Wishlist ABC

Australië, Alaska & Andorra la Vella – Wishlist ABC

27 januari 2016
Marcella bij de Emerald Pools in Zion National Park in Amerika

Mijn wishlist is eindeloos lang. Vaak genoeg lees ik op een reisblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram. En dan is mijn wishlist direct weer een stukje langer. Vandaar dat ik dit jaar elke twee weken mijn Wishlist ABC met je ga delen. Niet als een eindeloos lange lijst, maar in 26 delen. Bij elke letter van het alfabet vertel ik je over het land, de regio en de stad die ik graag bezoek. Ik trap af met Australië, Alaska en Andorra la Vella! En ik heb gelukkig nog even tijd voor de Q en X…

shutterstock_Australia

Land – Australië

Australië staat al jarenlang hooooog op mijn wishlist. Wat lijkt het me een onwijs gaaf land. Ik zou Sydney en Melbourne bezoeken, langs de oostkust rijden, op zoek gaan naar kangaroo’s en koala’s, snorkelen bij Great Barrier Reef, op ontdekking gaan op Kangaroo Island, het rode gebied van de Uluru bewonderen en ’t liefst ga ik ook een paar weken naar Tasmanië. Maar jeetje, wat wil ik er onwijs veel zien & doen! Ik kan zo een paar maanden voor onze roadtrip uittrekken. Echt, met een half jaar verlof en onbeperkt budget weet ik wel waar ik naartoe reis! Zonder die luxe wil ik over een tijdje graag Australië ontdekken. In een week of 6 kunnen we vast ook veel moois zien.

Alles wat je wilt weten over Australië lees je bij Dream the World!

Regio – Alaska

Ik had amper een voorstelling van Alaska, maar ik las er veel goeds over bij We12travel. Er kwamen de mooiste foto’s voorbij met ongelofelijk mooie natuur. Nu wij afgelopen jaar met een camper door West-Canada hebben gereisd, zijn we nóg meer verslingerd geraakt aan de natuur. En zo zijn we steeds meer nieuwsgierig geworden naar de natuur van Alaska. We startten dan in hoofdstad Anchorage en reizen door naar Denali National Park, Kluane National Park, Matanuska Glacier View, Prince William Sound en Kenai Fjords National Park. En natuurlijk bezoeken we dan ook Tok, een rustig plaatsje aan de grens met Yukon. Het staat ook wel bekend als de ‘Sled Dog Capital of Alaska’. Concrete plannen hebben we niet, maar ik heb er nu al zin in!

AndorraStad – Andorra la Vella

Een advertentie over Andorra triggerde ons om op zoek te gaan naar meer informatie over het dwergstaatje. Heel eerlijk wist ik niet eens waar het lag… Het blijkt een prachtig wandelparadijs middenin de Pyreneeën. In die uitzonderlijk mooie natuur wil ik graag eens heerlijk wandelen! Dus stiekem gaat het mij meer om de natuur dan om de stad Andorra la Vella. De stad staat bekend om de belastingvrije winkels. Het blijkt dat je prima kunt vliegen op Girona bij Barcelona, en vanaf daar rij je in drie uurtjes naar Andorra. Er is er weer eentje bij gekomen op m’n wishlist!

America

Al bezocht: Amerika

Ik ben twee keer in Amerika geweest. De eerste keer bezochten we New York en reisden daarna een week door Florida. Een geweldige reis die naar meer smaakte! En dus waren we een jaar later weer in Amerika, dit keer om het westen te ontdekken. We vlogen naar Seattle en reisden via onwijs geweldige Nationale Parken, Las Vegas, Los Angeles naar San Francisco. Op de foto bovenaan dit artikel zie je mij in Zion National Park waar we een gave hike liepen. Onze route door West-Amerika kan ik je onwijs aanbevelen! Bron foto’s: eigen beheer en Shutterstock

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
36 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ukkie

Q is voor Qatar? Qantas bestemming?

Ite Wiersema

Quito, hoofdstad Equador

esterdekoning

Australië zou ik heel graag bezoeken. Maar dan het liefst wel wat langer dan twee/drie weken en dat is qua werk al een beetje lastig. Leuke rubriek, zo je droombestemmingen afgaan!

Merin | Mapping Destiny

Wat een mooie lijst. A is bij mij voor… euh, veel te veel haha! Australië (Noord, Zuid, Midden) Amerika en Andorra.

Reismuts

Wat een leuk idee om je bucketlist zo in te delen! Maakt het ook een stuk overzichtelijker. Alaska lijkt me fantastisch. Ik ben op het meest zuidelijke puntje van de wereld geweest en wil daarom in Alaska ooit nog naar het meest noordelijke puntje. Athene en Antartica staan bij mijn wensenlijst onder de letter A.

Taina

Mooi lijstje! Australië is echt wel te doen in een korte tijd. Je moet dan alleen veel binnenlandse vluchten nemen en prioriteiten stellen. Ik ben in drie weken van Sydney, naar Alice Springs (kleine roadtrip), Melbourne en weer naar Sydney gegaan. Ik kwam toen uit Airlie Beach waar ik een paar maanden woonde. We hadden er nog meer uit kunnen halen. We verbleven namelijk een week in Melbourne, maar dit had prima drie dagen kunnen zijn. Alleen ik was erg vermoeid, waardoor we besloten dingen te laten. Erg jammer achteraf, maar toen de beste keuze. De Pyreneeën zijn echt prachtig.… Lees verder »

Sabine

Ik ben een paar jaar geleden in Andorra geweest op wintersport. Heel anders dan andere bestemmingen en heel leuk! Je bent er zo vanaf Barcelona ook nog! Even denken een bestemming met een A… Argentinië misschien? Ben er al geweest, maar alleen in de bovenste helft omdat het daar toen winter was. Wil graag een keer terug in hun zomer om de zuidelijke helft te zien, Patagonië. Schijnt spectaculair te zijn!

Patricia

Leuke nieuwe rubriek, Marcella! En ik zou zelf ook graa naar alle landen gaan die je opnoemt. Al ik er echt één zou moeten kiezen dan ga ik weer voor Australië! We hebben daar in 2 maande onze mooiste vakantie ooit beleeft en ik ga dolgraag nog een keer terug. Ik zou dan opnieuw voor het westen en het noorden kiezen en ook zou ik graag bij Alice Springs (hee, weer een A) het rondje willen rijden naar Uluru, Kings Canyon etc.

Co

Leuke rubriek! En ja, Australië is een must go! Had daar ook nog wel wat langer willen blijven, zoveel te zien in 1 land!

Christa | Goodlife Express

Argentinië daar wil ik graag nog heen!
Alaska staat bij mij ook hoog op het lijstje en als alles meezit eind dit jaar voor een jaar naar Australië!

Kim

Er zijn genoeg bestemmingen met een A waar ik dolgraag nog eens naartoe zou willen, maar Australië staat met stip op nummer 1.

Vetexbart

Leuke nieuwe rubriek. Als je het tempo van drie bestemmingen per letter blijft volhouden worden dat 78 pareltjes 🙂

Annemarie

Leuke nieuwe rubriek, daar kun je wel een tijdje mee voort! 😉 Ik wil ook graag naar Alaska en Australië, maar ook naar Argentinië (Patagonië!). En dit is nog maar de A… ik ga alvast nadenken over bestemmingen met een B.

Lotte

Australie, en dan idd vooral Tasmanie:-) Ik ben het met je eens dat je eigenlijk wel een halfjaar uit kunt trekken voor dit enorme continent. En klink sparen;-)

Shirley

Wat leuk zo’n bucketlist ABC. Ik zou graag nog naar Australië gaan. En een roadtrip door Andalusië lijkt me ook tof. Van de bestemmingen waar ik al geweest ben, wint Amerika, daar zou ik graag ook nog véél meer zien.

Jessica

Leuk idee om je bucketlist op deze manier bij te houden! Pfff de Q en de X zijn inderdaad wel lastig… Xela in Guatemala misschien? 😉 Of Quebec in Canada? of Quepos in Costa Rica? of Xi’an in China (met het Terracotta leger)? Haha ik ben op dreef! :p

Tjapke | Tjapke Op Reis

Dit is een heel erg originele rubriek Marcella! 🙂 Echt tof! Ik ben alvast benieuwd naar de rest van je lijstje!

Carolien | Dream the World

Natuurlijk Australië bij de A! Daar kan ik naar toe blijven gaan 😉 Alhoewl Amerika nu ook hoog op de lijst staat. En wat dacht je van quebec bij de q?

36
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x