Personal

Wanneer reizen niet leuk is

16 april 2014
Marcella Nieuw-Zeeland

Reizen is heerlijk. Het brengt je in andere landen met prachtige natuur en inspirerende steden. Ik wil het liefst de sfeer absorberen op een bankje in het park. De lokale bewoners observeren, onderweg vanuit hun werk of naar een afspraak. Sneupen in een supermarkt met producten die ik niet ken. Uiteraard bezoeken we alle hotspots, maar ook dat ene leuke cafeetje op de hoek die in geen reisboek genoemd wordt, maar juist ontzettend sfeervol is. Op en top genieten om samen op pad te gaan in de wonderschone wereld!

Toch is er een keerzijde, wanneer reizen niet leuk is. Toen mijn vader afgelopen september zeer onverwachts overleed was ik blij dat ik niet aan de andere kant van de wereldbol zat. We moesten hoogstens twee uren rijden, omdat mijn ouders zelf op vakantie waren. Gelukkig was dat vlakbij Enschede, en dat is te doen vanuit Leeuwarden. Ik was erbij om afscheid te nemen, alles te organiseren voor de crematie en er te zijn voor mijn moeder en zussen. De maanden erna waren moeilijk en de herinneringen aan die tijd zijn wazig. Toen was het opeens zo ver: Nieuw-Zeeland!

Tsja, en dan verwacht je het eigenlijk niet meer. Dat er nóg wat ernstigs binnen een half jaar kan gebeuren. De vader van mijn lief kreeg al in onze eerste week afwezigheid een hersenbloeding. We konden niets doen daar tienduizenden kilometers verderop, maar moesten van het thuisfront vooral genieten van onze droomreis. Maar hóe doe je dat in zo’n situatie?! Echt zo’n moment dat reizen niet leuk is. Het is gelukt, met de nodige lastige momentjes. Maar wat was het fíjn om eindelijk thuis te zijn! Iedereen te knuffelen en er voor elkaar te zijn. Het was goed, maar onwijs heftig. Want opnieuw zo’n nare situatie hakt er flink in. Maar we slaan er ons door. Stukje voor beetje.

New Zealand

You Might Also Like

27
Reageer op dit artikel

avatar
14 Reacties
13 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
15 Auteurs van reacties
exploristanlMichelle | Travel lifestyle.nlRosanne LangenbergWandagoyvon Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Anne
Reiziger
Anne

Jee Marcella, wat heftig! Het lijkt me inderdaad ontzettend moeilijk om toch te blijven genieten. Poeh!

iliveformydreams.com
Reiziger

Kan me voorstellen. Lijkt me erg lastig, dikke knuffel!

alllovelythingsnl
Reiziger

Jeetje wat heftig zeg! Hoeveel kan er gebeuren in zo’n korte tijd. Gelukkig zijn jullie nu weer thuis. Heel veel sterkte en een dikke knuffel.

Sheelagh
Reiziger
Sheelagh

Heftige dingen. Wel fijn dat je ondanks dit toch nog wel kan genieten van mooie reizen en andere fijne dingen in het leven!

Laura
Reiziger
Laura

Oh jeetje dat lijkt mij inderdaad moeilijk zeg als je opeens toch door moet gaan na zulk nieuws. Gelukkig hebben jullie nog wel kunnen genieten van de reis!

Sandra
Reiziger
Sandra

Dat is ook echt mijn ergste nachtmerrie. Op reis zijn en dan iemand die het thuis moeilijk heeft of nog erger… Ik hoop dat ik dat nooit hoef mee te maken… Heftig om je vader ineens te verliezen 🙁

Mieke
Reiziger

Wat heftig zeg! Het lijkt me heel moeilijk om dan zo ver weg te zijn. En om nog te genieten van de reis.
Hoe gaat het nu met je schoonvader?

nandasdaily
Reiziger

Nee! Wat verschrikkelijk. Letterlijk aan de andere kant van de wereld. Ik weet niet zo goed wat ik anders moet zeggen dan dat ik je graag een virtuele knuffel wil geven. Hoe is het nu met je schoonvader?

Petra
Reiziger
Petra

Jeetje meid, wat heftig! Dan is reizen niet leuk nee 🙁 heel veel sterkte! En een dikke knuffel.

goyvon
Reiziger

Wat heftig zeg! Moeilijk om dan ‘gewoon’ verder te gaan en te genieten. Je voelt mee met het thuisfront, maar wil toch ook een leuke tijd hebben.
Lees al hoe het met je schoonvader gaat, hoe gaat het met jullie?

En ver weg zitten is op zulke momenten alles behalve leuk. Ik kan er helaas over meepraten.
En, schandalig, ik heb je gewoon niet gemaild! 🙁

Wanda
Reiziger

Pff, dat is inderdaad heftig als zoiets gebeurt terwijl je aan de andere kant van de wereld zit. Dan is afstand toch ineens een heel groot obstakel! Ik denk dat het inmiddels weer de goede kant op gaat met je schoonvader maar het zal ongetwijfeld jullie reis in een ander perspectief hebben geplaatst. Aan 1 kant de zorg om het thuisfront en aan de andere kant ook weer het besef hoe kostbaar het leven is en dat je er van moet genieten…

Rosanne Langenberg
Reiziger

Vreselijk, die onmacht… Knap dat jullie zijn doorgegaan!

Michelle | Travel lifestyle.nl
Reiziger

Ooh wat onwijs naar, helemaal als je letterlijk aan de andere kant van de wereld zit inderdaad. Heel veel sterkte gewenst. Hoop dat het inmddels wat beter gaat al!

exploristanl
Reiziger
exploristanl

Wat naar. Gelukkig heb je toch nog een heel mooie reis kunnen maken, en ik weet zeker dat je schoonfamilie het heel fijn vond dat jullie bezig waren met jullie droomreis en zo een beetje afleiding hadden. Ik ben zelf mijn oma verloren toen ik in Amerika zat. Ikzelf was twaalf, en vond het natuurlijk erg, maar ik krijg nog steeds de rillingen als ik terug denk aan mijn moeders intense verdriet en de race tegen de klok om op tijd terug te zijn, die we verloren…