Wishlist ABC

Wishlist ABC – Update 2019

4 december 2019
Oeschinensee Switzerland

Weet je nog dat ik in 2016 een Wishlist ABC maakte? Ik koos voor elke letter een land, regio en stad. Hoog tijd om terug te kijken welke bestemmingen ik bezocht heb!

Stevns Klint Denmark
Beren spotten in Finland
Oeschinensee Switzerland

Landen bezocht: 7

Ik bezocht al 5 landen van mijn Wishlist ABC in de afgelopen jaren. Zo maakten wij een roadtrip Cuba, deden een mini roadtrip Denemarken, maakten een gave roadtrip IJsland met een camper, reisden in Zweden samen met mijn moeder en genoten van een een lang weekend Chios in Griekenland.

Nieuw in 2019

Dit jaar kwamen we terug in Denemarken, met dit keer een bezoek aan Kopenhagen. Ik was al eens in de Deense hoofdstad geweest, maar het was erg leuk om terug te komen in deze fijne stad. Omdat we met de auto naar Kopenhagen reden konden we onze route zelf bepalen. En dus pakten we ook nog even de krijtrotsen van Stevns Klint mee. Supertof! Nieuw, onbekende landen die we van ons Wishlist ABC kunnen strepen zijn Finland en Zwitserland. We reisden 1 week door Fins Lapland en genoten van beren, husky’s en ongerepte natuur. Wat een gaaf land! Ook Zwitserland hebben we dit jaar als ‘nieuw land’ bezocht, maar eigenlijk had ik de regio Zermatt op mijn wishlist, en daar zijn we niet geweest. We deden een roadtrip rondom Interlaken en wandelden veel. Zwitserland is geweldig (bekijk onze video!), we komen er graag nog eens terug!

 
Drei Zinnen, Südtirol

Regio’s bezocht: 3

Dit jaar bezocht ik geen ‘nieuwe’ regio’s. Eerder was ik al in de Dolomieten om de gave hike rondom de Drei Zinnen te lopen. Het tweede stukje gave natuur wat ik af kon strepen was bij de magische ijsschotsen van Jökulsarlon in IJsland. Echt, daar móet je eens naartoe! Tot slot bezocht ik de regio Yucatan tijdens onze roadtrip Mexico op het schiereiland Yucatan. Een heel fijne reis én het was heerlijk om een stukje herfst te missen!

Hoog bovenaan wishlist

Waar ik ’t liefst naartoe wil van de regio’s op mijn Wishlist ABC? De Faeröer eilanden, Isle of Skye, Lombardije en Patagonië staan nu ’t hoogst op mijn wishlist. Totaal verschillende bestemmingen qua reisduur, reisbudget én landschap. Als ik mag kiezen dan maak ik ’t liefst een roadtrip door Patagonië, maar vanwege onze roadtrip Australië komt het er nog even niet van. Ik denk dat Lombardije het meest waarschijnlijk is op korte termijn: lekker rondreizen rondom Como en Bergamo! We zullen zien wat ’t wordt!

Gdansk PolandSteden bezocht: 4

Eerder bezocht ik de leuke stad Chicago tijdens een roadtrip The Great Lakes in Amerika en Canada. Vorig jaar maakten we een stedentrip Lissabon en bezochten we Monaco tijdens een roadtrip Zuid-Frankrijk.

New: Gdansk

Een paar weken geleden deden we een stedentrip Gdansk, een leuke havenstad in Polen. Verwacht een sfeervol centrum met een heleboel kleurrijke panden met mooie geveltjes, een leuke mix met moderne gebouwen en leuke restaurantjes. Het was mijn tweede keer in Polen en ik weet zéker dat we vaker komen in dit intrigerende land. Artikelen over Gdansk volgen snel, stay tuned!

shutterstock_Australia

Next?

Nog 19 landen, 23 regio’s en 22 steden te gaan in mijn Wishlist ABC! Begin volgend jaar kunnen we al twee mooie wishlist-landen afstrepen: Qatar & Australië! Op de heenweg naar Adelaide hebben we bijna een hele dag om Doha te verkennen, de hoofdstad van Qatar. Ik ben benieuwd! In Australië reizen we 4 weken rond met een camper van Adelaide naar Sydney. De regio Red Center in Australië uit mijn Wishlist ABC gaan we helaas overslaan, maar ik kom er ongetwijfeld graag eens voor terug. Wat het jaar ons verder gaat brengen? We zullen het zien!

Lees ook: update 2020 & 2021

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
14 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Simone

Ik vind dit echt een heel leuk idee, om een bucket list in de vorm van een ABC te maken. Zou je het erg vinden als ik ook een soortgelijke bucket list ABC maak? (Uiteraard wel met vermelding naar jouw website en mijn eigen landkeuzes…) Je hebt echt hele mooie plekken bezocht in 2019. Love it!

Simone

Jazeker, doe ik! Ik heb het op mijn to-do lijste gezet voor als het weer rustiger is! 🙂

Sarah

De Faroëreilanden en Patagonië, dat begrijp ik helemaal dat het de meest ‘dringende’ trips op je wishlist zijn. Lijkt me adembenemend! 🙂

Jenny

Hey, wat leuk om een update te lezen! Patagonië lijkt me ook geen cool, alleen kan ik daar echt niet in het juiste seizoen naar toe.

Have fun in Qatar en Australia. Tip: doe een woestijntrip.

Ann | reisblog wANNderful

Wat een leuk idee, dat wishlist ABC! Je kan op een mooi gevuld jaar terugkijken, als ik al die plaatjes zie! Nagenieten maar!

Janet

Altijd leuk om een update te lezen.. en je kunt toch wel weer het een en ander afstrepen. Misschien moet ik ook maar eens een wishlist op papier zetten. 😉

Echt een leuke manier om keuzes te maken waar de reizen naar toe gaan! Je hebt al veel af kunnen strepen dit jaar!

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x