Wishlist ABC

Wishlist ABC – Update 2018

28 november 2018

Weet je nog dat ik in 2016 een Wishlist ABC maakte? Ik koos voor elke letter een land, regio en stad. Hoog tijd om terug te kijken welke bestemmingen ik intussen bezocht heb!

Godafoss Iceland

Landen bezocht: 5

Toen ik in 2016 mijn Wishlist ABC samenstelde, bezocht ik direct een aantal bestemmingen van mijn lijst. Een roadtrip Cuba was het eerste land wat ik afstreepte, een heel bijzondere ervaring! Een jaar later voegden we een mini roadtrip Denemarken toe aan de bezochte bestemmingen. De krijtrotsen van Møns Klint zijn erg tof! Een ultieme droom die werkelijkheid werd was de roadtrip IJsland met een camper. Wauw, wat een geweldig land! In Zweden maakten we waardevolle herinneringen omdat we reisden samen met mijn moeder. Bijzonder leuk! En tot slot deden we in 2017 een lang weekend Chios in Griekenland waardoor we ook dit land van onze Wishlist ABC konden afstrepen.

Marcella, DolomietenJökulsarlon IcelandRegio’s bezocht: 3

In de zomer van 2016 vlogen we naar Venetië, maar verlieten we de stad meteen weer. We reden met onze huurauto op naar het noorden om de Dolomieten te ontdekken! In een lang weekend van donderdag t/m dinsdag wandelden we veel, met de Drei Zinnen als hoogtepunt. Wa een onwijze aanrader! De tweede regio in mijn Wishlist ABC bezocht ik tijdens onze roadtrip IJsland. We genoten optimaal van de magische ijsschotsen van Jökulsarlon. Wat een gave natuurpracht!

NEW! Yucatan

Dit jaar heb ik een mooie bestemming kunnen afstrepen van mijn Wishlist ABC want we gingen op roadtrip Mexico op het schiereiland Yucatan! Zoals je weet ben ik pas net terug van deze onvergetelijke reis. Ben je nieuwsgierig, lees dan vooral mijn blog over het paradijselijke Isla Holbox!

Cloud Gate, ChicagoLisbon, Portugal

Steden bezocht: 3

Tijdens onze roadtrip The Great Lakes in Amerika en Canada deden we een stedentrip Chicago. De derde stad van Amerika blijkt erg leuk en is absoluut een aanrader als je eens wat anders zoekt. Er loopt een groot kanaal midden door het centrum, dus de stad is echt anders dan de meeste steden in Amerika. Benieuwd geworden? Ik schreef over de leukste bezienswaardigheden in Chicago!

NEW! Lissabon & Monaco

In februari lieten we het winterse weer achter ons voor een weekje Lissabon. We genoten van het uitzicht vanaf het kasteel, de knusse straatjes, de gele trams en de wijk Belém. Na een paar dagen huurden we een gave Fiat 500 en maakten we een korte roadtrip vanuit Lissabon. Een dikke aanrader! Monaco bezochten we tijdens een week Zuid-Frankrijk in de zomer. We waren zó dichtbij, dat we deze bizarre stad wel móesten verkennen. Heel bijzonder om in die beroemde stad te lopen over het Formule 1 circuit!

Marcella, KopenhagenNext?

Nog 20 landen, 23 regio’s en 23 steden te gaan in mijn Wishlist ABC! Voor 2019 hebben we nog zeer weinig reisplannen. Wat vast staat is dat we in mei een stedentrip Kopenhagen doen. Ik was daar ooit in 2006 (broekie!), dus het is hoog tijd om terug te gaan naar de leuke stad. We hebben er concertkaartjes gescoord voor Mumford & Sons, dus een goeie reden voor een mooie stedentrip! Verder ben ik op zoek naar een nieuwe baan, dus als ik werk gevonden heb, dan komen de plannen vast weer. Op mijn wensenlijstje voor 2018: een stedentrip Riga of Tallinn, een tripje Italië of Spanje, een wandeltrip naar Noorwegen, Oostenrijk of Schotland en wie weet weer een mooie reis buiten Europa. Wij gaan er weer een mooi reisjaar van maken. Reis je mee?

Bekijk de pagina met mijn Wishlist ABC!

Wat staat er hoog op jouw wishlist?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Je wishlist ABC is een leuke manier om inzichtelijk te krijgen wel bestemmingen hoog op je lijstje staan. Als je bestemmingen bezocht hebt, vervang je ze dan door nieuwe? Ik moet ook echt een keer een fatsoenlijke lijst opstellen. Ik haal altijd veel plezier uit afstrepen! 🙂

Jubail Girl

We hebben wel een bucketlist, maar geen ABC wishlist. Je kunt toch ook niet zeggen dat je bv Amerika af kunt strepen als je in New York bent geweest? Een bucketlist vind ik daarom fijner. Zelf ben ik een fan van slow travel, proberen meer tijd te besteden in een land. Of er nog eens naar toe terug gaan, als de eerste keer is bevallen

Leuke update! Ben megabenieuwd naar al je ervaringen met Mexico, daar wil ik graag heen. Mijn volgende tripje is Kaapverdië (en een paar daagjes naar Disneyland Parijs).

Linda

Leuk om de update te lezen. Ik kan me jouw ABC wishlist nog goed herinneren, leuk om te lezen altijd. IJsland lijkt me echt gaaf, super leuk dat je dat hebt kunnen afstrepen. Jullie foto’s zien er prachtig uit. Mexico lijkt me ook geweldig 🙂 Wel weer eens teruggaan richting Venetië trouwens maar dan wel de stad in gaan, vooral met carnaval is Venetië geweldig.

Kelly

Wat hebben jullie mooie bestemmingen kunnen afstrepen zeg! Ik ben benieuwd naar jullie verhalen over Mexico. Zelf heb ik nog geen reisplannen voor 2019. Ik moet wel binnenkort mijn vakantie aanvragen dus zal mezelf toch maar eens gaan verdiepen. Een stedentrip staat op de wishlist (Sevilla of Lissabon denk ik) en verder denk ik aan Japan, Costa Rica of intertrailen in het najaar. Kan zo ook weer veranderen bij mij hoor, haha.

Annelore

Wat een leuk idee, en wat gaaf dat je al zoveel hebt kunnen afstrepen!

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x