Wishlist ABC

Wishlist ABC – Update 2017

26 november 2017
Marcella Dalarna Sweden

Vorig jaar plaatste ik een heus Wishlist ABC met van alle 26 letters een land, regio en stad die we willen bezoeken. Intussen hebben we alweer heel wat mooie reizen gemaakt. Benieuwd wat ik al heb kunnen afstrepen van mijn Wishlist ABC?

Drei Zinnen, Südtirol

2016 – Cuba, wandelen in de Dolomieten, Chicago

In 2016 maakte ik mijn Wishlist ABC compleet met 26 landen, 26 regio’s/nationaal parken en 26 steden. Ik kon zelfs al een aantal bestemmingen van mijn lijstje bezoeken. Hoe tof!

Marcella, Mons Klint, DenmarkUpdate 2017 – wishlist ABC

In 2017 streepte ik maar liefst 1 regio en 3 landen van mijn Wishlist ABC. Ook bezocht ik in een 4e land een andere regio dan ik noemde in mijn Wishlist ABC, maar ik tel ‘m toch gewoon mee.

Denemarken

Wat ik wilde doen:

Terug gaan naar Kopenhagen (waar ik in 2006 was met een vriendin), over de beroemde Sontbrug naar Malmö rijden, langs de kust reizen, en misschien wel één van de vele eilanden bezoeken.

Wat ik heb gedaan:

We bezochten het Deense eiland Møn. We reden vanuit Groningen naar Rostock, een ontzettend leuke stad in het noorden van Duitsland. Na een prima overnachting vaarden we met de boot naar Gedser voor onze mini roadtrip Denemarken. We reden over het eiland Møn naar de prachtige kliffen van Møns Klint. Echt, wat een pareltje! ’s Avonds sliepen we in een knus rood Deens huisje waar ik echt nog véél langer had willen blijven! De volgende middag vertrokken we echter alweer naar Duitsland, dit keer naar Lübeck. Het was een korte, maar toffe roadtrip!

Bekijk de route van onze roadtrip Duitsland & Denemarken en kijk ook naar onze video!

Jökulsárlón Iceland MarcellaRoadtrip IJsland

Wat ik wilde doen: 

Ik had in mijn Wishlist ABC bij de regio met een J het Jökulsárgljúfur National Park opgenomen. Bij de Y nam ik IJsland in zijn geheel op. In IJsland wilde ik de ring rondrijden, de vele watervallen bewonderen, papegaaiduikers ontdekken, geisers en pools bewonderen en volop genieten van het ruige afgezonderde landschap.

Wat ik heb gedaan:

We reden twee weken lang met een camper door IJsland! We bewonderen niet de rode berg van het Jökulsárgljúfur National Park, maar genoten wél van de ijsschotsen van Jökulsarlon. Wat een betoverend landschap! Ook reden we de ring rond en genoten van het desolate landschap. IJsland is zo mooi! We bewonderden vele watervallen, waarvan de Seljalandsfoss een heel bijzondere is omdat je er achterlangs kunt lopen. Papegaaiduikers spotten was ook absoluut één van de hoogtepunten! Geothermisch landschap vind je in IJsland zelf al dichtbij de luchthaven. De geiser Strokkur is erg tof om te zien! Echt, wat een geweldig land is IJsland! Ik ben nog niet uitgeschreven over onze avonturen, de blogs die ik al schreef vind je op mijn pagina IJsland.

Benieuwd naar onze video van IJsland? Kom ‘m bekijken!

Marcella Dalarna Sweden

Zweden

Wat ik wilde doen:

Ik koos voor de zuidelijke regio Småland omdat ik dacht dat we daar ’t makkelijkste konden komen. Ook is de regio uitgestrekt, bestaat het er voor 50% uit bos en heeft het de meeste meren van het land.

Wat ik heb gedaan:

Eind augustus reisden we samen met mijn moeder met de boot naar Zweden. Vanaf Göteborg reden we nog 4 uur omhoog, naar de regio Dalarna, midden Zweden. Hier hadden we een week lang een schattig rood Zweeds huis. We kozen niet voor de zuidelijke regio Småland dus, maar ook Dalarna is zeker uitgestrekt. We wandelden er veel, ontdekten stadjes, en fietsten op een oud treinspoor. Het werd een fijne tijd in Zweden, een land waar ik zeker meer wil ontdekken!

Marcella Chios Greece

Griekenland

Wat ik wilde doen:

Ik was 10 jaar geleden voor ’t eerst in Griekenland, op het eiland Rhodos. Ik wilde terug om Athene te zien, naar Santorini, Zakynthos en misschien ook wel naar Chios. Het leek me ook tof om te eilandhoppen om meerdere eilanden te zien.

Wat ik heb gedaan:

Ik ging een lang weekend naar Chios! Van donderdag t/m dinsdag vermaakten we ons in knusse dorpen, mooie bergpassen, prachtige stranden en fijne restaurants. Chios is absoluut een leuk eiland waar een heleboel te zien en doen is. Wat? Dat lees je in mijn artikel 12x Doen op Chios. Wil je nog meer weten over het eiland, lees dan mijn artikel met weetjes over Chios!

Marcella IcelandWhat’s next!

Nu we vorig jaar en dit jaar in totaal 5 landen, 2 regio’s en 1 stad hebben bezocht, staan er nog 21 landen, 24 regio’s en 25 steden in ons Wishlist ABC. Voor 2018 hebben we nog geen reisplannen, wel genoeg ideeën. Zo willen we erg graag door Australië reizen, maar is Mexico realistischer qua kosten en vakantiedagen omdat ik nieuw werk zoek. We willen het (reis)jaar graag starten met ons eerste bezoek aan Portugal. We gaan dan voor de Algarve omdat het daar ’t warmste is in de winter. Ook Boedapest, Londen, Gdansk, Riga, Marseille en Florence staan hoog op de wishlist. En we willen graag gaan wandelen in Oostenrijk, Noorwegen of de Isle of Skye. Genoeg inspiratie, en een heel jaar om in te vullen met mooie reizen. Dat wordt vast weer fantastisch!

Bekijk de pagina met mijn Wishlist ABC!

Wat staat er hoog op jouw wishlist?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat leuk dat je al wat dingen af hebt kunnen strepen! Ik wil heel graag naar Londen met oud en nieuw en dit gaan we dan ook doen dit jaar, zo leuk! Ook kon ik dit jaar de Chinese muur afstrepen, een onvergetelijke ervaring. Ik wil terug! Volgend jaar hoop ik in oktober onze wereldreis echt te starten, dus dan kan ik heel wat afstrepen denk ik. Voor 2018 hebben wij daarnaast alleen een weekendje Groningen gepland staan, verder nog helemaal niks.

Wanda

Leuk dat je weer wat van je lijst hebt kunnen afstrepen! En ja, Portugal in de winter is echt een aanrader hoor! De Algarve is dan een prima uitgangspunt. Bij ons is alles nog open maar plannen zijn er genoeg natuurlijk!

Marjolein

Goed om ook eens terug te blikken op wat je al wel hebt kunnen zien en daarbij stil te staan! Misschien moet ik ook eens een grotere lijst maken om zo na een tijdje terug te blikken en kijken wat je eigenlijk al wel hebt kunnen bezoeken. Misschien in de nieuwe Passion Planner 🙂 Hopelijk vind je snel een nieuwe baan en kunnen jullie reisplannen maken voor 2018!

Hi Marcella, wat een leuk idee zo’n wishlist! Leuk om zo’n meerjarenplan te hebben en er jaarlijks bij stil te staan wat je het afgelopen jaar allemaal gedaan, gezien en beleefd hebt. En het blijft kriebelen natuurlijk, met nog zoveel bestemmingen op de lijst.

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x