bij een van deze meren geweest?

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Linda

Hee wat leuk, ik heb laatst een soortgelijk artikel geplaatst 🙂
Milaan is leuk, maar voor mij niet de crème de la crème van Italië. Het eten is goddelijk en inderdaad erg leuk om te shoppen. Alleen wanneer je gaat voor de bezienswaardigheden ben je er snel uitgekeken. De omliggende meren lijken mij prachtig!

Lisette | Travellust.nl

Milaan lijkt me ook leuk om te bezoeken, maar dan inderdaad wel in combinatie met de omgeving! Ik had al eens de mogelijkheid om Milaan te bezoeken tijdens mijn verblijf aan het Gardameer, maar toen ging mijn voorkeur uiteindelijk uit naar Verona en Venetië.

Marleen

Ah toch best enthousiast! Meeste mensen die ik ken vinden Milaan leuk voor een dagje. En vooral om te shoppen, die kerk is inderdaad wel heel mooi! Het is geen Rome natuurlijk, maar welke stad wel 😉

Jess

Leuk! Ik ben dol op Italië. Milaan is erg leuk al blijft mijn nummer 1 liefde Rome. Het Gardameer is ook top.

Ik kan alleen niet meer via mijn telefoon op je site reageren 😉 Maar ik lees wel hoor.

Kim

Italië blijft een mooi land. In Milaan ben ik nooit geweest, maar het Gardameer wel. Het is mooi daar.

nandasdaily

Hubby is in Milaan geweest,…de meren staan heel hoog op onze wishlist voor dit jaar, het zou het zomaar eens kunnen worden.

Wanda

Wij hebben een beetje een haat/liefde verhouding met Italië… Gardameer in juni was prachtig, vriendelijke Italianen en pittoreske stadjes. Achterland stelt weinig voor helaas… Milaan vond ik best wel tegenvallen, de Dom is prachtig maar verder biedt de stad weinig bezienswaardigheden. Wel leuk om etalages te kijken, Lago di Maggiore zijn we ooit ook geweest, maar daar vonden we de Zwitserse kant mooier dan de Italiaanse en we waren de laatste maal aan het Comomeer, helaas toen best wel veel regen gehad waardoor je een vrij vertekend beeld krijgt + onvriendelijke Italianen en ook weer in het achterland weinig te… Lees verder »

Nathalie -worldly treasury-

Ik kan alleen maar zeggen: gaan! Logo di Como en het Gardameer zijn ontzettend leuk en mooi en een bezoek aan Milaan is prima te combineren met Venetië en Verona als je een auto huurt of er met je eigen auto bent.

hetlevenvanann

Ik vond Milaan een vreselijke stad! Vond vooral de inwoners heel onvriendelijk, zo jammer. De meren daar zijn inderdaad wel heel mooi 🙂

blauwesokken

Fijn he dat je vanaf Eelde naar Milaan kunt vliegen! 🙂 Ik ben nu twee keer in Milaan geweest. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het niet fantastisch vond… de Dom vond ik mooi maar verder vooral erg “nieuw”. Laat ik het zo zeggen: super om geweest te zijn en veel gezien te hebben, maar ik hoef er niet nog een keer naar toe. Daarentegen vind ik Rome dan wel echt geweldig! Wat een prachtige, historische stad! Het gebied rondom het Laggo Maggiore vind ik ook heel mooi.

Willemvk

2 jaar geleden ben ik met de kinderen naar het Como meer op vakantie geweest. Prachtige omgeving daar.

Lijkt me ook prachtig! Sowieso staat een rondreis door la bella Italia op mijn wish list. En dan overal heel lekker eten 😀

17
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x